Jump to content

רשמים מהניצחון על נתניה בנתניה | 2-1 מותח שמוציא אותנו לפגרה עם 3 נקודות חשובות

Sawyer

Recommended Posts

19 דקות לפני, barak said:

אם באמת מעניין אותך תלך הודעות שלי אחורה על דור והתרומה שלו למכבי.

כתבתי על זה לא מעט בייחוד עונה שעברה בתקופה שכולם התחננו שקין יתן לו לנוח (רמז: הייתי בעד, כמו עכשיו)  שזה בדיוק מראה לתגובות של עכשיו.

למה הטיעון של אם מדמון זה אובייס?

קצת מוזר לי להסביר אבל יש שחקנים שגדלו כשחקני התקפה שהם לא צריכים בכלל להרים את הראש כדי לדעת איפה השער, ויש כאלו שלא.

מן הסתם שאם תשים את מדמון ודור באותם מצבי כיבוש האחוזים של מדמון יהיו גבוהים יותר.

לדור יש הרבה מגרעות,

ועדיין אין מאמן בכדורגל ההישראלי שלא ירצה אותו בקבוצה שלו.

דור זה ערך מוסף.

משחק הלחץ של מכבי מתחיל ממנו ובגלל זה הוא ממוקם גבוה.

מזמין את כולם להסתכל מה קורה שמכבי מאבדת כדור ומי הראשון לרדוף אחרי שחקני ההגנה.

תוסיף לזה שהוא מנווט את שאר השחקנים לאיפה ללכת ואיזה שטח לכסות בתבונה רבה. הוא רואה את המגרש כמו שסקאוט רואה מהיציע.

תוסיף לכל זה את המנהיגות שאין עליה עוררין.

יש לו כושר עילאי ועדיין, הוא בן אדם. אז שהוא מגיע למצב בסוף קצת חסר לו חמצן במוח. אבל בגלל זה יש לי הרבה יותר סבלנות אליו, מכל מה שהוא כן נותן לי.

יש לנו הרבה שחקנים טובים ומוכשרים בקבוצה, אבל מבחינתי לו אין תחליף. 

דור ועוד עשרה.

יש לי עוד הרבה קלישאות לתת, אבל לשחק איתו זה באמת מרגיש לי כמו אשכרה לשחק עם עוד שחקן.

ובנוגע למדמון, צריך לשחק. עם דור.

אפשר לעשות גם ששניהם ישחקו וגם שנשחק התקפי יותר כשצריך גול, זה לא סותר.

א. לא אמרתי שהטיעון הוא כן או לא אובייס. אמרתי שגם אם הוא כן מובן מאליו, זה לא הופך אותו לפחות רלוונטי.

ב. משחק הלחץ של מכבי לא מתחיל ולא נגמר אצלו. כולם עושים אותו. סיסוקו וואן אובריים יותר משמעותיים ממנו בעניין הזה. למעשה כל שחקני מכבי עובדים קשה בעניין הלחץ. הוא פיזי יותר, זה נכון. אבל זה משאיר מעט למדי בטור הפלוסים בכושר הנוכחי שלו.

ג. אין פה עניין של סבלנות. זה עניין של כושר ויכולת בזמן נתון. גלובלית הוא שחקן טוב ומוכח עם יתרונות רבים. כרגע זה פחות ניכר, כמו שקרה ויקרה לאין ספור שחקנים לפניו ואחריו. באופן כללי שחקנים שלא משחקים טוב, צריכים לשחק פחות. בשביל זה יש סגל רחב, ופרץ משחק לא טוב. מה לעשות?

ד. "מנהיגות ללא עוררין" ו-"אשכרה לשחק עם עוד שחקן" אלא טענות סובייקטיביות שאין לי איך להגיב אליהן.

43 דקות לפני, חומץ בלסמי said:

א. לא אמרתי שהטיעון הוא כן או לא אובייס. אמרתי שגם אם הוא כן מובן מאליו, זה לא הופך אותו לפחות רלוונטי.

ב. משחק הלחץ של מכבי לא מתחיל ולא נגמר אצלו. כולם עושים אותו. סיסוקו וואן אובריים יותר משמעותיים ממנו בעניין הזה. למעשה כל שחקני מכבי עובדים קשה בעניין הלחץ. הוא פיזי יותר, זה נכון. אבל זה משאיר מעט למדי בטור הפלוסים בכושר הנוכחי שלו.

