Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
לפני6 שעות , אקיטה said:

אמנם פחות קשור למלחמה שלנו אבל פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומע על ג'יהדיסט מוסלמי עם אידאולוגיה אנטי מוסלמית כמו מה שטוענים בגרמניה, וואט דה פאק?

לא יודע, שמעתי לאחרונה על ג'יהאדיסט בשם ג'ולאני שמבטיח לנו שהאיום האירני לא קיים יותר ושיצטרף להסכמי אברהם, ולכורדים מבטיח שיעזור להם עם טורקיה.

• 4 weeks later...
פורסם ב

טראמפ מוכיח עוד לפני היום הראשון שהוא נכנס לתפקיד כמה טעיתי כשחששתי ממנו.

פורסם ב
On 17.1.2025 at 01:14, שי123 said:

טראמפ זיין אותנו בתחת כפרה

השאלה היא מה הוא הולך לתת לנו בדברים היותר מהותיים כי כרגע מבחינה אסטרטגית עסקת החטופים זו הדאגה הפחות חמורה שלנו.

פורסם ב
לפני1 שעה , ravid said:

טראמפ זיין אותנו בתחת כפרה

השאלה היא מה הוא הולך לתת לנו בדברים היותר מהותיים כי כרגע מבחינה אסטרטגית עסקת החטופים זו הדאגה הפחות חמורה שלנו.

לא כפרה. טראמפ הציל לנו את התחת, כי חוץ מעוד חטופים וחיילים מתים לא היה משתנה שום דבר במלחמה בעזה עם איך שביבי מנהל אותה, גם אם היא היתה נמשכת עוד שנתיים.

סוף סוף הגיע מישהו שיש לו יותר השפעה על ביבי מאשר בן גביר.

פורסם ב

לפי צה"ל מסילת הנגב המערבי תיפתח במלואה החל מה1 לפברואר(במילים אחרות תיחסך החלפה בת"א למי שבא מכיוון דרום ומכיוון צפון):

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-01-17/ty-article/00000194-747b-dce1-a396-f47b40330000

פורסם ב
לפני7 שעות , שי123 said:

לא כפרה. טראמפ הציל לנו את התחת, כי חוץ מעוד חטופים וחיילים מתים לא היה משתנה שום דבר במלחמה בעזה עם איך שביבי מנהל אותה, גם אם היא היתה נמשכת עוד שנתיים.

סוף סוף הגיע מישהו שיש לו יותר השפעה על ביבי מאשר בן גביר.

נראה לי שפעם ראשונה אנחנו מסכימים על משהו 

פורסם ב
On 17.1.2025 at 01:14, שי123 said:

כל מי שרצה את קאמלה, כיום מהלל את טראמפ פתאום. (חוץ מחן ליברמן).

אבל אל דאגה, עוד חודשיים שלוש, המחנה הבזוי יתהפך עליו שוב.

פורסם ב
לפני5 שעות , הנדון said:

נראה לי שפעם ראשונה אנחנו מסכימים על משהו 

על מה אתה מסכים?

מה הקשר השפעה על ביבי?

ההשפעה שלו היתה על חמאס, שהתנגד לעסקה ממאי. (לפי ג'ון קירבי ועוד כמה אמריקאים)

פורסם ב
38 דקות לפני, avi atias said:

כל מי שרצה את קאמלה, כיום מהלל את טראמפ פתאום. (חוץ מחן ליברמן).

אבל אל דאגה, עוד חודשיים שלוש, המחנה הבזוי יתהפך עליו שוב.

אתה חי בסרט לגבי הלחץ שטראמפ הפעיל כדי להביא לעסקה.
לא סתם המחנה הבזוי כבר מתהפך על טראמפ בערוץ 14.

רמז - זה לא בגלל שטראמפ אילץ את החמאס לוותר על העמדות שלו וללכת לעסקה.

הדעה הבסיסית שלי לגבי טראמפ לא השתנתה - הוא עדיין בלתי צפוי לחלוטין ומפחיד מה הוא יעשה בכל מני תחומים.
פשוט מבחינתי העובדה שהוא הביא את עסקת החטופים עולה כמעט על כל נזק שהוא יכול לעשות, אפילו אם הוא ימכור את אוקראינה לרוסיה.

פורסם ב

חמאס כבר מפר את ההסכם, לא העביר עדיין את רשימת המשוחררים מחר.

תן לי לנחש, חמאס לא יעמוד בהסכם 42 יום של שלב א'.

עתידות: ביבי שוב מטרפד עיסקה.

פורסם ב
לפני7 שעות , avi atias said:

על מה אתה מסכים?

מה הקשר השפעה על ביבי?

ההשפעה שלו היתה על חמאס, שהתנגד לעסקה ממאי. (לפי ג'ון קירבי ועוד כמה אמריקאים)

זה ברור שבלי טראמפ כמו שאנחנו מכירים את נתניהו הוא היה ממשיך למרוח את המלחמה שלדעתי הפכה למיותרת כרגע (הרבה בזכות הניהול המחפיר שלו) וממשיך להתעסק בהישרדות פוליטית, גם חמאס לא היו מתגמשים בלעדיו  

פורסם ב

עושים מאיתנו צחוק בנוהל, העיקר נתנו להם הכל ויותר מזה

פורסם ב

מי שלא הבין שהפסדנו ב7.10 ופעם נוספת כשהכנסנו דלק לרצועה חודש לתוך המלחמה כנראה צריך לגור בקנדה ולא במזרח התיכון.

