Jump to content

יתר מחזור 14 - "ארץ קטנה עם שפם"

Recommended Posts

פורסם ב

שוב שבת שלום לכם, סיבוב שני בפתח. על אף הניצחון הקלוש והמכובד אתמול באירופה, השבוע האחרון בליגה היה קשוח מאוד מבחינת מכבי. משבוע לשבוע האמונה בקבוצה להגשים את המטרות שלנו הולככת ופוחתת.

ועדיין, כל עוד אנחנו מרחק סביר מהפסגה וכל עוד יש עוד מטרות להגשים יש לנו אמונה. כי בלי אמונה צ"סקא לא הייתה זה... אתם יודעים. וחוץ מזה, עם כל הכבוד למכבי, אני מושקע לצערי רגשית בעוד דברים בליגה הזאת, כמו לא לראות את ברק בכר מניף בסוף השנה, שסכנין תיכחד או שהפועל ימשיכו לשעשע. עיניים על הכדור. 

השיר בכותרת מוקדש לזכרה של קורין אלאל שנפטרה אתמול וכל ההספדים אליה נפתחו במילים "היית זן נדיר" כי זה השיר הכי מפורסם שלה ושמרבית האנשים מכירים. אני דווקא מחבב את "ארץ קטנה עם שפם" שכתב מאיר גולדברג והיא הלחינה ובצעה. 

"כל השחקנים זרים, השופטים שולפים כרטיס אדום" (אלא אם כן קוראים לך דיא סבע אה?). 

לפני שמתחילים, קפיצה קטנה ללאומית: ועוד איזה קפיצה, ממש כעת מתחיל המחזור שיסגור את הסיבוב הראשון בליגה הלאומית והוא גם מחזור דרמטי ביותר. 2 דברים משמעותיים קראו השבוע בליגה השנייה:

1. אחרי שהפועל נסעה לעפולה וסיימה גם בתיקו זה הספיק לה, אז המועדון המרגש ביקום החליף את המאמן המרגש מסאי דגו במאמן העוד יותר מרגש, אליה "המרגש" ברדה.

2. הפועל פתח תקווה שעד עכשיו הובילה את הטבלה בגאון, קרסה בשבועות האחרונים והופ היא צנחה למקום השלישי כאשר את המקום השני תפסה הפועל רמת גן המרעננת ואילו את הטבלה מוליכה הנציגה הבכירה של העיר תל אביב, הפועל כפר שלם.

כל זה מבטיח לנו מחזור מרתק עם 2 משחקי עונה. אחד היום, כאשר כפר שלם תפגוש את הפועל פתח תקווה. ואחד בשני, הדרבי הקטן של תל אביב, בין בני יהודה להפועל תל אביב כשהפסד של בני יהודה יוציא אותה באופן רשמי מהמאבק על העלייה לליגה הבכירה. מרתק.

אז מה בתפריט? מתחילים כבר בשבת ב15:00 בנתניה, כשמכבי נתניה המקומית תארח את בני ריינה. נתניה אמנם רחוקה להרשים והאבוקסיס הוא אותו אבוקסיס אבל הם כן באים מעודדים למשחק הזה לאחר ניצחון 3-2 על טבריה בקרב התחתית שסוף סוף גאל אותם מהקו האדום. 

ריינה לעומת זאת הפסידה באופן מפתיע לחדרה 2-1 במחזור הקודם והתרחקה מארבעת המובילות אך עדיין היא מובילה את טבלת ליגת העל השנייה והמתוקה (וסעיד בסול נשאר ידיד אמת של ליגת העל הראשונה).

ב17:30 בטרנר, הפועל באר תארח את הפועל קריית שמונה. מפגש בין הקבוצה הכי דרומית בליגה לקבוצה הכי צפונית בליגה. וגם מפגש בין 2 הקבוצות שהצטיינו בסיבוב הראשון. באר שבע מוליכה את הטבלה, בפער של 3 נקודות מאיתנו ו4 מחיפה וביתר אחרי שהיא ניצחה גם את חיפה בסמי ושחטה את בית"ר בטרנר. יהיה מעניין לראות איך קוז'וק יוריד את השחקנים שלו לקרקע אחרי ההצגות האחרונות שלהם.