ג. אין פה עניין של סבלנות. זה עניין של כושר ויכולת בזמן נתון. גלובלית הוא שחקן טוב ומוכח עם יתרונות רבים. כרגע זה פחות ניכר, כמו שקרה ויקרה לאין ספור שחקנים לפניו ואחריו. באופן כללי שחקנים שלא משחקים טוב, צריכים לשחק פחות. בשביל זה יש סגל רחב, ופרץ משחק לא טוב. מה לעשות?

ד. "מנהיגות ללא עוררין" ו-"אשכרה לשחק עם עוד שחקן" אלא טענות סובייקטיביות שאין לי איך להגיב אליהן.

א. אמרתי לפני, שמבחינת המאמן הוא מעדיף את היתרון של דור שם מבחינת מה שהוא נותן לקבוצה שהיא בלי הכדור אל מול ההחמצות. ולכן לדעתי זה לא יקרה ואני יכול להבין אותו.

ב. משחק הלחץ של מכבי עוד לא מבוצע בצורה מושלמת אבל אתה צודק שכל שחקני מכבי עובדים מאוד קשה. בעיקר קו ההגנה האחרון שדוחף מאוד מאוד קרוב ליריב. ועדיין משחק הלחץ בקו הראשון מתחיל אצלו להבדיל ממקומות אחרים שמתחיל בראש ובראשונה אצל החלוץ. בגלל זה עמדת המוצא שלו היא כמו של חלוץ שהכדור אצל היריב. הוא כן קורא את המגרש טוב לדעתי ויודע איפה ואיך להעמיד את עצמו בנוסף לניווט של שאר השחקנים כמו שכבר אמרתי.

לטעמך זה מעט מדי בטור הפלוסים, לדעת המאמן (לא רק לאזטיץ') זה לא בדיוק ככה.

ג. אני מסכים שהוא בתקופה פחות טובה. לא התנגדתי לזה, דיברתי באוברול על העליהום על דור.

לדעתי זה אך ורק בגלל העומס המצטבר שלו.

מישהו הביא פה נתון של דקות משחק פסיכיות שלו. מה ששחקן ממוצע כאן לא עושה גם חודשיים קדימה.

צריך לזכור שהוא אמנם נראה לפעמים לא אנושי אבל הוא בן אדם וזה משפיע.

בסופו של דבר, במצב הנתון כרגע אין לך סגל רחב, אין לך מרחב תמרון ממש (מה שגורם לחבר'ה פה לחפש פתרונות מהנוער) מה שלא משאיר למאמן ברירה אלא לשחוט עד דור עד הסוף.

הלוואי הלוואי שהיה מישהו שסומך עליו כמוהו והיה נותן לו איזה משחק שניים להתרענן בחוץ ולחזור פרש. מה לעשות, אין.

לשים את דור ומדמון באותה משבצת שהוא כאילו המחליף שלו זה לא רציני..לא אותו סוג שחקן בכלל.

ד. כמובן שסובייקטיבי. בגלל זה אמרתי שמרגיש -לי- כמו לשחק עם עוד שחקן. 

על המנהיגות שלו במגרש אפשר להתווכח? לא יודע.

לא רציתי להכנס לדיון הזה כי את דעתי על דור כבר אמרתי. לכולם יש תקופות טובות ופחות כמו שגם אתה אמרת.

בסוף בסוף, אני לא רואה את מכבי בלעדיו.

לפני7 שעות , אלק נילאש said:

מדמון זה הדבר האמיתי. לקחת פנדל כזה, במצב כזה, בדקה 91 ולשלוח אותו לחיבור בלי להתרגש בכלל, זה אומר הרבה על האופי והאומץ של הילד הזה. מקווה מאוד שלאזטיץ' יתחיל לתת לו יותר דקות, ולא באגף.

לגמרי מה שלקחתי מהמשחק הזה, מלבד הנקודות המאוד חשובות כמובן והשער החשוב של זהבי. 

מדמון שחקן מיוחד. מעבר ליכולת שלו, יש לו אופי שלא ראיתי משחקן רכש בגיל כזה אי פעם. 

