Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
1 דקה לפני, החתול הצהוב said:

לגביי חיזבאללה: אני מניח שאם היינו יודעים שהם מתכוננים לעשות משהו היינו פועלים אחרת מעזה מסיבה פשוטה. בעזה כל המערכת לא האמינה שחמאס יכולה לעשות פעילות כזו ולכן התנהגה בהתאם. מחיזבאללה הייתה במערכת הצבאית והמדינית רתיעה גדולה וחשש גדול, יש יגידו אולי מוגזם בדיעבד.

לגביי איך שאנחנו מתנהגים עכשיו: זה קצת מתחת לרדאר התקשורתי כי יש דברים בוערים אחרים, אבל בימים האחרונים חיל האוויר פשוט משמיד את התשתיות הסוריות הצבאיות החשובות. תקיפות באזורים מרוחקים, בסיסים אסטרטגיים, נשק אסטרטגי, מכונים צבאיים שונים וכו'. פשוט משמידים בכמויות

אנחנו צריכים לפתוח פייבוקס ולשלוח מגבית לכל מדינות האזור. עושים לכולם כאן טובה, בעיקר לירדנים.

פורסם ב

איזו מסיבת עיתונאים מגעילה של ביבי.

קורא לעיתונאים אמיתיים שקרנים בזמן שהקימו לו ערוץ תעמולה, והוא עוד נותן לערוץ בקשיש בשידור ישיר.

פורסם ב
56 דקות לפני, שי123 said:

איזו מסיבת עיתונאים מגעילה של ביבי.

קורא לעיתונאים אמיתיים שקרנים בזמן שהקימו לו ערוץ תעמולה, והוא עוד נותן לערוץ בקשיש בשידור ישיר.

הוקלט מראש או שהוא עמד בשידור ישיר בפעם האחרונה מאז 99'?

פורסם ב
On 8.12.2024 at 02:38, Replay said:

הזיה מה שקרה במזה"ת בשנה וחצי האחרונות: אסון השביעי באוקטובר שהוביל למלחמה בעזה ומיטוט שלטון חמאס, המלחמה בחיזבאללה וכל גל החיסולים של הבכירים שלהם כולל מבצע הביפרים, עכשיו נפילת המשטר בסוריה בלי קשר למה שקורה בארץ (או עם קשר, ואולי קשר ישיר, לכו תדעו)

אני לא יודע על איזה מיטוט שלטון חמאס אתה מדבר. פגענו לחמאס ברוב היכולות הצבאיות אבל מבחינת שלטון חמאס, הם שולטים לחלוטין ברצועה, ואפשר לראות את זה בכל הנוגע לסיוע ההומינטרי.

לפני9 שעות , החתול הצהוב said:

לגביי איך שאנחנו מתנהגים עכשיו: זה קצת מתחת לרדאר התקשורתי כי יש דברים בוערים אחרים, אבל בימים האחרונים חיל האוויר פשוט משמיד את התשתיות הסוריות הצבאיות החשובות. תקיפות באזורים מרוחקים, בסיסים אסטרטגיים, נשק אסטרטגי, מכונים צבאיים שונים וכו'. פשוט משמידים בכמויות

לשם שינוי, מהלך אמיץ, נכון ובתזמון טוב. מנצלים את הבלאגן בסוריה כדי להשמיד את כל הצבא של אסד, לרבות ובעיקר מערכי ההגנה האווירית, חיל האוויר, טילים, מפעלי ייצור ונשק כימי.

אוי ואבוי אם הדברים האלה היו נופלים בידיים הלא נכונות (שזה בערך כל יד בסוריה - חזבאללה היו שמחים לקחת את זה, המורדים שהם ברובם אל-קאעדה כמובן וגם סתם קבוצות שונאות יהודים). 

פורסם ב

image.png.0dbf5eed0ef61d4fd6f24eedab3ce24b.png

לא, הטורקים האלה, פשוט אין לתאר. חבורה של מפגרים בהגדרה. 

פורסם ב
41 דקות לפני, ravid said:

לא, הטורקים האלה, פשוט אין לתאר. חבורה של מפגרים בהגדרה. 

והם יכולים לכבוש את כל סוריה מהצד הטורקי ולטבוח בכורדים, הגיוני. 

