Jump to content

מלחמה נושא עדכונים ללא פוליטיקה

Yoadknux

Recommended Posts

34 דקות לפני, פנחס שוף said:

גם מה שהולך בצפון הזיה, בגלל זה אני אומר שמטורף מי שרוצה את כל האחריות הזאת עליו. 

אבל החטופים חיים שם על זמן שאול, זה אפילו לא חיילים חטופים אלא אנשים שהוציאו אותם מהמיטות או כאלה שהלכו למסיבת טבע וצריך לסיים עם זה לכאן או לכאן

וחיילים אלו בחורים צעירים לרוב, שסיימו בית ספר ועוד לא התחילו את החיים. מה ההבדל הגדול?

את כולם צריכים להחזיר, אבל לא בכל מחיר.

להיפך, אם לא יחזירו חיילים, יש חשש שחיילים לא ירצו להתגייס. כי המדינה "הפקירה" אותם.

אצל אזרחים יש את החשש שאזרחים אחרים לא ירצו לגור יותר באיזורים מסויימים.

אני אישית, לא הייתי מתקרב לגבול הצפון גם אם היה אפשר. בזמן מלחמה עם חיזבאללה, לא בטוח שהייתי שמח להיות אפילו 10 קילומטר מהגבול בלי נשק.

אלה שתי בעיות שהמדינה צריכה לפתור.

לפני3 שעות , avi atias said:

וחיילים אלו בחורים צעירים לרוב, שסיימו בית ספר ועוד לא התחילו את החיים. מה ההבדל הגדול?

את כולם צריכים להחזיר, אבל לא בכל מחיר.

באופן כללי חיילים יוצאים מהבית עם סיכוי מסוים שהם לא יחזרו, ככה זה.

אף אחד לא ציפה שיחטפו חיילים מתוך הבסיס אבל העיקרון ברור.

הכל בעיה אני מסכים, לא יודע מה נכון ומה לא אבל כשאני מדבר להחזיר את החטופים זה גם את החיילים החטופים כמובן. אין הבדל ביניהם לבין האזרחים.

*מבזק מטה המשפחות להחזרת החטופים*

*במהלך היסטורי וחסר תקדים: מטה משפחות החטופים יגיש ביום ד׳ תלונה נגד ראשי חמאס בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC).*

*כמאה נציגי משפחות החטופים יגיעו להאג כדי להגיש את התביעה באופן אישי*

*התלונה כוללת אישומים כגון: רצח עם, חטיפת בני אדם, פשעי אלימות מינית, עינויים ואישומים נוספים*

*המשפחות מצפות שבסיום ההליך יוצאו צווי מעצר נגד מנהיגי חמאס בגין פשעיהם*

לאחר עבודה מאומצת של כארבעה חודשים, ברביעי הקרוב, ה-14.02, יגיש מטה המשפחות תלונה לבית הדין הפלילי בהאג נגד ראשי החמאס בגין אישומים הכוללים בין היתר: חטיפת בני אדם, פשעי אלימות מינית, עינויים ואישומים חמורים נוספים.

אל עשרות עורכי הדין מהארץ ומהעולם שיגישו את התלונה יצטרפו כ-100 נציגים של משפחות החטופים ואלפי יהודים מרחבי הולנד שיבואו לתמוך בהגשה.

התלונה היא תוצר של עבודה מאתגרת שבוצעה בראשות מחלקת המשפט הבינלאומי של המטה ובהובלת ד''ר שלי אביב ייני שלטובת הגשת התביעה שיתפה פעולה עם עו"ד יובל ששון ממשרד עורכי הדין מיתר שהקצו עשרות עורכי דין לטובת הטיפול בתלונה, מרכז ראול ולנברג לזכויות אדם שנרתמו ורתמו צוות רחב וכן משרד סאליבן אנד קרומוול.

בשבועות הקרובים יטוסו להאג חטופים ששוחררו מהשבי וקרובי משפחה של חטופים שעודם מוחזקים בידי חמאס לצורך מתן עדות.

המטרות קצרות הטווח של הגשת התלונה כוללות הוצאת צווי מעצר נגד מנהיגי חמאס. צעד זה צפוי להפעיל לחץ משמעותי לשחרור שאר החטופים ולשמש כמנגנון להבאת צדק לקורבנות ולמשפחותיהם.

