Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב
לפני2 שעות , avi atias said:

יש מקום לכולם בבית הכלא? שמעתי שאין מקום למחבלי הנוחבא.

אם אתה חושב שכולם יתגייסו כי תאיים שתיקח להם כסף, אז אתה טועה.

רוצה לגייס? רק בהתדברות. אנחנו לא סין וברית המועצות. וגם שם היה צריך לחסל מיליוני יהודים ונוצרים שסירבו להיות אתאיסטים.

אתה יודע מה אנחנו? מדינת חוק. 

החוק אומר שהם צריכים להתגייס. אין שום סיבה בעולם שהם לא יתגייסו. כל דבר אחר הוא לא מעניין, פשוט בריונות וטרור שהציבור הזה מפעיל. 

תתאר לעצמך שכל האנשים בתל אביב או כל מי שיש לו שיער בלונדיני או כל חרטא אחרת הייתה מתאגדת ולא עושה צבא. ואז היית אומר שאין מקום בכלא? לא. 

או שיתגייסו, או שלילת כל זכות וכל תקציב וכל דבר. לקחת להם תעודות זהות, לקחת להם זכויות רפואיות, לקחת אותם פיזית ולזרוק אותם מהארץ - הכל עובד. אי אפשר עם הטרור החרדי. לא מתגייסים כי הם יעשו יותר מדי בלאגן. לא יאמן. איזה טרור הם מפעילים ואנשים עוד מגנים עליהם.

פורסם ב

המפתח היה ונותר זהה - תקציבים והשכלה. לקצץ בתקציבים עד שיתחילו לתרום (למעשה לקצץ לכל מי שלא תורם, ואז נראה כמה חזקים, או ליתר דיוק כמה חלשים, הם), ולשפר את מצב ההשכלה, כדי שיהיה סיכוי שישתלבו בחברה.

פורסם ב
לפני8 שעות , avi atias said:

וגם שם היה צריך לחסל מיליוני יהודים ונוצרים שסירבו להיות אתאיסטים.

חיסלו בברה"מ ובסין מיליונים שסרבו להיות אתאיסטים?

פורסם ב

למה כולם חיים בשלום על זה שיש אחוז אדיר באוכלוסייה שלא משלם מיסים, שלא עושה צבא, שלא מייצר תוצר עבור המדינה אומר זה מה יש אין מה לעשות. רק הידברות, רק תחנונים אליהם, רק אם ניתן להם לבזבז עוד 50 שנה כמו שכבר בזבזנו זה יהיה אפשרי? 

למה אנחנו כולנו מוכנים לזה? למה הטרור החרדי לא מקבל את השם הנכון שלו, הטרור החרדי. למה לא מבינים שמדובר באויבים של המדינה שמחלישים אותה ויעשו הכל למען עצמם ולא למען המדינה?

פורסם ב
לפני1 שעה , נועם שוהם said:

מי שחושב שקיצוץ בתקציבים יגרום לגיוס חרדים, לא מכיר אותם ולא מכיר את האתוס החרדי.

חכה כמה שנים

פורסם ב
לפני2 שעות , נועם שוהם said:

מי שחושב שקיצוץ בתקציבים יגרום לגיוס חרדים, לא מכיר אותם ולא מכיר את האתוס החרדי.

כי אנחנו לא מדברים על קיצוץ. אנחנו מדברים על סגירה לחלוטין של הברז + סנקציות נלוות

כל מוסד חינוכי שמקבל תקציב צריך ללמד מקצועות ליבה + אזרחות + ציונות (שהיא הבסיס לזה שאנחנו פה)

כל מוסד חינוכי מראה נתונים של 80% לפחות של גיוס מהבוגרים שלו

כל מוסד שלא עומד בתנאים מקבל סגירה של הברז - אין כסף.

מי שלא מתגייס לשירות צבאי או לאומי (שלא מטעמי בריאות) לא זכאי לזכויות בסיסיות (רשיון נהיגה, זכות הצבעה, קצבאות זקנה, קופת חולים וכו')

קצבת ילדים - עד ילד רביעי - מנקודה זו, תביאו רק ילדים שאתם יכולים לפרנס אותם.