והוא צריך להוריד אותם לקרקע, כי מולם תתמודד קריית שמונה הקשוחה שבאה אחרי שלושה ניצחנות רצופים, לא הפסידה כבר שישה משחקים והתברגה כתוצאה מכך במקום השישי שמוביל לפלייאוף העליון.

ב18:00 יצאו לדרך עוד 2 משחקים. הראשון בסמי עופר, שם תארח הפועל חיפה את הפועל חדרה. הזדמנות ללאזטיץ' לשבת ולצפות ב2 קבוצות בינוניות שגילחו תיקו על חשבונינו שעזר להם להתאושש, בדגש על חדרה שאמנם עדיין מתחת לקו האדום אבל יצאה מהבור של המקום האחרון.

עוד באותה שעה במושבה, קרב תחתית לוהט בין מכבי פתח תקווה לבני סכנין. בכל פעם שנגמר מחזור בליגה שלנו אני מסתכל לראות את המרחק של סכנין מהקו האדום. המצב כרגע הוא שהמועדון הכי מיותר בליגה, רחוק 4 נקודות מהקו האדום.

זה נחמד וזה שיפור ביחס למחזורים הקודמים אבל זה עדיין לא מספיק. נצטרך עזרה של הלוזונים עם המאמן הזמני החדש שלהם ששמו... תופים.... תמיר לוזון כמובן שיביאו 3 נקודות ויתרמו לנו במטרה להקריס מועדון של שרמוטות לליגה השנייה. 

ב19:30, המשחק המרכזי של השבת, בקופסת נעליים באשדוד, שם מ"ס אשדוד תארח את בית"ר ירושלים. מ"ס אשדוד לא הועילה לנו בשבוע שעבר, כשהיא פגשה את מכבי חיפה ופתחה את הרגליים שלה בצורה המסורתית. נקווה שלפחות במחזור הזה היא תועיל לנו ותנחית לבית"ר איזה נוק אאוט לשאיפות האליפות שלהם.

האורחים מירושלים באים אחרי התרסקות מפוארת בבאר שבע במחזור הקודם. 4 כדורים הם הוציאו מהרשת בטרנר והדגש אולי שזה "רק" 4 כדורים. אכן, יום עצוב בכורדיסטאן.

קופצים לראשון, שם בגרין בשעה 20:15 תארח נועלת הטבלה הפועל טבריה את מכבי חיפה. מדבר אחד טבריה יכולה להיות מרוצה, נגד נתניה היא סוף סוף הבקיעה גול ולא רק גול אחד, אלא 2 שערים שלמים. ככה חבל שזה לא הספיק לה לנצח והיא בדרכה הבטוחה חזרה לליגה הלאומית.

בצד של המטורללים מהכרמל כבר מבינים את הבעיות המאוד עמוקות בסגל שלהם ומתחילים להתעסק בינואר. אז אצילי מתקרב, ואלברמן החתים איזה חלוץ מהליגה הגרוזינית שהוא ראה פרופיל מנג'ר שלו אבל עד שהם יגיעו, יודעים בחיפה שצריך לאבד כמה שפחות נקודות. לשמחתם, טבריה זה צ'יפס.

המטרות שלנו: להגיד את האמת אני אשמח אם בסוף המחזור יהיה סטטוס קוו. לדעתי מכל ארבעת הגבולות, לנו יש את המשחק הכי קשה, הפועל ירושלים בטדי. במיוחד אם אנחנו משקללים את היכולת המוטלת בספק שלנו. הכי חשוב שננצח ואם איזה באר שבע תאבד נקודות אני אשמח מאוד.

אה, וכמובן יאללה בני יהודה מלחמה. ושיהיה לנו בהצלחה!!!

פורסם ב

אם אני בן מנספורד או פרייס ואני גם ככה רואה את המשחקים של רמת השרון העונה, אני שם עין על בן הדדי. כישרון גדול, מספרים טובים מתחילת העונה כקשר. וייבים של גבי קניקובסקי.

