Jump to content

מחנה אימון

Recommended Posts

לפני10 שעות , itanar said:

יש סיכוי שיוני מסוגל לחזור לעצמו?

אולי אם אחרי האימונים יעבוד קצת עם ערן על הבעיטות שלו..

לפני14 שעות , itanar said:

יש סיכוי שיוני מסוגל לחזור לעצמו?

הייתה לו חצי עונה של הבלחה זהו, הוא וכבר לא יחזור לעצמו כי זה בדיוק השחקן והיכולת שלו, אשמח אם מכבי יבינו את זה. 

ברנדון נותן פה עבודת קודש לגבי מגבלת הזרים של ההסתדרות לכדורגל. הסרטן של הענף, עד שלא ישנו את זה לא נגיע לכלום.

מתחרים עם יד קשורה מאחורי הגב.

*98 אחוז מהשחקנים בליגה היו מתים לקריירה כמו של יונתן כהן, מכונת הרעל החיפנית חדרה גם לפורום.

אחלה יונתן, אוהב אותו וברור שיש לו קריירה מרשימה מאוד והצלחות ותארים ומה לא.. אבל שנה שעברה נטו מקצועית חלה ירידה משמעותית ביכולת, וזהו, פה זה נגמר. נקווה לשיפור מצידו. 

לפני2 שעות , P.Maldini said:

ברנדון נותן פה עבודת קודש לגבי מגבלת הזרים של ההסתדרות לכדורגל. הסרטן של הענף, עד שלא ישנו את זה לא נגיע לכלום.

מתחרים עם יד קשורה מאחורי הגב.

*98 אחוז מהשחקנים בליגה היו מתים לקריירה כמו של יונתן כהן, מכונת הרעל החיפנית חדרה גם לפורום.

מה שמדהים שהלובי הוא כל-כך חזק שזה אפילו לא בשיח. 

אשכרה אנחנו מנסים משהו 3 עשורים - ובמו ידינו הגדלנו את הפער של הנבחרת שלנו מאחרות והפכנו מועדונים כמו מכבי וחיפה לקטנות מרוזנבורג, מאלמו ושות', תוך קצת יותר מעשור,  ועדיין אסור אפילו לתהות לגבי הדבר הזה והתוצאות שהשיג אל מול זה שמכרו לנו שישיג. בסוף זה ישתנה, זה עשוי לקחת עוד זמן, אבל זה יקרה רק אם זה יהיה בשיח כל הזמן. בכל מקום שמתעסק בכדורגל ישראלי.

האבסורד הכי מטורף פה זה שזה אפילו לא 30% או 40% או 50% שנהנים מזה, אלא בערך 100 שחקנים ישראלים, רובם בחלק השני של הקריירה, בינוניים, זה הכל.

תשאל את דור פרץ האם מגבלת הזרים הגינה עליו בתור שחקן ישראלי עכשיו, כשהוא בן 29, רוצה לנסות צ'אנס אחרון בקריירה לשחק בחוץ ולא יכול כי מכבי לא יכולה להרשות לו ללכת כי אין מחליף וגם אם כן, היא מחסלת עבורו 95% מהאופציות בגלל שהשווי שלו בישראל כל-כך מנופח ומנותק ממה שקורה ברוב המוחלט של שאר הליגות כך שהוא נשאר רק עם מעט מאוד אופציות (אם בכלל) לבחור מהן את ההחלטה הכי חשובה בקריירה שלו. אז הוא נשאר פה, לא מממש את הפוטנציאל, השיג כאן הכל, מרוויח אחלה כסף אבל ימשיך ככה עוד כמה עונות שבנתיים הוא גם תופס משבצת לשחקן צעיר שיכול היה להיכנס לרוטציה במקומו.  

מכבי וחיפה זה מועדונים עם פוטנציאל שאנשים לא מבינים בכלל, קבוצות עם 20 אלף מנויים ו30 אלף אוהדים במשחק לא גדלות על העצים. בטח לא מחוץ ל5 הליגות הבכירות.

שחקנים כמו עידן נחמיאס וסוף פודגראנו לא אמורים לדמיין להיות שחקני אימונים אפילו במועדונים כאלה.

