Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
23 דקות לפני, שי123 said:

התכוונתי לאנשים פה שכביכול מתרגשים מהחיסולים עכשיו בסוריה.

ברור שזה לא מעניין את העולם.

הם תומכים בג'ולאני כי הם רוצים שקט.

לא ממש אכפת להם מה הוא יעשה כל עוד זה יישאר מקומי.

כן כן הבנתי שהתכוונת לאנשים פה, פשוט לא הבנתי למה אתה קורא לזה צביעות. 

אומרים את זה עכשיו כי רביד מתלונן על זה שישראל פועלת בסוריה כי אין להם בעיות איתנו, אז אומרים פה שאפשר לראות שמדובר בחבורה חולי נפש שמחולקים לכמה מאות ארגוני טרור שישחטו כל מה שזז ברגע שתהיה להם אפשרות. 

אם אתה מתכוון לשאלה למה ישראל לא תקפה את אסד אם זה אותו דבר, אז כן, יכולנו גם לתקוף את צבא אסד אז, אבל היינו בעולם אחר של לפני ה7.10, ובכל זאת היה לנו "הסכם" עם המשטר הזה. 

אין לג'יהאדיסטים בסוריה כרגע אפשרות לעמוד מול ישראל, אבל אין סיבה לא לחשוב שלא יעשו זאת בעתיד, ואם כבר יעשו, עדיף שלא יעשו את זה עם מה שנשאר מצבא סוריה, ועדיף שתהיה בעמדות שנותנות לך יתרון עליהם ולא ההפך, וזה מבלי לציין שוב את היתרונות שמניתי מקודם. 

פורסם ב
2 דקות לפני, nirnir20 said:

אומרים את זה עכשיו כי רביד מתלונן על זה שישראל פועלת בסוריה כי אין להם בעיות איתנו, אז אומרים פה שאפשר לראות שמדובר בחבורה חולי נפש שמחולקים לכמה מאות ארגוני טרור שישחטו כל מה שזז ברגע שתהיה להם אפשרות. 

אם אתה מתכוון לשאלה למה ישראל לא תקפה את אסד אם זה אותו דבר, אז כן, יכולנו גם לתקוף את צבא אסד אז, אבל היינו בעולם אחר של לפני ה7.10, ובכל זאת היה לנו "הסכם" עם המשטר הזה. 

אין לג'יהאדיסטים בסוריה כרגע אפשרות לעמוד מול ישראל, אבל אין סיבה לא לחשוב שלא יעשו זאת בעתיד, ואם כבר יעשו, עדיף שלא יעשו את זה עם מה שנשאר מצבא סוריה, ועדיף שתהיה בעמדות שנותנות לך יתרון עליהם ולא ההפך, וזה מבלי לציין שוב את היתרונות שמניתי מקודם. 

לא הגבתי בקשר לפעולות שלנו בסוריה.

ברור שחובה לפרק כל יכולת צבאית שאפשר בסוריה תוך ניצול החולשה שלהם כרגע.

פשוט הטענה כאילו העובדה שהם רוצחים עכשיו מאות עלווים אמורה לגרום לנו לפעול אחרת היא מוזרה בעיניי.

ידענו מהתחלה מי תפס את השלטון שם.

אם כבר העובדה שזה לקח די הרבה זמן, ורצחו רק מאות היא המפתיעה פה.

פורסם ב
לפני16 שעות , שי123 said:

אם כבר העובדה שזה לקח די הרבה זמן, ורצחו רק מאות היא המפתיעה פה.

שילחמו בינם לבין עצמם אנחנו צריכים להתערב שם כמה שפחות להחזיק בגולן ולשחרר פצצות כשמישהו רק שוקל להתקרב, העלווים מבחינתי שיאכלו תחת שם שיתעסקו בהם במקום בנו לא מגיעה להם עזרה שלנו, אבל לפספס הזדמנות עם כורדים ודרוזים תהיה בכייה לדורות קדימה. 

פורסם ב
1 hour ago, הנדון said:

שילחמו בינם לבין עצמם אנחנו צריכים להתערב שם כמה שפחות להחזיק בגולן ולשחרר פצצות כשמישהו רק שוקל להתקרב, העלווים מבחינתי שיאכלו תחת שם שיתעסקו בהם במקום בנו לא מגיעה להם עזרה שלנו, אבל לפספס הזדמנות עם כורדים ודרוזים תהיה בכייה לדורות קדימה. 

ברור. זה מקרה קלאסי של לאחל לשני הצדדים בהצלחה.

פורסם ב
On 12.3.2025 at 23:15, nirnir20 said:

הבעיה שלך איתם היא לא להגן מולם. הצבא יודע לעשות את זה. הבעיה היא מה הם יאפשרו ולא יאפשרו לאיראנים לעשות. עוד שנה-שנתיים קדימה, כשהדם בסוריה יתקרר, ואתה עדיין מפציץ שם ותופס שטחים, האיראנים יבואו אליהם ויגידו להם "שומעים? נכון שהיו בינינו חילוקי דעות בעבר, אבל עכשיו יש לנו ולכם בעיה משותפת עם הישראלים, אז בואו ותנו לנו לשקם מפעל לטילים בליסטיים מדויקים שהצבא הישראלי הרס, והוא ישמש אתכם ואת חיזבאללה. אה, והנה קחו עוד 250 כתב"מים מתאבדים עלינו"

פורסם ב
On 20.1.2025 at 15:38, אקיטה said:

הם יצאו למתקפות ללא כל קשר לשלטון בארה"ב.