פורסם ב
לפני1 שעה , הנדון said:

והם יכולים לכבוש את כל סוריה מהצד הטורקי ולטבוח בכורדים, הגיוני. 

ושליש מקפריסין אל תשכח

פורסם ב
On 9.12.2024 at 15:36, הנדון said:

אפשר לעשות שם סוג של כוח צד"ל עם מיעוטים שכנראה יחסלו אותם אם לא יקבלו עזרה ממישהו, גם אתה פותר מעצמך כניסה לקלחת הזאת ויהיו מי שיעזור לך שם למקרה הצורך.  

לגמרי זה נראה הכיוון, לפחות כרגע, לא יודע כמה זה אמין אבל אומרים שכפרים דרוזים בסוריה ביקשו שניקח אותם תחת חסותנו, לא הייתי ממהר לקפוץ על המציאה אבל מקווה שמי שצריך לבדוק את מה שצריך לבדוק לפני דבר כזה יעשה את זה, בכל מקרה ללא ספק נפתח פה חלון הזדמנויות שקורה פעם ב50 שנים. 

לפני23 שעות , החתול הצהוב said:

אם כבר הם עזבו את הגולן בששת הימים. ב-73' לא הייתה אוכלוסיה סורית בגולן כבר (היו רק כפרי הדרוזים שיש גם כיום)

אמת, ששת הימים. 

פורסם ב

כל עוד הטורקי נובח, צריך להנחית לכורדים סיוע צבאי גדול.

שיוכלו לכבוש את הדרך שלהם אלינו ואנחנו אליהם. שיהיה לנו גבול איתם שנוכל להמשיך לחמש אותם. ולמנוע מאירן לחזור לאיזור.

פורסם ב
On 12.12.2024 at 16:12, avi atias said:

שיוכלו לכבוש את הדרך שלהם אלינו ואנחנו אליהם. שיהיה לנו גבול איתם שנוכל להמשיך לחמש אותם. ולמנוע מאירן לחזור לאיזור.

מה שאתה מתאר לא הגיוני גיאוגרפית והאמת שגם לא רעיונית.

הכורדים מרוכזים בצפון סוריה, ליד הגבול עם תורכיה, ובאזור שסמוך יחסית לבסיס האמריקאי במשולש הגבולות של ירדן-סוריה-עיראק (יש שדות נפט באזור). 

פורסם ב

אלה הם עיקרי העסקה הנידונה עם חמאס:

1. הפסקת אש של כחודש וחצי פלוס-מינוס.

2. שחרור מדורג של עשרות בודדות של חטופות וחטופים חיים. עדיין קיימים פערים בנוגע למספר המשוחררים.

3. שחרור מאות רבות של מחבלים, כולל רוצחים כבדים. שאלה משמעותית: לאן הם ישוחררו - לעזה ולאיו"ש כפי שדורש חמאס, או למדינה שלישית כפי שדורשת ישראל?

4. דילול כוחות בציר פילדלפי - בנושא הזה חמאס מתגמש ויורד מדרישתו לנסיגה ישראלית מלאה מהציר.

5. חזרה מבוקרת של עזתים לצפון הרצועה במספרים משמעותיים - גם כאן חמאס מתגמש ויורד מהדרישה לפירוק ציר נצרים. החוזרים צפונה יעשו זאת דרך נקזים שבהם יעברו בידוק ביטחוני, מה שאמור למנוע את הצפת צפון הרצועה באלפי מחבלים חמושים.

6. נוכחות ישראלית בפרימטר ובמרחב נצרים גם במהלך הפסקת האש - עוד התגמשות של חמאס, שיורד לכאורה מהדרישה לנסיגה ישראלית מלאה מכל שטחי רצועת עזה.

7. אין התחייבות ישראלית לסיום המלחמה - ההתגמשות המשמעותית ביותר של חמאס. צריך עוד לראות את הנוסח המדויק, אבל בישראל מבהירים שיחדשו את הלחימה עם תום הפסקת האש.

מחירים לא פשוטים, אבל מספיק טובים בשביל פדיון שבויים.

אם זה באמת ההסכם, אז יאללה לחתום.

פורסם ב

עדות נתניהו היום נדחתה בגלל סיבות ביטחוניות שתוכננו מראש. מה מתכננים לנו?

