Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
לפני3 שעות , אקיטה said:

לא אמרתי שאתה טועה אלא מתרכז בדבר הלא נכון.

נבחרי הציבור שלנו הם הסרטן הראשי שאם לא היה קיים (כלומר אם היו ראויים לתפקידם, לא אומר טובים, ראויים עם כוונות טובות שזה לגרד את תחתית המינימום לתפקיד) וזה לא מהקצפה אוטומטית אלא לשם חובה לגרור את השיח אחרי האסון הגדול בתולדות המדינה, לא היית מקבל אירוע בסדר גודל כזה מלכתחילה.

מה שהוביל לעוצמה של המכה זה שהתעלמו מהאיום כל כך הרבה שנים, זה לא מקרי, זו הייתה אסטרטגיה, שתחיה תחת איום של ארגון טרור על הגבול אותו קיוו שיצליחו להכיל ולנהל.

משתמע מהתגובה שלך, ותקן אם אני טועה, שנראה שמתי שחמאס (או אחר) יחליט לעשות משהו הוא יצליח ומה שרק מדאיג אותו זו עוצמת המכה שתבוא עליו, לא אם עצם זה שיצליח לו, לכן הגבתי.

אם מהיום לא ייתנו לארגוני טרור להתחמש על הגבול, שזה כרוניקה קבועה במזרח התיכון (לכן הכרעה היא לא מושג ריאלי אל מול סביבה פנאטית דתית), אתה לא תקבל אירוע כזה בעתיד ותהדוף מה שצריך, גם אם ינסו וגם אם היה טראנסג'נדר טיגריס בתור נשיא ארה"ב. 

אני לא חושב שאני מתרכז בדבר הלא נכון, כל עוד האויב שלך יקבל את הזמן להתאושש כל פעם מחדש,

ולא תפגע בו קשות בגלל הגבלות אמריקאיות, הוא ימצא דרכים חדשות ויצירתיות לפגוע בך ויחכה את הזמן שצריך גם אם אתה "עם היד על הדופק".

להגיד לך שיהיה העתק הדבק ל7.10 ? לא יודע, כנראה שלא בשנים הקרובות בסבירות גבוהה.

אבל תן להם את הזמן והמוטיבציה להתחזק (כי הם רואים שהם יוצאים מזה "בחיים") והם יעשו את זה גם אם ייקח להם 10-20 שנה ל"7.10" הבא וגם אם זה לא יהיה העתק הדבק פלישה של 5000 מחבלים. 

מבחינתם כל עוד לא ביצעת בהם השמדה והשארת אותם שם עם אידיאולוגיה חמאסית (פה אנחנו גם אשמים), הם מוכנים לחכות ל"שחרור" שלהם גם 40 שנה, מה שכן אתה יכול לעשות זה לפגוע בהם כל כך קשה שגם אחרי 20 ו40 שנה לא יהיה מי (אולי תרתי משמע) שיעז לחשוב לעשות לך יום שואה נוסף.

עכשיו לגבי מה שרשמת אם אני חושב שמתי שחמאס (או אחר) יחליט הוא יצליח, אני לא אומר שהוא יצליח כמו שהצליח ב7.10,

אני רק אומר שכשאתה מראה לו שהוא יוצא מזה בסוף בחיים ועל הרגליים (כשאצלם יכולת העמידות גבוהה יותר מהציבור הישראלי לצערי, וה"בסוף" שלהם זה לא ה"בסוף" שלך), הוא יכנס בך עם יותר מוטיבציה וזה לבד יגרום לו להצלחה גדולה יותר או אפילו לקבל החלטה לצאת לפלישה מראש (לא אכפת להם מכמה ימותו להם בדרך). אז כן, מה שאני אומר זה שלא אכפת להם מהצלחה כמו שאני ואתה רואים אותה. 

פורסם ב
40 דקות לפני, Mtamir said:

אני לא חושב שאני מתרכז בדבר הלא נכון, כל עוד האויב שלך יקבל את הזמן להתאושש כל פעם מחדש,

ולא תפגע בו קשות בגלל הגבלות אמריקאיות, הוא ימצא דרכים חדשות ויצירתיות לפגוע בך ויחכה את הזמן שצריך גם אם אתה "עם היד על הדופק".