גם פטאצ'י שחקן מאוד מוכשר אבל צריך הכוונה ולטעמי הפגרה הזאת יכולה לעזור לו להיכנס לעניינים. הקושי המרכזי איתו הוא השילוב בשטף המשחק בהתקפה, התרומה להגנה וזה שהוא משחק באגף ימין, שם נמצא שחקן ההתקפה הטוב ביותר שלנו מפתיחת העונה - דוידה. 

לפני6 שעות , ebibo said:

יש לי תחושה שמדמון מתחת לחלוץ כשזהבי החלוץ יכול להיות מטורף, עם המסירות של זהבי, ההגעה של מדמון מאחורה, יכול להיות הרבה יותר יעיל מדור פרץ שמשחק שם בפועל.

בנוסף ממש בא לי לראות את פטאצי בשמאל, יש לו גם ככה אחלה שמאלית, שיעשה דריבל משם וירים את ההרמות החדות שלו זה כבר ימצא מישהו.

בקיצור חלום שלי להתחיל לראות הרכב כזה מהקישור ומעלה שנראה ככה:

------סיסוקו------יוריס--------

פטאצי------מדמון--------דוידה

-------------זהבי--------------

לפחות מול כל הקבוצות ההגנתיות בליגה מביתר ומטה הייתי עולה ככה, זה התקפי ומעניין,  גבי ופרץ צריכים לנוח קצת מרגיש לי שהם לא מספקים את הסחורה

אני לא יודע אם אנחנו יכולים לוותר על פרץ, אבל אני מסכים עם רוח הדברים. אני רוצה לראות על המגרש שחקנים מיוחדים, יוצרים ויוזמים, שלא מפחדים לקחת עליהם את המשחק ולייצר דברים.

דוידה התגלה או התפתח לכזה, פטאצ'י כזה, מדמון הוא לגמרי כזה, תורג'מן הוא כזה, וכן, גם פרץ הוא כזה, אבל פרץ חייב לקבל מנוחה. חייב. אין לו תחליף כי אין לנו אף שחקן עם סט התכונות שלו (והיחיד שאולי יכול לשחק את התפקיד הזה הוא סיסוקו, שלאזטיץ' לא יזיז מה-6 או ה-8). 

המהירות של דוידה בשילוב עם הבעיטה והדריבל של פטאצ'י והקסמים של מדמון זה משהו שלאזטיץ' יצטרך למצוא דרך לשלב כדי שנוכל להתמודד מול חניוני האוטובוסים והשופטים הגרועים שנמשיך להיתקל מולם בליגה.

לפני1 שעה , אליהו_הנביא said:

זה שהוא רץ ראשון בלחץ לא עושה אותו שחקן חובה, הוא לא מנווט אף אחד ואל תיתן לו סגולות שאין לו. יש לו כושר מטורף זה נכון, אבל אין לו שום יכולת פיסית מיוחד בגלל גדולו, ההיפך הוא הנכון, יחסית לגודל שלו מנפנפים אותו די בקלות, הוא לא לוקח כמעט כדורי גובה (למרות שהוא בין הגבוהים והאתלטים במגרש) , הוא בטח לא יורד לגליצים ומחלץ. 

עכשיו שלא ישתמע שאני אומר שהוא בכלל לא צריך לשחק, אבל המיקום שלו הוא 8 (וגם לא 6), אסור לו פשוט אסור לו להיות השחקן שמקבל את הכדור לגול ברחבה, מצטער אני לא משייך 5 משחקים עם החמצות מסמרות שיער שגם עלו לנו בנקודות שלושה משחקים רצוף, לעייפות וזה לא אומר שהוא לא יכבוש השנה ואפילו שערים חשובים, אבל אם רוצים להרים את משחק ההתקפה שלנו למעלה, זה חייב להשתנות, לפחות בוא ננסה בחלקים מהמשחק. 

אני חושב שגם היכולת של פרץ לתרום כ-8 מועטה יחסית. משחק הרגל שלו לא משובח, הגנתית הוא סטופר ולא מחלץ גדול, הנעת הכדור שלו היא לא משהו לספר עליו ובכלל הוא לא עילוי במשחק השוטף.

