Jump to content

יתר הליגה מחזור 17 - "עכשיו אתה חוזר בחזרה"

Recommended Posts

פורסם ב

אחרי מחזור אמצע שבוע סוער, הליגה מתחילה לקבל צורה. באר שבע עדיין ראשונה הודות לשיפוט המכור, אנחנו נקודה מתחתיהם, פרק פכר מתבסס במקום השלישי מרחק 2 נקודות מהמקום הראשון וביתר "רעש מיותר על אצילי" ירושלים נמצאת במקום הרביעי ומתרחקת מהפסגה.

המחזור הזה הוא מחזור מיוחד. כי גם במחזור הזה, בדומה למחזור הקודם, ייפגשו 2 מהטוענות לכתר. מכבי חיפה - בית"ר ירושלים סוג של משחק עונה שמקבלת משמעות מיוחדת בגלל סאגת עומר אצילי שהשפיל את הנשיא. ואיזה כיף שאנחנו לא קשורים לאירוע, רק הקדשתי לו את השיר בכותרת.

לפני שמתחילים, קפיצה קטנה ללאומית: כעת יוצא לדרך מחזור נוסף בליגת המשנה כאשר במשחקי שישי אנחנו בעיקר נצטרך להחזיק אצבעות להפועל רמת גן נגד נוף הגליל ולמוליכה כפר שלם שמשחקת נגד רעננה בחוץ. ואז במשחק הגדול ביום שני, משחק בין המקום השלישי בליגה למקום הרביעי. ולא אני לא מתכוון למכבי חיפה נגד בית"ר ירושלים אלא למשחק במושבה בו הפועל פתח תקווה תארח את הפועל תל אביב.

המשחק אולי שיוכיח לנו סופית אם הפועל תל אביב בדרך לעליית ליגה קלילה או שיש סיכוי שנחווה עוד כיף. חייב ניצחון של המלבאס כדי לעצור את ההתלהבות של הפועל תל אביב מאז שברדה הגיע ולהרחיק אותם מהצמרת לקראת ינואר המתקרב.

אז מה בתפריט? המחזור ייפתח בשבת בשעה 15:00 בסמי עופר, שם הפועל חיפה תארח את מכבי פתח תקווה. הריצה המרשימה של המאחרים נעצרה במחזור אמצע שבוע בהפסד לא כל כך צפוי לזיו אריה והפועל ירושלים. האורחים ממלאבס הם אחת מהקבוצות המשעממות והאפורות בליגה שעשו במחזור אמצע שבוע תיקו 0-0 משמים מול קבוצה משמעממת לא פחות, הפועל חדרה.

ב18:00 בעכו, תארח בני סכנין את הפועל טבריה. 2 קבוצות שהם מהמרוויחות הגדולות של מחזור אמצע השבוע. המשאלה שלי לשנת 2025 מבחינה ספורטיבית, הייתה דאבל בכדורגל, דאבל בכדורסל ושסכנין השרמוטות יירדו ליגה וייכחדו. לצערי כבר ביום האחרון של שנת 2024, המשאלה הזאת החלה להתפוגג כי סכנין חזרה באותו יום עם ניצחון פרוע 5-3 על אשדוד בי"א (ורק על זה מגיע לאשדוד להפסיד לנו בשבת).

טבריה יחד עם סכנין מחזיקה בהגנה הכי טובה בחלק התחתון של הטבלה ויחד עם הניצחון 3-1 על ק"ש באמצ"ש ויחד עם חלוץ זר שכבר חתם והיציאה מהקו האדום, רוצים שם לצאת לדרך חדשה ולשרוד את העונה הזאת בליגה הבכירה.

ב19:30, המשחק המרכזי של השבת בנתניה, נועלת הטבלה הפועל חדרה מארחת את מוליכת הטבלה, הפועל באר שבע. המארחים כאמור באים אחרי תוצאת תיקו 0 סטנדרטית ובינונית נגד מכבי פתח תקווה וכבר מתחילים להבין שמלא תיקויים זה נחמד אבל לא ישאיר אותם בליגה. 

מנגד, האורחים מבאר שבע כזכור לכולנו סיימו איתנו בתוצאת תיקו 2-2 דרמטית. כאשר לנו כבשו במשחק הזה שגיב יחזקאל וווסלי פטאצ'י ואילו לבאר שבע כבשו קינגס קנגווה וגל לייבוביץ'. אגב, שתי הקבוצות גם ייפגשו בשמינית גמר הגביע רק שאז זה יהיה כמו שבאר שבע אוהבת, בטרנר.

בראשון ב20:15, הפועל קריית שמונה תארח בנתניה את מכבי נתניה המקומית. ק"ש היא הפתעת העונה עד כה אבל תבוא מודאגת יחסית אחרי הפסד 3-1 לטבריה.