מטה משפחות החטופים ממשיך להתחייב להגנה על זכויות החטופים ומשפחותיהם, וקורא לקהילה הבינלאומית לתמוך במאמצים אלה להבטחת שחרורם המהיר והבטוח של 134 החטופים המוחזקים בידי חמאס.

*מטה המשפחות מודה לחברת אל על - על ההתגייסותה מאז השבת השחורה, ועל התגייסותם המהירה כעת להטסת המשפחות למשלחת להאג במחיר עלות.*

לא מדברים על מבצע יד הזהב אתמול ? 

נשמע כאחד הנועזים והמתואמים שהיו, וחמאס מהבושה יוצאים בהצהרות שאלה אזרחים שהגנו על החטופים ולא לוחמים שלהם (ובעצם הורסים את הנרטיב שהם מנסים לבנות של האזרחים התמימים). 

הימ"מ על הדרך מראים שהיכולות שלהם הם לא רק בטריטוריה של לוחמה בטרור (וחילוץ בני ערובה) בשטחי המדינה/איו"ש, אלא סוג של החלאה של delta force וswat (מטכ"ל/שייטת ולוט"ר), מרשים בטירוף.

לפני4 שעות , Mtamir said:

לא מדברים על מבצע יד הזהב אתמול ? 

נשמע כאחד הנועזים והמתואמים שהיו, וחמאס מהבושה יוצאים בהצהרות שאלה אזרחים שהגנו על החטופים ולא לוחמים שלהם (ובעצם הורסים את הנרטיב שהם מנסים לבנות של האזרחים התמימים). 

הימ"מ על הדרך מראים שהיכולות שלהם הם לא רק בטריטוריה של לוחמה בטרור (וחילוץ בני ערובה) בשטחי המדינה/איו"ש, אלא סוג של החלאה של delta force וswat (מטכ"ל/שייטת ולוט"ר), מרשים בטירוף.

מה יש לדבר?

נקווה לעוד מבצעים כאלה.

לא ברור לי איך הם שומרים אותם בזוגות / שלשות. כמה מקומות מסתור יש להם?

Just now, avi atias said:

מה יש לדבר?

נקווה לעוד מבצעים כאלה.

הם פשוט משלמים למשפחות להחזיק חטופים אצלן בבית. בעזה 50-60 אחוז אבטלה, אין להם בעיית כ"א. 

לפני5 שעות , avi atias said:

מה יש לדבר?

נקווה לעוד מבצעים כאלה.

לא יודע, להוציא לפועל פעולה כזאת ב3 חודשים זה עדיין מאד מרשים בעיניי...

ברור שהנסיבות מחייבות אבל זה עדיין מרשים מאד ולא משהו שאפשר בקלות לדרוש עוד ממנו,

ייתכן שגם לא תקרה פעולה כזו עד העסקה הבאה או כשיהיו אינדיקציות שיש שם רק גופות של חטופים.

לגבי השאלה השנייה שלך, נפת רפיח בשטח בערך דומה לתל אביב גם אם אתה לא לוקח בחשבון את המנהרות,

ומבחינת כל הדיווחים על הכוח אדם שנשאר להם מדובר עדיין על בערך 10000 לוחמים, 

134 חטופים שחלקם לא בחיים לא מצריכים יותר מ2000-2500 מחבלים אם לוקחים בחשבון את המנהרות, אין להם צורך לשלם למשפחות בטח אם עדיין אכפת להם מביטחון מידע.

האו"ם טוען שהוא הולך לחקור את פשעי האונס של חיילי צה"ל כנגד נשים וילדות בעזה.

המטורללים האלה לא הבינו עדיין שהיוצרות יתהפכו.

ישראל היא זו שתחקור את מעורבות האו"ם בפשעי ה 7 באוקטובר.

ברוב של 99 ח"כים, הכנסת הצביע נגד הכרה חד צדדית במדינה פלסטינית.

כלומר, אם העולם יכיר במשטר פלסטיני עצמאי, ישראל תשמיד אותו.

לאחרונה יש לי סיוטים על המלחמה :/

שלשום חלמתי על חדירת מחבלים כשהחלום נגמר כשהמחבל נכנס אליי הביתה, הלילה חלמתי שאני מסתכל מהחלון ורואה נפילות טילים 

הדבר העצוב הוא שזה דברים שבאמת קרו וקורים, פשוט למישהו אחר, פאק

2 דקות לפני, Yoadknux said:

לאחרונה יש לי סיוטים על המלחמה :/

שלשום חלמתי על חדירת מחבלים כשהחלום נגמר כשהמחבל נכנס אליי הביתה, הלילה חלמתי שאני מסתכל מהחלון ורואה נפילות טילים 

הדבר העצוב הוא שזה דברים שבאמת קרו וקורים, פשוט למישהו אחר, פאק

ממליץ לראות פחות חדשות, להוריד התראות בטלפון.