במקום זה אנחנו חוגגים השתחלות לצ'מפיונס פעם בעשור ומתחבקים אם עוברים את החצי.

בעולם שבו כל שחקן בינוני מינוס בליגה יכל למצוא קבוצה מעבר לים, מגבלת הזרים היא טעות. בטח כשיש "חשראלים" כמו מוחמד וסונגרסון, אין לזה כמעט משמעות. אפשר לחשוב על פרמטרים שישמרו איכות זרים ממוצעת ומקום ל 3-4 ישראלים בהרכב או תמריצים למשתפות יותר ישראלים.

יחד עם זאת, זה לא בדיוק מגן על 10פ ישראלים כי זה משתרשר למטה. אם ה 100 לא היו בליגת העל הם היו בלאומית ולמי ששם לא היה מקום וכן הלאה..

15 דקות לפני, P.Maldini said:

מכבי וחיפה זה מועדונים עם פוטנציאל שאנשים לא מבינים בכלל, קבוצות עם 20 אלף מנויים ו30 אלף אוהדים במשחק לא גדלות על העצים. בטח לא מחוץ ל5 הליגות הבכירות.

שחקנים כמו עידן נחמיאס וסוף פודגראנו לא אמורים לדמיין להיות שחקני אימונים אפילו במועדונים כאלה.

במקום זה אנחנו חוגגים השתחלות לצ'מפיונס פעם בעשור ומתחבקים אם עוברים את החצי.

ישראל זה אחד המקומות הבודדים בעולם שאם אתה רוצה להיות בעלים של קבוצה מצליחה, אתה צריך לפתוח את העונה בידיעה שאתה מביא מהבית לפחות 10 מיליון דולר. קבוצות מעפנות עם ארבע אוהדים וחצי בדנמרק ומשחקות כל שנה במפעל אירופי, לא חיות על כסף של הבעלים. 

ביום שאתה שובר את המגבלה הזו, אז כל המשכורות פה יורדות ב-50%. ואז פתאום קבוצות כמו חדרה, ריינה וכו' עם תקציב של 15 מיליון ש"ח בונים קבוצה פצצה ועוד יש להם כסף לשלם שכר ראוי לשניים - שלושה מאמנים במחלקות נוער, להביא חס וחלילה איזה פיזיותרפיסט ולשפץ חלק מהמגרש אימונים. אבל לארגון השחקנים מעניין את הביצה השחקן הישראלי. מעניין אותו שעוד כמה שחקנים בחלק היורד של הקריירה יקחו משכורת פי 2.5 מהשווי האמיתי שלהם, מאשר שלילדים שלכם יהיה מעטפת ראויה בגילאים צעירים. 

כל מי שקצת רואה מה קורה בעולם רואה רק 2 דרכים שבהם הכדורגל המקומי (והנבחרת) יכולה להתפתח -

א. כספי מענקים על השתתפויות באירופה - זה מוגבל כי רק מעט קבוצות משתתפות בכל שנה.

ב. מכירה של שחקנים לקבוצות בחו"ל : כסף שנכנס לליגה .אם אני מוכר את יונה למכבי ב-2.5 מיליון יורו, שזה לפחות פי 2.5 מהשווי האמיתי שלו בחיים האמיתיים ואז אני הולך וקונה את גיל כהן ב-2.5 על השווי שלו וקונה לא יודע...איתן אזולאי ב-2.5 על השווי שלו בגלל שהכדורגל הישראלי הוא פרח מוגן, אז לא שיפרתי את הליגה. מחזרתי כסף. כי אז נתניה קונה שחקן ב-2.5 על השווי ואשדוד תקנה שחקן ב-2.5 על השווי רק מקבוצות קטנות יותר. ואז אתה מגיע למצב שפציעה אחת של כנעאן ואתה עוד שניה יורד ליגה. 

קורא פה את כל מי שמתלהב מרעיון הסרת מגבלת הזרים ולא יכול שלא לחשוב על הדרבי גמר כדורסל שראיתי. 8-10 זרים על המגרש בכל רגע נתון ורובם ברחו מהארץ איך שנגמר. אותי זה לא מעניין בשום צורה התחרות הזאת של הזרים של מי טובים יותר. בשלב הבא נייבא גם אוהדים מיפן כי הם אחידים ומנקים אחריהם. אני עלול לאבד בהדרגתיות כל זיקה לקבוצה כמו שקרה לי בכדורסל. מעדיף שנתחיל בלהביא 5-6 זרים באמת טובים, אנחנו אפילו לא בכיוון לזה.