על יוסי אבוקסיס אפשר להגיד הרבה דברים רעים. האישיות המעצבנת, הכדורגל האפור והטיפוס המאוס בכללי. אבל במדעי הכדורגל האיש מבין. ובתור אחד שמכיר טוב את בית"ר ירושלים הוא כבר מכיר את החוק הכי בסיסי במדעי הכדורגל. ערבים מול בית"ר = ניצחון. ככה הוא פירק 3-0 את בית"ר ירושלים כשלואי חילף הוציא כרטיס צהוב שני מאורי דהן וכארם ג'אבר נתן להם גול מסחרר ומעליב. חצי נקמה לאבוקסיס על ההשפלה שביתר האכילו אותו בשנה שעברה כמאמן הפועל תל אביב.

בשני ב20:00 בגרין, בני ריינה תארח את הפועל ירושלים. קרב ישיר בין 2 קבוצות שחולמות על פלייאוף עליון. בעוד החניכים של מימר באים במשבר עם רצף הפסדים עגום במיוחד, הקבוצה של זיו אריה התאוששה במחזור האחרון אחרי רצף משחקים לא טוב עם ניצחון 1-0 יוקרתי בבית על הפועל חיפה. ומילה טוב למתן חוזז על כך, אחלה מתן.

ועוד ביום שני, ב20:30, המשחק המרכזי של המחזור בסמי עופר, מכבי חיפה מארחת את בית"ר ירושלים. קרב משוגע. המטורללים מהכרמל כבר הרגישו כאילו חצי ראש מחוץ למאבק האליפות. אבל מכבי תל אביב, הפועל באר שבע ואיגוד השופטים נחלצו לעזרתם והופה, הם רק 2 נקודות מהפסגה. פרק פכר ניסה כל כך הרבה טקטיקות כדי לגרום לחיפה לשחק טוב עד שהוא עלה על טקטיקה מבריקה. תן כדור לדיא סבע ולדין דויד והם לבד יאלתרו משהו מול ההגנות האיומות פה בליגה. נגד ריינה זה עבד, יעבוד גם נגד הבורות בהגנת בית"ר? 

למה אני אומר בורות בהגנת בית"ר? זה לא בורות, זה תהומות. עושה רושם שההגנה היחידה שביתר תספק השנה זה ההגנה על הפדופילים מיכה ואצילי. 3,000 כורדים נסעו בנתב"ג לקבל את פניו של אצילי, שהיו נראות עגמומיות יותר משל גלעד שליט בזמנו, 1000 כורדים על כל גול שההגנה הפושעת שלהם אכלה מול נתניה. מועדון שהוא פסטיבל וסקנדל, אסון וששון והכל בבת אחת. עליהם צריך לסמוך, כוס אמק עם הכדורגל פה.

המטרות שלנו: אין מה לעשות, נצטרך לעשות המחזור הזה יד אחת עם בית"ר ירושלים המגעילים ולצפות לתיקו או ניצחון של בחיפה (עדיפות לתיקו כמובן).

כמו כן, אחרי רביעי, פרויקט באר שבע והכדורגל המרגש של קוז'וק עלה לי על העצבים באופן סופי ובא לי שהכדורגל הפחות מרגש של חדרה ואסף נימני יגרום להם לאבד נקודות.

זאת ועוד, יאללה הפועל פתח תקווה, סומכים עליכם שתנצחו את אחותכם הגדולה והמאוסה. ושיהיה לנו בהצלחה!!!

פורסם ב

הואר שובר את שיא הטמטום כל פעם מחדש. 

גול של חדרה. 

הקוון הניף נבדל. 

הואר בדק הרבה זמן. 

אישר את השער. 

חדרה חגגו. 

אחרי רגע פתאום השופט שרק לנבדל. 

מסתבר שבאותו מהלך היו 2 מצבים של נבדל והואר אישר את השער כי המהלך הראשון לא היה נבדל אבל אחרי זה המשיכו לבדוק וראו שיש נבדל במהלך השני ופסלו את השער

פורסם ב

הגמלים ניצחו 2-1, מי אם לא קנגוואה סוחב אותם על הגב.

פורסם ב
Just now, Double said:

לא נראו טוב. 

הם פשוט פחות פגיעים מאיתנו בהגנה. 

וגם היה מצב לחדרה ל2-2, רק שמולנו השטות ההגנתית הביאה לפנדל ופה יד מחוץ לרחבה כשדוניו בועט לחלל

פורסם ב
7 דקות לפני, Double said:

אכזרי אבל צפוי.

מקווה שבשני חיפה יאבדו נקודות. אני עדיין חושב שאם לא יהיו שינויים מפתיעים - זה אנחנו נגד באר שבע.

