Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
לפני4 שעות , מנג'ר יונייטד said:

אין כאן דילמה בעיניי. להחזיר את כולם הביתה. אפשר במקביל לבצע אכיפה כמו שעושים בלבנון וכמו שעשינו בסוריה. הרי חמאס בסוף יפר את הפסקת האש ואז נוכל להיכנס בהם.

המפתח האמיתי, מעבר להחזרת החטופים, הוא לוודא שכל המנגנונים של חלוקת מזון שלא דרך ארגונים תומכי חמאס כמו אונר"א יימשכו כסדרם אחרי הפסקת האש. 

לא רואה מצב שחמאס יתן למישהו לחלק משהו אחרי המלחמהת ברגע שסיימת ותצא חמאס לא יפר מולך כלום וידרוש ערבויות שלא תיכנס בוס הם לא טיפשים.

הוא ינצל את השנים הקרובות להשתקם צבאית ושלטונית, לחפור מנהרות, להתחמש וכו' וכשהוא שולט בנשק זה יהיה לו די קל.

אם הפתרון שהצעת היה אפשרי מזמן היו הולכים עליו. זה לא אפשרי

פורסם ב

המצב כמו עכשיו בעזה לא יכול להימשך, חייבים להחליט.

ניצחון והכרעת חמאס או עסקה והשארת חמאס בשלטון..

אי אפשר להמשיך לסכן את חיילי צה"ל, ממשיכים בכל הכוח למרות החטופים או שפשוט מוותרים ועושים עסקה ומחכים שחמאס יעשה שוב פעם טעות.

פורסם ב
לפני1 שעה , snufkin said:

לא רואה מצב שחמאס יתן למישהו לחלק משהו אחרי המלחמהת ברגע שסיימת ותצא חמאס לא יפר מולך כלום וידרוש ערבויות שלא תיכנס בוס הם לא טיפשים.

הוא ינצל את השנים הקרובות להשתקם צבאית ושלטונית, לחפור מנהרות, להתחמש וכו' וכשהוא שולט בנשק זה יהיה לו די קל.

אם הפתרון שהצעת היה אפשרי מזמן היו הולכים עליו. זה לא אפשרי

מעריך שיש אפשרות כזאת. עסקה וערבויות הדדיות, ובמקביל אפשר גם למנוע מאונר"א והארגונים הדומים להמשיך לפעול בעזה.

פורסם ב
34 דקות לפני, מנג'ר יונייטד said:

מעריך שיש אפשרות כזאת. עסקה וערבויות הדדיות, ובמקביל אפשר גם למנוע מאונר"א והארגונים הדומים להמשיך לפעול בעזה.

כבר עכשיו כשצהל בתוך עזה לר מצליחים למנוע הגעת הסיוע לחמאס ושלטון בפועל של חמאס באיזורים שטרם נכנסו אליהם. בעיר עזה חמאס רוצח את מתנגדיו גם בימים אלו, אתה לא תצליח למנוע את זה בעתיד. אם מה שאתה מציע היה אפשרי, היו הולכים על זה. 

פורסם ב
לפני16 שעות , snufkin said:

כבר עכשיו כשצהל בתוך עזה לר מצליחים למנוע הגעת הסיוע לחמאס ושלטון בפועל של חמאס באיזורים שטרם נכנסו אליהם. בעיר עזה חמאס רוצח את מתנגדיו גם בימים אלו, אתה לא תצליח למנוע את זה בעתיד. אם מה שאתה מציע היה אפשרי, היו הולכים על זה. 

חמאס כבר מספיק חלש שאפשר להסכים על שלטון אחר כלשהו עם כח שיטור שכולל גם מעורבות בינלאומית שיאבטח את עזה.

חמאס כבר מסכים לזה.

הדבר היחיד שהוא לא מסכים זה לפירוז.

שום הסכם לא ימנע מאיתנו לפעול כמו שעושים בג'נין.

לא צריך לקרוא לזה מלחמה.