כל האמור פה צריך לחול על כלל אזרחי ישראל (כן גם ערבים וגם חרדים)

פורסם ב
16 דקות לפני, Arthur Read said:

כי אנחנו לא מדברים על קיצוץ. אנחנו מדברים על סגירה לחלוטין של הברז + סנקציות נלוות

כל מוסד חינוכי שמקבל תקציב צריך ללמד מקצועות ליבה + אזרחות + ציונות (שהיא הבסיס לזה שאנחנו פה)

מי שלא מתגייס לשירות צבאי או לאומי (שלא מטעמי בריאות) לא זכאי לזכויות בסיסיות (רשיון נהיגה, זכות הצבעה, קצבאות זקנה, קופת חולים וכו')

אם חצי ממה שכתבת פה קורה בפועל אני מפסיק לצרוך פורנו עד סוף חיי ופשוט גומר ספונטנית 13 פעמים ממוצע ביום.

כמה פשוט, כמה הגיוני, כמה הוגן, כמה לא מפלה!!! אף אחד לרעה. ועדיין, אנשים מתנגדים לזה.

למה? אחת משתי סיבות

או שהם מפחדים מהטרור החרדי

או שהם פשוט רוצים שנמשיך להיות הזונות של החרדים

רק שינוי הטרמינולוגיה יכול להביא אותנו לפיתרון, רק שתבינו שהם אויבים, שהם טרוריסטים יהודים רק אז יש סיכוי שנתחיל לשנות.

פורסם ב
לפני4 שעות , Sawyer said:

למה כולם חיים בשלום על זה שיש אחוז אדיר באוכלוסייה שלא משלם מיסים, שלא עושה צבא, שלא מייצר תוצר עבור המדינה אומר זה מה יש אין מה לעשות. רק הידברות, רק תחנונים אליהם, רק אם ניתן להם לבזבז עוד 50 שנה כמו שכבר בזבזנו זה יהיה אפשרי? 

למה אנחנו כולנו מוכנים לזה? למה הטרור החרדי לא מקבל את השם הנכון שלו, הטרור החרדי. למה לא מבינים שמדובר באויבים של המדינה שמחלישים אותה ויעשו הכל למען עצמם ולא למען המדינה?

מי חי עם זה בשלום?

זה מצב שירשנו כבר 75 שנה.

אי אפשר לבטל את זה בגזירות ודיקטטורה.

גם ככה היום, כל מי שלא רוצה לשרת, מוציא פטור נפשי.

בלי הידברות, אי אפשר לגייס חרדים. שלטעמי, כן רוצים להתגייס. לפחות אלה שלא לומדים.

לכנות אותם טרוריסטים יהודיים לא הולך ביחד עם לגייס אותם.

פורסם ב
לפני2 שעות , Arthur Read said:

לפי התנאים פה, אתה צריך לסגור את הברז לרוב בתי הספר בארץ.

פורסם ב
10 דקות לפני, avi atias said:

לפי התנאים פה, אתה צריך לסגור את הברז לרוב בתי הספר בארץ.

נכון כי יש בית זונות בכל מה שקשור לשיוויון.

מי שרוצה היום יכול באהלן אהלן להשתמט.

אבל אם הם ידעו שביחד עם ההשתמטות הזאת נגזלות מהן זכויות אזרחיות שהיום הם מקבלים, אז הם יחשבו פעמיים לפני שיחליטו להשתמט.

אם לא שירות צבאי, אז שירות לאומי.

מצידי שיעסיקו בנות בטיפול בקשישים במקום להביא פיליפיניות לארץ.

העיקר שכולם יתרמו משהו.

פורסם ב
1 דקה לפני, Arthur Read said:

נכון כי יש זנות בכל מה שקשור לשיוויון.

מי שרוצה היום יכול באהלן אהלן להשתמט.

אבל אם הם ידעו שביחד עם ההשתמטות הזאת נגזלות מהן זכויות אזרחיות שהיום הם מקבלים, אז הם יחשבו פעמיים לפני שיחליטו להשתמט.

