Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Recommended Posts

פורסם ב
לפני19 שעות , Figo10 said:

עובדה שלפני שנתיים הייתה ממשלה אלטרנטיבית שלא ישבה עם החרדים ולא נתנה מה שהם רוצים למרות שהיו צריכים אותם. אבל בוא נמציא מציאות אלטרנטיבית שבה "השמאל" נותן להם לחרדים מה שהם רוצים וככה לא צריך לבקר את נתניהו. כמו עם ה-7/10, "אם היה גנץ/לפיד היה יותר גרוע". זה הסיפור של נתניהו, אף פעם לא מי שהוא באמת אלא הנראטיב שאתה בונה סביבו.

ראינו כמה זמן החזיקה הממשלה הזאת, אתה באמת היית רוצה ממשלה עם ערבים בזמן מלחמה או באופן כללי? מה גם שערבים וחרדים מבחינת חליבת כספי ציבור זה אותם חוקים ועוגה תקציבית בגלל זה הרבה מהמגזר מצביעים לש"ס. אם היה אפשר להקים ממשלה בלי חרדים וערבים שתחזיק זמן היו עושים את זה מזמן.

פורסם ב
לפני2 שעות , הנדון said:

ראינו כמה זמן החזיקה הממשלה הזאת

זאת בעיה אחרת (מפלגת ימינה), לא סותר את זה שלא נתנו כלום לחרדים.  אפילו להיפך.

צטט

מה גם שערבים וחרדים מבחינת חליבת כספי ציבור זה אותם חוקים ועוגה תקציבית בגלל זה הרבה מהמגזר מצביעים לש"ס.

זה לא נכון, התקציב למגזר הערבי נועד לשפר את התשתיות ביישובים שלהם ולשלב אותם בחברה ולכן גם אושרר אפילו ע"י הממשלה הנוכחית . אצל החרדים בדיוק להיפך, התקצוב נועד למנוע מהם ללכת לעבוד ולשרת בצבא.

צטט

אם היה אפשר להקים ממשלה בלי חרדים וערבים שתחזיק זמן היו עושים את זה מזמן.

בעקרון אפשר, אבל מתעקשים רק על נתניהו (והוא מתעקש על החרדים- גם כשגנץ ישב איתו לא ויתר עליהם). 

פורסם ב
12 דקות לפני, Figo10 said:

זה לא נכון, התקציב למגזר הערבי נועד לשפר את התשתיות ביישובים שלהם ולשלב אותם בחברה ולכן גם אושרר אפילו ע"י הממשלה הנוכחית . אצל החרדים בדיוק להיפך, התקצוב נועד למנוע מהם ללכת לעבוד ולשרת בצבא.

מה לא נכון? קצבאות ילדים, ביטוח לאומי וכל הדברים זה גם ערבים מקבלים כמו חרדים תראה כמה אחוזי הצבעה יש שם לש"ס כי הם יודעים שחוקים שחלים עליהם תופסים גם לגבם. הם עוזרים להם יותר מאשר מה שמפלגות ערביות עושות. כספיים לתשתיות זה בשביל חלוקת ג'ובים ומכרזים לאח והבן דוד בגלל זה עדיין יש להם נהרות ביוב בכל כפר למרות התקציבים.

פורסם ב
2 דקות לפני, הנדון said:

מה לא נכון? קצבאות ילדים, ביטוח לאומי וכל הדברים זה גם ערבים מקבלים כמו חרדים תראה כמה אחוזי הצבעה יש שם לש"ס כי הם יודעים שחוקים שחלים עליהם טופסים גם לגבם. הם עוזרים להם יותר מאשר מה שמפלגות ערביות עושות. כספיים לתשתיות זה בשביל חלוקת ג'ובים וכספים לאח והבן דוד בגלל זה עדיין יש להם נהרות ביוב בכל כפר למרות התקציבים.