פורסם ב
לפני15 שעות , Mtamir said:

מי שלא הבין שהפסדנו ב7.10 ופעם נוספת כשהכנסנו דלק לרצועה חודש לתוך המלחמה כנראה צריך לגור בקנדה ולא במזרח התיכון.

ב8.10 כבר הייתי בעמדה של לחתוך הפסדים ולהיכנס למו"מ על עסקת שבויים(אני רק מקווה שהנסיגה מעזה,סליחה התכוונתי לאפגניסטן שליד הבית תעבור בשקט יחסי).

פורסם ב

אם ימותו אזרחים בגלל ששיחררו מחבלים, אז מה הקטע?

לא יודע, הפסטיבל הזה אתמול סביב החטופות היה מוגזם, כמה חיילים גיבורים הקריבו את עצמם במלחמה הזאת? וזו העסקה הכי טובה שהצלחתם להשיג? עצוב, ממשלה פח.

פורסם ב
לפני3 שעות , Raumdeuter said:

ב8.10 כבר הייתי בעמדה של לחתוך הפסדים ולהיכנס למו"מ על עסקת שבויים(אני רק מקווה שהנסיגה מעזה,סליחה התכוונתי לאפגניסטן שליד הבית תעבור בשקט יחסי).

עד שיהיה בשלטון בארהב דמוקרט פעם נוספת הם ישמרו על שקט יחסי.

ברגע שיהיה בארהב נשיא שהם יודעים שיגביל אותנו מלעשות צעדים קיצוניים מיד לאחר מתקפה שלהם (או שותפיו שונאי ישראל לשלטון יגבילו אותו מלתמוך בנו בצורה מלאה), אז הם יצאו למתקפה נוספת. זה לא יגמר.

פורסם ב
לפני1 שעה , Mtamir said:

עד שיהיה בשלטון בארהב דמוקרט פעם נוספת הם ישמרו על שקט יחסי.

ברגע שיהיה בארהב נשיא שהם יודעים שיגביל אותנו מלעשות צעדים קיצוניים מיד לאחר מתקפה שלהם (או שותפיו שונאי ישראל לשלטון יגבילו אותו מלתמוך בנו בצורה מלאה), אז הם יצאו למתקפה נוספת. זה לא יגמר.

הם יצאו למתקפות ללא כל קשר לשלטון בארה"ב.

בוא נתחיל מזה שנבחרי הציבור שלנו, שרוצים בדיוק שתאשים את ארה"ב והדמוקרטים בכל הבעיות פה, יפסיקו לדאוג לממן ארגוני טרור (באופן מכוון ואסטרטגי על ידי מימונם, או העלמת עין מהתחמשות גדולה, כפי שכבר הודו והוכיחו) על הגבול במשך שנים ארוכות.

פורסם ב

כל עוד לא יוצאים מפילדלפי ושלב ב׳ של העסקה מותנה בפירוק חמאס, אני בעד העסקה. על הזין את מי ישחררו.

פורסם ב
לפני14 שעות , פנחס שוף said:

אחלה אמילי. מחכה שהיא תבוא להרים את 11 בתור איש גדר

מרגשת מקסימום

פורסם ב
On 20.1.2025 at 15:38, אקיטה said:

הם יצאו למתקפות ללא כל קשר לשלטון בארה"ב.

בוא נתחיל מזה שנבחרי הציבור שלנו, שרוצים בדיוק שתאשים את ארה"ב והדמוקרטים בכל הבעיות פה, יפסיקו לדאוג לממן ארגוני טרור (באופן מכוון ואסטרטגי על ידי מימונם, או העלמת עין מהתחמשות גדולה, כפי שכבר הודו והוכיחו) על הגבול במשך שנים ארוכות.

אתה לא באותו דיון איתי בכלל, אני יודע שאתה יוזר שבוחר להקציף באוטומט על נבחרי ציבור אבל תן לי לנסות להסביר למה אני חושב שהבעיה גדולה מזה,

אני טוען שמה שלא קשור להנהגה פה כל כך היא התגובה שהייתה באה (או אמורה לבוא) לאחר המתקפה, 
כמעט כל אזרח ונבחר ציבור (חוץ מערבים וגורמים קיצוניים) שהייתי שואל אותו לגבי מה לעשות לעזה ב8-26.10 היה אומר לך דברים שהיום נשמעים קיצוניים (בטח לעמדתם הפוליטית),
גם אם הייתה פה הנהגת שמאל היינו חושבים שצריך לעשות בהם שמות וכנראה שהיינו מגיבים באופן דומה מאד לאיך שביבי הגיב בשבועות הראשונים, ואז מתקפלים כי אנחנו רפובליקת בננות בתמיכת ארה"ב.
אם אתה חושב שזה לא מעניין את אוייביך כבר בשלב התכנון איך תגיב וכמה תרוסן בתגובה שלך על ידי הפטרון אני חושב שאתה מזלזל באוייבים שלך ממש ואז נסכים שלא להסכים.