הסיבה היחידה שהמלחמה לא מסתיימת היא פוליטית, כי סמוטריץ' ובן גביר רוצים כיבוש של עזה וגירוש.

פורסם ב
On 2.7.2025 at 00:22, שי123 said:

חמאס כבר מספיק חלש שאפשר להסכים על שלטון אחר כלשהו עם כח שיטור שכולל גם מעורבות בינלאומית שיאבטח את עזה.

חמאס כבר מסכים לזה.

הדבר היחיד שהוא לא מסכים זה לפירוז.

שום הסכם לא ימנע מאיתנו לפעול כמו שעושים בג'נין.

לא צריך לקרוא לזה מלחמה.

הסיבה היחידה שהמלחמה לא מסתיימת היא פוליטית, כי סמוטריץ' ובן גביר רוצים כיבוש של עזה וגירוש.

הייתי במצטבר כמעט חצי שנה בעזה. חמאס חלש באיזורים מסויימים אבל יש איזוריים שכמעט ולא נגעת בו: העיר עזה ומרכז הרצועה, שם הוא מאוד חזק. יש לו שם גדודים וגם אלפי חמושים והוא שולט שם בכסף ובסיוע באופן מלא.

חמאס לא הסכים למה שתיארת הם לא טיפשים, מה שחמאס הסכים לו זה מודל חיזבאללה טרם חרבות ברזל ואפילו משהו רזה יותר מזה. כלומר, ממשלת "מומחים" פלסטינים כשחמאס ממשיך להחזיק בנשק ולהיות כמעט היחיד שמחזיק בנשק. בפועל, המומחים יהיו בובות וחמאס ישלוט. הם לא הסכימו לכוח אחר שיחזיק בנשק ולא הסכימו להתפרק מנשקם. ברגע שזה המצב, הם השלטון בפועל.

לגבי מודל גנין, זה תוואי שטח שונה ומי שהיה גם בעזה וגם בגנין יודע. עזה זו מובלעת, אתה לא יכל להיכנס אליה ככה בימי שקט. בגנין אתה שולט בכל הדרכים מסביב אחרי שכבשת ותיארת בחומת מגן. אם חמאס היה מסכים שצהל ימשיך להחזיק בצירים מרכזיים ובפילדלפי גם אחרי סיום המלחמה זה היה סיפור קל יותר. הם רוצים נסיגה מלאה וערבויות שלא תכנס שוב כל עוד הם לא יורים עלייך. בזמן הזה כשהם שולטים בפועל בנשק, הם התחמשו דרך םילדלפי, ישקמו את המנהור, יאמנו את החמושים ויתכוננו ל 7.10 הבא בעוד כמה שנים.

ברור שהאידיאל זה כיבוש כל הרצועה והגירה מרצון (ברגע שתכבוש הכל, הרטב ירצו לעזוב), אבל צריך להגיד את האמת, ההגירה לא ריאלית. לכן, אם אתה רוצה מודל גנין, אתה חייב להחזיק בכל השטח לתקופת מעבר ולמיגור מה שעוד נשאר מחמאס, כמו שעשית ברפיח. רק אחר כך תוכל למצוא איזה אבו שבאב או להביא את מוחמד דאחלן או מי שתרצה כדי שהוא יקח ממך את המושכות. עד שתעשה את זה, אף אחד באיזורי שליטת חמאס לא יצא נגד חמאס. בשביל זה אתה צריך להיכנס לכל מקום וזה בוודאי יסכן חטופים.

ושוב חוזרים לדילמה. אי אפשר להתחמק מזה ואין פתרונות קסם אחרת כבר היו עושים קסמים..

פורסם ב
1 hour ago, snufkin said:

הייתי במצטבר כמעט חצי שנה בעזה. חמאס חלש באיזורים מסויימים אבל יש איזוריים שכמעט ולא נגעת בו: העיר עזה ומרכז הרצועה, שם הוא מאוד חזק. יש לו שם גדודים וגם אלפי חמושים והוא שולט שם בכסף ובסיוע באופן מלא.