זה לא קשור ספציפית לערבים. זה כלל האוכלוסייה זכאית, לרוב בגלל חקיקה חרדית, אף אחד לא נתן להם במיוחד בטח לא בהסכם קואליציוני. שלא לדבר על קצבאות אברכים, תקצוב ישיבות או לאחרונה השוואת תקציב למוסדות שלא מלמדים ליב"ה. כמה מזה ערבים מקבלים חח?

לא מזמן היה פרסום על כמה כל משפחה מכל מגזר נותנת ומקבלת מהמדינה, החרדים נותנים הכי מעט ומקבלים הכי הרבה.

פורסם ב
On 6.11.2024 at 17:46, nirnir20 said:

אם אתה חושב שהשמאל יותר טוב ולא יחתמו עם החרדים הסכם ויתנו להם איזה חוק שהם רוצים

אתה חי בעבר. כבר מזמן אין בארץ חלוקה לימין ושמאל.

יש ביבי והביביסטים+חרדים+ימין קיצוני ויש כל היתר שכולל משמאל של מרץ ועד מתנחלים סרוגים.

הייתי אומר שהחלוקה היא בערך ליברלים עד שמרנים לייט מול שמרנים עד סמכותניים.

פורסם ב

מזל טוב לטראמפ ולעולם החופשי.

מעריך שבקרוב נחזור לשפיות.

פחות הפגנות, פחות שבטיות, פחות הגמוניה מנופחת, יותר מגוון אנושי.

רק לראות את הממשל של טראמפ ולקנא. יש שם הודים, לבנים, שחורים, יהודים ואפילו לבנוני.

כולם מאמינים בתרבות המערב.

לעומתם, מפלגה של לבנים פרוגרסיבים שמלקקים למהגרים הברברים שרוצים להשמיד את תרבות המערב ולכפור בה. תוך כדי הפצת טרלולים אינסופיים.

ראו מי מהפוליטיקאים בישראל תמך בקאמלה ומי בטראמפ ותעשו את החושבים שלכם, באיזה צד אתם רוצים להיות.

פורסם ב

דיווחים בתקשורת הערבית שחיזבאללה פחות או יותר נכנע

פורסם ב
On 6.11.2024 at 17:46, nirnir20 said:

אם אתה חושב שהשמאל יותר טוב ולא יחתמו עם החרדים הסכם ויתנו להם איזה חוק שהם רוצים + מציצה אישית לכל אחד בשנייה שמתאפשר להם אתה תמים.

בסוף הם כולם פוליטיקאים נאלחים. 

זה עניין של ממי אתה פחות נגעל, אני פחות נגעל מבן גביר מאשר מח"כים ערבים. 

החרדים ישבו עם כל אחד וכל אחד יישב עם החרדים, אל תהיה תמים. 

אני באמת מרחם עלייך, כי אני מכיר אותך ויודע שאתה לא טיפש בהגזמה.. ועדיין אתה מצביע לבן גביר. זה בלתי נתפס בעיניי.

גם תקרא את ההודעה שלך.. כמה עצובה היא, כמה שטופה המסרים של מכונת הרעל. תגיד לי, ממשלת השינוי הייתה עם חרדים? אה... לא? היא לא? אבל זה לא משנה לך.. אתה ממשיך במסרים שמאכילים אותך.

את החשיפה אתמול על בן גביר ראית? הכל עובדות. מראים שם שחור על גבי לבן שלא אכפת לו ממך, מהאזרחים, מהמדינה. כלום. רק הישרדות פוליטית, גניבות דעת, לייקים באינסטגרם וגודל הזין שלו. מדובר על עבריין מורשע, טרוריסט, פושע. הם בעצם לא מאמינים שהם שמו אותו שר בממשלה ועוד בתפקיד כזה. ואתה ממשיך להצביע לו.

