Jump to content

מלפפוני יורוליג

ravid

Recommended Posts

לפני1 שעה , Omer said:

20-30 מיליון שקל לעומת 10 מיליון אירו שאמרת שעופר ינאי ישים "בכיף" במשך שנים, כשמיטש עשיר פי כמה. אמרת הכל. עופר ינאי לא הבעלים הראשון בעולם הספורט שנכנס עם הבטחות גרנדיוזיות תוך כדי שהוא מפזר כסף לכל עבר.

כרגע כדי להגדיל הכנסות הוא עושה לאוהדים שלהם תרגיל ומסביר שצריך לעבור ליד אליהו באופן זמני בלבד כי "יש אישור ראשוני" להרחבת הדרייב אין, והפועל הצהירה שתנסה למכור 7500 מנויים, כשההגדלה התיאורטית של הדרייב אין היא ל-7000 מקומות. חייב להגיד שיפה לראות איך כל ה"עקרונות" שלהם נזרקים מהחלון ברגע שיש כסף. אגב, בנוסף לשיפוץ שהוא אמר שיקרה מכיסו, הוא גם מספר שיבנה אולם של 15-20 אלף מקומות. או שהוא מחרטט אותם (מה שמאוד קל לעשות), או שזה מאשש (לפחות בעיניי) את התחושה שמדובר בבן אדם אחוז אמוק, ולאנשים כאלה יכול להימאס בשנייה, בעיקר אם הציפיות לא יתממשו. יבנה שני אולמות, ברור. נשמע כמו בעלים שקול לחלוטין. אבל שוב, מה אני יודע.

כמישהו שגדל על צלחות פלסטיק, השפלות, 40-50 הפרש וראה אותם בליגות הנמוכות - גם לראות אותם חוגגים גביע יהיה כמו סכין בלב בשבילי. שלא לדבר על אליפויות. זה worst case scenario מבחינתנו גם אם זו קפריזה של בעלים שתחזיק 4-5 שנים. אני מרגיש כמו ברכבת שדוהרת לעבר צוק וכל מה שאנחנו יכולים לעשות זה רק להסתכל מהחלון. 

ההנהלה שלנו חייבת להתעשת, להוריד את הכפפות, למצוא מקורות מימון ולהתחיל להיות תחרותית. היורוליג לא חשוב אם נאבד את ההגמוניה בישראל ועוד להפועל תל אביב. ירושלים פחות מטרידים אותי, אם יעשו עבודה טובה ויצליחו אז לבריאות, הם לא התגלמות כל מה שרע עלי אדמות. 

50 דקות לפני, ravid said:

כמישהו שגדל על צלחות פלסטיק, השפלות, 40-50 הפרש וראה אותם בליגות הנמוכות - גם לראות אותם חוגגים גביע יהיה כמו סכין בלב בשבילי. שלא לדבר על אליפויות. זה worst case scenario מבחינתנו גם אם זו קפריזה של בעלים שתחזיק 4-5 שנים. אני מרגיש כמו ברכבת שדוהרת לעבר צוק וכל מה שאנחנו יכולים לעשות זה רק להסתכל מהחלון. 

ההנהלה שלנו חייבת להתעשת, להוריד את הכפפות, למצוא מקורות מימון ולהתחיל להיות תחרותית. היורוליג לא חשוב אם נאבד את ההגמוניה בישראל ועוד להפועל תל אביב. ירושלים פחות מטרידים אותי, אם יעשו עבודה טובה ויצליחו אז לבריאות, הם לא התגלמות כל מה שרע עלי אדמות. 

מצד אחד אני מבין אותך (ואני די בגילך אז הפועל שאני מכיר היא זאת שאתה מכיר), מצד שני המחשבה על עופר ינאי נוטש אותם ומחזיר אותם אחורה בלי כל הערכים שהם התיימרו לייצג (כי לא היה להם כסף ולא מתוך עקרונות אמיתיים, כמובן) שווה את האליפות או שתיים שאולי יקחו (בהנחה שלא מפתחים פה איזו שושלת). במצב הזה הם יחזרו להיות מועדון קטן ששונא את כל מה שמכבי עושה, רק שעכשיו הם גם לא יוכלו לקטר כי הם בדיוק אותו דבר, ואני עוד לא מדבר על השבר המנטלי שזה ייצור אצלם. קצת כמו שבדיעבד כולנו היינו חותמים על האליפות של הפועל ב-2010 לו רק ידענו כל מה שיקרה אחריה, ככה נשרוד אליפות של הפועל אם (ונכון, כרגע זה רק "אם") היא חד פעמית והפועל תתרסק אחריה. בגלל זה אני רגוע יחסית, כי אני מסכים שירושלים לטווח ארוך זה האיום היותר גדול וגם מסכים שהם לא התגלמות הרשע בעינינו.