להגיד לך שיהיה העתק הדבק ל7.10 ? לא יודע, כנראה שלא בשנים הקרובות בסבירות גבוהה.

אבל תן להם את הזמן והמוטיבציה להתחזק (כי הם רואים שהם יוצאים מזה "בחיים") והם יעשו את זה גם אם ייקח להם 10-20 שנה ל"7.10" הבא וגם אם זה לא יהיה העתק הדבק פלישה של 5000 מחבלים. 

מבחינתם כל עוד לא ביצעת בהם השמדה והשארת אותם שם עם אידיאולוגיה חמאסית (פה אנחנו גם אשמים), הם מוכנים לחכות ל"שחרור" שלהם גם 40 שנה, מה שכן אתה יכול לעשות זה לפגוע בהם כל כך קשה שגם אחרי 20 ו40 שנה לא יהיה מי (אולי תרתי משמע) שיעז לחשוב לעשות לך יום שואה נוסף.

עכשיו לגבי מה שרשמת אם אני חושב שמתי שחמאס (או אחר) יחליט הוא יצליח, אני לא אומר שהוא יצליח כמו שהצליח ב7.10,

אני רק אומר שכשאתה מראה לו שהוא יוצא מזה בסוף בחיים ועל הרגליים (כשאצלם יכולת העמידות גבוהה יותר מהציבור הישראלי לצערי, וה"בסוף" שלהם זה לא ה"בסוף" שלך), הוא יכנס בך עם יותר מוטיבציה וזה לבד יגרום לו להצלחה גדולה יותר או אפילו לקבל החלטה לצאת לפלישה מראש (לא אכפת להם מכמה ימותו להם בדרך). אז כן, מה שאני אומר זה שלא אכפת להם מהצלחה כמו שאני ואתה רואים אותה. 

אתה לא יכלת לדרוס כפי שרצית כי היו חטופים. זה כשלעצמו הגביל אותך בעיניי יותר מנשיא ארה"ב.

אני מסכים איתך בראייה הרחבה פשוט לא בסדר האשמים.

בכללי ואולי זה פחות קשור כי זה די קונספרציה (פשוט אין לי דרך אחרת להסביר את "העיוורון" שלו), המערב רוצה שתחיה על החרב ותהיה דרוך ותעשה לו את העבודה המלוכלכת במזרח התיכון, ואם צריך לתת לאסון שעתיד לבוא להתרחש כדי לדחוף את ישראל לפעול ולנקות לו את השטח לקראת "המזרח התיכון החדש", אז שיהיה.

תחושה שבשנים הקרובות הולכים לכפות מדינה פלסטינית בשם נורמליזציות כאלה ואחרות, אנחנו הולכים לקבל וואחד בגידה מטראמפ לדעתי, כדאי מאוד שתהיה פה אסטרטגיה ארוכת טווח לקראת המציאות הלא נעימה שבדרך אבל מה לזה ולטווסים בכנסת...

פורסם ב
1 hour ago, אקיטה said:

אתה לא יכלת לדרוס כפי שרצית כי היו חטופים. זה כשלעצמו הגביל אותך בעיניי יותר מנשיא ארה"ב.

בכללי ואולי זה פחות קשור כי זה די קונספרציה (פשוט אין לי דרך אחרת להסביר את "העיוורון" שלו), המערב רוצה שתחיה על החרב ותהיה דרוך ותעשה לו את העבודה המלוכלכת במזרח התיכון, ואם צריך לתת לאסון שעתיד לבוא להתרחש כדי לדחוף את ישראל לפעול ולנקות לו את השטח לקראת "המזרח התיכון החדש", אז שיהיה.

תחושה שבשנים הקרובות הולכים לכפות מדינה פלסטינית בשם נורמליזציות כאלה ואחרות, אנחנו הולכים לקבל וואחד בגידה מטראמפ לדעתי, כדאי מאוד שתהיה פה אסטרטגיה ארוכת טווח לקראת המציאות הלא נעימה שבדרך אבל מה לזה ולטווסים בכנסת...