אתה קורא לי תמים, אבל אתה כבר בקושי בן אדם. אתה בובה של מכונת הרעל, לא מסוגל יותר לפתוח את העיניים ולראות את המציאות, גונבים לי את המדינה בעזרת בוטים כמוך. כששיחקנו כדורגל ביחד פעם אחרונה אני עוד הצבעתי לביבי, אחד מאיתנו התעורר והשני גורר אותנו לקץ המדינה. אני מרחם עלייך מאוד, על עצמי אפילו יותר. 

פורסם ב
לפני11 שעות , Sawyer said:

אני באמת מרחם עלייך, כי אני מכיר אותך ויודע שאתה לא טיפש בהגזמה.. ועדיין אתה מצביע לבן גביר. זה בלתי נתפס בעיניי.

גם תקרא את ההודעה שלך.. כמה עצובה היא, כמה שטופה המסרים של מכונת הרעל. תגיד לי, ממשלת השינוי הייתה עם חרדים? אה... לא? היא לא? אבל זה לא משנה לך.. אתה ממשיך במסרים שמאכילים אותך.

את החשיפה אתמול על בן גביר ראית? הכל עובדות. מראים שם שחור על גבי לבן שלא אכפת לו ממך, מהאזרחים, מהמדינה. כלום. רק הישרדות פוליטית, גניבות דעת, לייקים באינסטגרם וגודל הזין שלו. מדובר על עבריין מורשע, טרוריסט, פושע. הם בעצם לא מאמינים שהם שמו אותו שר בממשלה ועוד בתפקיד כזה. ואתה ממשיך להצביע לו.

אתה קורא לי תמים, אבל אתה כבר בקושי בן אדם. אתה בובה של מכונת הרעל, לא מסוגל יותר לפתוח את העיניים ולראות את המציאות, גונבים לי את המדינה בעזרת בוטים כמוך. כששיחקנו כדורגל ביחד פעם אחרונה אני עוד הצבעתי לביבי, אחד מאיתנו התעורר והשני גורר אותנו לקץ המדינה. אני מרחם עלייך מאוד, על עצמי אפילו יותר. 

גל חבר, אני לא "טיפש בהזגמה", לא יודע אם אפשר להשוות חוכמה לפי מבחנים/תואר, אבל אם כן אעריך בזהירות שאני יותר חכם ממך. 

לא הצבעתי בן גביר מעולם, תנגב את הקצף מהפה ותירגע, אנחנו מדברים מעשית על ממשלות שיכולות להיות, לא בדמיון הפורה שלך, אלא במציאות.

במציאות גל, לשמאל היום במדינת ישראל יש 2 אופציות להקים ממשלה - חרדים/ערבים. 

אני פחות נגעל מבן גביר (ואני נגעל ממנו) מאשר ממחבלים שמתנגדים לעצם קיומה של המדינה שאני חי בה, אתה כנראה מרגיש אחרת, זכותך, רוב העם שונה ממך.  

כל מה שאמרתי זה שממשלה עם מחבלים בחליפות זה לא משהו שיחליק בגרון לרוב האוכלוסייה, חרדים פחות יפריע היום לשמאל, והמטרה מקדשת את האמצעים.

הדבר נכון לכולם אגב, כמו שביבי ניסה לקבל את התמיכה של רע"מ בזמנו, שאחר כך תמכו בבנט/לפיד.

מה שאני מנסה להגיד זה שהיום השמאל יקח כל מה שיתנו לו העיקר לנצח, ככה העולם (האמיתי, לא בדמיון שלך) עובד. 

אתה ממשיך לתת לי כדוגמה את ממשלת השינוי, שרק בזכות רע"מ הצליחה להקים ממשלה שבירה, הדבר מוכיח בדיוק את מה שאני מנסה להגיד.

השנאה שלך לחרדים/לדת העבירה אותך (ועוד רבים כמוך) על דעתך, אני לא מצביע בן גביר, אני הכי רחוק מלהיות דתי והפעמים היחידות שלי בבית כנסת היו שעליתי לתורה בבר מצווה ובחתונה שלי, אין לך מושג עם מי אתה מדבר, אתה פשוט לא מסוגל להבין שיש עוד אנשים חכמים (יותר ממך, כנראה) שחושבים אחרת ממך.