פורסם ב

איזה כיף לקרוא את הנושאים האלה. שאפו גדול.

פורסם ב
1 hour ago, car.garsia said:

אם אני בן מנספורד או פרייס ואני גם ככה רואה את המשחקים של רמת השרון העונה, אני שם עין על בן הדדי. כישרון גדול, מספרים טובים מתחילת העונה כקשר. וייבים של גבי קניקובסקי.

לעולם נזכור את עלי מוחמד ששיחק בקבוצת הבת שלנו ובכל זאת פספסנו אותו. 

פורסם ב
לפני3 שעות , car.garsia said:

שנתחיל להחזיר שחקנים שכבר שלנו זה לפני הכל. על הדרך אפשר להמר גם על שחקן פה או שם..

פורסם ב
לפני23 שעות , car.garsia said:

"כל השחקנים זרים, השופטים שולפים כרטיס אדום" (אלא אם כן קוראים לך דיא סבע אה?)

צחקתי

פורסם ב

ורגאס כבר עם 6 בישולים בקבוצה מחורבנת למדי (מכבי נתניה)

פורסם ב
לפני1 שעה , Brandon Roy said:

ורגאס כבר עם 6 בישולים בקבוצה מחורבנת למדי (מכבי נתניה)

שחקן מדהים. נכנס מחליף כי הוא היה חולה ובישל בקלאס.

באר שבע משחקת כדורגל ברמה ממש גבוהה. מזכיר את הכדורגל שהיינו משחקים עם סוזה ואת הכדורגל של ברק בכר בפריים. מהיר, תכלסי, לחץ גבוה, לא נותנים ליריבה לנשום. הפער 3 נקודות שיש להם עלינו קצת משקר ולא לטובתנו.

פורסם ב
28 דקות לפני, Brandon Roy said:

הם גם ישחקו מתישהו מחוץ לטרנר? 

איך זה הגיוני הדבר הזה?

פורסם ב
1 דקה לפני, itanar said:

איך זה הגיוני הדבר הזה?

7 משחקים אחרונים 5 בטרנר

פורסם ב

היתרון בלחפש מאמן התקפי זה שאם זה כבר הולך זה הצגה.

כל המאמנים הזרים שהגיעו בשנים האחרונות אלינן, גם כשניצחנו, לא זוכר שקיבלנו 6-7 משחקים רצופים של רעב ודריסה.

לזה צריך לכוון.

כשלאזטיץ מצליח עם השיטה שלו זה 2-1

פורסם ב

ב"ש משחקת כמו ששיחקו בשנים האחרונות קבוצות בעונה אחרי שלקחו אליפות.

אנחנו עם סוזה נראינו ככה. 

פורסם ב

להם יש קנגאווה, לנו יש אדו. להם יש לופס כמגן שמבקיע יותר גולים מהחלוצים שלנו. להם יש מאמן חביב, לנו יש דמות מהחבובות. אהה כן, להם יש שחקן קישור שנראה טוב יותר מכל שחקן קישור שלנו, שחקן שקבלו מאיתנו בחינם..

פורסם ב

לנו תמשיך לצאת הנשמה כל משחק, כל גול אצלינו כמו לידה.

פורסם ב
8 דקות לפני, קמאנן said:

האלופה שבדרך 

אם אדון פדו חוזר, ביחד עם החלפה שלפחות זר אחד (ולדעתי יחליפו יותר מאחד), פלוס איזה מלמד כזה שיוסיף כוח אש, חיפה עוד תדבר חזק חזק על התואר. המבחן הגדול של ב"ש זה מה יעשו מחוץ לטרנר..

פורסם ב
2 דקות לפני, כהן said:

אם אדון פדו חוזר, ביחד עם החלפה שלפחות זר אחד (ולדעתי יחליפו יותר מאחד), פלוס איזה מלמד כזה שיוסיף כוח אש, חיפה עוד תדבר חזק חזק על התואר. המבחן הגדול של ב"ש זה מה יעשו מחוץ לטרנר..

חיפה לא פקטור.