Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב
5 דקות לפני, Brandon Roy said:

תשמע גם אני הייתי גבר גדול להגיד שאפשר להסתדר בלי קניקובסקי ובלי זה ובלי פה ואז אני מגיע למשחק ליגה עם קפטן שגיב יחזקאל 

וכל שבוע הולכים לי מכות כאילו אנחנו במועדון הפורום בבאר שבע. 

אבל דווקא בנושא הזה לא נראה שהנוכחות של פרץ עוזרת, חשדתי כשהיה את הסיפור עם קמארה, ונפל לי האסימון ב6 מול בית"ר.

בלי שום קשר ליכולת המקצועית. דור קפטן אולי אפילו יותר מראוי להיות קפטן מייצג כמודל לחיקוי כלפי חוץ .

אבל הוא מוכיח שהוא לא עשוי מחומר של קפטן בחדר הלבשה. לא פשוט להיות קפטן, זה להעמיד שחקנים במקום, דיסטנס במובן מסויים, להתנשא לפעמים.

לקלוט שהמאמן קופא ולהגיד לשחקנים ב3-1 מול בית"ר מה אתם עושים יא בני זונות רדו להגנה פה זה לא שכונה. רדו לבונקר כמו שצריך תכבדו את היריבה, את הקהל שלכם ותקחו מה שהיריבה תתן לכם. ולא לקבל משחק אחכ גם 6.

זה כנראה לא דור פרץ. הפינה שלו מספיקה לו, אין לו את הכריזמה הזו ככל הנראה. שוב, אני לא בחדר הלבשה אין לי באמת מושג. אבל ברור לי שהוא כבר שרוף אצל השחקנים בתור מישהו עם מילה, קשה לחזור אחורה ולרכוש כבוד ואמון מחדש אחרי האירועים האחרונים או פתאום לשנות התנהגות באופן מלאכותי. אבל שוב, לא יודע באמת מה קורה שם. רק מחבר נקודות.

פורסם ב
16 דקות לפני, Raumdeuter said:

אני בעונה הבאה הולך על עונת אקיטה מבחינת רכש ישראלי:רק ישראלים צעירים מהשאלות או הקפצות מהנוער ושחרור אוכלי שכר מוגזם ורעלני חדר הלבשה סטייל יחזקאל(ושלמען השם יבדקו גם אישיות כשמחתימים שחקנים ולא רק יכולת).

זה באמת מרגיש שבקרוב נראה גם את בן סימון על המגרש בניסיון מוקדם מהמתוכנן (לדעתי) לזרוק למים עוד שחקן שאולי יתעלה ויפתיע כששאר הפרוספקטים לא מתחברים.

פורסם ב
8 דקות לפני, אקיטה said:

היה מתקדם עוד 10 מטר ומכניס את הבלם לדילמות, אבו פרחי ווארלה שלא רואים בתמונה באגף השני, לבד, בגב של כל ההגנה.

נכון אבל שאתה מפסיד 8 מ9 מאבקים ומאבד 20 כדורים וחוטפים לך בלי סוף. אתה מרגיש שרודפים אחריך גם אם לא ושהזמן שלך עם הכדור קצוב, זה פוגע באיכות הפעולות שלך ובוא, גם ככה היכולת הטכנית שלו דורשת המון ריכוז וביטחון כדי להוציא פסים טובים או כדרור מדויק. 

אנחנו רואים בתמונה דור פנוי לגמרי והרבה אפשרויות. דור באותם רגעים הרגיש כנראה מוקף, את ונטורה או קנגוואה מתחבאים לו מתחת לדשא ועוד שניה הלך הכדור

פורסם ב
2 דקות לפני, אבי בנימין said:

נכון אבל שאתה מפסיד 8 מ9 מאבקים ומאבד 20 כדורים וחוטפים לך בלי סוף. אתה מרגיש שרודפים אחריך גם אם לא ושהזמן שלך עם הכדור קצוב, זה פוגע באיכות הפעולות שלך ובוא, גם ככה היכולת הטכנית שלו דורשת המון ריכוז וביטחון כדי להוציא פסים טובים או כדרור מדויק.  אנחנו רואים בתמונה דור פנוי לגמרי והרבה אפשרויות. דור באותם רגעים הרגיש כנראה מוקף, את ונטורה או קנגוואה מתחבאים לו מתחת לדשא ועוד שניה הלך הכדור

זו סטטיסטיקה חריגה נכון אבי? 