אם לא שירות צבאי, אז שירות לאומי.

מצידי שיעסיקו בנות בטיפול בקשישים במקום להביא פיליפיניות לארץ.

העיקר שכולם יתרמו משהו.

בניגוד אליך, אני הייתי מעדיף תמריצים ללוחמים.

שיהיה שווה להיות לוחם במדינה הזאת.

תואר בחינם, משכנתא ללא ריבית לדירה הראשונה, מועדון הטבות ושכר מינימום החל מהשנה השניה לשירות.

פורסם ב
10 דקות לפני, avi atias said:

בניגוד אליך, אני הייתי מעדיף תמריצים ללוחמים.

שיהיה שווה להיות לוחם במדינה הזאת.

תואר בחינם, משכנתא ללא ריבית לדירה הראשונה, מועדון הטבות ושכר מינימום החל מהשנה השניה לשירות.

קודם כל תחייב שיוויון.
כשכולם ישרתו בצבא או בשירות לאומי, זה יהיה הזמן לתת תמריצים למי שעושה שירות משמעותי יותר (ומסכן חיים)

פורסם ב
לפני5 שעות , נועם שוהם said:

אנא האר את עינינו מה כן יגרום להם להתגייס. כי חיבור למציאות אין שם, ואם המלחמה ב9 חודשים האחרונים לא שינתה את דעתם באשר לנחיצות שלהם בנשיאת הנטל אז כבר שום סיטואציה אחרת לא תגרום לזה לקרות.

פורסם ב
11 דקות לפני, g0lan said:

אנא האר את עינינו מה כן יגרום להם להתגייס. כי חיבור למציאות אין שם, ואם המלחמה ב9 חודשים האחרונים לא שינתה את דעתם באשר לנחיצות שלהם בנשיאת הנטל אז כבר שום סיטואציה אחרת לא תגרום לזה לקרות.

אין קשר

אם תדבר עם צעירים חרדים, תבין שהם כן רוצים להתגייס, אבל צריכים אישור מהרב.

את זה ניתן לפתור בהסדר. כמו אצל הביינישים.

עובדה שחב"דניקים מתגייסים, גם רבים מהחרדים של ש"ס.

חבל ללכת אחורה למצב שכולם מחרימים.

ובלי קשר, כן היו חרדים שרצו להתגייס, והצבא דחא אותם.

אי אפשר רק להאשים את הצד השני. 

הצבא צריך להיות ערוך, לגייס בשלבים, לעשות פיילוט, לקרב לבבות ולהתחשב בערכים שלהם.

לא ברור לי איך להגדיר את החרדים כאויבים, עוזר לגייס אותם.

פורסם ב
לפני1 שעה , g0lan said:

אני לא בטוח שמה שאתה כותב לגבי אין שינוי בעקבות המלחמה נכון.

כ-3 אלף חרדים נרשמו לגיוס בעקבות המלחמה, צה"ל לא קלט אותם, כי אין לו את המסוגלות לקלוט 3 אלף חרדים.

אני כן בטוח שכל הגזרות האלה לקחו אותנו הרבה אחורה ברצון שלהם להתגייס.

מה כן יגרום להם להתגייס?

קודם כל, שבאמת ירצו אותם בצבא.

נכון להיום על כל שטות עם פלוגת ביינשיים יש כותרות של "הדתה", זה שקל תשעים לעומת צבא שמצטרפים אליו חרדים, אני בכלל לא בטוח שהציבור החילוני באמת רוצה את המציאות הזאת.

צה"ל לא באמת רצה חרדים, זאת השקעה כספית לא קטנה וכאב ראש תרבותי לראשי הצבא שלא תמיד מבינים באורח חיים דתי.

דוגמא כמה הצבא לא רצה חרדים: חרדי שרצה לצאת לקצונה צריך לחתום על ויתור על אורח חיים כחרדי בצבא (יש מנהלת חרדים שדואגת לדברים האלה) ולמעשה הופכת אותו לחייל רגיל. 