על דבר עיקרי אני מסכים איתך שאין פה מהצד שלנו ראיה אסטרטגית ארוכת טווח כנראה משום צד במפה הפוליטית,

ואני גם מסכים שצריך להתחיל שם כי זה המינימום שאנחנו צריכים ויכולים לעשות גם  אם אנחנו מדינה חסרת ריבונות אמיתית.

מה שאני מנסה לומר שבלונג ראן אם לא נצא מהשבלונה המערבית לניהול מלחמות לא נצא מהלופ הזה לעולם,

אני לא רואה איך הציבור בארץ יוצא מהחשיבה הזו ואני גם לא רואה נבחר ציבור שיוצא מהחשיבה הזו באופק (שהוא לא ליצן כמובן).

פורסם ב
לפני23 שעות , אקיטה said:

באותו נושא, אתה לא חייב להקשיב למה שאני אומר, אבל אני חושב שאתה חייב להקשיב למילים של האלה של ביידן מלפני כמה ימים,

בעיקר לחלק בשנייה 39:40 ואילך, אבל אתה יכול להקשיב לכל המונולוג שלו על ההתנהלות שלנו במלחמה מ38:44,

הוא בעצם אומר שבזמן שעדיין ספרת כמה מתים וחטופים יש לך (8 ימים לפרוץ המלחמה), הוא אמר לך שהכל טוב תגיב אבל אתה לא יכול להשתגע, אמר לך כן אבל,

הגביל אותך לחשיבה מערבית במלחמות שכבר הוכח שלא עובדת במזרח התיכון, כל זה בזמן שהוא מבקר בארץ ומחבק את רחל מאופקים: 

עכשיו תגיד לי שזה לא שינה את פני המלחמה ואיך נתפסת בעיניי חמאס שנה וחצי אחרי.

פורסם ב
לפני12 שעות , Mtamir said:

באותו נושא, אתה לא חייב להקשיב למה שאני אומר, אבל אני חושב שאתה חייב להקשיב למילים של האלה של ביידן מלפני כמה ימים,

בעיקר לחלק בשנייה 39:40 ואילך, אבל אתה יכול להקשיב לכל המונולוג שלו על ההתנהלות שלנו במלחמה מ38:44,

הוא בעצם אומר שבזמן שעדיין ספרת כמה מתים וחטופים יש לך (8 ימים לפרוץ המלחמה), הוא אמר לך שהכל טוב תגיב אבל אתה לא יכול להשתגע, אמר לך כן אבל,

הגביל אותך לחשיבה מערבית במלחמות שכבר הוכח שלא עובדת במזרח התיכון, כל זה בזמן שהוא מבקר בארץ ומחבק את רחל מאופקים: 

עכשיו תגיד לי שזה לא שינה את פני המלחמה ואיך נתפסת בעיניי חמאס שנה וחצי אחרי.

אל תשכח את מרכיב הפוליטקלי קורקט בראיונות מהסוג הזה.

רוצה לראות פליק פלאק מרשים? תראה איך הטון על טראמפ, מתחיל להשתנות ב180 מעלות בערוץ התעמולה של ביבי.

פורסם ב

מעניין אם היא יודעת על היום הגדול בסמי עופר

פורסם ב

יש דיבור על שיירות של ערבים עם נשקים אוטומטיים נוסעים בלילות לאורך כביש 5 עד פתח תקווה. אני מקווה שאתם מוכנים כי זה ממש מלחיץ. 

פורסם ב

קיצר סבב מורחב. סתם נהרגו מאות חיילים בקן הצרעות הארור הזה. סתם חטופים נרצחו בשבי. סתם החטופים שנשארו חיים נתקעו שם שנה וחצי. הייתם נכנעים ב-8/10 וזהו, היה עדיף

פורסם ב
לפני13 שעות , סטלן בטלן השמן said:

יש דיבור על שיירות של ערבים עם נשקים אוטומטיים נוסעים בלילות לאורך כביש 5 עד פתח תקווה. אני מקווה שאתם מוכנים כי זה ממש מלחיץ. 

wtf!?

