Jump to content

אהבה ראשונה - הרגע שגרם לכם להתאהב במכבי

Recommended Posts

פורסם ב

נולדתי בכלל בבאר שבע, אבא שלי אוהד הגמלים שרוף, דודים שלי שחקני עבר(שוליים) סבא שלי שהייתי מאד קרוב אליו היה אפסנאי שם לפני שנולדתי, כשהייתי קטן הוא עבד בביתר ב״ש ושנא את הפועל ב״ש, ולכן למרות שהייתי אמור להיות אוהד הגמלים, אולי בגלל סבא שלי לא הייתי סגור על עצמי.

ואז הגיע גמר גביע המדינה 1983 זה היה אז המשחק היחיד כל העונה שהיה משודר בלייב, אני ראיתי את המשחק בשחור לבן ולא ידעתי שאני רואה צהובים נגד אדומים, ואז בדקה ה67 הלב שלי בחר, לא בגלל שער מטורף לא בגלל שקיבל משובח או פצצה לחיבורים, בכלל לא.

שחקן אדום הניף יד וחסם את ההרחקה של ההגנה והכדור קפץ וקפץ לנדאו הוסיף נגיחה ולרשת, הלב שלי נצבט איך אפשר לשקר ולרמות כדיי לנצח משחק, אבי כהן היה בטירוף והוא היה הראשון שזיהיתי אז, הלב שלי היה עם הצהובים שהתנפלו על השופט אבל לא היה ואר, אח״כ עוד הספקתי לראות אליפות איווניר היה בשבילי מספר אחד, אחריו אלוני ואיציק זוהר, נמני הברומרים וזהבי וכמעט כל מי שלבש צהוב כחול. אבל הכל התחיל בנגיעת יד של לנדאו האדום.

דרבי גמר הגביע (1 ביוני 1983)
גמר גביע המדינה בשנת 1983 זכור כאחד המשחקים הדרמטיים והשנויים במחלוקת בתולדות הכדורגל הישראלי, והפגיש את שתי היריבות העירוניות:
  • האירוע המרכזי: בדקה ה-67, כאשר התוצאה הייתה תיקו 2:2, כבש גילי לנדאו את שער הניצחון לזכות הפועל תל אביב.
  • השער ביד: לנדאו דחק את הכדור לרשת, ככל הנראה בעזרת ידו, אך השופט עובדיה בן יצחק אישר את השער למרות מחאות קשות מצד שחקני ואנשי מכבי תל אביב.
פורסם ב

אבא שלי בכלל אוהד הפועל פתח תקווה, אני ״אהדתי״ את מכבי…  ב20 לספטמבר 1997 לקח אותי למשחק הראשון שלי (לפחות ממה שאני זוכר) באיצטדיון רמת גן, הפסדנו להפועל פתח תקווה 2-1… ומאז בעצם אני אוהד מכבי… 

ובגלל שנולדתי וגרתי בגבעתיים אז כולם היו סאחים ואוהדי מכבי במילא, אז היינו נפגשים בפלאפל התאומים בשבת והולכים ברגל את כל בן גוריון עד האיצטדיון… וואלה איזה ימים… 

פורסם ב

שער 8 עם אבא ז״ל משחק ראשון שלי באיצטדיון ניצחון על בני סכנין 3-1 בבלומפילד עם שער של ליאור ג׳אן של קאמנן ומסעודי

בשער שלנו היה יבריץ׳ האגדי.

פורסם ב

משחק ראשון

2003

מכבי נגד בני יהודה

5-0

נמני במשחק אלוהי

לא הבנתי בכלל את גודל השעה. רק שגדלתי הבנתי שזה היה משחק של הכל או כלום ונימני בא והוריד חמישייה. 

באיזו שעה היה המשחק? זכור לי שהיה אור יום כל המשחק.

פורסם ב

93/4 אני זוכר שרואה בטלויזיה את ה 5:0 בקרית אליעזר. שם הרגשתי בפעם הראשונה את הכאב מצד אחד ואת האהבה המתפחת מצד שני.

משחק ראשון אבא שלי זכרונו לברכה לוקח אותי ואת אחותי לרמת גן נגד בני יהודה, 2:0 צמד של נמני. 

פורסם ב

לא זוכר במדוייק אבל איפשהו בסביבות 1991-1992 אני ילד קטן.  

משחק כדורגל בטלוויזיה בבית הישן שלנו. 

- ״מי זה הכחולים?״ (כחול הצבע האהוב עלי)

- ״מכבי תל אביב״

זהו. 

פורסם ב

הורים אוהדי בית״ר 

אח גדול ב 3 שנים ממני קבע לי עובדה ״אתה אוהד מכבי״ בערך בשנת 96 כשהייתי בן 6

משחק ראשון הצגה כפולה ברמת גן 

זוכר אוהדים צועקים ״שורה שורה, שורה שורה״

ואני שואל את המשפחה שלי מי זה שורה ואיזה מן שם זה?

ומאז אני מכבי

פורסם ב

גמר 2001, רמת גן
מכבי נגד חיפה בפנדלים
רוסו מחטיא את הבעטיה החמישית, נמני כובש, הגביע שלנו. שם זה התחיל.
אבל הרגע שממש הרגשתי שמכבי נכנסה לי ללב היה כמה שנים אחרי זה, הפסדנו 2-0 לבני יהודה בבית בסתם איזה משחק ליגה לא חשוב בכלל ובשריקת הסיום התחלתי לבכות. אבא שלי שאל אותי "למה אתה בוכה?" "כי הפסדנו". סתם משחק ליגה מעפן, אפילו לא איבדנו תואר או משהו כזה... מאז ידעתי שהקבוצה הזאת לא תצא לי מהלב לעולם.