את ההגמוניה בישראל אגב איבדנו די מזמן אם שופטים לפי קצב איבוד התארים שלנו, ועדיין מה שחשוב זה היורוליג ולא הליגה. אתה מעדיף אליפות על עונה טובה ביורוליג? כי אני לא. אנחנו מתעניינים בליגת העל רק בפלייאוף וגם שם זה משמעותית פחות מעניין חלק גדול מאוהדי מכבי מאשר היורוליג (אלא אם זאת הפועל בגמר), להפסיד להפועל היום אליפות זה הרבה פחות גרוע מאשר להפסיד בתקופה שבה באמת שלטנו ושאליפות גם הובילה ליורוליג. ברור שלטווח הקצר מדובר בזוועה, אבל גם להפסיד דרבים זה זוועה ואנחנו עדיין חיים היום עם הפסדים בדרבים למרות שפעם כל הקונספט של "הפועל מנצחת דרבי" היה מדע בדיוני. לי אישית כל ההפסדים להפועל החדשה כואבים הרבה פחות ממה שכאב ה-25 בזמנו, כשהם עוד היו הפועל האמיתית ואנחנו היינו הקבוצה הטובה באירופה. אולי זה סתם כי אז הייתי ילד, אבל לא יודע.

בקיצור, עברנו את הדאבלוזון, נעבור גם את עופר ינאי. ואם זאת קפריזה שתסתיים בצלחת - מאמין שהפועל חותמים על זה, אבל האמת שגם אני לא חושב שזה סוף העולם. אליפות אדומה אחת או שתיים בעשרות שנים ואז התרסקות נשמע לי לא נורא בכלל מהזווית הצהובה. וככל שזה יותר נראה כמו קפריזה ככה אני פחות דואג. זה יכול להשתנות, כמובן, אבל קצת מוקדם ללחץ לדעתי.

אם תגיד לי עכשיו שזו אליפות אחת והם חוזרים לתהומות הנשייה ברור שאני אסכים, אבל אם זה יהיה 15 שנה כאלה, בה נראה אותם בפלייאוף ביורוליג ושולטים בליגה כמו חיפה? זה יכול ללכת לאותו כיוון באותה מידה. 

8 דקות לפני, ravid said:

אם תגיד לי עכשיו שזו אליפות אחת והם חוזרים לתהומות הנשייה ברור שאני אסכים, אבל אם זה יהיה 15 שנה כאלה, בה נראה אותם בפלייאוף ביורוליג ושולטים בליגה כמו חיפה? זה יכול ללכת לאותו כיוון באותה מידה. 

זהו, שלפחות כרגע אני לא רואה שום מצב שהפועל ת"א, קבוצה בלי מסורת קהל כדורסל באיזור חיוג של מכבי (למכבי גם יש יותר אוהדים כמועדון, וגם יותר "אוהדי כדורסל" שבעדנו כי אנחנו הקבוצה הישראלית הבכירה באירופה במשך 50 שנה), שלא היתה ממלאת גם את אוסישקין בימיו ה"יפים" וגם עכשיו כמעט אף פעם לא ממלאת את הדרייב אין, פתאום תוקעת יתד של 15 שנה ביורוליג והופכת למכבי עם אולם מלא ומסורת אירופית רצינית. זה בדיוק הטירוף של עופר ינאי שמעודד אותי. אם הוא היה שקול ומנסה לגדול לאט לאט זה היה הרבה אבל הרבה יותר מדאיג. כרגע אני מאמין שיש יותר סיכוי שירושלים יהיו ביורוליג לאורך זמן מאשר הפועל ת"א, ועם זה עוד אפשר לחיות.

בוא נתחיל מזה שהם יגיעו לשם פעם אחת לפני שאנחנו דואגים שזה יימשך יותר מעשור.