תשלוט אתה בתוכן ובחדשות שאתה רוצה לקבל, פעם ביום בערב תכנס לאתר חדשותי תצרוך את המידע וזהו.

כל המצב הזה משפיע על כולם, זה הגיוני וזה בסדר אבל חשוב לווסת את זה ולהיות בשליטה.

ברגע שכל היום יש התראות מYNET WALLA וכו' והתראות של פיקוד העורף אז כל היום נהפך להיות סביב זה.

לצרוך חדשות אך בשליטה שלך, תעיף את כל ההתראות שיש לך.

למה הוא מחכה עם הצפון? ויתרנו על קריית שמונה ומטולה?

אף אחד לא יסתפק בדיפלומטיה מול חיזבאללה. 

לפני20 שעות , sveta said:

למה הוא מחכה עם הצפון? ויתרנו על קריית שמונה ומטולה?

אף אחד לא יסתפק בדיפלומטיה מול חיזבאללה. 

ככל שמדברים יותר ויותר על מה יכול לקרות במלחמה עם חיזבאללה, ואיזה נזקים לעורף, וכולם כמו כבשים רצים לקנות גנרטורים...ככה יותר ויותר אני חושב שלא ייצא מזה כלום וכל צד מנסה לעשות אבו עלי על השני 

• 2 weeks later...
On 6.3.2024 at 14:42, Omer said:

קצת הגזימה עם התיאור של איזי שירצקי 

בן גביר וטיבי כמעט רבים מכות

טיבי לבן גביר: כל כלב בא יומו

אשמח מאוד ששני הפינצ'רים ייכנסו לחדר חשוך עם האקיטה שלי לרויאל ראמבל.

כמה שאני שונא אותם ואת ה120 מזדיינים אלוהים ישמור

חצי שנה אחרי, אלפי מחבלים חוסלו, עזה חרבו דרבו.

ולאן התקדמנו? לשום מקום.

זה המחיר של 120 מזדיינים שמנהלים את המדינה עם פופוליזם זול, ללא מטרות מוגדרות אמיתיות.

אנחנו בעיקר רודפים אחרי הזנב של עצמנו בשלב הזה, אבל הכל בסדר איזה כיף שיש נקמה וחזר הכבוד הלאומי.

אף אחד פה לא התפכח מכלום, לא ימין ולא שמאל. בסוף נישאר עם פנטזיות הגוג ומגוג של כל מיני בן גבירים.

לפני8 שעות , החתול הצהוב said:

החיבה הזו של אקיטה לכתוב תמיד נגד כל 120 חברי הכנסת :wub:

די מאוס אני חייב לומר

לפני9 שעות , החתול הצהוב said:

החיבה הזו של אקיטה לכתוב תמיד נגד כל 120 חברי הכנסת :wub:

רק חבל שהוא נופל למניפולציה

גוג ומגוג יקרה במקרה הטוב ב2033

1 hour ago, ravid said:

די מאוס אני חייב לומר

חבר אם לא הבנת עדיין שאנחנו מדינת קומבינות מתפוררת ושכולם היו עסוקים בלחרטט אותך על חזונות מימין ומשמאל כדי לשמור על הכסא שלהם אז לא תבין כבר לעולם.

מדי פעם תצטרך לסבול טנטרום שלי בפורום לא נורא.

עברנו לסוג המלחמה הכי גרוע עבור מדינת ישראל, מלחמת התשה

אין התקדמות בהחזרת החטופים הביתה

אין התקדמות בהכנעת החמאס

אין התקדמות בהחזרת 200,000 המפונים אל בתיהם

שיגורים יומיים על איזור הגליל והגולן 

ברמה המדינית, מישהו שמע על משהו שעושים למען נפגעי המלחמה? התאקלמות מילואימניקים? הצלת שנת הלימודים? 

וקיבינימט, מישהו שמע משהו חוץ מ-"לא נפסיק עד ניצחון מוחלט"? מה זה לעזאזל ניצחון מוחלט?