בוא נתחיל מזה שנבחרי הציבור שלנו, שרוצים בדיוק שתאשים את ארה"ב והדמוקרטים בכל הבעיות פה, יפסיקו לדאוג לממן ארגוני טרור (באופן מכוון ואסטרטגי על ידי מימונם, או העלמת עין מהתחמשות גדולה, כפי שכבר הודו והוכיחו) על הגבול במשך שנים ארוכות.

אז רגע...ביידן לא היה השטן הראשי שמנע מאיתנו לחץ צבאי על חמאס?

מעניין, מי היה מאמין.

פורסם ב
19 דקות לפני, אקיטה said:

מעניין, מי היה מאמין.

די נו אקיטה, זה ברור שמלחמות בעולם נפתחות לפי מי יושב בשלטון של מדינה X כלשהי, נראה לך שאיראן הייתה מגיבה במתקפת טילים אם טראמפ בשלטון בחיים לא, גם חמאס לא היה מסכים לכל סוג של עסקה עם ממשל דמוקרטי שמנע לחץ מלא של צהל, להזכיר לך בגלל עיכובים של כלים נפלו לנו חיילים, היה גם מחסור בכיפות ברזל והגנה. יכול להיות שגם עם טראמפ זה היה קורה לעולם לא נדע אבל די ברור שלא היינו מקבלים ברקס כמו מהממשל הרופס של ביידן בטח לא מתפתח לטרור האנטישמי שיש בארצות הברית כלפיי יהודים. רק תראה מה חבורת בועלי כבשים שמשעמם להם עשו בנתיב סחר הבינלאומי בלי תגובה של העולם במשך יותר משנה.

פורסם ב

ועכשיו הג'יהדיסטים נלחמים נגד חיזבאללה בגבול בין סוריה ללבנון.
הלכתי להכין פופקורן.

פורסם ב
1 דקה לפני, שי123 said:

ועכשיו הג'יהדיסטים נלחמים נגד חיזבאללה בגבול בין סוריה ללבנון.
הלכתי להכין פופקורן.

תיקו עם הרוגים 

פורסם ב

הנאשם מפטר כל מי שזז,

לא מעניין אותו החטופים,

מעניין אותו רק להעביר את התקציב ושלמות הממשלה,

לוקח כסף מהחילונים כדי לממן את החרדים,

מימן את החמאס,

חוק ההשתמטות,

בורח מוועדת חקירה.

פורסם ב

נראה ששמח הלילה בשמי המזרח התיכון 

פורסם ב
לפני11 שעות , אקיטה said:

מעניין, מי היה מאמין.

אז רגע...אתה יכול לחזור ללחימה עצימה עם חטופים בעזה, ולא לדאוג לגבי זרוע פרוקסי שמאיימת גם עלייך כי טראמפ עומד מאחורי המילים שלו ? 

מעניין, מי היה מאמין.

פורסם ב
לפני14 שעות , הישראלי היפה said:

המדינה שוב על סף תהום ובלגן.

לא יודע קמתי בבוקר כרגיל והלכתי לעבודה.. לא מרגיש על סף תהום מאף אחד שסביבי במתחם שאני עובד בו. סגור את הטלויזיה שלך החיים שלך יהיו יותר יפים

פורסם ב
1 דקה לפני, מכביסט מהצפון said:

לא יודע קמתי בבוקר כרגיל והלכתי לעבודה.. לא מרגיש על סף תהום מאף אחד שסביבי במתחם שאני עובד בו. סגור את הטלויזיה שלך החיים שלך יהיו יותר יפים

היום הרגשה שונה ואחרת.

אבל הייתה תחושה אתמול שחוזרים לימים שלפני ה7 באוקטובר

פורסם ב
לפני8 שעות , Mtamir said:

אז רגע...אתה יכול לחזור ללחימה עצימה עם חטופים בעזה, ולא לדאוג לגבי זרוע פרוקסי שמאיימת גם עלייך כי טראמפ עומד מאחורי המילים שלו ? 

מעניין, מי היה מאמין.

אחלה, בעיניי זה גם מחזק את הטענה שלי.

עדיין קיבלו 3 שבועות מיותרים של חופש ורמדאן כרים.

טוב שחוזרים להפעיל לחץ אמיתי, בוא נראה עד כמה ומה התוצאות יהיו בשבועות הקרובים, יש לי תחושה שנחזור לשמוע תירוצי אלף לילה ולילה. (בדגש על פוסט העברת התקציב בקואליציה)

פורסם ב
25 דקות לפני, אקיטה said:

אחלה, בעיניי זה גם מחזק את הטענה שלי.