ואם כבר פופוליסטיות זולה כמו שאתה אוהב, אתה חותם היום על ממשלה עם/בתמיכת חברי כנסת ערבים, שברור לך שהם מתנגדים לרעיון של מדינת ישראל כמדינה יהודית ובכלל?

פורסם ב
On 8.11.2024 at 16:23, avi atias said:

מזל טוב לטראמפ ולעולם החופשי.

מעריך שבקרוב נחזור לשפיות.

פחות הפגנות, פחות שבטיות, פחות הגמוניה מנופחת, יותר מגוון אנושי.

רק לראות את הממשל של טראמפ ולקנא. יש שם הודים, לבנים, שחורים, יהודים ואפילו לבנוני.

כולם מאמינים בתרבות המערב.

לעומתם, מפלגה של לבנים פרוגרסיבים שמלקקים למהגרים הברברים שרוצים להשמיד את תרבות המערב ולכפור בה. תוך כדי הפצת טרלולים אינסופיים.

ראו מי מהפוליטיקאים בישראל תמך בקאמלה ומי בטראמפ ותעשו את החושבים שלכם, באיזה צד אתם רוצים להיות.

חכה עם החגיגות וננראה מה השקרן הכרוני יעשה עכשיו כשנגמרו ימי החרטוטים וצריך לעבור למעשים.

כבר ברור שג'ראד קושנר, שהיה אחראי לכל הדברים החיוביים בהקשר לישראל בקדנציה הקודמת, לא יהיה חלק מהממשל.

פורסם ב
לפני1 שעה , nirnir20 said:

גל חבר, אני לא "טיפש בהזגמה", לא יודע אם אפשר להשוות חוכמה לפי מבחנים/תואר, אבל אם כן אעריך בזהירות שאני יותר חכם ממך. 

לא הצבעתי בן גביר מעולם, תנגב את הקצף מהפה ותירגע, אנחנו מדברים מעשית על ממשלות שיכולות להיות, לא בדמיון הפורה שלך, אלא במציאות.

במציאות גל, לשמאל היום במדינת ישראל יש 2 אופציות להקים ממשלה - חרדים/ערבים. 

אני פחות נגעל מבן גביר (ואני נגעל ממנו) מאשר ממחבלים שמתנגדים לעצם קיומה של המדינה שאני חי בה, אתה כנראה מרגיש אחרת, זכותך, רוב העם שונה ממך.  

כל מה שאמרתי זה שממשלה עם מחבלים בחליפות זה לא משהו שיחליק בגרון לרוב האוכלוסייה, חרדים פחות יפריע היום לשמאל, והמטרה מקדשת את האמצעים.

הדבר נכון לכולם אגב, כמו שביבי ניסה לקבל את התמיכה של רע"מ בזמנו, שאחר כך תמכו בבנט/לפיד.

מה שאני מנסה להגיד זה שהיום השמאל יקח כל מה שיתנו לו העיקר לנצח, ככה העולם (האמיתי, לא בדמיון שלך) עובד. 

אתה ממשיך לתת לי כדוגמה את ממשלת השינוי, שרק בזכות רע"מ הצליחה להקים ממשלה שבירה, הדבר מוכיח בדיוק את מה שאני מנסה להגיד.

השנאה שלך לחרדים/לדת העבירה אותך (ועוד רבים כמוך) על דעתך, אני לא מצביע בן גביר, אני הכי רחוק מלהיות דתי והפעמים היחידות שלי בבית כנסת היו שעליתי לתורה בבר מצווה ובחתונה שלי, אין לך מושג עם מי אתה מדבר, אתה פשוט לא מסוגל להבין שיש עוד אנשים חכמים (יותר ממך, כנראה) שחושבים אחרת ממך.