10 דקות לפני, Omer said:

זהו, שלפחות כרגע אני לא רואה שום מצב שהפועל ת"א, קבוצה בלי מסורת קהל כדורסל באיזור חיוג של מכבי, שלא היתה ממלאת גם את אוסישקין בימיו ה"יפים" וגם עכשיו כמעט אף פעם לא ממלאת את הדרייב אין, פתאום תוקעת יתד של 15 שנה ביורוליג והופכת למכבי עם אולם מלא ומסורת אירופית רצינית. זה בדיוק הטירוף של עופר ינאי שמעודד אותי. אם הוא היה שקול ומנסה לגדול לאט לאט זה היה הרבה אבל הרבה יותר מדאיג. כרגע אני מאמין שיש יותר סיכוי שירושלים יהיו ביורוליג לאורך זמן מאשר הפועל ת"א, ועם זה עוד אפשר לחיות.

בוא נתחיל מזה שהם יגיעו לשם פעם אחת לפני שאנחנו דואגים שזה יימשך יותר מעשור.

בכדורסל ממש לא קשה להביא קבוצות למקומות האלו. מישהו שמע על מונאקו עד לפני 3-4 שנים? עד לפני 10 שנים היו קבוצת מעלית בין ליגה 2 וליגה 3 בצרפת. בא ספונסר עשיר ותראה איפה הם היום, בלי קהל ובלי אולם. גם מילאנו עברה מסלול דומה ולמען האמת רוב קבוצות היורוליג מתבססות על בעלים או ספונסר עשיר ששם 10-20 מיליון אירו בשנה. מכבי חריגה בנוף.

37 דקות לפני, ravid said:

בכדורסל ממש לא קשה להביא קבוצות למקומות האלו. מישהו שמע על מונאקו עד לפני 3-4 שנים? עד לפני 10 שנים היו קבוצת מעלית בין ליגה 2 וליגה 3 בצרפת. בא ספונסר עשיר ותראה איפה הם היום, בלי קהל ובלי אולם. גם מילאנו עברה מסלול דומה ולמען האמת רוב קבוצות היורוליג מתבססות על בעלים או ספונסר עשיר ששם 10-20 מיליון אירו בשנה. מכבי חריגה בנוף.

השאלה היא אם עופר ינאי ימשיך להשקיע אם כמות הקהל לא תענה על הציפיות שלו. אני לא בטוח בזה. כרגע הוא מדבר על לבנות מחדש את הדרייב אין, לבנות עוד אולם, ועושה קמפיין לעבור ליד אליהו. מה יקרה אם ההכנסות שהוא בונה עליהן לא יגיעו למה שהוא מצפה? כמה זמן הוא ימשיך? אין לנו תשובה לשאלה הזאת, אבל לפי זה שהוא להוט לבנות שני אולמות בו זמנית ועוד למכור 7500 מנויים ליד אליהו נראה לי שהוא די בונה על ההכנסות האלה כתנאי להמשיך להשקיע. זה לפחות הרושם שאני קיבלתי.

על הבלאגן שאולטראס הפועל כבר עושים לו אני לא מדבר כי לדעתי הוא ינצח אותם, נראה שהקהל הרחב של הפועל די נגדם כרגע. ובכל זאת, נאחל להם בהצלחה. אל תשכחו: רק בעלות וניהול אוהדים זה מרגש!

לפני17 שעות , Omer said:

בינתיים חדשות רעות: אולטראס הפועל הודיע שיחרים את יד אליהו. זה אומר משמעותית פחות קנסות ועונשים להפועל.

אני דווקא מרגיש שנהנה מהאירוע. אקשן בינם לבין עצמם זה תמיד מצחיק.

עוד יותר מצחיק שהם אוכלים כל מה שמבשלים להם. הם באמת מאמינים שהמעבר ליד אליהו זה רק לשנה ושתוך שנה הם יחזרו לדרייב אין משופץ עם 7000 מקומות ובמקביל עופר ינאי יבנה להם עוד אולם יותר גדול באזור המרכז שישרת אותם לאירופה. זה דמיון חופשי.

מי החייזר שמאמין ששיפוץ הדרייב אין יקח שנה? חולדאי ישפץ להם את הדרייב אין וישאיר אותו בלי גג. 