24 דקות לפני, elbanana said:

קורא פה את כל מי שמתלהב מרעיון הסרת מגבלת הזרים ולא יכול שלא לחשוב על הדרבי גמר כדורסל שראיתי. 8-10 זרים על המגרש בכל רגע נתון ורובם ברחו מהארץ איך שנגמר. אותי זה לא מעניין בשום צורה התחרות הזאת של הזרים של מי טובים יותר. בשלב הבא נייבא גם אוהדים מיפן כי הם אחידים ומנקים אחריהם. אני עלול לאבד בהדרגתיות כל זיקה לקבוצה כמו שקרה לי בכדורסל. מעדיף שנתחיל בלהביא 5-6 זרים באמת טובים, אנחנו אפילו לא בכיוון לזה.

אין שום אחיזה במציאות בין מה שאתה אומר למה שקורה בכל העולם בפועל. בפועל, כל הליגות שיש בהן הכי מעט הגבלות, הן הנבחרות שהציגו התקדמות אדירה ברמת הנבחרות. אתה, כמו החבר'ה של ארגון השחקנים וההסתדרות לכדורגל מערב רגש במקום להסתכל מה עובד בחוץ.

במכבי היו 5-6 זרים העונה ועדיין שיחקו הישראלים. למה? היו יותר טובים. להפך - זה שיש מקום מוגבל לזרים דוחף קבוצות להביא שחקנים במלוא התקציב ואז להילחם עם שחקנים זרים בינוניים ולתת להם עדיפות כי אם הם לא מצליחים, זה כישלון ושריפת כסף. כשתפתח ויהיו פה יותר זרים - אז ישחק מי שטוב בלי סנטימנטים כי יהיה הרבה יותר קל להחליף. בנוסף, אתה אומר לא יודעים להביא פה זרים, אחת הסיבות זה כי הקבוצות משלמות כל-כך הרבה שכר לישראלים שהשווי שלהם מנופח, שהתקציב שיש להם בכדי להביא זרים, מביא המון זרים חלשים. 

אין שום קשר בין הרצון לראות ישראלים על כר הדשא לבין זה שאתה צריך לשלם פי 3 לישראלים בחלק היורד בקריירה וזה שבעלים של קבוצה מצליחה בישראל צריך להפסיד כסף כל שנה, על אף שיש פה קבוצות שמוכרות 20 אלף מנויים בעונה, מספרים שאין ברוב הליגות באירופה. ברגע שאתה תוריד, אתה תראה מגן שמאלי צעיר כמו שחר רוזן שהיום הוא כבר בן 21, מקבל הזדמנות בשלב הרבה יותר מוקדם משתי סיבות : קבוצות לא יצטרכו לנעול שחקנים ותיקים בחוזים ארוכים (קנדיל, דוידזאדה וכו') בגלל הגבלת הזרים מהפחד שאם לא תנעל אותו אצלך, קבוצה אחרת תיקח ואז אתה תוכל להמר על שחקן כמו רוזן שיהיה מחליף בידיעה שאם זה לא עובד, אז זו לא בעיה גדולה כי אפשר לתקן ולהביא זר בינואר או שבגלל שהשווי של השחקן הישראלי התכנס לשווי הריאלי שלו בעולם של שוק פתוח ורגיל, אז אפשר להיות הרבה יותר גמישים. 

מה שאתה אומר פה הוא מעוות והוא נגד כל מה שעובד - "אני רוצה ישראלים, אז בוא נשלם להם פי 3 מהשווי האמיתי שלהם". גם הבעלים פה שורף כסף על משכורות וגם אתה תוקע שחקנים צעירים להתקדם כי אתה לא יכול לוותר על שחקנים כמו דן ביטון, גולסה, נטע לוי וכו' ואז לדור הבא אין מקום. 