בקיצור, מי שבאמת רוצה חרדים בצבא שיכין את עצמו נפשית לזה שאם הצבא היום כבר עם גוון דתי-מסורתי, זה ילך ויתעצם עם החרדים + שיבין שאורח החיים שלהם שונה ויכבד את זה באמת, שיכין חטיבות מותאמות לחרדים בכל הקשור לצניעות (אין בנות), תרבות (אין מקום לתוכניות של "ליברלים" קיצונים), כשרות ועוד.

זה שלב ראשון. כיום זה לא קיים.

אח"כ להבין שזה תהליך וצריך לגרום לחרדים להבין שהם יכנסו לצבא חרדים ויצאו ממנו כך.

פורסם ב
לפני6 שעות , Arthur Read said:

בלי לזלזל, אפשר גם להחליט פה שכל מי שלא עושה צבא שוללים לו את האזרחות, זה נחמד לפורום, אבל לא מעשיי במציאות.

אף ממשלה לא תעשה מה שרשמת. לא ממשלת ימין ובטח לא ממשלת מרכז-שמאל שמציעה לחרדים פי מיליון מהימין, רק כדי שהם ישבו איתם.

הרעיונות שהעלת פה גם בעייתים, כי הם לא יעצרו בזה.

הסיבה שאנחנו כאן זה בגלל היהדות, זה למה ישראל ולא ארגנטינה. לפי השיטה שלך אולי נחייב את כל בתי הספר בלימודי תורה כמו בבתי הספר הדתיים, כי "זה הבסיס לזה שאנחנו פה".

ולמה לעצור בגיוס רגיל ולא להגיד גיוס קרבי? כל מוסד שאין לו 70% גיוס קרבי (כי הרי, לא כולם עם פרופיל לא קרבי), בוא נשלול לו תקציבים.

אנשים, מכל מגזר, לא הולכים לצבא בגלל חוק. הולכים בגלל ערכים ומוטיבציה.

זאת הסיבה למה החרדים פחות בצבא, כי לתפיסתם זה מתנגש עם הערכים שלהם. רוצה להביא אותם לצבא (אבל באמת רוצה)? בוא תגרום להם להבין שחרדי שיכנס לצבא יצא חרדי.

פורסם ב

אוהדי מכבי יכולים לבקש לעשות צבא בלי אוהדי הפועל?

אני נמוך, כ-1.70. אני יכול להיות ביחידה של עד 1.70? זה פוגע באמונה שלי להיות עם אנשים גבוהים ממני.

תקשיבו, אתם מדברים פה שטויות כי אתם רגילים לזה כי אתם רגילים לטרור החרדי שאם הם לא מקבלים מה שהם רוצים אז הכל מתפוצץ.

כשלקחו אותי לצבא בגיל 18 הרסו לי את החיים. הייתי ספורטאי מקצועי שהנעל הצבאית הרסה לו קריירה, לקחו לי 3 שנים מהחיים שבהם יכלתי ללמוד, לעבוד, להתפתח - והצבא חרבן לי על הראש. עם כל ה56 קב"א ו90 דפ"ר שלי נפלתי בין הכסאות וקיבלתי חרא לחיים.

זה היה 3 שנים שבהם הייתי עבד של המדינה, שום דבר ממה שהאמנתי בו, רציתי אותו או הייתי רגיל אליו לא קרה. כלום. זה היה 3 שנים שבהם הייתי רכוש צה"ל.

אני לא יצאתי מצה"ל אותו בן אדם שנכנסתי לצה"ל. אתה יודע למה? כי נכנסתי לצה"ל ילד מגבעתיים שלא ראה בחיים שלו סמים (בחיים), שלא הכיר אלימות, בטח לא ברמה כזאת, שלא ראה אתיופים כמעט בכלל בטח לא התחבר אליהם. שלא לדבר על עבריינים (אמיתיים, היו לי בבסיס שניים. כבר לא חיים היום, אבל הגיעו לא רע בעולם הפשע) - אני השתנתי בגלל הצבא. זה חלק מהמשחק.

