Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
12 דקות לפני, הישראלי היפה said:

יש עכשיו דיווחים שלא הפציצו את השכונה הקטרית בעזה כדי למנוע סכסוך עם המדינה

מה קורה פה???

השכונה הקטארית שוטחה בתחילת 2024

פורסם ב
9 דקות לפני, ravid said:

השכונה הקטארית שוטחה בתחילת 2024

חושב שאתה טועה.

קטע מכתבה מלפני כמה חודשים מכתב שהתלווה לכוחות.

פעלו שם קרקעית ולא הפגיזו מהאוויר כדי לא לפגוע בשכונה, אז לא יודע מה נכון כבר.

צה"ל כבר תקף את השכונה הזו במלחמה, ופגע בכמה בניינים בודדים. אולם השתדלו שלא לתקוף שם שלא לצורך, וגם כאשר תקפו מאז זה היה מדוד ושקול. הדבר ניכר היטב כאשר מסתכלים על הבניינים.

פורסם ב

לא יודע אם "שוטחה", אבל עוד במרץ האחרון די החריבו שם את הכל : 
https://www.mako.co.il/news-military/2024_q1/Article-d77c36120124e81027.htm
https://he.wikipedia.org/wiki/מבצע_כתר_המערב

מאז עברו עוד כמה חודשים טובים של מלחמה, לא מאמין שנשאר שם יותר מדי. 

לא צריך להמציא ולהפיץ פייק ניוז, המציאות הזויה גם ככה. 

פורסם ב
לפני6 שעות , nirnir20 said:

לא יודע אם "שוטחה", אבל עוד במרץ האחרון די החריבו שם את הכל : 
https://www.mako.co.il/news-military/2024_q1/Article-d77c36120124e81027.htm
https://he.wikipedia.org/wiki/מבצע_כתר_המערב

מאז עברו עוד כמה חודשים טובים של מלחמה, לא מאמין שנשאר שם יותר מדי. 

לא צריך להמציא ולהפיץ פייק ניוז, המציאות הזויה גם ככה. 

אוקיי

עכשיו אני מבין

תודה

פורסם ב

כצפוי טראמפ זורק את אוקראינה לכלבים.

נקווה שהוא לא יתהפך עלינו עד לסיום הכהונה שלו.

פורסם ב

הבחירות בגרמניה הוקדמו ב7 חודשים בתזמון מדהים להתרחש כמה ימים לפני תחילת הרמדאן.

4 ימים לבחירות. 9 ימים לרמדאן. 

הימורים?

פורסם ב
לפני6 שעות , סטלן בטלן השמן said:

הבחירות בגרמניה הוקדמו ב7 חודשים בתזמון מדהים להתרחש כמה ימים לפני תחילת הרמדאן.

4 ימים לבחירות. 9 ימים לרמדאן. 

הימורים?

נקווה שהימין ינצח כמובן.

צריך להחזיר את העולם לשפיות ולמגר את הרוע.

לא קירוב לבבות מופרך עם ג'יהאדיסטים.

פורסם ב
לפני10 שעות , שי123 said:

כצפוי טראמפ זורק את אוקראינה לכלבים.

נקווה שהוא לא יתהפך עלינו עד לסיום הכהונה שלו.

לא פלא, אוקראינה שדדה את ארצות הברית מבחינה כספית, כספים שהם קיבלו נעלמו, זה נראה לך תקין?

פורסם ב
לפני2 שעות , antonio_margheriti2 said:

לא פלא, אוקראינה שדדה את ארצות הברית מבחינה כספית, כספים שהם קיבלו נעלמו, זה נראה לך תקין?

זה עוד יותר גרוע.

להאשים אותם בגניבת כסף למרות שאין לטענות האלה שום בסיס, ואז להשתמש בשקר הזה כדי לזרוק אותם לכלבים.

פורסם ב

הלוויית נסראללה היום ב-13:00

לצערי עושה רושם שההנהגה חסרת הביצים שלנו תיתן למפגן השנאה האנטי ישראלי הגדול ביותר בשנים האחרונות להתנהל ללא הפרעה כי זה עלול לעצבן את הערבים. מקווה שאני טועה.

פורסם ב
לפני21 שעות , ravid said:

הלוויית נסראללה היום ב-13:00

לצערי עושה רושם שההנהגה חסרת הביצים שלנו תיתן למפגן השנאה האנטי ישראלי הגדול ביותר בשנים האחרונות להתנהל ללא הפרעה כי זה עלול לעצבן את הערבים. מקווה שאני טועה.

לא יודע אם זה הנהגה או הצבא אבל ניהלו את זה יפה מאוד. גם תקיפות ברחבי דרום לבנון, גם מפגן כוח עם מטס בסגנון יום העצמאות מעל הראש של כל הנוכחים בהלוויה וגם המשך התקיפות על ניסיונות העברת האמל"ח מסוריה. 