זה לא עכשיו נתפסנו פה על משהו. 

פורסם ב
4 דקות לפני, Brandon Roy said:

זו סטטיסטיקה חריגה נכון אבי? 

זה לא עכשיו נתפסנו פה על משהו. 

זה אמנם שיא של פרץ ככה ממה שעברתי אבל לא שיא קיצוני במקרה היה מנצח מאבק אחד נוסף והיה בממוצע הרגיל שלו מול ב"ש, קורה לו די הרבה כשהוא מתמודד עם שומרים טובים ומשחק לחץ טוב.

On 8.12.2025 at 12:08, אבי בנימין said:

אנסה להציע לנתון הקיצוני הסבר. להסבר הזה קוראים ונטורה. שמישהו מפסיד מישהו מנצח. אגב לפי סופה הוא סיים 1/9 לא 1/10.

הוא לא יסיים 1/9 כל משחק, הממוצע שלו הוא 2/5. אבל שהשומרים שלך הם ונטורה וקנגוואה, אתה מסיים 1/9(11%) וונטורה 8/11(72%).

ב1-1 בבלומפילד מולם בסיבוב השני של הפלייאוף, פרץ סיים 3/9 (33%) ונטורה 5/7 (72%). ב3-1 שלנו בב"ש הוא סיים 4/8 ונטורה 11/18 (עדיין עדיף אבל מתחת לממוצע) , אבל זה לא מדד כי ב"ש היו ב10 שחקנים ופרץ יכול היה לחמוק מונטורה שמצידו נקרע על כל המגרש (18 מאבקים להם היה שותף, מעייף).

ב1-0 שלנו בבלומפילד בסיבוב הראשון, פרץ סיים 1/7 (14%) ונטורה 4/4 .

בסך הכל לפרץ יש מול ב"ש בכל המשחקים שלעיל למעט המשחק עם האדום-> 5/25 (20%) ואילו לונטורה 17/22 (77%).

וכולל האדום 9/33 (27%) מול 28/40(70%) של ונטורה.

ונטורה בכללי שחקן של 60%+ במאבקי קרקע ופרץ 45%+ , כשהשניים נפגשים אלו המשחקים שבהם הסביר הוא שונטורה יעלה מעל הממוצע שלו ופרץ יירד. 

אם כי לא בדקתי אם באמת ההפסדים היו לונטורה או קנגוואה (שגם סיים עם 8 מאבקים מוצלחים), אמנם סביר להניח שכן.

ודיברנו על זה כאן לא מעט, דור אמנם אתלט אבל הוא ממש לא פיזי כמו שנדמה ויתרה מזו לא מדובר בUFC, בסוף הניצחון במאבק נמדד בשמירה על הכדור ובשביל זה צריך טכניקת עצירה, משחק בנגיעה או כדרור ולא רק יכולת לעמוד על הרגליים שאגב גם היא, קשורה יותר לעבודת רגליים מאשר לפיזיות אם כי פיזיות עוזרת בוודאי. 

כשלוחצים אותו בקישור, זה בעיה בשביל הכדורגלן הבינוני שהוא, בטח ובטח כשלוחצים אותו השומרים מהטובים בליגה שאפילו את מעט הפיזיות שמדמיינים שיש לו, עליהם אין לו.

נגד בית"ר סיים 2/8 (25%), הוא רע על המגרש מול קבוצות שעושות לחץ.

חשוב לציין שבדרך כלל ובאופן טבעי לשחקן הלוחץ ההגנתי יש יתרון על הנלחץ, הציפייה היא לא שה10/8 שלנו ינצחו ביותר מאבקים מאשר ונטורה, אלא ינצחו מספיק בשביל להכפיל את מספר ההתקפות המסוכנות. 55% עונתי זה טוב, ובמשחקי עונה מול ונטורות המטרה המינימלית היא להגיע ל45% לפחות אל מול 55% ומטה של הקשר ההורס של היריבה.