חרדים ילכו לצבא, האם לחלק מהם יפתח הראש? האם חלק יבינו שאין אלוהים, שכל מה שעשו להם במשך 18 שנה היה שטיפת מוח חסרת תקדים כדי שהם ימשיכו להיות כלואים בתוך העולם החרדי? כן. חלקם יגלו את זה ויחזרו בשאלה. ויודע מה? חלקם לא. חלקם יסיימו את השירות הצבאי ויחזרו לחיים החרדים שלהם - וגם זה בסדר. ובלבד שהם עמדו במשימה שלהם, שירתו בצבא ויחזרו למדינה כאזרחים שווים שישלמו מיסים ולא יקבלו קיצבאות על זה שהם חרדים.

כולנו שווים במדינה הזאת. כולנו נדפקים בגלל הצבא, חלק יותר, חלק פחות. חלק מסתדר להם חלק פחות, חלק משתנים, חלק פחות - כולנו סופגים את זה. זאת אחת החובות (או החובה הראשית) שלנו כאזרחי המדינה, אם אנחנו רוצים שהמדינה הזאת תשאר.

אז כן, אפשר לעשות צעדים מסוימים להקל את השירות על החרדים, אבל כל הדרישות סף האלו פה, שלא יהיו בנות באזור, רמות כשרות הזויות, הכנה ותכנים שמותאמים רק לחרדים - לא. למה? למה הם מקבלים התאמה מקוסטמת עד הסנטימטר האחרון לכל החלומות שלהם ואני נלאצתי לוותר על כ"כ הרבה? ואני עשיתי מעט מאוד צבא, שלא נאמר את המינימום כדי לסיים עם התואר "סיים שירות צבאי מלא בכבוד". לא מדבר בכלל על קרביים, על אנשים שמתים בצבא, נפצעים, נשרטים נפשית לכל החיים - מבטיח לך שזאת לא הייתה המטרה שלהם.

פורסם ב

ההודעה שכתבת רק ממחישה לחרדים למה אסור להם להתגייס.

יש סיכוי שהם יעברו חילון בצבא? הם לא יתגייסו ובצדק (ככל הנראה גם הורה חילוני לא היה שולח את הילד שלו לצבא אם הוא יודע שהוא יצא חרדי).

עם כל הכבוד, לא כולם שווים במדינה הזאת.
יש אוכלוסיות גדולות שהולכות לקרבי ויש אוכלוסיה אחרת שהולכת למזגן ב-8200 (חשוב ככל שיהיה).
יש כאלה שאוכלים חצץ בשירות שלהם ויש כאלה שיוצאים עם קריירה, אף על פי שיכלו לשרת בקרבי.
אין פה שיוויון אמיתי.

כל ההסתכלות שלך על הצבא כאל נטל, גם לא תקדם גיוס חרדים. 
זה ברור שהשירות הצבאי פוגע לחלק מהמתגייסים בקריירה כמו שתארת לגביך, אבל יחד עם זאת, הצבא הוא זכות וחלק מהחיים (וזה לא סותר שיש מורכבות בה הצבא צריך לוודא שהוא פוגע במינימום מהמתגייסים ולדעתי זה כך בגדול. מי שרוצה לצאת מהצבא/שירות נוח, מוצא את הדרך). 
אבל גם אם אאמץ את זוית ההסתכלות שלך, אין השוואה בין עצירה של חילוני לחרדי בצבא.
החרדי לא בונה את עצמו גשמית, לא לומד באוניבריסטה ולא צובר ממון - כשהוא לא הולך לצבא זה לא מתוך רצון להתעצמות אישית, אלא הוא בוחר בחיים צנועים מאוד מאוד ומקדיש את עצמו לתורה, מתוך אמונה שככה הוא תורם לעם ישראל.

אני הקטן סבור שהוא בגדול צודק, אבל צריך לדעת גם לשלב את השירות הצבאי, גם זה חלק מהתורה.
אבל מי שחושב שהוא יכול להכריע דיון ערכי-תרבותי בעזרת חוקים, לא מבין כלום.