8 דקות לפני, ravid said:

מי החייזר שמאמין ששיפוץ הדרייב אין יקח שנה? חולדאי ישפץ להם את הדרייב אין וישאיר אותו בלי גג. 

לא אבל עופר "מעורב" אז תוך עונה יהיה להם דרייב אין לליגה ואולם 12,000 ליורוליג.

לפני3 שעות , car.garsia said:

אני דווקא מרגיש שנהנה מהאירוע. אקשן בינם לבין עצמם זה תמיד מצחיק.

עוד יותר מצחיק שהם אוכלים כל מה שמבשלים להם. הם באמת מאמינים שהמעבר ליד אליהו זה רק לשנה ושתוך שנה הם יחזרו לדרייב אין משופץ עם 7000 מקומות ובמקביל עופר ינאי יבנה להם עוד אולם יותר גדול באזור המרכז שישרת אותם לאירופה. זה דמיון חופשי.

מסכים איתך, עקבתי אחרי הריבים שלהם בטוויטר, זה משעשע רצח. צריך להגיד ששני הצדדים צודקים - גם אלה שמסכימים שהעקרונות שלהם לא רלוונטיים לקבוצת ספורט תחרותית, וגם אלה שטוענים שהקהל שלהם צבוע כי רק ברגע שהכסף הגיע הם נזכרו שהם קבוצת ספורט תחרותית. שנים דיברו על קידום השחקן הישראלי, נגד שיריונים, עשו אידיאליזציה למפעל של פיב"א "כי לא מושחת", ונגעלו ממשכורות לא פרופורציונליות. הכל עד שהיתה להם אפשרות להחתים זר חמישי, לשחק ביורוקאפ, לחלום על שריון ליורוליג ולהחתים שחקנים במשכורות עתק. פתאום "ככה מנצחים את מכבי, אז מה אתם רוצים". אלה שהטיפו שנים שהם הולכים לעלות ליגה כדי להילחם על שינוי הכדורסל הישראלי ולא סתם בשביל לקחת אליפות.

וכמובן, גולת הכותרת - הקימו את הפועל אוסישקין כי הוציאו אותם משם בזמן שלא היתה להם קבוצה ראויה. עכשיו יש להם קבוצה ראויה, אז על הזין שלהם שעופר ינאי עושה הכל כדי להוציא אותם מהדרייב אין. עיקרון אחרי עיקרון נזרק מהחלון, כצפוי. מי מספר להם שהם תמיד היו כמו כולם רק עם פחות כסף, ולכן שכנעו את עצמם בכל השטויות האלה? היה ברור שברגע שיוכלו להיות קבוצת ספורט תחרותית הם ישכחו את כל השטויות האלה מהר מאוד.

אז אם למישהו היה ספק: אם שאול אייזנברג היה מעמיד קבוצה ראויה ולא יורד ליגה, הפועל אוסישקין בחיים לא היתה קמה.

אגב בקשר לדרייב אין - היופי זה שעדיין אין בכלל שום אישור רשמי להגדלה הזאת, אבל עופר דיבר עם חולדאי, ועופר יכול הכל.

אנחנו הפכנו את מיטש לאליל כזה לפני שזכינו במשהו? באמת לא זכור לי.

2 דקות לפני, Omer said:

היופי זה שעדיין אין בכלל שום אישור רשמי להגדלה הזאת, אבל עופר דיבר עם חולדאי, ועופר יכול הכל.

אנחנו הפכנו את מיטש לאליל כזה לפני שזכינו במשהו? באמת לא זכור לי.

האמת שעברנו כל כך הרבה חרא שהייתי חשדן מאוד שמיץ' הגיע.

מדהים איך ההתנהגות האימפולסיבית שלו לא מדאיגה אותם אפילו בקצת. הוא משתולל.

לפני2 שעות , car.garsia said:

האמת שעברנו כל כך הרבה חרא שהייתי חשדן מאוד שמיץ' הגיע.

מדהים איך ההתנהגות האימפולסיבית שלו לא מדאיגה אותם אפילו בקצת. הוא משתולל.

את חלקם היא כן מדאיגה ממה שראיתי, אבל הרוב המוחלט בולע כל הבטחה בשקיקה, מופרכת ככל שתהיה. ראיתי ציוץ שברצינות אומר שעופר ינאי יכול לזרז את השיפוץ שעוד לא אושר כי "להבנתי עופר יכול הכל". הם באמת מאמינים בזה.

