Jump to content

נושא מלפפוני קיץ 24 ע"ש איסוף סיסוקו

Recommended Posts

לפני2 שעות , איתי-מכביסט said:

רז אמיר מדווח הבוקר על זה שאין התקדמות במו״מ על לאיוס כשהפועל דורשת מיליון יורו לפני בונוסים . לטענתו הדרישות של הפועל ירושלים של אלמגור שנבחן גם הוא כאופציה אפילו גבוהות יותר . 

לא ייאמן מה נהיה פה עם הגבלת הזרים המסריחה הזאת , על כל פישר עם 3 גולים בליגה הקבוצות דורשות מילוני יורו כששווי השוק האמיתי שלו הוא בקושי חצי מזה 

מכרו לנו שזה יפתח את השחקן הישראלי. בפועל תוך 2 עשורים קבוצות עברו לריב מעל שחקנים כמו בוקולי, על שחקנים כמו ליאור קסה. 

בדיחה. 

האמת שזה היה מגוחך גולדהאר התקשר אליו כאילו איזה קמבינגה חחחחחח

איך גדי כרמלי אוהב להגזים, הוא אמר אז בראיון לפני יותר מעשור אני לא אשכח

למכבי יש בנוער את המגן הבא של ישראל, יגיע חזק לאירופה, תזכרו את השם, גיא אביב.

1 hour ago, Naor23 said:

וואלה אם ככה לא צריך את לאיוס, להריץ את עזו/בלאי כבר מעכשיו ותוך שנתיים יש מפלץ

יש את מילסון (או זר בכיר אחר במקומו) ואת אדו. לא מבין למה בכלל צריך עוד כנף שמאל ואם זה אופציה 2-3, יש את עזו

15 דקות לפני, עידן מוסקונה said:

יכול לשגע אותי שמכבי משאילה שחקנים בלי סוף לכל הליגה ואז אותן קבוצות עושות את המוות במכירת שחקנים למכבי. פשוט הזיה. 

מצד אחד זה מאוד מעצבן וצריך לעשות משהו. 

מצד שני, זה ככה עם כל הקבוצות. 

מה תעשה? תשאיר סגל של 50 שחקנים? לא אפשרי. 

תשחרר? מן הסתם לא. 

הדבר היחיד שאולי צריך מראש זה להתנות השאלה במחיר נורמאלי על שחקן שרוצים. אבל הקבוצות מעדיפות כסף ויוותרו על השחקן שלנו, ואז חוזרים לאופציות הקודמות 

42 דקות לפני, עידן מוסקונה said:

יכול לשגע אותי שמכבי משאילה שחקנים בלי סוף לכל הליגה ואז אותן קבוצות עושות את המוות במכירת שחקנים למכבי. פשוט הזיה. 

מאז שהפועל ירושלים עלתה ליגה חצי סגל שלהם מלא בשחקנים שלנו. רק לאחרונה השאלנו להם את גלזר האח, עונה שעברה שחררנו להם את פיבן בחינם יחד עם המון מושאלים. 

אבל כשאנחנו רוצים שחקן? הם יתנו אותו לחיפה (ג׳וני נאור וקאסה) או יגידו שהוא לא למכירה כמו עם אלמגור. 

אנחנו לא משתמשים בנכסים שלנו בצורה נכונה.

32 דקות לפני, snufkin said:

יש את מילסון (או זר בכיר אחר במקומו) ואת אדו. לא מבין למה בכלל צריך עוד כנף שמאל ואם זה אופציה 2-3, יש את עזו

לפי מה החלטת שאדו נשאר? הוא עשה מחנה אימון כי אין שחקנים. אם הוא לא הראה משהו חדש הוא יושאל.

חוץ מזה שמכבי רואים אותו בכלל ככנף ימין ככה שחייב להתחזק בשמאל. 

19 דקות לפני, מכביסט לעד said:

לפי מה החלטת שאדו נשאר? הוא עשה מחנה אימון כי אין שחקנים. אם הוא לא הראה משהו חדש הוא יושאל.