זורק ניחוש: הפתעה בתימן

On 12.12.2024 at 23:12, avi atias said:

אח שלי התבלבלת. אנחנו נתמכים, לא תומכים. אין לנו מספיק חימושים בשביל המלחמות שלנו, אז לחמש מוסלמים בסוריה?

פורסם ב
14 דקות לפני, ravid said:

אח שלי התבלבלת. אנחנו נתמכים, לא תומכים. אין לנו מספיק חימושים בשביל המלחמות שלנו, אז לחמש מוסלמים בסוריה?

גם אתה התבלבלת.

כמובן שלא נעביר לכורדים פצצות של טון או טנקים ומטוסים.

רק נשקים לגרילה, רובים, מקלעים, נ.ט. שתפסנו בערימות מחיזבאללה, וגם מל"טים מתאבדים.

אגב, גם בסוריה תפסנו כבר ערימות של נשקים. לא חסר לנו איך לתמוך בכורדים אם נרצה.

מה גם שכבר חימשת בעבר, ובמשך שנים, עם כלכלה נחותה בהרבה מהיום, את כוחות צד"ל.

פורסם ב
On 14.12.2024 at 04:55, מנג'ר יונייטד said:

מה שאתה מתאר לא הגיוני גיאוגרפית והאמת שגם לא רעיונית.

הכורדים מרוכזים בצפון סוריה, ליד הגבול עם תורכיה, ובאזור שסמוך יחסית לבסיס האמריקאי במשולש הגבולות של ירדן-סוריה-עיראק (יש שדות נפט באזור). 

הגבול הכורדי הדרומי מיזרחי נכון להיום הוא בנהר הפרת שזורם מסוריה לעירק.

הגבול המזרחי הדרוזי, אלה שרוצים להסתפח לישראל, או להקים מדינה משל עצמם, הוא בהר הדרוזים.

בין הר הדרוזים לנהר הפרת המיתולוגי, יש מדבר אחד גדול, ללא אף ישוב בגבול סוריה עירק. כמו מסדרון רחב וארוך. במסדרון זה עובר גם כביש 2, ששימש את אירן להעברת תחמושת לחיזבאללה.

ולכן, אם הכורדים, או הדרוזים, או שניהם, יפגשו באמצע ויאבטחו את האיזור, יהיה מסדרון יבשתי בין הכורדים לרמת הגולן.

היתרונות ברורים:

1) כורדיסטן העתידית, האוטונומיה הדרוזית, וישראל יוכלו לסחור יבשתית, בנפט, מים, חשמל, סחורות ונשק.

2) מסדרון זה יחסום כל גישה של אירן לים התיכון.

3) התבססות הציר המערבי במזרח התיכון.

לא הייתי שולל אופציה זו. 

אני מבין שרבים חוששים להפוך לאימפריאליסטים. אבל אין פה באמת כיבוש, אלא שימוש בכוחות מקומיים שישמחו לשתף פעולה ולהיות חלק מהמערב.

לדעתי זו צריכה להיות שאיפה מספר 1 של ישראל וארה"ב לאחר התפוררות המשטר והצבא הסורי. אסור לתת לארדואן דריסת רגל באיזור.

פורסם ב
48 דקות לפני, avi atias said:

הגבול הכורדי הדרומי מיזרחי נכון להיום הוא בנהר הפרת שזורם מסוריה לעירק.

הגבול המזרחי הדרוזי, אלה שרוצים להסתפח לישראל, או להקים מדינה משל עצמם, הוא בהר הדרוזים.

בין הר הדרוזים לנהר הפרת המיתולוגי, יש מדבר אחד גדול, ללא אף ישוב בגבול סוריה עירק. כמו מסדרון רחב וארוך. במסדרון זה עובר גם כביש 2, ששימש את אירן להעברת תחמושת לחיזבאללה.

ולכן, אם הכורדים, או הדרוזים, או שניהם, יפגשו באמצע ויאבטחו את האיזור, יהיה מסדרון יבשתי בין הכורדים לרמת הגולן.

היתרונות ברורים:

1) כורדיסטן העתידית, האוטונומיה הדרוזית, וישראל יוכלו לסחור יבשתית, בנפט, מים, חשמל, סחורות ונשק.

2) מסדרון זה יחסום כל גישה של אירן לים התיכון.