ואם כבר פופוליסטיות זולה כמו שאתה אוהב, אתה חותם היום על ממשלה עם/בתמיכת חברי כנסת ערבים, שברור לך שהם מתנגדים לרעיון של מדינת ישראל כמדינה יהודית ובכלל?

הרבה מילים, אענה בקצרה.

השאלה מי יותר גרוע ערבים או חרדים או נאצים כמו בן גביר היא לא משנה, זאת הטעות שלך וזה בדיוק הסיבה שאתה בוט ידידי היקר.

יש ממשלה של ביבי-נאצים-חרדים והם מנסים לגמור את המדינה שלנו. עוד בחירות אחד וזהו.. זה נגמר. לא תיהיה דרך חזרה מהממשלה ההיא. הם יפרקו את הדמוקרטיה לחלוטין והשאלה התיאורטית של מי עדיף ששאלת כבר לא תשנה.

אז כן, ברור שעדיף חרדים/נאצים על הערבים שהם האויבים שלנו. אבל יותר חשוב מזה זה לדאוג שתהיה לנו מדינה דמוקרטית ובכלל מדינה.

אתה הגבת לי בצורה שלכל הפחות משתמעת שאתה תתן את הקול שלך לצד של ביבי חרדים נאצים, ועל זה אני אומר - אתה טיפש. אתה תגמור את המדינה הזאת עבור שנינו. ואם אתה לא מתכנן לבחור במישהו בצד הזה.. אז מה הדיון?

פורסם ב
לפני12 שעות , Sawyer said:

הרבה מילים, אענה בקצרה.

השאלה מי יותר גרוע ערבים או חרדים או נאצים כמו בן גביר היא לא משנה, זאת הטעות שלך וזה בדיוק הסיבה שאתה בוט ידידי היקר.

יש ממשלה של ביבי-נאצים-חרדים והם מנסים לגמור את המדינה שלנו. עוד בחירות אחד וזהו.. זה נגמר. לא תיהיה דרך חזרה מהממשלה ההיא. הם יפרקו את הדמוקרטיה לחלוטין והשאלה התיאורטית של מי עדיף ששאלת כבר לא תשנה.

אז כן, ברור שעדיף חרדים/נאצים על הערבים שהם האויבים שלנו. אבל יותר חשוב מזה זה לדאוג שתהיה לנו מדינה דמוקרטית ובכלל מדינה.

אתה הגבת לי בצורה שלכל הפחות משתמעת שאתה תתן את הקול שלך לצד של ביבי חרדים נאצים, ועל זה אני אומר - אתה טיפש. אתה תגמור את המדינה הזאת עבור שנינו. ואם אתה לא מתכנן לבחור במישהו בצד הזה.. אז מה הדיון?

תראה זה די פשוט מבחינתי וזאת תהיה ההודעה האחרונה שלי בנושא, מה גם שאתה מסתמן כחתיכת אהבל מת שגם מקציף מהפה ומדבר מסריח ולא כל כך שווה את הזמן שלי.

המחבלים שאתה רוצה בממשלה מהווים מבחינתי הרבה יותר סכנה לדמוקרטיה ולעצם הקיום שלנו כמדינה יהודית ודמוקרטית.

בן גביר לפחות לא רוצה.. אתה יודע, להשמיד אותך. 

הלוואי שתקום פה איזה ממשלת מרכז-ימין בלי חרדים ובלי ערבים, אבל זה לא סביר לצערי. 

אני חושב ככה, רוב האזרחים במדינה גם חושבים ככה, זאת עובדה לצערך. 

מביך שאני צריך להסביר לך את זה עם בדידים, אבל מה לעשות שלא כולנו נולדנו שווים.

שא ברכה גל, יכול להמליץ לך על קרחת ורילוקיישן לקנדה, שם לא תצטרך לפחד מיהודים נאצים. 

פורסם ב

הבנתי. אז אתה נשאר ביביסט שמצביע לגוש ביבי חרדים משיחיים. נהדר. טוב לדעת.