לפני15 שעות , gilgil28 said:

הזיה. מאיפה הנתון?

בדקתי קבוצות שהתחילו איתנו באירופה ועברו בין מסלולים.

סטיוואה דומה לנו, דוואה הבלם שיחק יותר אבל עם 3 משחקי ליגה יותר.

ליגות גדולות אין שחקן אחד שמתקרב לכמות הדקות הזו.

קצת השוואות מהליגה שלנו: עלי מוחמד 600 דקות, כאיוף 660 דקות, אליאסי 630 דקות, קנגוואה 550 דקות, גלאבוב (בלם, התחילו במוקדמות) 990 דקות.

1250 דקות זה לא סביר וההיחלשות שלו לאחרונה לא מפתיעה.

לפני7 שעות , Davidna said:

דור פרץ חייב לשבת בצד שתיים שלושה משחקים.

הוא מחרב כמעט כל התקפה - אם זה בהחמצה מביכה על האיגבור או עם זה במתפרצת שהוא לא יודע למסור קדימה אז הוא עוצר ומחכה או מוסר אחורה, מעבר לזה מה התפקיד שלו?
כי לתקל הוא כבר לא מתקל, ומסירות חכמות הוא לא עושה, וחלוץ הוא גם לא... אז מה הוא? כנף ?

עם כל הכבוד אליו וזה ששנה שעברה היה טוב, משהו שם חייב להשתנות, אי אפשר לתלות את כל הקישור שלנו בהאם פרץ יחמיץ היום או לא

צריך לנח אבל לא מהסיבות שאתה כתבת.

הוא הקשר הישראלי הטוב בליגה, פשוט משחק יותר מדי דקות מתחילת העונה.

9 דקות לפני, itanar said:

בדקתי קבוצות שהתחילו איתנו באירופה ועברו בין מסלולים.

סטיוואה דומה לנו, דוואה הבלם שיחק יותר אבל עם 3 משחקי ליגה יותר.

ליגות גדולות אין שחקן אחד שמתקרב לכמות הדקות הזו.

קצת השוואות מהליגה שלנו: עלי מוחמד 600 דקות, כאיוף 660 דקות, אליאסי 630 דקות, קנגוואה 550 דקות, גלאבוב (בלם, התחילו במוקדמות) 990 דקות.

1250 דקות זה לא סביר וההיחלשות שלו לאחרונה לא מפתיעה.

חלום שלי לקחת מסטיאווה את דוואה הבלם(תדמיין צמד בלמים שמורכב מסטואיץ' וממנו,פחד אלוהים גם באירופה ולא רק בליגה).

לפני3 שעות , itanar said:

צריך לנח אבל לא מהסיבות שאתה כתבת.

הוא הקשר הישראלי הטוב בליגה, פשוט משחק יותר מדי דקות מתחילת העונה.

אני חושב שיש כאן איזה מיתוס אגדי לגביו, הוא צריך לשבת בחוץ כי הוא חלש נקודה. 

לא ברור איך ויתרנו על נידם ודן ביטון.

פשוט אין לנו מחליפים לאמצע, גבי ופרץ גמורים וברור שזה משמעותית משפיע על היכולת שלהם. 

מאוד מקווה שנוכל להחזיר את נידם בינואר, שונסיים את אירופה במרחק סביר מחיפה

נתונים נתונים נתונים(מהווצאפ)

צטט

הנה הסיכום המעודכן של הביצועים של מכבי תל אביב לאחר שישה מחזורים בליגת העל בכדורגל בשמונה השנים האחרונות, כולל מספר הנקודות והפרש השערים:

1. **2023/24**: 16 נקודות, הפרש שערים +12 (5 ניצחונות ותיקו אחד)

2. **2022/23**: 16 נקודות, הפרש שערים +11 (5 ניצחונות ותיקו אחד)

3. **2021/22**: 12 נקודות, הפרש שערים +8

4. **2020/21**: 14 נקודות, הפרש שערים +9.

5. **2019/20**: 16 נקודות, הפרש שערים +12 (לא ספגה שערים

6. **2018/19**: 16 נקודות, הפרש שערים +10

7. **2017/18**: 13 נקודות, הפרש שערים +8

8. **2016/17**: 12 נקודות, הפרש שערים +7

מזל לא מזל, כמו אצל רובי אנחנו בפתיחת עונה חייתית ועדיין הבכי פה בשחקים.