• 3 weeks later...
פורסם ב

טוב אז אף אחד לא שם לב לזה, אבל ביבי הכריז מלחמה דה פקטו נגד סוריה. הבעיה בהכרזה הזו היא שכשיוצאים למלחמה נגד מדינה זרה, בדרך כלל היא נלחמת בך חזרה. 

הם לא היו איום, ועכשיו הם כן.

פורסם ב
לפני10 שעות , ravid said:

טוב אז אף אחד לא שם לב לזה, אבל ביבי הכריז מלחמה דה פקטו נגד סוריה. הבעיה בהכרזה הזו היא שכשיוצאים למלחמה נגד מדינה זרה, בדרך כלל היא נלחמת בך חזרה. 

תגיד, אמיתי עכשיו ובלי גרם של סתלבט. 

אתה ראית מה הולך בסוריה בימים האחרונים? 

ואגב, מאיפה החלטת ש"הם לא היו איום"? 

פורסם ב
לפני13 שעות , ravid said:

אחשלי היקר אני ראיתי בטלגרם מה קורה לעלווים בסוריה , אני גר בגולן ואני מבין שזה יכול לקרות לי בדיוק כמו שקרה עם חמאס ב 7.10. 

אני מקווה שלא מפקירים אותנו שוב ואני מחכה לגמרי לצו 8 להתחיל לפרק את הפסיכים האלה אבל באמת  הפעם

פורסם ב
לפני13 שעות , ravid said:

הם היו איום. זה שהם שמו חליפות והעלו הצגה בשביל מדינות המערב לא משנה את מה שהם - ג'יהאדיסטים קיצוניים ששונאים את רוב העולם. 

טוב מאוד שלא נותנים שום אפשרות להתעצמות שם. הלוואי שהדרוזים ישמשו כחיץ בינינו לבינם. יהיה מבורך וייתן לנו שקט. 

פורסם ב
לפני6 שעות , nirnir20 said:

תגיד, אמיתי עכשיו ובלי גרם של סתלבט. 

אתה ראית מה הולך בסוריה בימים האחרונים? 

ואגב, מאיפה החלטת ש"הם לא היו איום"? 

בוודאי שראיתי. מה שקרה בסוריה הוא שערבים התנהגו כמו ערבים. ואגב זה ממש לא יותר גרוע ממה שהלך בסוריה כמעט כל יום ב-14 השנים האחרונות, פשוט הספקתם לשכוח. כמו שהצבא הגן מפני ג'בעת אל נוסרא ודאעש בגבול הסורי, ככה היה עליו להגן מפני hts. עכשיו הוא יצטרך להגן מפני hts ללא יכולת, אבל בהחלט עם מוטיבציה. נראה מה יהיה בעוד כמה שנים.

לא אני החלטתי שהם לא איום. האיחוד וארה"ב החליטו. 

פורסם ב
לפני10 שעות , מכביסט מהצפון said:

אחשלי היקר אני ראיתי בטלגרם מה קורה לעלווים בסוריה , אני גר בגולן ואני מבין שזה יכול לקרות לי בדיוק כמו שקרה עם חמאס ב 7.10. 

אני מקווה שלא מפקירים אותנו שוב ואני מחכה לגמרי לצו 8 להתחיל לפרק את הפסיכים האלה אבל באמת  הפעם

ערבים אותם ערבים והים אותו ים, היה לי די ברור שמחבל בחליפה זה מחבל בחליפה מי שחשב שחבורת יוצאי דאעש טובים לישראל כי הם מפילים את המשטר הישן, נתן להם לפרוק כמו שהם יודעים על מי שדיכא אותם בשביל שקט תעשייתי ואחרי זה אמר שיחקור את זה, ערבי קלאסי. 

פורסם ב

זאת לא קצת צביעות להתרגש מרצח של מאות עלווים, בזמן שהעולם כולו שתק כאשר אסד והכוחות העלווים חיסלו ישירות לפחות עשרות אלפים בתקופת מלחמת האזרחים?

שלא לדבר על זה שלפי ההערכות, משטר אסד אחראי למותם של מאות אלפים.

פורסם ב

הסיפור עם סוריה הרבה יותר גדול מסוריה עצמה, מי שלא רואה את זה טיפש.

פורסם ב
לפני19 שעות , ravid said:

בוודאי שראיתי. מה שקרה בסוריה הוא שערבים התנהגו כמו ערבים. ואגב זה ממש לא יותר גרוע ממה שהלך בסוריה כמעט כל יום ב-14 השנים האחרונות, פשוט הספקתם לשכוח. כמו שהצבא הגן מפני ג'בעת אל נוסרא ודאעש בגבול הסורי, ככה היה עליו להגן מפני hts. עכשיו הוא יצטרך להגן מפני hts ללא יכולת, אבל בהחלט עם מוטיבציה. נראה מה יהיה בעוד כמה שנים.

לא אני החלטתי שהם לא איום. האיחוד וארה"ב החליטו. 