אגב, רגע לפני ההצבעה על מעבר ליד אליהו הוא כבר מתחיל למכור מנויים לדרייב אין בעליית מחירים פסיכית של חמישים אחוז, ואחרי הזעם שלהם אמר שאם יזרמו איתו על מעבר הוא יוריד את המחירים "ב-15-25 אחוז". בנוסף לזה הוא מוכר "זכאות למנוי ביד אליהו" ב-150 שקל. אמה מה? את הזיכויים אם רכשו זכאות ולא קיבלו מנוי הם לא יקבלו לאשראי אלא לחנות. הבן אדם משחק בהם ונראה שרובם אפילו לא שם לב - יש בטוויטר שרשור שאלות ותשובות שבו הוא מודה שאין לו שום תכנית מה לעשות במקרה שיש 7500 מנויים ואז חוזרים לדרייב אין של 7000 ("השאלה הכי קשה כי באמת אין לי תשובה עבורה"). שוב, בעלים שקול ורציני לחלוטין, בכלל לא יורה מהמותן. כמו כן, הוא אמר שאם לא עוברים להיכל השנה אין שיפוץ בדרייב אין, העיקר שהאוהדים שלהם החליטו ש"אם עופר השיג סיכום ראשוני אז זה בטוח יקרה".

On 23.7.2024 at 11:18, ravid said:

בינתיים הרכז המסתמן של מכבי הוא יוקובייטיס, שחקן שב-6 עונות יורוליג עלה בחמישיה 9 פעמים בסך הכל. 

חתם.

עריכה: הקדמת אותי.

31 דקות לפני, ravid said:

חתם ל-3 שנים רכז ליטאי שקולע שלשה פעם ב-2 משחקים. 

מצד שני אף פעם לא קרה שסיימנו עם פחות מטרבל עם רכז ליטאי ;)

מה שכן, הוא לא נחשב לפוטנציאל שעדיין יכול לפרוץ? אם כן זה לא בהכרח רע, בעיקר כשזה לא שאחרת היו מחתימים פה רכז שפתח בפיינל פור.

41 דקות לפני, Omer said:

מצד שני אף פעם לא קרה שסיימנו עם פחות מטרבל עם רכז ליטאי ;)

מה שכן, הוא לא נחשב לפוטנציאל שעדיין יכול לפרוץ? אם כן זה לא בהכרח רע, בעיקר כשזה לא שאחרת היו מחתימים פה רכז שפתח בפיינל פור.

קודמו בתפקיד פתח בגמר היורובסקט ובאולימפיאדה

1 hour ago, ravid said:

קודמו בתפקיד פתח בגמר היורובסקט ובאולימפיאדה

ובסוף לא קיבלנו את השחקן שקיווינו לו אלא אוברייטד שנחנק במאני טיים אפילו במשחקים במסגרות המקומיות וקשה להסתמך עליו (לצד משחקים טובים שנתן). תקן אותי אם אני טועה אבל לא זכור לי שהזילו דמעה כשעזב, בניגוד לעזיבות האחרות של הקיץ. אגב, לא אומר שרוקאס יהיה טוב ממנו - אבל אם כבר אנחנו מדברים על נבחרות (כי ב"רכז שפתח בפיינל פור" התכוונתי יותר לקאליבר של שאראס בזמנו, שהיום לא רלוונטי למכבי), נחש מי בגיל 21 פתח בחמישייה של ליטא שהפסידה לספרד של לורנזו בראון רק אחרי הארכה באותו יורובאסקט.

On 24.7.2024 at 12:44, Omer said:

ובסוף לא קיבלנו את השחקן שקיווינו לו אלא אוברייטד שנחנק במאני טיים אפילו במשחקים במסגרות המקומיות וקשה להסתמך עליו (לצד משחקים טובים שנתן). תקן אותי אם אני טועה אבל לא זכור לי שהזילו דמעה כשעזב, בניגוד לעזיבות האחרות של הקיץ. אגב, לא אומר שרוקאס יהיה טוב ממנו - אבל אם כבר אנחנו מדברים על נבחרות (כי ב"רכז שפתח בפיינל פור" התכוונתי יותר לקאליבר של שאראס בזמנו, שהיום לא רלוונטי למכבי), נחש מי בגיל 21 פתח בחמישייה של ליטא שהפסידה לספרד של לורנזו בראון רק אחרי הארכה באותו יורובאסקט.

