Jump to content

רשמים מהניצחון על ריינה בחוץ | מהפך, ניצחון גדולה ו3 נקודות סופר חשובות שמזניקות אותנו לראשות הטבלה

Recommended Posts

פורסם ב

הניצחון בבשיקטאש הוא מבחינתי אחד הנצחונות הגדולים של מכבי בזירה האירופית אבר, לא רק בגלל היריבה, החשיבות, הצורך בנקודות בקמפיין אלא בעיקר כי הם שונאים אותנו ואני שונא אותם ואין מתוק מלנצח את הטורקים השרמוטות הזבל האלו. קתרזיס אדיר שטומן בחובו סכנה, חזרה לליגה. מול ריינה החזקה, בחוץ (ואחרי נצחונות על הקשקש של חיפה ובש) - כל התנאים לאיבוד נקודות שם. כמעט ולא רואה את הסנאריו שחוזרים עם 3 נקודות שמחים לתל אביב.

לאזיטיץ' (שלא על הקווים) מעלה הרכב שלי מרגיש.. לא מספיק טוב כדי להביא את הנקודות אבל זה משחק שחייבים להתאבד בו על שלושת הנקודות, אז נתפלל לטוב.

שופט: (פוקסמן) - טוב- (תצוגת שיפוט לא רעה בסה"כ, לא טעה בשום דבר גדול, תיקן עם הואר בפנדל. נתן למשחק יחסית לזרום ולא נתן לביתיות של ריינה להשפיע יותר מדי, לא הבנתי את תוספת הזמן הלא נגמרת אבל מניח שבקטנה. קונה שיפוט כזה כל שבוע - לגמרי הרע במיעוטו)

שחקנים: משפתי לא במשחק גדול, לא יודע אם יכל לעשות משהו בגול, אבל הייתה לו השמטה שבנס לא נגמרה בגול, אגרוף אוויר מפחיד ועוד כמה קטנות. קורה, הלאה. אחלה משפתי (בטח העונה). נחמיאס במחצית הראשונה בתור מגן שמאלי היה פשוט נוראי, טעויות בלתי מתקבלות, איבודים נוראיים, חורים מוגזמים. ציון אפס, במחצית השניה השתפר משמעותית ועדיין לא חושב שהראה יכולת ששווה הרכב במכבי במשחק כזה. סטואיץ' מבחניתי הגול עליו, אכל את זה כמו ילד. חוץ מזה הציג משחק נפלא, ראשון בכל כדור ראש, סופר אחראי, מנקה הכל, דוחף רגליים בזמן. אדיר. שלמה רושם עוד משחק טוב, חכם וטוב עם הרגל (מלבד מסירה אחת מסוכנת לרגלי היריב) עושה טוב את העבודה ההגנתית. שחר היה במשחק חלש מאוד, לא טוב הגנתית, לא טוב התקפית. אולי זה התפקיד אולי זה התפקיד עצמו בתוך המערך אולי זה הכושר שלו אבל לא היה במשחק. | שגיב היה מעולה התקפית, כבש נהדר מנקודת העונשין, הכניס כדורים מסוכנים, דחף מלא קדימה. בתור מגן הוא לכל הפחות בעייתי, בטח באגף שמאל. יוריס ממשיך בכושר הטוב אליו הוא נכנס לאחרונה, במחצית הראשונה כמעט וקרס ועדיין היה שם כמעט כל הזמן להציל, בשניה כבר דחף וניווט והראה את היכולות שלו. אחלה יוריס. פרץ היו לו כמה מהלכי כדורגל נחמדים באמצע, סחיטת פנדל קריטית ולחץ על הגנת ריינה, היו לו לזה צד גם רגעי אנטי כדורגל, החמצות מסמרות שער ובאמת שכבר לא נשארו לי שערות בראש לזה, דור פרץ אתם מכירים.. גבי משחק פושר, היה שם מדי פעם בלחץ באמצע ובהרווחת כדורים, עשה פה ושם מהלכי כדורגל נחמדים אבל רחוק מלהוביל אותנו במשחק שצריך אותו, בטח במחצית הראשונה. אדו רשם כמה פריצות לא רעות אבל ברור לכולנו שגם אם יש מגמת שיפור מסוימת מדובר בשחקן מאוד מוגבל, גם המחויבות בהגנה לא שווה הרבה כשהוא לא מבין מה הוא צריך לעשות כשיורד למטה.| מדמון שהחליף אותו היה חלק מהרוח שהביאה את הנקודות, רשם גם בישול חשוב ודחף הרבה קדימה, חיובי גם היום על אף ריבוי האיבודים. דוידה פתח נפלא עם בעיטה למשקוף ומשם די נעלם, לא היה מאוד מעורב לא בא לידי ביטוי בחלק ההתקפי אבל כן הראה מחויבות. | פטאצ'י מסר את הכדור לפנדל על דור פרץ, רשם שני איומים על השער וכמה רגעי קסם (שיכלו להגמר ביותר). רוצה להתלהב, מחזיק את עצמי זה עדיין לא מוגמר אבל לגמרי רלוונטי עבורנו בטח במצבת הקיצוניים/10 הבקושי קיימת שלנו. תורג'מן קודם כל גול גדול של שחקן גדול, כמה קלאסה איזה ביצוע נפלא. חוצמזה היו לו עוד כמה נגיעות נחמדות ומהלכי כדורגל חכמים, לא היה מאוד מעורב ולא היה גדול היום אבל סופר חשוב למכבי ופשוט נותן את התוצרת. אחלה תורג'י.