פורסם ב

מהמר על תיקו 1 או 2 שטוב ליהודים.

פורסם ב

יש הרבה משחקי חוץ לבאר שבע הסיבוב

הם יאבדו נקודות

פורסם ב

חבל שהפדופיל לא יכול לשחק מול חיפה, היה יכול להיות מעניין

האם הקופים מדברים על קארמה שתחזור לפדופילי?

פורסם ב
On 5.1.2025 at 00:42, הישראלי היפה said:

יואב כץ הרשה למלמד לקחת את הכדור הביתה??

חחח

לא בטוח.

@car.garsia תיקו היום בין הכורדים למיכליות הבז"ן מחיפה טוב לנו טבלאית או שעדיף שבית"ר תנצח?

פורסם ב

היום לפני 5 שנים: "יניב קטן רצה את הרביעי, גם דולב נישליס רצה את הרביעי, גם עמית פלטקביץ' רצה את הרביעי". הם כל כך רצו שיונתן סידר להם את זה. "סגור, סגור את האות".

חבל שהם לא רצו גם את החמישי. אולי הוא לא היה מחטיא אותו.

פורסם ב
On 5.1.2025 at 08:13, Raumdeuter said:

לא בטוח.

@car.garsia תיקו היום בין הכורדים למיכליות הבז"ן מחיפה טוב לנו טבלאית או שעדיף שבית"ר תנצח?

קונה תיקו באהבה. אפילו מעדיף.

לא אבכה גם מניצחון של בית"ר. משחק על החיים היום. כיף לראות אותו אחרי ניצחון.

פורסם ב
On 5.1.2025 at 00:42, הישראלי היפה said:

יואב כץ הרשה למלמד לקחת את הכדור הביתה??

חחח

ראו בשידור את מלמד שמישהו מהפועל חיפה עם תג ניגש אליו לתת לו את הכדור

פורסם ב

חג 4:3 שמח לכולם

פורסם ב
28 דקות לפני, car.garsia said:

עדיף ניצחון כורדי כי אז גם הם וגם חיפה יהיו עם 33 נקודות בזמן שאנחנו וב"ש נתחיל לצבור מומנטום ונשאיר אותם מאחור במרוץ(כמובן שעל תיקו אף אחד לא יבכה חוץ מבית"ר וחיפה).

פורסם ב
33 דקות לפני, car.garsia said:

תיקו\ביתר זה אחלה מבחינתנו

רק לא ניצחון של כוחות רדואן

פורסם ב

לצערי חיפה בקלילות מרגיזה היום. ביתר כבר גמרו את הסוס :/

פורסם ב

האמת שלא היה לי ספק שחיפה ידפקו להםמ4 אבל אחרי הפציעה של דין דוד פתאום התחושה שלי שונה.

כנראה סתם מפתח ציפיות שיגמרו כבר דקה 30

פורסם ב
1 hour ago, Raumdeuter said:

עדיף ניצחון כורדי כי אז גם הם וגם חיפה יהיו עם 33 נקודות בזמן שאנחנו וב"ש נתחיל לצבור מומנטום ונשאיר אותם מאחור במרוץ(כמובן שעל תיקו אף אחד לא יבכה חוץ מבית"ר וחיפה).

בסוף נשאר חיפה ואנחנו, ראש בראש

פורסם ב
23 דקות לפני, סזאר מנדיונדו said:

האמת שלא היה לי ספק שחיפה ידפקו להםמ4 אבל אחרי הפציעה של דין דוד פתאום התחושה שלי שונה.

כנראה סתם מפתח ציפיות שיגמרו כבר דקה 30

יעלה כמו גדול וידפוק צמד

פורסם ב
20 דקות לפני, duduha said:

בסוף נשאר חיפה ואנחנו, ראש בראש

כל העונה אני אומר שחיפה היריבה ולא ב"ש

פורסם ב

כמו שאמרתי מההתחלה (או לא מההתחלה אבל מאמצע הסיבוב הראשון +-) יהיה קרב משולש לתוך הפלייאוף. מכבי-חיפה-בש, מניח שאחת מהן תיפול ממנו די מוקדם לתוך הפלייאוף, ביתר לא בסיפור. לא הייתה באף שלב באמת.

פורסם ב
6 דקות לפני, Sawyer said:

כמו שאמרתי מההתחלה (או לא מההתחלה אבל מאמצע הסיבוב הראשון +-) יהיה קרב משולש לתוך הפלייאוף. מכבי-חיפה-בש, מניח שאחת מהן תיפול ממנו די מוקדם לתוך הפלייאוף, ביתר לא בסיפור. לא הייתה באף שלב באמת.

ביתר לא בסיפור אבל יכול ללכת למירוץ משולש עד המחזור האחרון כמו ב2003