פורסם ב
4 דקות לפני, אבי בנימין said:

זה אמנם שיא של פרץ ככה ממה שעברתי אבל לא שיא קיצוני, קורה די הרבה כשהוא מתמודד עם שומרים טובים ומשחק לחץ טוב.

אחלה, ולכל שחקן קישור רנדומלי במכבי בשנים האחרונות זה חריג כממוצע? או שאתה אומר לי שלאבד 10 כדור נגיד ממוצע במשחק זה משהו בנוהל. מדבר על קשר אמצע לא עכשיו דן ביטון ע"ש שועה

לגבי המאבקים אין לי מה להגיד, בושה

פורסם ב
3 דקות לפני, Naor23 said:

אחלה, ולכל שחקן קישור רנדומלי במכבי בשנים האחרונות זה חריג כממוצע? או שאתה אומר לי שלאבד 10 כדור נגיד ממוצע במשחק זה משהו בנוהל. מדבר על קשר אמצע לא עכשיו דן ביטון ע"ש שועה @אבי בנימין

לגבי המאבקים אין לי מה להגיד, בושה

זה פונקציה של מספר נגיעות למשחק ואיזורים. בוא, דור לא שחקן קישור. הוא מקבל את הכדור לרוב במצבים של 10 (גם אם זה במרכז המגרש עם הגב) או של החלוץ. רוב ההתמודדויות שלו הן עם בלמים וקשרים אחוריים. נגד ב"ש היו לו 58 נגיעות בכדור ו20 איבודים- דווקא מספר הנגיעות הוא היוצא דופן. עונה שעברה החזיק בממוצע של 32 נגיעות למשחק ו8 איבודים. שועה נוגע בכדור 42 פעמים ומאבד 16 אבל הוא באמת לוקח סיכונים במסירות, יחס איבודים מסירות מפתח שלו טוב.

מה שאפשר ללמוד מהנתון הזה שלו מול ב"ש, ואני זורק את זה ככה בשלוף בלי להצליב עוד סטט', שהוא כן בא לקבל כל כדור במשחק ולקחת אחריות, פשוט הוא לא השחקן לקבל את הכדורים במרכז המגרש מה לעשות.

גבי ב24/25 היה היה נוגע 53 פעמים בכדור למשחק ומאבד 10. דור פרץ מול ב"ש נכנס לנעלי ה8 רק בלי להיות טכני כמו גבי.

גבי ב1-1 בבלומפילד מול ב"ש נגע 50 פעמים בכדור ואיבד 12, מול אותם ונטורות וקנגוואות. אגב פרץ באותו משחק נגע 23 פעמים בכדור בלבד ועדיין איבד 8 אבל זה לגטימי גם אם היחס רע, מספר הנגיעות שלו מלמד ששיחק בתפקידו במשחק הזה. באיזור השער. שם נוגעים פחות בכדור ומאבדים יותר.

פורסם ב

ממש פוגע בנו כל הזמן האחרון

לא תורם- אלא פוגע

באסה כי אני אוהב אותו מאד

חייב להתאפס כבר 

פורסם ב

אם החמצה היא פשע אז השור אסיר עולם.

גלגל שמאלה ווארלה עושה מזה גול קליל.

כמו שאחד האחים כתב, יכול לסלוח על ההחמצה, לא יכול לסלוח על זה שלא מסר לשחקן שהיה בעמדה הרבה יותר טובה ממנו.

פורסם ב

איזור ה7 מטר

לא יודע

בחייאת, תבעט לפחות למסגרת

פורסם ב
לפני7 שעות , Naor23 said:

איזור ה7 מטר

לא יודע

בחייאת, תבעט לפחות למסגרת

לא אחי

תמסור! לגול קל. 

יש לו לפחות 2 כאלה במשחק. 

זה הרבה יותר גרוע מההחמצות ועל כל פעולה כזו, עם מאמן נורמאלי זה 2 משחקים על הספסל. 

פורסם ב
58 דקות לפני, עמית ר said:

לא אחי

תמסור! לגול קל. 

יש לו לפחות 2 כאלה במשחק

זה הרבה יותר גרוע מההחמצות ועל כל פעולה כזו, עם מאמן נורמאלי זה 2 משחקים על הספסל. 