פיקנטריה:

- סופגים במחצית הראשונה לראשונה העונה

- משחק "הפוך" מבחינת יכולת במחציות כולל מהפך

- לאזיטיץ' מורחק

- מימר בתצוגת בכיינות שטרם נראתה במחוזותינו (ובאמת ללא סיבה)

קהל:

התבאסתי שלא היה סולד אאוט היום, הקרחות ביציעים הנוספים שקיבלנו היו חייבות להיות מלאות במשחק כמעט בלתי אפשרי להביא בו את שלושת הנקודות אבל זה מה יש לצערי. בצד החיובי יש לנו קודם כל את התפאורה בהתחלה, צבעונית, צועקת, קלאסית - אחלה פנאטיקס אחלה ביצוע ואיזה כיף להיות שייך. העידוד עצמו היה לא רע ולא היה ספק מי הקבוצה עם הקהל במשחק ועדיין קשה לי מאוד עם נושא הבוז במקרים שצריך, לא ייתכן שיש פנדל 100% על דור פרץ ורק אני שורק בוז וצועק ומשתגע וכל הקהל אדיש/מעודד רגיל. חייבים ברגעים כאלו להשתגע על השופט ולא להשאיר לו ספק ומקום עד שמקבלים את התוצאה הרצויה, וזאת רק דוגמה אחת. בבלומפילד זה לא יכול להראות ככה. 

הניצחון הזה הוא בין הגדולים שאני זוכר בליגה, בסיטואציה שהיינו הייתי מוכן לשים את הבית שלי שאנחנו לא מביאים 3 נקודות, לחזור איתן בטח אחרי פיגור 0-1 במחצית זה על גבול המדע בדיוני ובכל זאת התעלנו, הראנו הרבה אופי וחזרנו עם שלושת הנקודות ואין שמח ממני בעולם על זה, כמובן שלחגוג אין לנו זמן כי כבר ביום חמישי הקרוב (עוד שניה וחצי) יש משחק ליגה, חוזרים סופסוף הביתה, לא יכול לחכות.

חמישי, 20:00, בלומפילד. נתראה שם!

פורסם ב

איזה כייף שדורג׳מן לקח את הפנייה הנכונה בצומת שבין לשים לבלם הקרציה שלהם כאפה לראש ולקבל אדום לבין לשים לו גז בפנים כל הדרך לגול ענק

יופי מכבי נצחון גדול

פורסם ב

יש לנו הרבה בלמים טובים. אין לנו מגנים כרגע בכלל, לא לימין ולא לשמאל. שני שחקנים שמחמיא להם מאוד בעמדת הקשר ההתקפי\מאחורי החלוץ (פטאצ'י ומדמון), יש לנו שחקן כנף וחצי לשתי עמדות (דוידה ויחזקאל).

כל כל מתבקש לשחק עם שלושה בלמים, שני ווינגבקים ופטאצ'י את מדמון מאחורי תורג'מן. זה גם ממקסם את הכישרון בקבוצה ולא  מחליש את האמצע כמו לשים את פטאצ'י ב4-3-3.

פורסם ב

אני כבר מחכה ליום שרביבו יחזור. מכבי נראית אחרת איתו.

מבאס הקרחות אבל העידוד היה טוב סה״כ.

נחמיאס באמת היה במשחק נוראי, עשה תחרות עם עידודי מי יותר חלש.

מקווה לראות את מדמון יותר, הוא ופטאצ׳י זה כל כך הרבה יותר מאיים מהאופציות האחרות.