אבל כאמור, לפני שאתם רצים לגייס את החרדים, אני במקומכם חושב אם אני באמת רוצה לגייס אותם.
חלקכם לא מסתדרים עם הנוכחות המאסיבית של הציונות הדתית בצבא. צבא דתי-חרדי זה כבר יהיה סיפור אחר.

פורסם ב

וההודעה שכתבת רק ממחישה את גודל הטעות שלך ואת גודל ההזיה של הציבור החרדי והתומכים בו - עצם המחשבה ש"לא כולנו שווים" ולא רק זה, החרדים הם הבכירים ביותר.

כי לא. הם לא. ממש לא.

זאת מדינת חוק, כל האזרחים שווים בעיני החוק, לכל האזרחים צריך להיות חובות וזכויות בסיסיות שוות - או שלא תיהיה פה מדינה. זה נגמר.

אנחנו לא נסחוב את המדינה הזאת על הכתפיים שלנו יותר, הסטיקלייט נשבר, אין להחזיר את הגלגל לאחור. אם לא יהיה שינוי מיידי בשנים הקרובות - לא תיהיה פה מדינת ישראל, ולא יהיו פה חרדים. כי בלעדינו אין מדינה. 

אתם חייבים להפסיק עם החשיבה של הפרט לפני המדינה, "ממחישה למה לחרדים אסור להתגייס" - אף אחד לא שואל אותם. לא טוב להם פה? שילכו. הם חייבים להתגייס. זה החוק, זאת החובה של כל אזרח. מי שלא רוצה למלא את החובות של המדינה שיעוף ממנה. שיטוס מכאן. מיד. שיסתדרו במקומות אחרים בעולם, שמוכנים לא לגייס אותם. יש מלא מקומות כאלו. אמנם אף מדינה אחרת בעולם לא תתן להם תקציבי עתק כדי לעשות את החארטות שלהם, אבל למי אכפת.

כי לפי ההיגיון הזה:

ההודעה שלי ממחישה בדיוק למה לספורטאים, בכל רמה שהיא - אסור להתגייס.

למה לאנשים עם אפשרות לעשות קריירה ולהרוויח כסף - בכל רמה שהיא, אסור להתגייס.

למה ל95% מהאוכלוסייה, שהצבא זה לא הדבר הטוב ביותר בשבילה - אסור להתגייס.

ואז מה יקרה? אף אחד לא יתגייס? ואז מה יקרה? מחר לא כל הערבים שמסביבנו יכנסו ללא מפריע למדינת ישראל ויטבחו בכולנו, יאנסו וירצחו את כל היהודים כאן, עד האחרון שבהם. וגם אם אתה חושב שהתפילות של החרדים יעזרו לנו, מבטיח לך הם לא. שום תפילה לא תעזור, כולנו נמות. ללא הבדל חרדי דתי מסורתי חילוני - כולנו נמות. אם רק נלך לפי ההיגיון שלך ש"אסור להם לעשות צבא"

אז חלאס, תשנו את הדיסקט כבר. כי זה נגמר.

כל האנשים חייבים להיות בעלי זכויות וחובות שוות, או שהם לא יהיו פה. אני וכל מי שאני יכול להשפיע עליו אדאג שזה מה שיקרה בטווח של השנים הקרובות, או שלא ניהיה פה ולא תיהיה פה מדינה.

אנחנו נכנסים לעשור החשוב ביותר של מדינת ישראל, ההזדמנות האחרונה להציל את המדינה, או לנטוש את הספינה כשהיא טובעת. ואם אתם, אלו שתומכים בחרדים לא תבינו את זה ולא תאפשרו לנו להציל את המדינה, סופכם יהיה זהה לכל מי שישאר פה - מוות.

פורסם ב

אפשר לצמצם את כל דיוני חרדים ושויון בנטל, תחת כותרת אחת גדולה וזה מה תפקידה וחשיבותה של הדת במדינה אם בכלל צריך להיות כזה.

שוויון בנטל או לא זה רק סימפטום, דברו על האישיו הגדול באמת וזה שאלת אופי חילוני VS דתי של המדינה הזו בלונג ראן, כל דבר אחר זה כוסות רוח למת.