חמאס לא הסכים למה שתיארת הם לא טיפשים, מה שחמאס הסכים לו זה מודל חיזבאללה טרם חרבות ברזל ואפילו משהו רזה יותר מזה. כלומר, ממשלת "מומחים" פלסטינים כשחמאס ממשיך להחזיק בנשק ולהיות כמעט היחיד שמחזיק בנשק. בפועל, המומחים יהיו בובות וחמאס ישלוט. הם לא הסכימו לכוח אחר שיחזיק בנשק ולא הסכימו להתפרק מנשקם. ברגע שזה המצב, הם השלטון בפועל.

לגבי מודל גנין, זה תוואי שטח שונה ומי שהיה גם בעזה וגם בגנין יודע. עזה זו מובלעת, אתה לא יכל להיכנס אליה ככה בימי שקט. בגנין אתה שולט בכל הדרכים מסביב אחרי שכבשת ותיארת בחומת מגן. אם חמאס היה מסכים שצהל ימשיך להחזיק בצירים מרכזיים ובפילדלפי גם אחרי סיום המלחמה זה היה סיפור קל יותר. הם רוצים נסיגה מלאה וערבויות שלא תכנס שוב כל עוד הם לא יורים עלייך. בזמן הזה כשהם שולטים בפועל בנשק, הם התחמשו דרך םילדלפי, ישקמו את המנהור, יאמנו את החמושים ויתכוננו ל 7.10 הבא בעוד כמה שנים.

ברור שהאידיאל זה כיבוש כל הרצועה והגירה מרצון (ברגע שתכבוש הכל, הרטב ירצו לעזוב), אבל צריך להגיד את האמת, ההגירה לא ריאלית. לכן, אם אתה רוצה מודל גנין, אתה חייב להחזיק בכל השטח לתקופת מעבר ולמיגור מה שעוד נשאר מחמאס, כמו שעשית ברפיח. רק אחר כך תוכל למצוא איזה אבו שבאב או להביא את מוחמד דאחלן או מי שתרצה כדי שהוא יקח ממך את המושכות. עד שתעשה את זה, אף אחד באיזורי שליטת חמאס לא יצא נגד חמאס. בשביל זה אתה צריך להיכנס לכל מקום וזה בוודאי יסכן חטופים.

ושוב חוזרים לדילמה. אי אפשר להתחמק מזה ואין פתרונות קסם אחרת כבר היו עושים קסמים..

אני חושב שאתה מעריך את מה שנשאר מחמאס הרבה מעבר למציאות.

יש להם אמנם הרבה חמושים, אבל רובם זה סתם ילדים שקיבלו נשק ואין להם יותר מדי מושג מה לעשות איתו.

הם מבינים יפה מאוד שהמרחק מהמצב הנוכחי לכיבוש מלא של הרצועה הוא די קטן, ולכן הם יסכימו לצעדים הרבה יותר מרחיקי לכת ממה שאתה חושב.

בכל מקרה, הנקודה המרכזית שאני מדבר עליה היא שהטענה כאילו חתימה שלנו על סיום המלחמה אומרת חזרה להתעצמות חמאס כמו לפני ה7/10, היא טיעון פוליטי שביבי השתמש בו.

שום דבר לא ימנע מאיתנו להמשיך בסיכולים ממוקדים כמו בלבנון כרגע, ואותו דבר לגבי כניסה לעזה למבצעים ממוקדים.

פורסם ב
7 דקות לפני, שי123 said:

אני חושב שאתה מעריך את מה שנשאר מחמאס הרבה מעבר למציאות.

יש להם אמנם הרבה חמושים, אבל רובם זה סתם ילדים שקיבלו נשק ואין להם יותר מדי מושג מה לעשות איתו.

הם מבינים יפה מאוד שהמרחק מהמצב הנוכחי לכיבוש מלא של הרצועה הוא די קטן, ולכן הם יסכימו לצעדים הרבה יותר מרחיקי לכת ממה שאתה חושב.