אגב, מישהו זוכר את לאיוס? נמחק לחלוטין.

פורסם ב

נושא המגנים מבחינתי הוא הכי בלתי מובן בקבוצה. ברור שאנחנו בבעיה בסגל מבחינת מגנים אבל גם אז זה לא מצדיק את נחמיאס בשמאל ועידו שחר בימין

מה קרה לאסנטה? למה הוא לא אופציה? פצוע?

דוידזאדה לא מצליח להתאושש? רביבו כבר שבוע וחצי מתאמן אימונים מלאים לא יכול לשחק עדיין? 

זה גומר אותנו יותר מכל שאר הדברים לדעתי.

פורסם ב

לא יפתיע אותי אם במשחקים הקרובים נסבול מטעויות קריטיות של השופטים אחרי הרעש שיש עכשיו גם בתקשורת וגם של אוהדי חיפה על הפנדל אתמול. 

בדרך כלל הם מצליחים בקטע הזה... 

פורסם ב

פיקנטריה- אנשים מסביבי מזהים שבן דור ותומר לוי יושבים למעלה, גוש של אנשים מתחיל לצעוק להם עקיצות. מאה אחוז שהוא שמע, אחד המצחיקים, אני הוספתי לו שידע מי המאזינים האמיתיים שלו.

פורסם ב
17 דקות לפני, עידן מוסקונה said:

לא יפתיע אותי אם במשחקים הקרובים נסבול מטעויות קריטיות של השופטים אחרי הרעש שיש עכשיו גם בתקשורת וגם של אוהדי חיפה על הפנדל אתמול. 

מילא על משהו גבולי אני באמת לא מבין איך הם מצליחים להנדס תודעה על 1000% פנדל

פורסם ב

הגול על סטואיץ לא רק בגלל שאכל את ההטעיה, אלא גם במהלך שלפני הוא זה שהרחיק ברשלנות הצידה במקום רחוק. 

מבאס אבל מוכן לאכול טעות כזו שלו 1 ל10 משחקים כשבשאר הוא פשוט נפלא. 

פורסם ב
4 דקות לפני, דקסטר said:

מילא על משהו גבולי אני באמת לא מבין איך הם מצליחים להנדס תודעה על 1000% פנדל

מבחינתם כל פנדל שנקבל לא היה, זה לא רלוונטי עבורם. 

הבעיה העיקרית שבדרך כלל זה עובד להם.

פורסם ב
24 דקות לפני, עידן מוסקונה said:

בדכ אני איתך, אבל מהתגובות שראיתי גם אחרי המשחק (איזה מוזר זה צוות שידור לא אנטי מכבי מובהק) + חדשות הספורט (אפילו אפק אמר משהו בסגנון "מימר צודק כל השופטים רק של מכבי וזה לא הוגן אבל הפעם ספציפית היה פנדל") מרגיש לי שהפעם לא נשלם על זה ספציפית כי זה באמת היה מובהק. הוא פשוט בעט לו בכתף כשהוא מנסה לנגוח שער מ5 מטר, מה ניתן כבר להגיד.

5 דקות לפני, עמית ר said:

הגול על סטואיץ לא רק בגלל שאכל את ההטעיה, אלא גם במהלך שלפני הוא זה שהרחיק ברשלנות הצידה במקום רחוק. 

מבאס אבל מוכן לאכול טעות כזו שלו 1 ל10 משחקים כשבשאר הוא פשוט נפלא. 

לגמרי..אחלה סטואיץ. יחד עם רז הם צמד בלמים אדיר ואינטליגנטי אבל כן, טועים פה ושם.

אם מחלקים אחריות אז צריך לתת גם לגבי/יוריס/מי שהיה אמור לעזור לבלם במצב הזה. לא ייתכן מחוץ חלוץ לבד על סטואיץ במצב כזה..

פורסם ב

מעניין שלאזטיץ' מורחק ופתאום כן אפשר לעשות חילוף (משולש!) במחצית כשלא ניראים טוב

פורסם ב
1 hour ago, elad5050 said:

אני כבר מחכה ליום שרביבו יחזור. מכבי נראית אחרת איתו.

מבאס הקרחות אבל העידוד היה טוב סה״כ.

נחמיאס באמת היה במשחק נוראי, עשה תחרות עם עידודי מי יותר חלש.

מקווה לראות את מדמון יותר, הוא ופטאצ׳י זה כל כך הרבה יותר מאיים מהאופציות האחרות.

אגב, מישהו זוכר את לאיוס? נמחק לחלוטין.