לאדו יש רגל ימין חזקה, הוא אמור להיות בשמאל. במה שחקן ישראלי בינוני כמו לאיוס או כישרון לא מוכח כמו אלמגור עדיפים ממנו? למה סתם להשאיל אותו ולהוציא מליון יורו+ על בינוניים?

ואם ממש לא בונים על אדו (קשה לי להאמין), יש את אורי עזו שמפוצץ בכישרון, בטח יותר מאלו שדורשים עליהם מליונים. אם מילסון נשאר, כנף שמאל זאת העמדה האחרונה שצריכה חיזוק

9 דקות לפני, snufkin said:

לאדו יש רגל ימין חזקה, הוא אמור להיות בשמאל. במה שחקן ישראלי בינוני כמו לאיוס או כישרון לא מוכח כמו אלמגור עדיפים ממנו? למה סתם להשאיל אותו ולהוציא מליון יורו+ על בינוניים?

ואם ממש לא בונים על אדו (קשה לי להאמין), יש את אורי עזו שמפוצץ בכישרון, בטח יותר מאלו שדורשים עליהם מליונים. אם מילסון נשאר, כנף שמאל זאת העמדה האחרונה שצריכה חיזוק

מי אמר שאדו לא בינוני? הוא היה פה חצי שנה ולא קיבל דקה. עם כמה שאני לא מחזיק מרובי קין אני לא מאמין שזה קרה סתם. 

גם הוא ברמה של השניים הוא זר. זר אמור לשדרג אותך, לא להיות ברמה של ישראלי מחליף. 

שנים אנחנו שומעים שעזו מפוצץ בכישרון. כרגע זה רק בגדר כישרון, הוא עוד לא נתן עונת בוגרים אחת. לסמוך עליו כמחליף לאגף שמאל בלי שראינו ממנו כלום זה לא חכם. 

20 דקות לפני, מכביסט לעד said:

שנים אנחנו שומעים שעזו מפוצץ בכישרון. כרגע זה רק בגדר כישרון, הוא עוד לא נתן עונת בוגרים אחת. לסמוך עליו כמחליף לאגף שמאל בלי שראינו ממנו כלום זה לא חכם. 

הוא גם לא יכול לתת כל עוד יש לך בכל קבוצה בלוק של שחקנים ישראלים שקרובים יותר לגיל 30 מאשר לגיל 20 ואי אפשר לוותר עליהם בגלל מגבלת הזרים. 

אתה לא יכול להמר עליו כי אם אתה נניח תוותר על שחקן כמו דן ביטון ואז ב"ש תיקח אותו בחוזה ל - 3 עונות ופתאום תגלה שעזו לא עומד בלחץ או לא מספק איכותי לזה, אז אתה בבעיה. זה השקר הכי גדול של "מגבלת זרים מגינה על השחקן הישראלי". אז שחקנים כמו גולסה, דן ביטון וכו' נשארים כמעט עשור באותה קבוצה, כשהם מקבלים שכר גבוה מהשווי שלהם בשוק חופשי נטול מגבלות ויוצרים לך פקק שתוקע את הדור הבא. 

פרוספקטים מאוד מעניינים כמו שחר רוזן שכבר בגיל 19 היה צריך לזרוק אותו למים ולראות אם יש שם פוטנציאל, בקונסטלציה הזו יקבל הזדמנות אמיתית אולי בגיל 22. ואם חס וחלילה יש בו משהו, יצא לחו"ל אולי בגיל 25. ככה הכדורגל שלנו רק מתרחק מאירופה הן ברמת הקבוצות והן ברמת הנבחרת. 

25 דקות לפני, מכביסט לעד said:

מי אמר שאדו לא בינוני? הוא היה פה חצי שנה ולא קיבל דקה. עם כמה שאני לא מחזיק מרובי קין אני לא מאמין שזה קרה סתם. 

גם הוא ברמה של השניים הוא זר. זר אמור לשדרג אותך, לא להיות ברמה של ישראלי מחליף.