בכל מקרה, הנקודה המרכזית שאני מדבר עליה היא שהטענה כאילו חתימה שלנו על סיום המלחמה אומרת חזרה להתעצמות חמאס כמו לפני ה7/10, היא טיעון פוליטי שביבי השתמש בו.

שום דבר לא ימנע מאיתנו להמשיך בסיכולים ממוקדים כמו בלבנון כרגע, ואותו דבר לגבי כניסה לעזה למבצעים ממוקדים.

יש להם אלפי נערים עם קלאצ, אני מסכים שהילדים האלו כרגע לא מהווים איום אבל יש להם גם לפחות 2 גדודים מסודרים ומאומנים בעיר עזה וכנראה שעוד גדוד במחנות המרכז. תבין שלאיורים האלו בכלל לא נכנסת. בכלל. אם אתה מסיים הכל עכשיו, הדבר הראשון שהם עושים זה לירות בכל מי שמחזיק נשק והוא לא הם, שבאב הזה וכל היתר. להפחיד את האוכלוסיה ולדכא אותה, לאחר מכן להחיות את הברחות הנשק מפילדלפי, לאמן את הנערים. זה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב

אני לא נגד מה שאתה מתאר אבל חשוב להבין שחמאס לא הסכים לזה והצפי הוא שימשיך לא להסכים לזה גם בימי הפסקת האש. כל עוד הם מחזיקים בקלף של חטופים, אפילו אחד, והם יודעים עד כמה זה רגיש לחברה הישראלית, הם מחזיקים אותך בביצים . לכן, הם לא ישחררו את אחרון החטופים עד שלא יהיו להם כל הערבויות להמשך השלטון בפועל וההתעצמות שלהם. 

אם היינו בנקודת זמן שכבר נכנסת לעיר עזה ולמחנות המרכז ועדית  שם מה שעשית ברפיח ואיזורים בצפון הרצועה, היה אפשר לסיים את המלחמה כי אני מסכים שלא תגיע לכל נער עם קלאצ'. ואז היה אפשר לעשות מן הסכם איתם שחלק מהבכירים גולים מעזה תמורת החיים שלהם וכו'

אבל פעולה כזאת בהכרח תסכן חיי חטופים. כמה חטופים ימותו בפעולה כזו? קשה להעריך. אבל בלי פעולה כזו, חמאס בהכרח נשאר בשלטון על כל המשמעויות.

פורסם ב

אני עוקב אחרי עמודים של מתנחלים והם טוענים שהערבים אוגרים נשק בכמויות. מתכוננים למשהו גדול. השב"כ מתעקש לעצור את מי שמפריע להם וגם ככה לא הייתי תולה תקוות בארגון עם מושתלים של קטאר, אותו כנל בצבא ההגנה ללהטב. 

בניו יורק מועמד לראשות העיר מוסלמי, באנגליה בערך 150% מראשי העיריות כבר מוסלמים.

מה שאני בא להגיד שבכל העולם יהיה טבח בקרוב, המשטרה לא תגיע וכולם יושנים על האף. משהו בסגנון הסרט the purge.

מתי זה יקרה זאת השאלה הגדולה. לדעתי באמצע דצמבר בחסות הפסקת חשמל גדולה. אולי כמה שבועות אחר כך.

הרמאדן יתחיל ב18 בפברואר ויסתמן בחגיגות הניצחון הגדול של האיסלם על המערב.

זהו מי שרוצה להתכונן שיהיה לו בהצלחה. מי שרוצה להתעלם שיהנה מהחודשים הקרובים כי זה לא יהיה אותו דבר אחר כך.

פורסם ב
לפני3 שעות , סטלן בטלן השמן said:

אני עוקב אחרי עמודים של מתנחלים והם טוענים שהערבים אוגרים נשק בכמויות. מתכוננים למשהו גדול. השב"כ מתעקש לעצור את מי שמפריע להם וגם ככה לא הייתי תולה תקוות בארגון עם

שמעתי על משהו מאוד מדאיג שקרה מכיוון ירדן ביום המתקפה על איראן שלא יודע אם היינו יוצאים מזה במידה והאיראנים היו מחליטים שזה קורה.