אני לא אכנס לזה פה כי זה מיותר, אבל מי שירצה לעשות עבודה בנושא, ימצא מה עובד בחו"ל ויביא את זה לכאן בכדי לקדם את השחקן הישראלי. סתם רעיון - יש הטבת מס לזרים בישראל, אם אתה פותח את השוק, אין הצדקה שתהיה הטבת מס לזר על פני ישראלי ולכן או שמבטלים את הטבת המס או שמקימים קרן שתקלוט אליה את ההפרש והיא תתגמל קבוצות בצורת מענקים לינאריים בהתאם לפרמטרים שבאמת מקדמים דור חדש של שחקנים (לא כמו עכשיו שמקדמים את המשכורות של השחקנים הותיקים) - שיתוף שחקני בית למשל X דקות יכול לזכות במענק יפה. תחשוב מה אתה עושה לתחרות פה אם ביום אחד שאתה מבטל את המגבלה, השכר של השחקן הישראלי יורד ב-50% ומתכנס לשווי האמיתי, פתאום לקבוצה כמו חדרה מתפנים 2 מיליון שח בעונה, פתאום הם לא מפסידים כסף ופתאום הם מבינים שאם הם גם יעמדו בקריטריונים מסוימים (כמו נניח שיתוף שחקני בית), אז הם גם יכולים לקבל עוד מיליון שח (סופר ריאלי בהינתן אפשרות שחיפה ומכבי יביאו כל אחת 7 זרים) מהקרן הזו ואז הם יביאו עוד 2 מאמנים למחלקת נוער, אולי ישפצו מתחם אימונים, אולי יוכלו לדאוג ששחקנים צעירים יגיעו מוקדם יותר למתחם וידאגו להם למורים פרטיים וילוו אותם כי פתאום הם לא עוסקים בשרידות כל הזמן בגלל שכר מופקע לשחקנים ישראלים מבוגרים בלי אפסייד. 

42 דקות לפני, Brandon Roy said:

אין שום אחיזה במציאות בין מה שאתה אומר למה שקורה בכל העולם בפועל. בפועל, כל הליגות שיש בהן הכי מעט הגבלות, הן הנבחרות שהציגו התקדמות אדירה ברמת הנבחרות. אתה, כמו החבר'ה של ארגון השחקנים וההסתדרות לכדורגל מערב רגש במקום להסתכל מה עובד בחוץ.

במכבי היו 5-6 זרים העונה ועדיין שיחקו הישראלים. למה? היו יותר טובים. להפך - זה שיש מקום מוגבל לזרים דוחף קבוצות להביא שחקנים במלוא התקציב ואז להילחם עם שחקנים זרים בינוניים ולתת להם עדיפות כי אם הם לא מצליחים, זה כישלון ושריפת כסף. כשתפתח ויהיו פה יותר זרים - אז ישחק מי שטוב בלי סנטימנטים כי יהיה הרבה יותר קל להחליף. בנוסף, אתה אומר לא יודעים להביא פה זרים, אחת הסיבות זה כי הקבוצות משלמות כל-כך הרבה שכר לישראלים שהשווי שלהם מנופח, שהתקציב שיש להם בכדי להביא זרים, מביא המון זרים חלשים. 

אין שום קשר בין הרצון לראות ישראלים על כר הדשא לבין זה שאתה צריך לשלם פי 3 לישראלים בחלק היורד בקריירה וזה שבעלים של קבוצה מצליחה בישראל צריך להפסיד כסף כל שנה, על אף שיש פה קבוצות שמוכרות 20 אלף מנויים בעונה, מספרים שאין ברוב הליגות באירופה. ברגע שאתה תוריד, אתה תראה מגן שמאלי צעיר כמו שחר רוזן שהיום הוא כבר בן 21, מקבל הזדמנות בשלב הרבה יותר מוקדם משתי סיבות : קבוצות לא יצטרכו לנעול שחקנים ותיקים בחוזים ארוכים (קנדיל, דוידזאדה וכו') בגלל הגבלת הזרים מהפחד שאם לא תנעל אותו אצלך, קבוצה אחרת תיקח ואז אתה תוכל להמר על שחקן כמו רוזן שיהיה מחליף בידיעה שאם זה לא עובד, אז זו לא בעיה גדולה כי אפשר לתקן ולהביא זר בינואר או שבגלל שהשווי של השחקן הישראלי התכנס לשווי הריאלי שלו בעולם של שוק פתוח ורגיל, אז אפשר להיות הרבה יותר גמישים. 