ארה"ב/אירופה מלאים באינטרסים שלא בהכרח חופפים את האינטרסים של ישראל,  מבחינת אירופה גם איראן גרעינית זה לא באמת איום, ועוד הרבה דברים שלישראל נראים כמו איום קיומי ולאירופה/ארה"ב (תלוי בממשל) זה מעניין את הביצה, זה לא רלוונטי בכלל, אם יש משהו אחד שישראל הייתה צריכה ללמוד מה7.10 זה שאנחנו צריכים לפעול לפי האינטרסים שלנו ולא לחשוב מה יגידו, כי בסוף גם ככה יגידו אותו דבר, אז עדיף שלפחות לא ישחטו פה כמה אלפי יהודים. 

לפני4 שעות , שי123 said:

זאת לא קצת צביעות להתרגש מרצח של מאות עלווים, בזמן שהעולם כולו שתק כאשר אסד והכוחות העלווים חיסלו ישירות לפחות עשרות אלפים בתקופת מלחמת האזרחים?

שלא לדבר על זה שלפי ההערכות, משטר אסד אחראי למותם של מאות אלפים.

מה ? 

העולם שתק שאסד חיסל מאות אלפים, והוא תומך אקטיבית בשלטון של ג'ולאני למרות שהוא מייצג את אלקעידה ודאע"ש + הוא כבר שחט כמה אלפי חפים מפשע, רק כי זה מסתדר עם האינטרס של לגרש מאירופה כמה מאות אלפי סורים, אם כבר זאת הצביעות, ובכל מקרה זה לא רלוונטי וישראל לא צריכה לפעול לפי האינטרס של אירופה, אלא לפי האינטרס של ישראל. 

פורסם ב
24 דקות לפני, nirnir20 said:

ארה"ב/אירופה מלאים באינטרסים שלא בהכרח חופפים את האינטרסים של ישראל,  מבחינת אירופה גם איראן גרעינית זה לא באמת איום, ועוד הרבה דברים שלישראל נראים כמו איום קיומי ולאירופה/ארה"ב (תלוי בממשל) זה מעניין את הביצה, זה לא רלוונטי בכלל, אם יש משהו אחד שישראל הייתה צריכה ללמוד מה7.10 זה שאנחנו צריכים לפעול לפי האינטרסים שלנו ולא לחשוב מה יגידו, כי בסוף גם ככה יגידו אותו דבר, אז עדיף שלפחות לא ישחטו פה כמה אלפי יהודים. 

ומה האינטרסים של ישראל בסוריה? שהם לא יהיו תוקפניים כלפיך ושלא יאפשרו לאיראנים לפעול שם בחופשיות. שניהם התקיימו, ואתה פשוט זורק הכל לפח. נקווה שהמערב יחבק אותם מספיק כדי לשמור אותם הרחק מהציפורניים האירניות כי כרגע הפעילות שלנו רק דוחפת אותם לשם. 

פורסם ב
לפני2 שעות , ravid said:

ומה האינטרסים של ישראל בסוריה? שהם לא יהיו תוקפניים כלפיך ושלא יאפשרו לאיראנים לפעול שם בחופשיות. שניהם התקיימו, ואתה פשוט זורק הכל לפח. נקווה שהמערב יחבק אותם מספיק כדי לשמור אותם הרחק מהציפורניים האירניות כי כרגע הפעילות שלנו רק דוחפת אותם לשם. 

האינטרסים של ישראל בסוריה וההסברים לפעולות האחרונות שלנו הם (בין היתר) : 

יצירת מרחב חיץ והשמדת הצבא הסורי כך שלא יהיו גיהאדיסטים עם טנקים/מטוסי קרב/טילים בליסטיים מרחק כמה מאות מטרים מהאזרחים שלך. 

יצירת מסדרון אווירי לאיראן. 

ניטור מודיעיני ברמה הרבה יותר גבוהה על לבנון/סוריה ומרחב הגבול בניהם (משמש להברחות לחיזבאללה). 

חסרונות : 

עצבנת מחבלים מדאעש ואל-קאעידה שכידוע עד כה היו ידועים באהבת ציון חסרת תנאים. 

תמיד אפשר לחפש על מה להתלונן, אני חושב שבצפון ובפרט בסוריה ישראל פעלה מעולה עד כה במלחמה, כמובן שרק ההיסטוריה תשפוט, אבל לבוא ולהגיד לי שלא היו לנו בעיות איתם כי "ג'ולאני אמר" זה באמת לא רציני, ולא ייקחו סיכון כזה שנה וקצת אחרי ה7.10, במיוחד עם היתרונות האסטרטגיים שבאים עם המהלך הזה. 

פורסם ב
לפני2 שעות , nirnir20 said:

העולם שתק שאסד חיסל מאות אלפים, והוא תומך אקטיבית בשלטון

התכוונתי לאנשים פה שכביכול מתרגשים מהחיסולים עכשיו בסוריה.

ברור שזה לא מעניין את העולם.

הם תומכים בג'ולאני כי הם רוצים שקט.

לא ממש אכפת להם מה הוא יעשה כל עוד זה יישאר מקומי.