פורסם ב
לפני4 שעות , YoniC said:

קיצר סבב מורחב. סתם נהרגו מאות חיילים בקן הצרעות הארור הזה. סתם חטופים נרצחו בשבי. סתם החטופים שנשארו חיים נתקעו שם שנה וחצי. הייתם נכנעים ב-8/10 וזהו, היה עדיף

או משמידים אותם ונושאים בתוצאות הסנקציות שהיינו חוטפים, הפסדנו את המלחמה הזאת (בעזה) בחודש הראשון שלה.

אבל אנשים כנראה מעדיפים לחטוף דקירה באמצע שלוק מהבירה, לקבל כדור בראש בחזרה מקניות ולרוץ לממ"ד ולקוות שלא תפגע להם הרקטה בול בחלון מאשר אולי לחטוף סנקציות לכמה חודשים-שנה.

זה מה יש זה העם שלך, מכור לעכשיו.

פורסם ב
לפני4 שעות , YoniC said:

אתה לא באמת חושב שהיה עדיף להשאיר צבא חמאס בעזה.

מבחינה צבאית השגנו כבר די מזמן את כל מה שאפשר היה להשיג, כי להרוג כמה שיותר מחבלים זה לא יעד למלחמה.

הבעיה היא בציפיות מוגזמות עם כל הדיבורים על ניצחון מוחלט, וחוסר נכונות ללכת לפיתרון מדיני שיכלול כנראה את הרשות הפלסטינית, כי פשוט אין אפשרות אחרת.

פורסם ב
לפני2 שעות , שי123 said:

אתה לא באמת חושב שהיה עדיף להשאיר צבא חמאס בעזה.

מבחינה צבאית השגנו כבר די מזמן את כל מה שאפשר היה להשיג, כי להרוג כמה שיותר מחבלים זה לא יעד למלחמה.

הבעיה היא בציפיות מוגזמות עם כל הדיבורים על ניצחון מוחלט, וחוסר נכונות ללכת לפיתרון מדיני שיכלול כנראה את הרשות הפלסטינית, כי פשוט אין אפשרות אחרת.

ברור שפגענו בתשתיות טרור ויהיה לנו שקט מהם כמה שנים, אבל מה שיקרה עכשיו זה שהם יתעצמו 10 שנים ויעשו עוד שבעה באוקטובר. אמרו לנו לא יהיה יותר חמאס והנה הם כבר הקימו "מחסומים" משלהם. עוד לא יצאנו והם כבר חזרו למשול, זה מטורף

פורסם ב
1 hour ago, YoniC said:

ברור שפגענו בתשתיות טרור ויהיה לנו שקט מהם כמה שנים, אבל מה שיקרה עכשיו זה שהם יתעצמו 10 שנים ויעשו עוד שבעה באוקטובר. אמרו לנו לא יהיה יותר חמאס והנה הם כבר הקימו "מחסומים" משלהם. עוד לא יצאנו והם כבר חזרו למשול, זה מטורף

הבעיה היא של מי שאמר שלא יהיה יותר חמאס.

יש גם חמאס ביהודה ושומרון.

השאלה אם יהיה חמאס שמסוגל לפגוע בנו, וזה כבר לא קשור למלחמה, אלא מה תעשה הממשלה בהמשך.

פורסם ב
לפני4 שעות , YoniC said:

יש חמאס, לא כל כך מהר הם יעשו לך עוד 7 באוקטובר

פורסם ב
לפני3 שעות , הלב_הוא_שוב_ישמח said:

עוד מישהו חושב שיש חפים מפשע בעזה?

בית הדין הבינלאומי ומרבית ממשלות המערב

פורסם ב

אני חייב לציין פה משהו, ומקווה שחלילה לא אובן נכון.