ראיתם? יש כאלו כאן.

הם גם חושבים שהם חכמים וצודקים.

יגמרו לנו את המדינה. באסה.

לפחות הוא כן מתבייש שהוא מצביע לממשלה שמפרקת את המדינה ומבלבל כל מני דברים על הלוואי שבלה בלה בלה. לא מנחם אבל אולי פחות מפגרים ממנו יתעוררו.

פורסם ב

באמת שואל בלי טריקים, בלי כלום ובלי הטרלות, תקים לי בבקשה במצב הנוכחי ממשלה בלי ערבים ודוסים נצביע לה אבל אין כזאת וזה בלתי אפשרי לבנות כזאת, איילת שקד הייתה במסלול לראשת ממשלה ועשתה לעצמה ובנט חיסול פוליטי כשהסכימה לשבת עם המחבלים בשביל איזה ארבע חודשים בתפקיד.

אם אתה מעדיף שהמחבלים מהכנסת ישבו שם אז הכל זאת צביעות ושנאת דת. הלוואי שהייתה ממשלה חילונית בלי מפלגות קיצון ואוכלי חינם אבל זה פשוט לא יכול לקרות וכל דבר אחר זה זריקת סיסמאות אלא אם תשכנע אותי אחרת שאפשר להקים כזאת ממשלה במצב נתון להיום. @Sawyer

פורסם ב

לפי כל הסקרים כבר הרבה זמן יש רוב לממשלה כזאת אם תהיה מפלגה ימנית לא ביביסטית שתעיף את סמוטריץ' מתחת לאחוז החסימה.

פורסם ב
11 דקות לפני, שי123 said:

לפי כל הסקרים כבר הרבה זמן יש רוב לממשלה כזאת אם תהיה מפלגה ימנית לא ביביסטית שתעיף את סמוטריץ' מתחת לאחוז החסימה.

לא סיסמאות, בלי להעביר נושא, לא אם ולא אולי, רוצה לראות מי מצליח להזיז את נתניהו ולהרכיב ממשלה בלי חרדים/ערבים שתחזיק זמן עכשיו! 

אני קול צף לא זוכר מתי פעם אחרונה שהצבעתי למישהו פעמיים רצוף תשכנעו אותי קדימה, מרצ מבחינתי זה קיצון לכיוון שני של מהפה.

פורסם ב
3 דקות לפני, הנדון said:

לא סיסמאות, בלי להעביר נושא, לא אם ולא אולי, רוצה לראות מי מצליח להזיז את נתניהו ולהרכיב ממשלה בלי חרדים/ערבים שתחזיק זמן עכשיו! 

אני קול צף לא זוכר מתי פעם אחרונה שהצבעתי למישהו פעמיים רצוף תשכנעו אותי, מרצ מבחינתי זה קיצון לכיוון שני של מהפה.

זה לא סיסמאות. תהיה מפלגה של בנט.

פורסם ב
1 דקה לפני, שי123 said:

זה לא סיסמאות. תהיה מפלגה של בנט.

עם איזה בייס בדיוק הוא זרק אותו לפח.

פורסם ב
9 דקות לפני, הנדון said:

הבייס של מצביעי הימין שמחפשים מישהו להצביע לו שהוא לא חלק מממשלת האסון הנוכחית.

פורסם ב
לפני13 שעות , שי123 said:

הבייס של מצביעי הימין שמחפשים מישהו להצביע לו שהוא לא חלק מממשלת האסון הנוכחית.

שוב אתה מדבר בסיסמאות, כנראה אתה לא מחובר מספיק למצביעי ימין או מכיר כאלה אם אתה כותב הודעה כזאת, הקולות שאתה מדבר עליהם ילכו לבן גביר לא לפי משאלת ליבך, סמוטריץ' גם ככה זה סרח עודף שם ורוב המצביעים נגעלים משיתוף הפעולה הזה. אין לסמוטריץ' שום בייס שיכול לשנות משהו (אם הוא רץ לבד אין סיכוי שעובר את אחוז החסימה) בטח שמצביעי ימין לא יעברו להצביע לבנט, מאה אחוז שלא כאלו שהצביעו לבן גביר.