3) התבססות הציר המערבי במזרח התיכון.

לא הייתי שולל אופציה זו. 

אני מבין שרבים חוששים להפוך לאימפריאליסטים. אבל אין פה באמת כיבוש, אלא שימוש בכוחות מקומיים שישמחו לשתף פעולה ולהיות חלק מהמערב.

לדעתי זו צריכה להיות שאיפה מספר 1 של ישראל וארה"ב לאחר התפוררות המשטר והצבא הסורי. אסור לתת לארדואן דריסת רגל באיזור.

זה בערך כמו שתגיד שהפלשתינים בגדה ובעזה יפגשו בדרך, יאבטחו, ואז לאיראנים יהיה נתיב העברות נשק לחמאס. זה לא ישים בשום צורה. כל עוד המשטר מתנגד להעברות הנשק האלו, המקסימום שאפשר לעשות זה הברחות. אי אפשר לאבטח שטח פתוח מול צבא שחזק ממך פי 100. 

אתה תיצור סכסוך צבאי מול מעצמה אזורית שמוכרת לנו מזון וסחורות ב-5 מיליארד דולר בשנה, וכל הנפט שלנו עובר בצינור דרך השטח שלה, ועימות צבאי עם קבוצות ג'יהאדיסטים חדשות שיושבות לנו על הגבול ועד עכשיו הצהירו שהאויב שלהן אלו איראן וחיזבאללה, ושהן מתכוונות לכבד את הסכמי 1974. וכל זה בשביל מה? לעשות נה בעין של ארדואן השרמיט. אין בזה שום הגיון. הכורדים זה לא צד"ל. צד"ל היתה מיליציה של 2,000 איש, מול 40 מיליון כורדים. מה שאתה תיתן להם יהיה טיפה בים, וגם ככה אין להם שום סיכוי צבאי לנצח את העימות הזה. זה 1 ל-1 התמיכה של איראן במיליציות שנלחמות מולנו ותראה איך זה התפוצץ להם בפנים.

פורסם ב

כתבה מעניינת מהערב. 

https://www.israelhayom.co.il/news/geopolitics/article/16984562

יאיר גולן צייץ בנוסף:

"ישראל חייבת להיות מוטרדת מדבר אחד בסיסי: מתקפה טורקית כנגד הכורדים בסוריה. אם הטורקים יכניעו את הכורדים, המשמעות תהיה שבמקום איראן והאסלאם השיעי הרדיקלי, נקבל את טורקיה והאסלאם הסוני הרדיקאלי. ישראל חייבת לנקוט יוזמה ולנצל ערוצים גלויים וחשאיים על מנת לתמוך בכורדים. מרחב כורדי חזק הוא ביטחון לישראל"

פורסם ב

אמנם פחות קשור למלחמה שלנו אבל פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומע על ג'יהדיסט מוסלמי עם אידאולוגיה אנטי מוסלמית כמו מה שטוענים בגרמניה, וואט דה פאק?

פורסם ב
49 דקות לפני, אקיטה said:

אמנם פחות קשור למלחמה שלנו אבל פעם ראשונה בחיים שלי שאני שומע על ג'יהדיסט מוסלמי עם אידאולוגיה אנטי מוסלמית כמו מה שטוענים בגרמניה, וואט דה פאק?

כן שונא מוסלמים ובחר לדרום אנשים בשוק חג מולד.. בלבולי ביצים כרגיל. הוא עוד מוסלמי מחורפן כמו רבים כמוהו שאוהבים לרצוח אנשים 

פורסם ב
17 דקות לפני, מכביסט מהצפון said:

כן שונא מוסלמים ובחר לדרום אנשים בשוק חג מולד.. בלבולי ביצים כרגיל. הוא עוד מוסלמי מחורפן כמו רבים כמוהו שאוהבים לרצוח אנשים 

חחח גם לי זה עשה סלט ושפשפתי את העיניים שאני קורא נכון

פורסם ב
לפני4 שעות , סטלן בטלן השמן said:

הערבים מתחילת דצמבר באים לעשות פוזות בשוק בגרמניה.

הבעיה איתם שכמו מנה פלאפל אתה לא יודע מאיפה תנזל הטחינה.

החיים הם כמו מנה פלאפל

אח של מני