פורסם ב
4 דקות לפני, אקיטה said:

אפשר לצמצם את כל דיוני חרדים ושויון בנטל, תחת כותרת אחת גדולה וזה מה תפקידה וחשיבותה של הדת במדינה אם בכלל צריך להיות כזה.

שוויון בנטל או לא זה רק סימפטום, דברו על האישיו הגדול באמת וזה שאלת אופי חילוני VS דתי של המדינה הזו בלונג ראן, כל דבר אחר זה כוסות רוח למת.

לא מסכים. כל אחד רשאי לעסוק בדת או במה שהוא רוצה בזמנו הפרטי כמה ואיך שהוא רוצה. 

זה לא בא על חשבון החובות שלו וזה לא צריך לתת לו זכויות יתר

אתה רואה את הקהילה החרדית בארה"ב? אותו דבר, שיסתדרו מתרומות וכ"ו. ימלאו את כל החובות שלהם כולל צבא מיסים ושלום על ישראל.

פורסם ב
לפני15 שעות , נועם שוהם said:

לפי השיטה שלך אולי נחייב את כל בתי הספר בלימודי תורה כמו בבתי הספר הדתיים, כי "זה הבסיס לזה שאנחנו פה".

זאת ממש חוצפה לכתוב דבר כזה.
מה שהביא אותנו לפה זאת לא התורה אלא הציונות שמבוססת על המסורת היהודית ולא על הדת. בטח שלא על התורה או על לימודי תורה.

החרדים הם אנטי ציונים, הם לא מאמינים בזכות הקיום של המדינה ובמוסדותיה. האמונה שלהם טוענת שהחזרה לארץ ישראל אמורה לקרות אך ורק כשגיע המשיח ב- BYD לבנה.

אם היינו ממשיכים לחכות לתורה או מי מטעמה שיביא אותנו לארץ ישראל, היו ממשיכים לטבוח בנו בפוגרומים עד שאחרון היהודים בעולם היה נכחד.

חרדים ספרדים זה דבר שבכלל לא היה קיים מחוץ לגבולות ישראל עד שקמה המדינה שלנו. הם הגיעו לפה מכל התפוצות, ראו את חבריהם החרדים האשכנזים והעתיקו את צורת הלבוש ואת האופי הטפילי.

פורסם ב
15 דקות לפני, Sawyer said:

לא מסכים. כל אחד רשאי לעסוק בדת או במה שהוא רוצה בזמנו הפרטי כמה ואיך שהוא רוצה. 

זה לא בא על חשבון החובות שלו וזה לא צריך לתת לו זכויות יתר

אתה רואה את הקהילה החרדית בארה"ב? אותו דבר, שיסתדרו מתרומות וכ"ו. ימלאו את כל החובות שלהם כולל צבא מיסים ושלום על ישראל.

ברור שכל אחד רשאי.

אבל ההבדל פה הוא מהותי ארה"ב זו לא מדינה שקמה תחת חזון ותזה של מדינת מקלט לעם היהודי, תסתכל מה נועם שוהם טוען פה ומה ההבדל בין התפיסות שלכם.

עבור החרדי (הממוצע, ללא ההכללה) להיות מדינת מקלט זה לא מספיק, מדינה יהודית זה גם חוקי הלכה, אסור תחב"צ בשבת, שירות צבאי=קריאה מספרים. עבורו זה עובדה כמו שהשמש זורחת בבוקר.

אתה לא תשנה את הנחת היסוד הזו, כנראה לעולם, והשוויון בנטל הוא רק סימפטום אחד מרבים לאותו שוני בהנחת יסוד.

לצערי זה מרגיש too little too late בשלב הזה של המדינה, אלו דיונים ללפני 30-40 שנה לפחות שטיטאו את זה מתחת לשטיח, מאוחר מדי ולהתפלל לטוב, באמת שלצערי הבט היחידי זה מדינת יהודה (תחת חוקי הלכה ושיהיה בהצלחה) ומדינת ישראל, אין איך לגשר על הפערים האלה בעם והנחות יסוד כל כך שונות, או זה או נסללת הדרך למלחמת אזרחים.