מה שאתה אומר פה הוא מעוות והוא נגד כל מה שעובד - "אני רוצה ישראלים, אז בוא נשלם להם פי 3 מהשווי האמיתי שלהם". גם הבעלים פה שורף כסף על משכורות וגם אתה תוקע שחקנים צעירים להתקדם כי אתה לא יכול לוותר על שחקנים כמו דן ביטון, גולסה, נטע לוי וכו' ואז לדור הבא אין מקום. 

אני לא אכנס לזה פה כי זה מיותר, אבל מי שירצה לעשות עבודה בנושא, ימצא מה עובד בחו"ל ויביא את זה לכאן בכדי לקדם את השחקן הישראלי. סתם רעיון - יש הטבת מס לזרים בישראל, אם אתה פותח את השוק, אין הצדקה שתהיה הטבת מס לזר על פני ישראלי ולכן או שמבטלים את הטבת המס או שמקימים קרן שתקלוט אליה את ההפרש והיא תתגמל קבוצות בצורת מענקים לינאריים בהתאם לפרמטרים שבאמת מקדמים דור חדש של שחקנים (לא כמו עכשיו שמקדמים את המשכורות של השחקנים הותיקים) - שיתוף שחקני בית למשל X דקות יכול לזכות במענק יפה. תחשוב מה אתה עושה לתחרות פה אם ביום אחד שאתה מבטל את המגבלה, השכר של השחקן הישראלי יורד ב-50% ומתכנס לשווי האמיתי, פתאום לקבוצה כמו חדרה מתפנים 2 מיליון שח בעונה, פתאום הם לא מפסידים כסף ופתאום הם מבינים שאם הם גם יעמדו בקריטריונים מסוימים (כמו נניח שיתוף שחקני בית), אז הם גם יכולים לקבל עוד מיליון שח (סופר ריאלי בהינתן אפשרות שחיפה ומכבי יביאו כל אחת 7 זרים) מהקרן הזו ואז הם יביאו עוד 2 מאמנים למחלקת נוער, אולי ישפצו מתחם אימונים, אולי יוכלו לדאוג ששחקנים צעירים יגיעו מוקדם יותר למתחם וידאגו להם למורים פרטיים וילוו אותם כי פתאום הם לא עוסקים בשרידות כל הזמן בגלל שכר מופקע לשחקנים ישראלים מבוגרים בלי אפסייד. 

אני לא אתייחס לכל מה שאתה רושם כי זה הרבה מאוד ארוך מידי מכדי שאנסה. רשמתי פסקה קצרה ופשוטה וכמות המילים שהכנסת לי לפה והרעיונות ששייכת לי לראש היא די הזוייה. רוב הטענות והרעיונות שלך הם היפותטיים ובקלות אני יכול להפוך אותם לצד השני או להפריך אותם עם טענה הפוכה אבל שוב אני לא אתחיל.

בפשטות, אתם מציגים כאילו שחקנים מטורפים עומדים בתור להגיע לקבוצות פה והמגבלה עוצרת אותם, בפועל אפילו עם המגבלה של 6 ובעלים מליארדר רוב הזרים שמשחקים אצלנו הם מציאות בשקל תשעים שלא משתלבים. נתחיל בזה שנביא לפה 5-6 זרים ברמה שבאמת מעל הליגה סטייל מה שגאידמק עשה כדי שנרגיש את המגבלה בכלל ומשם נדבר. מעבר לזה אני אומר שוב, אם ישחק פה הרכב זרים סטייל מה שקרה בכדורסל (דוגמא שהרבה יותר קל לי לבחון מאשר הליגה השוויצרית) אני אאבד בהדרגה עניין בקבוצה כמו שקרה לי בכדורסל. פשוט מאוד.

וזה הגיוני שזה יקרה כי למה להשקיע בנוער אם אפשר להביא 7 זמבים בשקל ורבע שסיימו חוזה בטורקיה/אזרבייג'ן ולקוות שהם יהיו מילסון.