פורסם ב
לפני4 שעות , סטלן בטלן השמן said:

אני עוקב אחרי עמודים של מתנחלים והם טוענים שהערבים אוגרים נשק בכמויות. מתכוננים למשהו גדול. השב"כ מתעקש לעצור את מי שמפריע להם וגם ככה לא הייתי תולה תקוות בארגון עם מושתלים של קטאר, אותו כנל בצבא ההגנה ללהטב. 

וואו. אפילו ערוץ 14 לא היה מצליח לנסח כזה רצף הזוי של רעל.
התבלבת איפה יש מושתלים מקטאר.

אם כבר יש משהו שיגרום למצב בשטחים להתפוצץ, זאת ההוראה של בן גביר להפסיק לטפל בפשעים של מתנחלים נגד ערבים, וביטול המעצרים המנהליים נגד יהודים. 

מה שהולך שם זה מערב פרוע.

פורסם ב

להקיא על נבחרי הציבור האלה, די זה כבר נמאס.

פשוט מעורר בחילה ועוד בלילה קשה כמו אתמול.

פורסם ב

אחרי היום, חובה לתכנן מתקפת פתע על המשטר הסורי החדש.

פורסם ב
לפני6 שעות , רן יעקובי said:

להקיא על נבחרי הציבור האלה, די זה כבר נמאס.

פשוט מעורר בחילה ועוד בלילה קשה כמו אתמול.

מדהים כמה אפשר להיות מנותקים 

פורסם ב
38 דקות לפני, avi atias said:

א שרע יהיה יאסר ערפת על סטראוידים. 

פורסם ב

עד אתמול היו דיבורים על נורמליזציה מול סוריה, על כמה שהג'יהאדיסט המעונב הוא ילד מתוק וחמוד.

עכשיו זה לא שחשבתי אי פעם שאלג'ולאני הזה זה דובון אכפת לי, אבל פתאום שוב פעם באורח פלא ובצירוף מקרים מדהים שיש בעיות בקואליציה, פתאום אלג'ולאני כבר לא אחלה, פתאום צריך עוד מהלכים בסוריה.

עובדים עלינו בעיניים, הכל פוליטי,  מדינה גמורה, כל מהלך נעשה פה נטו מתוך טיימינג נכון פוליטית ותו לא ואסטרטגיה עתידית תולדה של מקריות בעיקר.

פורסם ב
לפני1 שעה , avi atias said:

מה היה היום? חודשים כבר שהדרוזים ואנאעארף מי שם במלחמות ועניינים והסלמות, מה חדש?

גם יירי על חיילים שלנו משטחים מפורזים כביכול כבר היה בשבועות האחרונים.

עד לפני יומיים, דיברו על פגישות חשאיות עם המשטר החדש בסוריה, ניסו לשכנע אותנו שהכל טוב שם ויש כיוון להסדרה כלשהי מולם.

פתאום, בעיות בקואליציה, פתאום מתדרכים 180 מעלות הפוך, מישהו עוד באמת מאמין?

פורסם ב
32 דקות לפני, אקיטה said:

מה היה היום? חודשים כבר שהדרוזים ואנאעארף מי שם במלחמות ועניינים והסלמות, מה חדש?

עד לפני יומיים, דיברו על פגישות חשאיות עם המשטר החדש בסוריה, ניסו לשכנע אותנו שהכל טוב שם ויש כיוון להסדרה כלשהי מולם.

עד היום זה לא היה רשמי מהמשטר, אלא כל מיני מיליציות, של שיעים וסונים ובדואים.

אפשר היה להתייחס לזה כמו אל מלחמת חמולות.

מה הקשר לבעיות בקואליציה?

גם הדרוזים יצאו להפגין היום ולחסום כבישים בגלל בעיות בקואליציה?

פשוט לא יאומן הניתוק.

מה שהיה היום, מזכיר במעט את ה 7 באוקטובר.