פורסם ב
לפני1 שעה , הנדון said:

שוב אתה מדבר בסיסמאות, כנראה אתה לא מחובר מספיק למצביעי ימין או מכיר כאלה אם אתה כותב הודעה כזאת, הקולות שאתה מדבר עליהם ילכו לבן גביר לא לפי משאלת ליבך, סמוטריץ' גם ככה זה סרח עודף שם ורוב המצביעים נגעלים משיתוף הפעולה הזה. אין לסמוטריץ' שום בייס שיכול לשנות משהו (אם הוא רץ לבד אין סיכוי שעובר את אחוז החסימה) בטח שמצביעי ימין לא יעברו להצביע לבנט, מאה אחוז שלא כאלו שהצביעו לבן גביר.

גם את תגיד עוד 100 פעם שאני מדבר בסיסמאות זה לא ישנה את המציאות.

ברור שמצביעי בן גביר לא קשורים לעניין - אף אחד אחר לא ייתן להם את הפופוליזם שהם מקבלים מבן גביר.

אני מדבר על מצביעי ליכוד וציונות דתית שרוצים להצביע למפלגה אחרת, ויש הרבה מאוד כאלה.

פורסם ב
35 דקות לפני, שי123 said:

אני מדבר על מצביעי ליכוד וציונות דתית שרוצים להצביע למפלגה אחרת, ויש הרבה מאוד כאלה.

מצביעי ליכוד יצביעו יותר ימינה מבחינתם הם לא יעברו למרכז, הלוואי הליכוד יקבל מספר חד ספרתי של מנדטים הוא צריך לקבל עונש ולהעלם כמו העבודה, אבל זה ברור לאן הם ילכו או ישארו שם או יצביעו לבן גביר אף מצביע ימין לא יחזור לתת את הקול שלו לבנט. ונסיים כאן כי זה נושא ללא פוליטיקה.  

פורסם ב
41 דקות לפני, הנדון said:

מצביעי ליכוד יצביעו יותר ימינה מבחינתם הם לא יעברו למרכז, הלוואי הליכוד יקבל מספר חד ספרתי של מנדטים הוא צריך לקבל עונש ולהעלם כמו העבודה, אבל זה ברור לאן הם ילכו או ישארו שם או יצביעו לבן גביר אף מצביע ימין לא יחזור לתת את הקול שלו לבנט. ונסיים כאן כי זה נושא ללא פוליטיקה.  

אתה מחלק את המצביעים לימין ושמאל מסורתי ולדעתי החלוקה הזאת לא רלוונטית יותר.

ובאמת אין טעם לדיון הזה - נדע מי צדק אחרי הבחירות הבאות.

פורסם ב
לפני23 שעות , הנדון said:

באמת שואל בלי טריקים, בלי כלום ובלי הטרלות, תקים לי בבקשה במצב הנוכחי ממשלה בלי ערבים ודוסים נצביע לה אבל אין כזאת וזה בלתי אפשרי לבנות כזאת, איילת שקד הייתה במסלול לראשת ממשלה ועשתה לעצמה ובנט חיסול פוליטי כשהסכימה לשבת עם המחבלים בשביל איזה ארבע חודשים בתפקיד.

אם אתה מעדיף שהמחבלים מהכנסת ישבו שם אז הכל זאת צביעות ושנאת דת. הלוואי שהייתה ממשלה חילונית בלי מפלגות קיצון ואוכלי חינם אבל זה פשוט לא יכול לקרות וכל דבר אחר זה זריקת סיסמאות אלא אם תשכנע אותי אחרת שאפשר להקים כזאת ממשלה במצב נתון להיום. @Sawyer

היי הנדון מה שלומך? אשמח לשחק במשחק שלך.