19 דקות לפני, קובי השועל said:

מספרים מטורפים להוציא 16/17 ו21/22 שכל בר דעת יגיד שהיו עונות תחת ללא קשר לנתונים כלשהם(ואני עדיין לא מאמין שקין עקף את פתיחת העונה של 18/19 המפלצתית בתקופת פריים איביץ' לפי הנתונים שהצגת כאן)

33 דקות לפני, קובי השועל said:

אנחנו בהפרש שערים +8, חוץ מב"ש שיחקנו נגד הכי חלשות בליגה. 

הופעה אחת מרשימה נגד פ"ת בלי שחקני הרכש שלה, נצחון לא רע בהופעה סבירה באשדוד, 2 נצחונות במזל בדקה 90+, תיקו נגד העולה החדשה. אז נכון שמבחינת כמות נקודות אנחנו בסדר אבל היכולת רעה מאוד ויש לנו בעיקר הרבה מזל.

הצלחנו עד עכשיו לשמור את הראש מעל המים ועם אותן נקודות כמו של היריבה, למרות העומס וזו נקודת אור אבל היכולת חלשה מאוד.  2 המשחקים הקרוביל, נגד חיפה ונגד ביתר קריטיים, התוצאות במשחקים האלו יגידו הרבה על המשך העונה. נקווה לטוב

לפני13 שעות , המכבייה said:

הלונג ראן רק החל. מבחן התוצאה והיכולת בסדר גמור. לא רואה שום קשר בין יכולתו האישית הלא משכנעת של ערן, למאמן. אין לי שום ציפיות להצגה בנתניה יומיים אחרי נחיתה ומשחק באינטנסיביות גבוהה. אולי אנחנו שופטים קצת לחומרה. 

קודם כל יש קשר ברור בין היכולת של ערן (ושל הרבה שחקנים אחרים) לחוסר ביטחון שמקרין המאמן.

ואני לא שופט לחומרה. העונה כל הסיבוב הראשון הוא אחרי אירופה, אז אפשר לוותר על התירוץ הזה. זה לא סיבה להיראות כל כך גרוע.

לצורך העניין, בשנה שעברה אצל קין ברצף הרבה יותר קשוח (כי גם המשחקים כלל גם לפעמים מחזור ליגה באמצע שבוע) נראינו הרבה יותר טוב. להגיד שמבריק בכל המשחקים זה אי אפשר להגיד, אבל היינו קבוצה הרבה יותר בטוחה ומגובשת.

באופן אבסורדי הקריסה שלנו הגיעה דווקא בסוף הרצף ואז אני זוכר שהתכווחתי פה עם אנשים שנקום מזה ושיש לנו קבוצה טובה שיודעת מה היא רוצה מעצמה.

לצערי זה לא מרגיש לי זה. מרגיש לי שדיי גנבנו את נתניה השבוע ואת באר שבע ואת הפועל ירושלים ויכול להיות שגם את טבריה אם היינו מנצחים אותם. זה כבר יותר מידיי בשבילי.

זה אחלה צבירת נקודות אבל הלונג ראן מדאיג מאוד.

בטח שעד עכשיו שהתחילה המסיבה של אירופה קיבלנו בליגה 2 משחקים קלים כמו נתניה וטבריה שהיינו אמורים לדלג מעליהם בקלילות וגירדנו משם 4 מ6 שלא הגיע לנו בכלל.

לפני13 שעות , שי123 said:

לא חושב שאפשר לדבר על ניהול סגל כשיש כל כך הרבה פצועים, כי אין ממש סגל לנהל.

רוב השחקנים משחקים כי פשוט אין אופציה אחרת.

בטח שאפשר. כי התאמת המערך לפצועים וניהול הדקות לספסל הוא טעון שיפור מאוד גם בסגל חסר. חובה להגיד את זה גם אחרי ניצחונות.

פרץ וגבי זה הדוגמא המובהקת לזה. אין שום סיבה שהם ישלימו 90 דקות כל כך הרבה משחקים. אין שום סיבה שגבי יגמור את המשחק בעמדה 6. 