איך אפשר לשכוח את מיליון היורו ששולמו על לאיוס, הכי מופרך שיש.

פורסם ב
27 דקות לפני, osfeee said:

מעניין שלאזטיץ' מורחק ופתאום כן אפשר לעשות חילוף (משולש!) במחצית כשלא ניראים טוב

ברור כי זו לא הייתה החלטה שלו

פורסם ב
59 דקות לפני, Sawyer said:

נושא המגנים מבחינתי הוא הכי בלתי מובן בקבוצה. ברור שאנחנו בבעיה בסגל מבחינת מגנים אבל גם אז זה לא מצדיק את נחמיאס בשמאל ועידו שחר בימין

מה קרה לאסנטה? למה הוא לא אופציה? פצוע?

דוידזאדה לא מצליח להתאושש? רביבו כבר שבוע וחצי מתאמן אימונים מלאים לא יכול לשחק עדיין? 

זה גומר אותנו יותר מכל שאר הדברים לדעתי.

הכי קל לכעוס על המאמן שהם לא משחקים, כי אנחנו קוראים בתקשורת שהם כשירים, אבל לא יודעים שבבוקר המשחק לאחד יש רגישות בשריר ולשני

טרם החלים לחלוטין, צריך להיות סבלניים.

פורסם ב
40 דקות לפני, ClinteastwoodFan said:

הכי קל לכעוס על המאמן שהם לא משחקים, כי אנחנו קוראים בתקשורת שהם כשירים, אבל לא יודעים שבבוקר המשחק לאחד יש רגישות בשריר ולשני

טרם החלים לחלוטין, צריך להיות סבלניים.

לא יודע, יכול להיות.. לא אומר שלא ואתה צודק שהמון פעמים אנחנו פשוט לא יודעים על כל מני אי כשירויות נקודתיות (או אפילו סיבות אחרות שאינן כשירות כמו מקרים אישיים/בעיות באימונים וכו') 

ועדיין.. לא רוסטם לא אסנטה לא רביבו (ולא יחזקאל) לעלות עם 0/4 המגנים ה"בכירים" שלך. לשים שחקנים שלא קשורים לתפקיד - זה נראה רע. כל פעם מחדש.

פורסם ב
1 hour ago, עמית ר said:

ברור כי זו לא הייתה החלטה שלו

אני די משוכנע שזאת החלטה שלו (ושל הצוות), כמו כל חילוף שמתבצע בתנאים רגילים. 

פורסם ב
לפני8 שעות , הילד בן 30 said:

יש לנו הרבה בלמים טובים. אין לנו מגנים כרגע בכלל, לא לימין ולא לשמאל. שני שחקנים שמחמיא להם מאוד בעמדת הקשר ההתקפי\מאחורי החלוץ (פטאצ'י ומדמון), יש לנו שחקן כנף וחצי לשתי עמדות (דוידה ויחזקאל).

כל כל מתבקש לשחק עם שלושה בלמים, שני ווינגבקים ופטאצ'י את מדמון מאחורי תורג'מן. זה גם ממקסם את הכישרון בקבוצה ולא  מחליש את האמצע כמו לשים את פטאצ'י ב4-3-3.

חשבתי על זה גם.

מבחינת חומר שחקנים זה נראה הכי נכון למכבי כרגע, 

אבל הבעיה בדבר כזה שאתה צריך שני בולדוזרים שיחזיקו את האמצע מאחוריהם ויטאטאו כל פעם שעוברים את הקו של השלישיה הקידמית, משהו כמו פריים גלזר וגולסה.

אישית אני לא רואה שיש שניים כאלה בקבוצה.

ונגיד החלטנו שמשאירים באחורי את יוריס, זה אומר שאחד מבין שני הבאנקרים בהרכב דור וגבי יורדים לספסל. ואני לא רואה את זה קורה. בטח על סמך השחיטה מבחינת דקות שהם עוברים העונה.

הבעיה היותר בעייתית מבחינתי,

שאתה שם את השחקן התקפה הכי טוב של מכבי מתחילת העונה (אולי להוציא את תורגמן) כווינגבק.

ושאני בונה הרכב אני מתחיל מתורגמן ואז דוידה ודוחף אותו הכי למעלה שאני יכול.

כל הדברים הכי טובים שקורים לנו זה שהוא נמצא הכי קרוב לקו הרוחב. כווינגבק אתה מאבד אותו (כן, גם אם תגיד לי שמצד שני אני מרוויח התקפית את פאטאצי ומדמון).