כן נכון הוא נגר אפס

בחיאת ראית אותו 60 דקות כמחליף 

גם קיקו נגר סנדלר וגם יוריס היה נגר ממש עד לפני שנה

יש מאמנים שלא מתחברים לסגנון של שחקנים, יש שחקנים שפחות מתאקלמים, יש שחקנים שצריכים יותר זמן, ויש כאלה שאלוהים ישמור צריכים שיאמינו בהם

העניין באלמגור זה ההוכחה שאין שום קשר לטייטל ה"ניסיון המוכח בליגה" שמביאים כטיעון כשרוצים להביא ישראלי כלשהו לרוטציה על פני שחקן נוער מוכשר, כנ"ל הרונדלים מסביב לקאסה. כנ"ל הדיווחים על העניין בטוקלומטי.

אחרת, מה באמת ההבדל בינו לבין עזו הלא פחות מוכשר?

האם 1000 דקות ליגה הן ההבדל בין שחקן של מליון יורו+ שחיייייבבבב להיות במכבי, לבין כשרון לא מוכח כמו עזו?

פשוט מאוד, המליון יורו+ כשלעצמם מייצרים את הפייק הייפ סביב שחקנים בינוניים.

כאמור, המטבע מתחת לפנס, מכבי.

1 דקה לפני, אקיטה said:

העניין באלמגור זה ההוכחה שאין שום קשר לטייטל ה"נניסיון המוכח" כשרוצים להביא ישראלי כלשהו לרוטציה, כנ"ל הרונדלים מסביב לקאסה.

אחרת, מה באמת ההבדל בינו לבין עזו הלא פחות מוכשר?

האם 1000 דקות ליגה הן ההבדל בין שחקן של מליון יורו+ שחיייייבבבב להיות במכבי, לבין כשרון לא מוכח כמו עזו?

פשוט מאוד, המליון יורו+ כשלעצמם מייצרים את הפייק הייפ סביב שחקנים בינוניים.

כאמור, המטבע מתחת לפנס, מכבי.

נכון שלא צריך למהר לחפש בחוץ,

אבל כן, 1000 דקות בקבוצת בוגרים זה ממש לא מעט. 

יש לא מעט דוגמאות (מרגוליס בעיקרית שבהן) שבדקות ראשונות של שחקן בבוגרים אפשר לראות שזה לא אותו דבר כמו שהיה בנוער. 

מנטליות, עוצמות וכו,

אלה דבר שמתמודדים איתם בבוגרים ומספיק כמה משחקים בשביל לראות את הרמה לעומת הנוער שיש פוטנציאל אבל זה לא מבטיח שום דבר בעליה לבוגרת 

26 דקות לפני, Naor23 said:

כן נכון הוא נגר אפס

בחיאת ראית אותו 60 דקות כמחליף 

גם קיקו נגר סנדלר וגם יוריס היה נגר ממש עד לפני שנה

יש מאמנים שלא מתחברים לסגנון של שחקנים, יש שחקנים שפחות מתאקלמים, יש שחקנים שצריכים יותר זמן, ויש כאלה שאלוהים ישמור צריכים שיאמינו בהם

לא אמרתי שהוא נגר. מניח שהסקאוטינג של מכבי עליו הראה שהוא שחקן מעולה (למרות שגם על מוסקרה הם חשבו ככה…) ולכן אסור לוותר עליו. צריך להשאיל אותו לקבוצה מישראל שתעזור לו להתאקלם.

שחקן שקיבל 10 דקות בחצי שנה זה מאוד מוזר. אפילו יונתן כהן שיחק יותר. 

היו לקין מספר הזדמנויות לשחק איתו והוא עשה הכל כדי שזה לא יקרה. כנראה שיש לזה סיבה. 

אם הוא הראה במחנה אימון שהוא באמת שווה משהו אין בעיה שישאר אבל אני בספק. 

לפני1 שעה , עמית ר said:

נכון שלא צריך למהר לחפש בחוץ,

אבל כן, 1000 דקות בקבוצת בוגרים זה ממש לא מעט. 

יש לא מעט דוגמאות (מרגוליס בעיקרית שבהן) שבדקות ראשונות של שחקן בבוגרים אפשר לראות שזה לא אותו דבר כמו שהיה בנוער. 