ולגבי פרץ, אני מת על פרץ. אחד השחקנים הכי חשובים שלנו עם כל המגבלות שלו (שאם לא היו לו הוא היה כבר ממזמן שחקן בקבוצת צמרת באירופה). שאתה שוחק אותו בכל כך הרבה משחקים אתה גורם לכך שהיתרונות שלו נשחקים גם כן ואתה מקבל את כל החסרונות שלו בפרצוף. זה לא מגיע לו וזה לא מגיע לנו.

הרבה יוצאים על דור פרץ והוא לא נקי מהחמצות אבל אני חושב שבכדורגל של היום הכושר הגופני הוא מאסט בטח באירופה, בזכות דור אנחנו מגיעים להמון מצבים.

יש בעיה בסיומת של דור ובכלל בקבוצה למעט 2 שחקנים (ערן + מדמון), גם יש הרגשה שמנסים להגיע עד לשער כמו בקט רגל ולפעמים צריך לבעוט מרחוק, לאיים על השער, מצב מסוף הרחבה מבחינתי מספיק טוב לבעיטה עם xG לא רע (תלוי כמובן בזווית ועוד.)

הרבה יוצאים על דור פרץ, בעיקר כי ממנו עוד יש ציפייה בעוד דיי מקבלים, כרגע, את זה ששני הכנפיים שלנו מאוד מתקשים לקנות גול. ופה הבעיה. לא בדור פרץ. 

לפני9 שעות , car.garsia said:

קודם כל יש קשר ברור בין היכולת של ערן (ושל הרבה שחקנים אחרים) לחוסר ביטחון שמקרין המאמן.

ואני לא שופט לחומרה. העונה כל הסיבוב הראשון הוא אחרי אירופה, אז אפשר לוותר על התירוץ הזה. זה לא סיבה להיראות כל כך גרוע.

לצורך העניין, בשנה שעברה אצל קין ברצף הרבה יותר קשוח (כי גם המשחקים כלל גם לפעמים מחזור ליגה באמצע שבוע) נראינו הרבה יותר טוב. להגיד שמבריק בכל המשחקים זה אי אפשר להגיד, אבל היינו קבוצה הרבה יותר בטוחה ומגובשת.

באופן אבסורדי הקריסה שלנו הגיעה דווקא בסוף הרצף ואז אני זוכר שהתכווחתי פה עם אנשים שנקום מזה ושיש לנו קבוצה טובה שיודעת מה היא רוצה מעצמה.

לצערי זה לא מרגיש לי זה. מרגיש לי שדיי גנבנו את נתניה השבוע ואת באר שבע ואת הפועל ירושלים ויכול להיות שגם את טבריה אם היינו מנצחים אותם. זה כבר יותר מידיי בשבילי.

בטח שעד עכשיו שהתחילה המסיבה של אירופה קיבלנו בליגה 2 משחקים קלים כמו נתניה וטבריה שהיינו אמורים לדלג מעליהם בקלילות וגירדנו משם 4 מ6 שלא הגיע לנו בכלל.

מסכים עם רוח הדברים

ומצד שני, אפשר להסתכל על זה גם אחרת.

אנחנו ביכולת פח ואולי לא הגיעו לנו הנקודות כמו שאתה אומר ועדיין, אנחנו עם 5 מ6.

מה זה אומר?

אנחנו חושב שזה מעיד בעיקר על שחקנים עם חוסן מנטלי שקיבלו הרבה מאוד בטחון אחרי שעשו עונת אליפות הכי קשה שיש ויודעים להביא את הנקודות גם בשיניים אם צריך.

מה יקרה שהסגל לא יהיה שחוק?

מה יקרה שזה יתחבר?

תמיד רציתי להיות הקבוצה שגם בימים לא טובים (לא ישכנעו אותי אחרת, יש לנו סיבות מקלות)

משאירה בסוף את הנקודות אצלה.