רק אני סולד מאוד מכל הפסטיבל התקשורתי על הגב של חזרת החטופים ופשוט מחרים ולא רואה את זה? וכל סיפורי כמה חמאס אכזרי כי הוא חילק שקיות מתנה בצורה צינית? באמת, *זה* מה שאתם מתארים בתור אכזריות אחרי טבח אונס ושחיטה של אנשים?

התקשורת במו ידיה משיגה את האפקט ההפוך ופשוט "מגחיכה" בעיניי את הסיטואציה, יוצרת בעצמה חומר תעמולה לחמאס ועושה מהסיטואציה פורנו המונים למדינת ישראל.

צריך להבין שלפעמים לא צריך להוסיף מלח שמן ופלפל בשביל הרייטינג, לצערי כנראה שהם כן מבינים והם מנצלים את זה. הכי מגוחך שלפני כמה ימים בצינור פיתחו דיון שנועד ל"ביקורת עצמית" בדיוק על מה שכתבתי פה, באמת שתקשורת זה חלאות לא פחות מהזבלים בפוליטיקה, מנרמלים חרא ואז מתלוננים שהוא בנורמה, מלאכי חבלה לא פחות מהמזדיינים בכנסת בעיניי.

פורסם ב
לפני2 שעות , אקיטה said:

רק אני סולד מאוד מכל הפסטיבל התקשורתי על הגב של חזרת החטופים ופשוט מחרים ולא רואה את זה? וכל סיפורי כמה חמאס אכזרי כי הוא חילק שקיות מתנה בצורה צינית? באמת, *זה* מה שאתם מתארים בתור אכזריות אחרי טבח אונס ושחיטה של אנשים?

התקשורת במו ידיה משיגה את האפקט ההפוך ופשוט "מגחיכה" בעיניי את הסיטואציה, יוצרת בעצמה חומר תעמולה לחמאס ועושה מהסיטואציה פורנו המונים למדינת ישראל.

צריך להבין שלפעמים לא צריך להוסיף מלח שמן ופלפל בשביל הרייטינג, לצערי כנראה שהם כן מבינים והם מנצלים את זה. הכי מגוחך שלפני כמה ימים בצינור פיתחו דיון שנועד ל"ביקורת עצמית" בדיוק על מה שכתבתי פה, באמת שתקשורת זה חלאות לא פחות מהזבלים בפוליטיקה, מנרמלים חרא ואז מתלוננים שהוא בנורמה, מלאכי חבלה לא פחות מהמזדיינים בכנסת בעיניי.

מסכים

ואל תשכח לציין שמעלים את המחיר לחטופים הבאים

פורסם ב
לפני8 שעות , אקיטה said:

פורסם ב
לפני23 שעות , אקיטה said:

זכותך לא לראות.

יש לזה קהל עצום ולכן ברור למה הערוצים עושים את הפסטיבל הזה, ורוב אנשי התקשורת בערוצי החדשות (חוץ מ14) רחוקים מלהיות מה שאתה מתאר אותם.

זאת העבודה שלהם והם מסקרים את החטופים כל יום כבר יותר משנה.

רובם גם מעורבים רגשית בסיפור. 

גם המשפחות של החטופים רוצים את הסיקור הזה, כי זה מעלה את התמיכה בהמשך העסקה.

פורסם ב
לפני3 שעות , שי123 said:

זכותך לא לראות.

יש לזה קהל עצום ולכן ברור למה הערוצים עושים את הפסטיבל הזה, ורוב אנשי התקשורת בערוצי החדשות (חוץ מ14) רחוקים מלהיות מה שאתה מתאר אותם.

זאת העבודה שלהם והם מסקרים את החטופים כל יום כבר יותר משנה.

רובם גם מעורבים רגשית בסיפור. 

גם המשפחות של החטופים רוצים את הסיקור הזה, כי זה מעלה את התמיכה בהמשך העסקה.

ערוצים 12-14 פשוט אי אפשר לראות אותם מאז תחילת המלחמה זה מעליב לי את האינטליגנציה, היחידים שנותנים איזון של דעות ולא אונסים לך ת'מוח יותר מדי זה 'כאן' ועוד רוצים לסגור אותם.