מנטליות, עוצמות וכו,

אלה דבר שמתמודדים איתם בבוגרים ומספיק כמה משחקים בשביל לראות את הרמה לעומת הנוער שיש פוטנציאל אבל זה לא מבטיח שום דבר בעליה לבוגרת 

זו הסיבה שאני טוען שמכבי חייבת לקבע לעצמה מעין "נוהל" כזה שמשחקי סוף עונה בגארבג' טיים (במידה ויש כאלה, לרוב כן) צריכים לשלב שחקני נוער ונערים. ככה אתה מגיע לקיץ חכם יותר, ראית שחקן נוער למשך 2-3 משחקים מול קבוצת פלייאוף עליון ויש לך לכל הפחות אינדקציה כלשהי לגבי איפה הם עומדים בפרט מבחינה פיזית.

המצב הנוכחי שבו שחקני נוער ומושאלים קיץ שלם עם מכבי בלי שום דקת משחק רק בשביל להנחית להם על הראש לאיוס במליון יורו, ובמקרה הטוב מושאלים לקראת סוף החלון (במקרה הרע, מיובשים חצי שנה עד ההשאלה בינואר) צריך להיפסק בעיניי, זה דופק להם גם את העונה קדימה.

כל זה בזמן שכארם זועבי ואלמוגרים כאלה כן יקבלו את ה900-1000 דקות שלהם ופתאום נראים שוס מיוחד לעומת האורי עזו שלנו שהוא לא רואה אותם ממטר ברמת הכישרון. או בלאי שהוא שחקן עם ראיית משחק יוצאת דופן ומעט שחקני בוגרים נותנים ארוכים למצבים של גול מאחורי קווי הגנה על בסיס קבוע כמוהו.

באופן אישי אני מאמין באיזון בין הגישה של @אקיטה של להעלות כל עובר ישר להרכב הראשון לבין גישת @snufkin המכורה לרכש ישראלי סטייל ג'ורדי שקנה כל אנומימי שנשם פה בליגה סתם לשם הרכש.

לצורך העניין מדברים פה על לאיוס העגל שבמקומו עדיף לשלב את עזו ובלאי כמחליפים במקום אדו שצריך להיות מושאל החוצה. אבל יש מקרים שבהם צריך רכש ישראלי לעומק כמו עמדת הבלם למשל שהיה צריך להביא את רז שלמה,ניר ביטון,בלטקסה ונחמיאס(לא שהם שוס גדול אבל אין כרגע בנוער או במאגר המושאלים מישהו שמועיל יותר מהם).

15 דקות לפני, Raumdeuter said:

באופן אישי אני מאמין באיזון בין הגישה של @אקיטה של להעלות כל עובר ישר להרכב הראשון לבין גישת @snufkin המכורה לרכש ישראלי סטייל ג'ורדי שקנה כל אנומימי שנשם פה בליגה סתם לשם הרכש.

לצורך העניין מדברים פה על לאיוס העגל שבמקומו עדיף לשלב את עזו ובלאי כמחליפים במקום אדו שצריך להיות מושאל החוצה. אבל יש מקרים שבהם צריך רכש ישראלי לעומק כמו עמדת הבלם למשל שהיה צריך להביא את רז שלמה,ניר ביטון,בלטקסה ונחמיאס(לא שהם שוס גדול אבל אין כרגע בנוער או במאגר המושאלים מישהו שמועיל יותר מהם).

אני חולה על רכש, אין מרגש כמו וואלקאם זרץותח שמצית את הדמיון. אבל אם תשים לב, בעניין לאיוס ושאר הבינוניים אני נגד. לא מבין למה צריך אותם בסכומים כאלו

1 hour ago, אקיטה said:

זו הסיבה שאני טוען שמכבי חייבת לקבע לעצמה מעין "נוהל" כזה שמשחקי סוף עונה בגארבג' טיים (במידה ויש כאלה, לרוב כן) צריכים לשלב שחקני נוער ונערים. ככה אתה מגיע לקיץ חכם יותר, ראית שחקן נוער למשך 2-3 משחקים מול קבוצת פלייאוף עליון ויש לך לכל הפחות אינדקציה כלשהי לגבי איפה הם עומדים בפרט מבחינה פיזית.