לפני12 שעות , car.garsia said:

אני לא שם לב לחוסר ביטחון מצד המאמן. נראה לי שהוא ממש יודע מה הוא רוצה לייצר. אני חושב שמכבי הזאת(וגם מכבי של רובי קין אגב), תעלה את רמתה מול יריבות חזקות. אולי זה גם יושב לשחקנים בראש, היוקרה והעיניים שמופנות אליהם במשחקי האירופית. נתניה חוץ זה אף לא משחק קל בלוח. זוכר אותנו נמחצים שם עם איביץ ודסה מציל אותנו עם בעיטה הזויה מקו הרוחב. כן, המעמסה והלוז קשים אבל שם רצינו להיות. בקשר לערן, אני לא הייתי מחליט אחרת מז'ארקו, נכון לנקודת הזמן הזאת. 

לפני17 שעות , car.garsia said:

בטח שאפשר. כי התאמת המערך לפצועים וניהול הדקות לספסל הוא טעון שיפור מאוד גם בסגל חסר. חובה להגיד את זה גם אחרי ניצחונות.

פרץ וגבי זה הדוגמא המובהקת לזה. אין שום סיבה שהם ישלימו 90 דקות כל כך הרבה משחקים. אין שום סיבה שגבי יגמור את המשחק בעמדה 6. 

ולגבי פרץ, אני מת על פרץ. אחד השחקנים הכי חשובים שלנו עם כל המגבלות שלו (שאם לא היו לו הוא היה כבר ממזמן שחקן בקבוצת צמרת באירופה). שאתה שוחק אותו בכל כך הרבה משחקים אתה גורם לכך שהיתרונות שלו נשחקים גם כן ואתה מקבל את כל החסרונות שלו בפרצוף. זה לא מגיע לו וזה לא מגיע לנו.

זה קל לדבר בסיסמאות, אבל כשיש לך רק שחקן אחד שיכול לשחק וינגר, בקושי 2 חלוצים ו4 קשרים בסגל אז האופציות שלך מאוד מוגבלות.

אם יוריס משחק 6 או גבי בזמן ששניהם על המגרש, זה בטח לא עניין של ניהול סגל.

48 דקות לפני, שי123 said:

זה קל לדבר בסיסמאות, אבל כשיש לך רק שחקן אחד שיכול לשחק וינגר, בקושי 2 חלוצים ו4 קשרים בסגל אז האופציות שלך מאוד מוגבלות.

אם יוריס משחק 6 או גבי בזמן ששניהם על המגרש, זה בטח לא עניין של ניהול סגל.

פעם אחרונה שבדקתי יש לך 4 וינגרים כשירים בסגל שהמאמן חתם עליהם לא? יש לך 2 חלוצים כרגע ו3 בכללי  שאף פעם לא משחקים ביחד גם שכולם כשירים. ויש לך חלוץ שיודע לשחק את ה10 אם הוא יצירתי.

לא מבין איך אתם לא רואים את השבלוניות, יוריס תמיד יחליף את סיסוקו, מדמון תמיד מחליף את זהבי, החילופים הם תמיד עמדה בעמדה. זה נורא שבלוני והכדורגל שלנו משמים ועייף בהתאם.

47 דקות לפני, car.garsia said:

פעם אחרונה שבדקתי יש לך 4 וינגרים כשירים בסגל שהמאמן חתם עליהם לא? יש לך 2 חלוצים כרגע ו3 בכללי  שאף פעם לא משחקים ביחד גם שכולם כשירים. ויש לך חלוץ שיודע לשחק את ה10 אם הוא יצירתי.

לא מבין איך אתם לא רואים את השבלוניות, יוריס תמיד יחליף את סיסוקו, מדמון תמיד מחליף את זהבי, החילופים הם תמיד עמדה בעמדה. זה נורא שבלוני והכדורגל שלנו משמים ועייף בהתאם.

אני זוכר את שוטא, וידיגל, דוניס, פטריק זורקים למגרש שחקני התקפה כשהעסק תקוע, ואני מספיק זקן לזכור את השיט שהם קיבלו. מצד שני, איביץ המתודי והשמרן, היה אליל כאן. כדאי להפסיק עם הכאילו, זה הכל עניין של תוצאות. בנתיים, הם לא רעות. 

לפני2 שעות , car.garsia said:

לא כל שחקן שמשחק בתפקיד כנף ב433 מתאים לשחק וינגר עם 3 בלמים.