2 לא , אבל כן יש לו הרבה מאוד מצבים כאלה. אני מניח שהוא מחפש מספרים בכח בגלל החוזה אבל הוא גם לא מבשל גדול בלשון המעטה אז לא יודע.

הוא מקום 14 בxG בליגה האירופית בגולים צפויים. זה מטורף לגמרי. וכבש 0. 

וברור שזה לא מקרי, הוא פשוט מהטובים בעולם בלהגיע למצבי כיבוש ומהגרועים בעולם לסיים אותם. 

אגב, לאלה שסופרים ״בישולים״ שהוא לקח לאחרים בגלל ההחמצות שלו, זה גם לא ככ מדויק כי שוב, הוא באמת אדיר בלהיות במקום הנכון, אם זה לא הוא, לא בטוח שהיה שם מישהו אחר.

IMG_9444.thumb.jpg.6e390585473510ba330dd53d83ac63a9.jpg

פורסם ב
15 דקות לפני, אבי בנימין said:

2 לא , אבל כן יש לו הרבה מאוד מצבים כאלה. אני מניח שהוא מחפש מספרים בכח בגלל החוזה אבל הוא גם לא מבשל גדול בלשון המעטה אז לא יודע.

וברור שזה לא מקרי, הוא פשוט מהטובים בעולם בלהגיע למצבי כיבוש ומהגרועים בעולם לסיים אותם. 

אגב, לאלה שסופרים ״בישולים״ שהוא לקח לאחרים בגלל ההחמצות שלו, זה גם לא ככ מדויק כי שוב, הוא באמת אדיר בלהיות במקום הנכון, אם זה לא הוא, לא בטוח שהיה שם מישהו אחר.

נהניתי לקרוא את מה שכתבת, כולל עניין הקפטן.

תן לי לאתגר אותך, אם זה אפשרי בכלל, יש סטטיסטיקה של מצבים וכו' דומה עבור עידו שחר? כשהוא משחק בעמדה של פרץ? אני טוען שלא רק התנועה של פרץ עושה את המצבים אלא גם השיטה הזו, שמחמיאה לו יותר מכלום, ולא סתם הוא היחיד שלא ראה דקות מנוחה עד ההתפוצצות עם לאזאטיץ'. זה מגובה בסטטיסטיקה? או שאני סתם מזיןן את המוח?

פורסם ב
לפני1 שעה , אבי בנימין said:

כן ולא. 

הוא לא מבשל גדול אבל גם לא כובש גדול, אז במקרה הזה הולכים על הפעולה היותר נכונה. 

גם לגבי החלק השני, ברור שהוא מגיע למצבים שאחרים לא מגיעים. הוא בעיקר טוב בזה, אבל גם  גם לא מעט זה השיטה של לאזטיץ. 

ובגלל השיטה זה גורם לזה שהוא היחיד שיכול להגיע למצבים, כי קבוצה שיוצרת לחלוצים שלה זה לא ממש משהו שקיים אצלנו. זו קבוצה שעובדת בשביל פרץ, אז עוד יותר המשחק הולך אליו ואין מי שיסיים

פורסם ב

לא יודע אם זה נכתב כבר כי לא קראתי הכל

יש פה גם עניין של להיות קפטן

שחקן זר חדש בקבוצה, שרק לאחרונה התחיל לקבל הזדמנות הוגנת לשחק

בתור קפטן של הקבוצה, תחפש אותו במצבים האלה כדי לעזור לו לבנות ביטחון

גם אם אתה חושב שאתה במצב טוב

פורסם ב
1 hour ago, Arthur Read said:

לא יודע אם זה נכתב כבר כי לא קראתי הכל

יש פה גם עניין של להיות קפטן

שחקן זר חדש בקבוצה, שרק לאחרונה התחיל לקבל הזדמנות הוגנת לשחק

בתור קפטן של הקבוצה, תחפש אותו במצבים האלה כדי לעזור לו לבנות ביטחון

גם אם אתה חושב שאתה במצב טוב

לגמרי. כל הזרים שלנו חוות כאלה דברים העונה, חוסר פירגון. גם ניקו, וארלה ולא נשכח את הפנדל בסכנין דקה 90 שאנדרדה התחנן לבעוט.