המצב הנוכחי שבו שחקני נוער ומושאלים קיץ שלם עם מכבי בלי שום דקת משחק רק בשביל להנחית להם על הראש לאיוס במליון יורו, ובמקרה הטוב מושאלים לקראת סוף החלון (במקרה הרע, מיובשים חצי שנה עד ההשאלה בינואר) צריך להיפסק בעיניי, זה דופק להם גם את העונה קדימה.

כל זה בזמן שכארם זועבי ואלמוגרים כאלה כן יקבלו את ה900-1000 דקות שלהם ופתאום נראים שוס מיוחד לעומת האורי עזו שלנו שהוא לא רואה אותם ממטר ברמת הכישרון. או בלאי שהוא שחקן עם ראיית משחק יוצאת דופן ומעט שחקני בוגרים נותנים ארוכים למצבים של גול מאחורי קווי הגנה על בסיס קבוע כמוהו.

לגבי לאיוס באופן ספציפי אני חושב שהוא באמת אוברייטד אבל מי שחושב שאפשר להתבסס רק על מחלקת נוער כל הזמן חי בסרט, זה לא עובד ככה באף מקום בעולם בטח לא בקבוצה כמו מכבי שצריכה להביא תואר כל שנה. יש גם עונות בלי מחזור מרשים בנוער כמו שקורה עכשיו מה תעשה תתן להם בכוח לשחק? מי אמר שאלמגור פחות טוב מנידם או משהו כזה? שניהם צריכים להוכיח את עצמם דווקא אני אהיה הרבה יותר מבסוט על רכש מהליגה אם יקנו את אלמגור במקום לאיוס. כרגע בכל מקרה יש איזון מעולה בסגל בין שחקני בית לשחקנים שהגיעו מבחוץ והשתלבו במהלך השנים במועדון,  כמו גולסה, טיבי, דוודזאדה ופאקינג הגדול מכולם ערן זהבי. 

1 hour ago, אקיטה said:

+

לפני5 שעות , עידן מוסקונה said:

לפני4 שעות , מכביסט לעד said:

מאז שהפועל ירושלים עלתה ליגה חצי סגל שלהם מלא בשחקנים שלנו. רק לאחרונה השאלנו להם את גלזר האח, עונה שעברה שחררנו להם את פיבן בחינם יחד עם המון מושאלים. 

אבל כשאנחנו רוצים שחקן? הם יתנו אותו לחיפה (ג׳וני נאור וקאסה) או יגידו שהוא לא למכירה כמו עם אלמגור. 

אנחנו לא משתמשים בנכסים שלנו בצורה נכונה.

לא יודע מה אתם רוצים, קאסה החליט ללכת לחיפה, אין שום קשר להפועל ירושלים

6 דקות לפני, Matanbiton said:

תנו צ'אנס למחלקת הנוער זה הוכיח את עצמו בעבר הילדים האלה לא פחות טובים מקאסות ולאיוסים למינהם.

אף אחד לא אמר שלא, רק שלפעמים צריך גם רכש מהליגה וזה לא אומר שזורקים את כל מחלקת הנוער לפח. 

6 דקות לפני, הנדון said:

אף אחד לא אמר שלא, רק שלפעמים צריך גם רכש מהליגה וזה לא אומר שזורקים את כל מחלקת הנוער לפח. 

זה נכון לגביי שחקנים מוכחים או צעירים חריגים כמו עדי יונה וניב יהושוע, לא כשרשימת הרכש שלך
הם שחקנים בינוניים כמו לאיוס אלמגור וגיא דזנט.

43 דקות לפני, duduha said:

לא יודע מה אתם רוצים, קאסה החליט ללכת לחיפה, אין שום קשר להפועל ירושלים

אני דיברתי על קאסה? מי רצה אותו בכלל?

דיברתי באופן כללי ולכל הקבוצות שאנחנו משאילים.