היחיד שלדעתי אפשר לסמוך עליו בתפקיד כזה הוא דוידה ואולי גם לאיוס.

פטאצ'י ואדו רחוקים מלהיות מוכנים לתפקיד הזה מבחינת המשמעת הטקטית שלהם.

דווקא 3 המגינים שמתאימים לתפקיד פצועים כרגע.

בכל מקרה כבר ראינו מספיק פעמים שהמערך הזה לא עובד בליגה נגד ההגנות הצפופות שמעמידים מולנו.

36 דקות לפני, שי123 said:

לא כל שחקן שמשחק בתפקיד כנף ב433 מתאים לשחק וינגר עם 3 בלמים.

היחיד שלדעתי אפשר לסמוך עליו בתפקיד כזה הוא דוידה ואולי גם לאיוס.

פטאצ'י ואדו רחוקים מלהיות מוכנים לתפקיד הזה מבחינת המשמעת הטקטית שלהם.

דווקא 3 המגינים שמתאימים לתפקיד פצועים כרגע.

בכל מקרה כבר ראינו מספיק פעמים שהמערך הזה לא עובד בליגה נגד ההגנות הצפופות שמעמידים מולנו.

אדו מתאים מאוד למערך כזה, המשמעת ההגנתית שלו בסדר גמור. פטאצ'י אולי פחות אבל לא סותר שאפשר להוציא ממנו הרבה יותר. ואולי 3 בלמים זה לא מערך אידאלי אבל זה אילוץ מתבקש והרבה פחות אילוץ מלתקוע את פאקינג סתיו למקין ועידן נחמיאס מגנים שמאליים.

כדורגל זה משחק של תוצאות ואני שמח שניצחנו אבל יש לי תחושה שאם היה נגמר תיקו שבינינו זה מה שהגיע לנו במשחק הזה, לא היינו בכלל מקיימים את הדיון הזה.

לפני2 שעות , המכבייה said:

אני זוכר את שוטא, וידיגל, דוניס, פטריק זורקים למגרש שחקני התקפה כשהעסק תקוע, ואני מספיק זקן לזכור את השיט שהם קיבלו. מצד שני, איביץ המתודי והשמרן, היה אליל כאן. כדאי להפסיק עם הכאילו, זה הכל עניין של תוצאות. בנתיים, הם לא רעות. 

תמיד צריך להיות איזון בין לעשות אלישע לוי ולעלות 4 חלוצים לבין להחליף כל פעם עמדה בעמדה ולא לנסות אפילו לשלב שחקנים טובים יחד באותו הרכב.

אגב איביץ' זה מה שמציל את לאזטיץ' מיותר ביקורת. רואים סרבי וקל לחשוב על איביץ'. בפועל אני מודאג. אין לי דרך להסביר את זה חוץ מלקוות שהזמן יוכיח שאני טועה. שנה שעברה לא הייתי מודאג וסמכתי על רובי גם ברגעים הקשים כי האמנתי בדרך שלו והשנה הרבה פחות.

16 דקות לפני, car.garsia said:

תמיד צריך להיות איזון בין לעשות אלישע לוי ולעלות 4 חלוצים לבין להחליף כל פעם עמדה בעמדה ולא לנסות אפילו לשלב שחקנים טובים יחד באותו הרכב.

אגב איביץ' זה מה שמציל את לאזטיץ' מיותר ביקורת. רואים סרבי וקל לחשוב על איביץ'. בפועל אני מודאג. אין לי דרך להסביר את זה חוץ מלקוות שהזמן יוכיח שאני טועה. שנה שעברה לא הייתי מודאג וסמכתי על רובי גם ברגעים הקשים כי האמנתי בדרך שלו והשנה הרבה פחות.

לא משווה בניהם כי הם סרבים. עם כל אהבתי לאיביץ, אני לא יכול להגן עליו בעניין אוסקר, ויותר מזה, בעניין אוסקר ופרפה ביחד. זה הטריף אותי. 

הדרך רק התחילה. מכבי(בעיני) משחקת טוב יותר כשהקבוצה השניה מאתגרת יותר. ראוי למצוא איזון ונראה אם זה יקרה. כרגע, זה גרב בגרב מבחינת הזמינות אבל עדיין תחת מבנה.