אתה משווה? אחד סחף את הנבחרת שלו לאליפות והיה מועמד חזק לMVP, והשני היה סביר בנבחרת שסיימה מקום 15. לא מבין איך אתה בכלל משווה ביניהם. 

35 דקות לפני, ravid said:

אתה משווה? אחד סחף את הנבחרת שלו לאליפות והיה מועמד חזק לMVP, והשני היה סביר בנבחרת שסיימה מקום 15. לא מבין איך אתה בכלל משווה ביניהם. 

ברור שבנקודת הזמן הזאת לורנזו היה יותר טוב משחקן בן 21, אבל ליטא סיימה מקום 15 כי הפסידה בהארכה בשמינית לקבוצה שזכתה באליפות, שזה מה שאמרתי. זה לא שספרד הגדולה שחטה את ליטא הקטנה, לכן אני לא מבין את הקטע להשוות בין מקום 1 ל-15 כשהם לא היו רחוקים בכלל מלהדיח את ספרד ולעלות לרבע. זה קצת כמו להגיד שגרמניה היתה רק בין 8 הטובות ביורו כי הפסידה לספרד ברבע, לדירוגים בטורנירים האלה אין שום משמעות חוץ מהמקום הראשון.

הסיבה שדיברתי על נבחרות היא שאתה מאוכזב מהרקורד שלו ביורוליג כאילו שלורנזו בראון היה רכז פותח בצסק"א. נתן טורניר טוב ביורובאסקט ואז איכזב במכבי. אולי הגיל, לא יודע, אבל בסוף השחקן שסחף את ספרד ותלו בו תקוות על סמך הטורניר הזה אפילו לא היה השחקן הטוב במכבי. רוקאס היה מחליף צעיר בקבוצה שסיימה מקום 4 בעונה הסדירה של היורוליג, קצת פרופורציות.

כמו שאמרתי אין מה להשוות. לפני שלורנזו חתם הוא היה סופרסטאר בקאזאן ו(כנראה) היה מקבל חמישיית העונה ביורוליג לולא העניין עם המלחמה באוקראינה. הוא נבחר לחמישיית העונה בעונה הראשונה שלו במכבי, ובין לבין נבחר לחמישיית היורובסקט. סופרסטאר טופ טופ אירופה. בעונה השנייה באמת היתה נסיגה (הוא טוען שהוא היה פצוע), אבל כרגע בנבחרת הוא משחזר את היכולת מהקיץ ההוא ונראה שהוא בפורמה. בקיצור גם ביכולת החלשה הוא הרבה אבל הרבה יותר טוב ממה שראינו את יוקובייטיס אי פעם נותן. הסיבה שמכבי לא הזילו דמעה על השחרור שלו היא כלכלית.

אגב הסיבה שליטא פגשה את ספרד בשמינית היא שספרד סיימה ראשונה וליטא רביעית. ליטא ניצחה רק פעמיים בטורניר. זה בנוגע לפרופורציות.

הריבים של אוהדי הפועל עם עצמם בטוויטר זאת הצגה לא נורמלית, מומלץ בחום.

כמו כן, תראו מי כבר מאיים לעזוב כי יש אנשים בקהל שלהם שלא הצטרפו לכת שלו:

לפי הציוצים הנעלבים שלו לא נראה לי שהוא הבין לאן הוא נכנס, במיוחד כשהוא קנה דווקא את הפועל ת"א מכל הקבוצות. עם קצת מזל כל העסק מתפוצץ עוד לפני שיספיקו לקחת תואר.

העונה הזאת קריטית מאוד. אם הוא לא מצליח לזכות ביורוקאפ אחרי ההשקעה הזאת או לחילופין להביא תואר בארץ, הוא בחוץ, הוא לא יחזיק שם עוד שנה והם לא יחזיקו עם הטרלול שלו עוד שנה.

זה הופך את העונה הזאת לקריטית מאוד.

On 25.7.2024 at 14:34, ravid said:

בלאט וסורקין חתמו. סוף סוף קצת שקט. לפי הפרסומים גם מייקון מסוכם. 

בלאט עוד לא חתם

יאללה שילך להפועל ומכבי תביא את ים מדר