קודם כל, כל הסקרים האחרונים מראים שכמעט ואפשר להקים ממשלה בלי ביבי חרדים ערבים וכו', קרובים מאוד. אם אקח את ממוצע הסקרים האחרון שאבנר שלח לנו בוואטסאפ (בניכוי ערוץ 14 כמובן חחחח) - ממלכתי 22, ליברמן 14, לפיד 13, דמוקרטים 11. זה לבד 60. מנדט אחד ממשלה במינימום האפשרי. 

עכשיו, כל זה כשבן גביר על 8-9 (וליכוד על 25) ולפני שבנט רץ וישתה מהם לפחות 2-3 מנדטים (אם לא יותר) - הכל עפ הערכות מקצועיות בתחום לא ניחושים שלי.

עכשיו, שאלת מי האנשים שיצביעו לבנט? אני.. כל החיים הצבעתי ליכוד עד 2015 כולל, לאחר מכן נתתי פעמיים ערן זהבי (פתק לבן) ולאחר מכן פעמיים גנץ (הסמרטוט אך אוהב ישראל) בחירות באות אצביע.. ככל הנראה בנט. אולי לעבריין ליברמן. אבל זה יהיה באזור הזה. ימין שאיננו ביבי/משיחי/חרדי.

בוא ניקח את אבא שלי לדוגמה, הוא הצביע בכל הבחירות אז ומעולם ל...ביבי. ליכוד. הוא נשבע כבר ונדר שלא יצביע יותר לביבי בחיים ושחייבים להוריד אותם מהשלטון ושהוא יצביע לבנט (או ליברמן) בבחירות הבאות..אז עובדתית יש אנשים כאלו. ולא מעט (לא הרבה כמו שציפיתי שיהיו.. אבל יש)

עכשיו. מה הבעיה הכי גדולה? שמכונת הרעל מבינה ויודעת שאנשים לא רוצים ביבי וחרדים אז מה היא אומרת להם? או תצביעו לנו או שיהיה בשלטון מחבלים ושמאלנים והמצאות. ואתם נופלים הזה. כל מה שצריך זה שאנשים כמוך, שלא רוצים דיקטטורה של ביבי שלא רוצים כאן חרדים יצביעו למישהו ימני נורמלי (בנט/ליברמן) ויתנו את העוד כמה מנדטים הבודדים שחסרים לנו כדי להקים ממשלה ללא שמאל קיצוני, ללא ימין קיצוני משיחי, ללא חרדים, ללא ערבים וללא ביבי. ממשלה מתפקדת למען התושבים ולמען המדינה.

מה הבונוס הגדול כאן אגב? שאם נצליח לעשות את זה ולייצר ממשלה כזאת אמיתית עם יציבות סבירה בתום ה4 שנים כבר לא יהיה יותר ביבי!! ואז נוכל כולנו לחזור להצביע לליכוד ולעשות ממשלות ענקיות בלי חרדים בלי ערבים בלי קיצוניים ואולי גם בלי שמאלנים לייט (עוד חזון למועד)

אבל כדי שכל הטוב הזה יקרה הנדון ידידי (וניר ידידי החכם והמלומד) חייבים להפסיק להצביע לגוש ביבי חרדים משיחיים ולהצביע לגוש שאיתו יש סיכוי שתיהיה כאן מדינה (ואף דמוקרטית) גם עוד עשור.

פורסם ב
לפני22 שעות , הנדון said:

לפי הסקרים של היום בנט מפלרטט עם ה-20. ואתם יודעים מה הכי מצחיק/דפוק? שלמרות מה שמכונת הרעל טוחנת למוח, הממשלה שתחליף את הימין מלא מלא - תהיה יותר ימין מהממשלה הנוכחית (כי החרדים הם אולטרה שמאל). 

הליכוד צריך לשלם על השבת השחורה (ועל עוד כמה דברים בינינו) ב-20 שנה באופוזיציה כמו שהמערך שילם על אוסלו.