מתקפות תמיד יקרו, כמה עוצמתיות ושאפתניות הן יהיו תלוי מאד גם באיך האוייב יעריך שתגיב וכמה תרוסן,

תאהב את זה או לא אבל חזבאללה בצפון ידע שנים ארוכות שאם הוא יפתח במתקפה סטייל ה7.10 זה כנראה יהיה הסוף המהיר שלו וזה המחדל הגדול בדרום מהצד שלנו,

ההבדל העיקרי הוא שחזבאללה ידע שהוא חדיר ויחטוף מכות קשות ממך (עם גיבוי גדול של ארה"ב) גם כי מרכז הכובד של האיסוף המודיעיני בעשורים האחרונים היה עליו ועל מנהיגיו (ראינו את הפירות של זה במלחמה בצפון) ולכן נמנע מלתקוף, כי הארגון הזה יותר רגיש לחיסול הצמרת שלו מבחינת האוכלוסיה בלבנון.

פורסם ב

הרמטכ"ל הודיע שיתפטר ויעזוב את תפקידו במרץ.

פורסם ב
לפני1 שעה , Mtamir said:

אתה לא באותו דיון איתי בכלל, אני יודע שאתה יוזר שבוחר להקציף באוטומט על נבחרי ציבור אבל תן לי לנסות להסביר למה אני חושב שהבעיה גדולה מזה,

אני טוען שמה שלא קשור להנהגה פה כל כך היא התגובה שהייתה באה (או אמורה לבוא) לאחר המתקפה, 
כמעט כל אזרח ונבחר ציבור (חוץ מערבים וגורמים קיצוניים) שהייתי שואל אותו לגבי מה לעשות לעזה ב8-26.10 היה אומר לך דברים שהיום נשמעים קיצוניים (בטח לעמדתם הפוליטית),
גם אם הייתה פה הנהגת שמאל היינו חושבים שצריך לעשות בהם שמות וכנראה שהיינו מגיבים באופן דומה מאד לאיך שביבי הגיב בשבועות הראשונים, ואז מתקפלים כי אנחנו רפובליקת בננות בתמיכת ארה"ב.
אם אתה חושב שזה לא מעניין את אוייביך כבר בשלב התכנון איך תגיב וכמה תרוסן בתגובה שלך על ידי הפטרון אני חושב שאתה מזלזל באוייבים שלך ממש ואז נסכים שלא להסכים.

מתקפות תמיד יקרו, כמה עוצמתיות ושאפתניות הן יהיו תלוי מאד גם באיך האוייב יעריך שתגיב וכמה תרוסן,

תאהב את זה או לא אבל חזבאללה בצפון ידע שנים ארוכות שאם הוא יפתח במתקפה סטייל ה7.10 זה כנראה יהיה הסוף המהיר שלו וזה המחדל הגדול בדרום מהצד שלנו,

ההבדל העיקרי הוא שחזבאללה ידע שהוא חדיר ויחטוף מכות קשות ממך (עם גיבוי גדול של ארה"ב) גם כי מרכז הכובד של האיסוף המודיעיני בעשורים האחרונים היה עליו ועל מנהיגיו (ראינו את הפירות של זה במלחמה בצפון) ולכן נמנע מלתקוף, כי הארגון הזה יותר רגיש לחיסול הצמרת שלו מבחינת האוכלוסיה בלבנון.

לא אמרתי שאתה טועה אלא מתרכז בדבר הלא נכון.

נבחרי הציבור שלנו הם הסרטן הראשי שאם לא היה קיים (כלומר אם היו ראויים לתפקידם, לא אומר טובים, ראויים עם כוונות טובות שזה לגרד את תחתית המינימום לתפקיד) וזה לא מהקצפה אוטומטית אלא לשם חובה לגרור את השיח אחרי האסון הגדול בתולדות המדינה, לא היית מקבל אירוע בסדר גודל כזה מלכתחילה.

מה שהוביל לעוצמה של המכה זה שהתעלמו מהאיום כל כך הרבה שנים, זה לא מקרי, זו הייתה אסטרטגיה, שתחיה תחת איום של ארגון טרור על הגבול אותו קיוו שיצליחו להכיל ולנהל.

משתמע מהתגובה שלך, ותקן אם אני טועה, שנראה שמתי שחמאס (או אחר) יחליט לעשות משהו הוא יצליח ומה שרק מדאיג אותו זו עוצמת המכה שתבוא עליו, לא אם עצם זה שיצליח לו, לכן הגבתי.

אם מהיום לא ייתנו לארגוני טרור להתחמש על הגבול, שזה כרוניקה קבועה במזרח התיכון (לכן הכרעה היא לא מושג ריאלי אל מול סביבה פנאטית דתית), אתה לא תקבל אירוע כזה בעתיד ותהדוף מה שצריך, גם אם ינסו וגם אם היה טראנסג'נדר טיגריס בתור נשיא ארה"ב.