נקווה שבצד שמאל רביבו יחזור מהר לעניינים ונמשיך לחלטר עם שגיב בימין עד ינואר כי התקפית הוא נהדר אבל הגנתית הוא לא ממש איתנו.

אם נביא גם שחקן מסוג מגן לימין בינואר אז כל המערך של מכבי יהיה הרבה יותר מאוזן מה5-2-2-1 הזה שחשבנו שיתאים.

פורסם ב

לגבי הגול על סטואיץ', מרגיש שהוא איבד ריכוז וחטף עצבים על נחמיאס תוך כדי המהלך, בגלל שנחמיאס לא סגר שם את החוץ, ראו שהוא בא בגישה עצבנית מאוד למהלך ואחרי זה הוא היכה בידיים על הרצפה, לא משהו אופיניי לו.

פורסם ב
לפני10 שעות , הילד בן 30 said:

לשחק 433 מול כל הליגה שמשחקת 451 זה לא עובד. הגיע הזמן אחרי כבר הרבה שנים, להבין את זה.

זה מערך עם תאריך תפוגה מהר מאוד. הוא עובד עד שהוא לא ואז עד שאתה מבין שזו בעיה, אתה מאבד 4-5 משחקים. 

המחציות הכי חלשות שלנו היו עם המערך הזה. צריך פשוט לשאוף לשחק עם מגינים. 

אני בכלל הייתי משחק אחרת. אסנטה מגן ימין, רביבו מגן שמאל, יחזקאל כנף שמאל, דוידה כנף ימין, פאטצ'י באמצע, ב-6 סיסוקו ולפניו יוריס. 

מכבי של עונה קודמת יכולה הייתה לחיות עם ההחמצות של פרץ כי היה את זהבי כחלוץ ליגה טובה ובעיקר את מילסון, מכבי הנוכחית לא יכולה.

והבעיה היותר גדול שלנו - אין משחק הגנה. ברגע ששוברים את המבנה שלנו בפס ומגיעים לשליש האחרון, אין לנו שום יכולת הגנתית לעצור את ההתקפה אלא רק לחכות שהבלמים שלנו יצליחו ליירט את ההגבהה או כדור העומק ברגע שהיריבה מנסה למצות את ההתקפה. זו בעיה גדולה. מטיילים מולנו על סף הרחבה. 

פורסם ב

ניצחון מאוד חשוב כמה כיף לראות את מימר בוכה על שיפוט בסוף ( יודע שיקבל גב מבכיינים ירוקים וספורט 5).

מעבר לכך חייבים להשתפר, לא יכול לציין אף אחד לטובה מלבד פטאצ׳י ורז שלמה אולי.

פורסם ב
1 hour ago, המכבייה said:

אני די משוכנע שזאת החלטה שלו (ושל הצוות), כמו כל חילוף שמתבצע בתנאים רגילים. 

אין שאלה

פורסם ב
לפני1 שעה , Sawyer said:

לא יודע, יכול להיות.. לא אומר שלא ואתה צודק שהמון פעמים אנחנו פשוט לא יודעים על כל מני אי כשירויות נקודתיות (או אפילו סיבות אחרות שאינן כשירות כמו מקרים אישיים/בעיות באימונים וכו') 

ועדיין.. לא רוסטם לא אסנטה לא רביבו (ולא יחזקאל) לעלות עם 0/4 המגנים ה"בכירים" שלך. לשים שחקנים שלא קשורים לתפקיד - זה נראה רע. כל פעם מחדש.

זה נראה רע מאוד אבל אלה האילוצים. הבנתי ש"נאלץ" להשתמש ביחזקאל כי גם הוא לא היה כשיר לחלוטין, אם היינו מובילים , לדעתי לא היה מכניס אותו.

פורסם ב
39 דקות לפני, elements of life said:

ניצחון מאוד חשוב כמה כיף לראות את מימר בוכה על שיפוט בסוף ( יודע שיקבל גב מבכיינים ירוקים וספורט 5).

מעבר לכך חייבים להשתפר, לא יכול לציין אף אחד לטובה מלבד פטאצ׳י ורז שלמה אולי.

משפתי הנהדר.

פורסם ב

2 הבלמים במשחק לא רע, משפתי במשחק טוב ותורג'מן שחקן אדיר, כמה כיף לראות חלוץ שגדל אצלינו שיודע למסור ולבשל.

הקישור בכלל ודור פרץ בכלל משקיעים ונותנים מעצמם אבל נראה שיש מרווחים גדולים בין הקווים, מוסרים לדוידה בתקווה שיצליח ב-1 על 1 ויצא משהו, זה לא אמור לעבוד ככה.