פורסם ב
58 דקות לפני, avi atias said:

עד היום זה לא היה רשמי מהמשטר, אלא כל מיני מיליציות, של שיעים וסונים ובדואים.

אפשר היה להתייחס לזה כמו אל מלחמת חמולות.

מה הקשר לבעיות בקואליציה?

גם הדרוזים יצאו להפגין היום ולחסום כבישים בגלל בעיות בקואליציה?

פשוט לא יאומן הניתוק.

מה שהיה היום, מזכיר במעט את ה 7 באוקטובר.

*אתה* המנותק, תזכיר לי מה היה בסוריה עד לפני היום?

מרוב שאתה מנותק אתה גם אוטומטית מגונן על הקואליציה מבלי להבין מה אמרתי.

עד לפני יומיים, התדרוכים וכל הדיבור היו על כמה הקואליציה מקדמת הסכמים מול המשטר החדש וכמה יהיה טוב.

כלומר, את כל הבעיות הנוכחיות בסוריה, ש*היו ידועות ולא צצו מהיום*, מבחינתם לא הייתה בעיה לדפדף, ניסו לשכנע אותנו שאלג'ולאני עד לפני יומיים היה דובון אכפת לי ואפשר לדבר איתו ולקדם איתו הסכמים.

זה לא מילים שלי, אלא אלה שאתה מגונן עליהם, מי שהיום ו*פתאום* כשיש להם בעיות פוליטיות, מתדרכים ומדברים הפוך ב180 מעלות.

"עד היום זה לא היה רשמי מהמשטר", כלומר היית צריך לחכות לאסמכתא של ברלד את כץ למרות כל מה שמתחולל לנגד עיניך והיו מוכנים לטאטא כלא היה עד אתמול? ואתה קורא לי מנותק?

פורסם ב

כן גם אני האמנתי שג'ולאני יכול להפוך את עורו.

מה לעשות, ככה זה בעולם, אתה נותן הזדמנות לאדם שמולך, שמתחייב לשלום ולמנוע מאירן לחמש את חיזבאללה, ויש לו פטרון טורקי שנמצא בנאטו.

וגם טראמפ וכל מדינות אירופה, קיבלו אותו והורידו ממנו סנקציות.

וגם הדרוזים לא היו בסכנה ממשית ואף ניהלו איתו משא ומתן.

אז מצטער שאני לא אלך נגד כל העולם, לפני שפרצופו נחשף.

תזכורת, היו גם כאלו באולפנים, שכבר קראו לוותר על שליש מרמת הגולן למען שלום איתו. או לפחות לרדת מהחרמון הסורי.

פורסם ב
לפני1 שעה , אקיטה said:

לא חושב שגם הבנאדם הכי שמלאני שיש במדינה חשב שאנחנו הולכים עוד רגע לאכול חומוס בדמשק.

פורסם ב
לפני3 שעות , avi atias said:

אתה אומר עד שיצרנו טיפה יחסי ציבור טובים עם הגריסה של האיראנים, בוא נחזור לתחתית החבית של יחסי החוץ?

פורסם ב

אתמול היינו כפסע מהסכם אי לוחמה עם א-שרע, והיום אנחנו מפוצצים לו את הטנקים והנגמ״שים.

מזרח תיכון ישן.

פורסם ב
30 דקות לפני, הנדון said:

לא חושב שגם הבנאדם הכי שמלאני שיש במדינה חשב שאנחנו הולכים עוד רגע לאכול חומוס בדמשק.

דבר ראשון תתפלא.

דבר שני, גם בדובאי אף אחד לא האמין.

דבר שלישי, עד היום אני לא נוסע לדובאי / בחריין.

דבר רביעי, גם בירדן אף אחד לא מנגב חומוס.

במזרח התיכון, הכל אפשרי / לא אפשרי.

לשלום עם סוריה כדאי להגיע כשזה אינטרס שלהם. (הסרת סנקציות, לגיטימציה בינלאומית, מסחר וכלכלה, ציר מסחר עוקף אירן).