עדיין קיבלו 3 שבועות מיותרים של חופש ורמדאן כרים.

טוב שחוזרים להפעיל לחץ אמיתי, בוא נראה עד כמה ומה התוצאות יהיו בשבועות הקרובים, יש לי תחושה שנחזור לשמוע תירוצי אלף לילה ולילה.

אם היו חוזרים ישר ללחימה היו אומרים פה שלא נתנו צ'אנס למשא ומתן, בחיים לא כולם יהיו מרוצים, עדיין חושב שיש קונצנזוס רחב מאוד בקרב האוכלוסייה בארץ לחזרה ללחימה עכשיו. 

פורסם ב
12 דקות לפני, nirnir20 said:

אם היו חוזרים ישר ללחימה היו אומרים פה שלא נתנו צ'אנס למשא ומתן, בחיים לא כולם יהיו מרוצים, עדיין חושב שיש קונצנזוס רחב מאוד בקרב האוכלוסייה בארץ לחזרה ללחימה עכשיו. 

הבעיה שלי כמובן הם לא עם המעשים שהיו צריכים לקרות בשנייה שנגמר שלב א' וחמאס התחיל לגמגם בתשובות שלו, פשוט אני בתחושה שדברים שצריכים להיעשות נדחים עד הטיימינג הנכון לא בהכרח בטחונית אלא פוליטית.

אני תמיד אשמח לטעות בתחזיות שלי בהקשר הזה, אז בוא נקווה באמת להמשכיות.

פורסם ב
4 דקות לפני, אקיטה said:

הבעיה שלי כמובן הם לא עם המעשים שהיו צריכים לקרות בשנייה שנגמר שלב א' וחמאס התחיל לגמגם בתשובות שלו, פשוט אני בתחושה שדברים שצריכים להיעשות נדחים עד הטיימינג הנכון לא בהכרח בטחונית אלא פוליטית.

אני תמיד אשמח לטעות בתחזיות שלי בהקשר הזה, אז בוא נקווה באמת להמשכיות.

אני פשוט חושב שלא משנה מה היה קורה ומתי אנשים היו מתלוננים.

יותר מזה, אני חושב שאם היו חוזרים למלחמה ישר איך שנגמר שלב א' יותר אנשים היו אומרים שזה פוליטי מאשר עכשיו. 

פורסם ב
14 דקות לפני, nirnir20 said:

אני פשוט חושב שלא משנה מה היה קורה ומתי אנשים היו מתלוננים.

יותר מזה, אני חושב שאם היו חוזרים למלחמה ישר איך שנגמר שלב ב' יותר אנשים היו אומרים שזה פוליטי מאשר עכשיו. 

עם זה אני יכול להסכים, כמובן שיהיה תמיד מגוון דעות וכאלה שלא משנה מה יהיו נעולים בנרטיב.

נקווה לטוב...

פורסם ב

חמאס הסתומים האלה. אין ישראלי שלא יודע שלא משלמים לביבי מראש.

פורסם ב

שמחתי כמובן על המתקיפה והלוואי שנכה בהם בלי סוף.

אבל אי אפשר היה להחזיר קודם את החטופים ואז לתקוף? 

פורסם ב

לא מבין מה אנשים חושבים, שחמאס יוותר על חטופים בלי לחץ מלחמתי ושהפסקת האש גם אם תהיה עכשיו 3 חודשים תביא משהו? אין אינטרס לחמאס לעשות עסקה תחת הפסקת אש מצדם למרוח את זה לנצח.

פורסם ב

זה היה ברור מההתחלה ששתי מטרות המלחמה סותרות זאת את זאת.

אחרי שנה וחצי, הממשלה נכשלה בשתיהן - לא *כל* החטופים והחללים הוחזרו, והחמאס עדיין השליט בעזה.

חמאס, מצידו (ובצדק), לא ישחרר את הקלף היחידי שנשאר לו בלי שנשחרר את עזה, נפתח מעברים, ונצא מכל השטחים.

קצת לא ברורה לי מה התוכנית לגבי חיסול החמאס - זה לא נראה שאנחנו בכיוון בכלל.

לדעתי צריך לנסות לקדם את תוכנית טראמפ לעזה תו"כ לחימה ובתור התחלה לספח את כל צפון עזה ללא התיישבות.

לגבי עיתוי חידוש המלחמה - אל תשכחו שהוחלף רמטכ"ל, כנראה נתנו לו עוד זמן חפיפה.

פורסם ב
1 hour ago, קמאנן said:

קצת לא ברורה לי מה התוכנית לגבי חיסול החמאס - זה לא נראה שאנחנו בכיוון בכלל.

לדעתי צריך לנסות לקדם את תוכנית טראמפ לעזה תו"כ לחימה ובתור התחלה לספח את כל צפון עזה ללא התיישבות.

לדעתי לא סתם קיבלנו מארצות הברית כמה פצצות מאוד חזקות, חבל שנתניהו זה ראש הממשלה עם הביצים הכי קטנות שהיו פה.