זה כל כך התבקש שהוא יוותר לו, זה יכל לשנות לאנדרדה את כל העונה הפנדל הזה.

במקום... איך זה נגמר בסוף, כולם יודעים.

פורסם ב

אחרי שהיה בצילם של ערן וייני, הייתי מצפה שיקח את הקבוצה בהיבט החברתי, לצערי אין לו את זה.

הוא דמות חיובית ואהובה, אבל אי אפשר לזרוק עליו כל המנהיגות אחרי שהיו פה 2 זכרי אלפא בחדר הלבשה.

פורסם ב
5 דקות לפני, Armagedon said:

אחרי שהיה בצילם של ערן וייני, הייתי מצפה שיקח את הקבוצה בהיבט החברתי, לצערי אין לו את זה.

הוא דמות חיובית ואהובה, אבל אי אפשר לזרוק עליו כל המנהיגות אחרי שהיו פה 2 זכרי אלפא בחדר הלבשה.

טוב לו כקפטן שני,לא כגורם מוביל.

פורסם ב

להגנתו בנושא הנהגת חדר ההלבשה. הוא לגמרי לבד. פשוט אין לנו. 

מי ינהיג איתו וישים גבולות לשחקנים? מלדה? אבישי כהן? דוידה? מדמון? וארלה? יחזקאל?

מרקם חברתי משהו יש לנו השנה

לא אופתע אם לכאורה הגיעה לרז שלמה הכאפה שאכל מקמארה.

ילדי חרא יש לנו

פורסם ב
1 hour ago, Naor23 said:

להגנתו בנושא הנהגת חדר ההלבשה. הוא לגמרי לבד. פשוט אין לנו. 

מי ינהיג איתו וישים גבולות לשחקנים? מלדה? אבישי כהן? דוידה? מדמון? וארלה? יחזקאל?

מרקם חברתי משהו יש לנו השנה

לא אופתע אם כביכול הגיעה לרז שלמה הכאפה שאכל מקמארה.

ילדי חרא יש לנו

ותחשוב שלסיטואציה הזו אתה נכנס עם 4-5 שחקנים שפותחים כנראה ב-95% מהקבוצות בליגה

ועד תחילת חודש דצמבר הסתובבו בחצי אירופה ולא שיחקו דקה במשחק רשמי (שהוא לא גביע הטוטו נגד הפועל ירושלים)

ואז מבינים איך הצלחנו להגיע לאן שהגענו. אני לא אומר שזה מחוייב במציאות, לשחקנים יש אחריות גדולה, אבל כשמחברים הכל...

• korenco changed the title to דור פרץ
פורסם ב
לפני10 שעות , Brandon Roy said:

ותחשוב שלסיטואציה הזו אתה נכנס עם 4-5 שחקנים שפותחים כנראה ב-95% מהקבוצות בליגה

ועד תחילת חודש דצמבר הסתובבו בחצי אירופה ולא שיחקו דקה במשחק רשמי (שהוא לא גביע הטוטו נגד הפועל ירושלים)

ואז מבינים איך הצלחנו להגיע לאן שהגענו. אני לא אומר שזה מחוייב במציאות, לשחקנים יש אחריות גדולה, אבל כשמחברים הכל...

אני אחזור על זה שוב ושוב ושוב ושוב 

ההחלטות שהמאמו הזה לקח/לוקח לא מקצועיות, לא עכשיו ולא שנה שעברה. הוא מונע מאגו ואינטרסים אישיים.

בעצם זה גם מזכיר את חבר שלו, שאני לא אופתע אם הייתה לו יד במינוי שלו. ג'ק דמונידיס

לכאורה

פורסם ב

לדעתי, הסיבה שפרץ לא מוסר במצבים כאלה, היא שהוא אפילו פחות סומך על המסירה שלו מאשר על הבעיטה. מזעזע.

או שירד מדרגה אחורה או שירד לספסל. לא יכול להיות יותר 10 ובטח לא חלוץ.

פורסם ב

לא שזה מפתיע אבל הוא כל כך גרוע שמגיע לא מקום של קבע בהרכב