Jump to content

המסיבה ברעים - חוויה אישית

Recommended Posts

פורסם ב

בינתיים קיבלתי דוח מצלמה על מהירות מלפני חודש

מתווסף לבערך 7 דוחות שקיבלתי בחודשיים האחרונים (זה באמת הכי הרבה שאני זוכר קיבלתי בתקופה כזאת)

כאילו הייתה איזו מדיניות החמרת מטורפת

סה"כ מרגיש שאפשר לסמוך על המדינה שלי.

פורסם ב
On 11.10.2023 at 15:38, Omer said:

אני דור שלישי עם תסביכים שקשורים לשואה, לא מסוגל לדמיין מה עובר על מי שמצא את עצמו מתחבא בארון בבית שלו בדרום או בשיחים במסיבת הטבע, כמו בשנות הארבעים של המאה הקודמת. סיוע ושיקום נפשי לניצולים צריך להיות בראש סדר העדיפויות הלאומי כרגע, גם בזמן המלחמה. למה הם מחכים עם זה? קחו אנשי מילואים עם תואר שני והכשרה בפסיכותרפיה ותפנו אותם לשם אם צריך, יש כבר אנשי מקצוע שמתנדבים, למה זה צריך להיות מאולתר ע"י האזרחים ולא מאורגן ע"י המדינה?

במזל אנחנו מדינה קטנה שמתלכדת בטירוף בעיתות חירום, אז זה לא הרסני כמו שזה יכול להיות.

אני לא חושב שאי פעם נחשפתי לריכוז כזה של מנהלים בכירים שפשוט לא עושים שום דבר ממה שהם צריכים.

עכשיו שמעתי סיפור על זה שבגלל שחברי הממשלה המזורגגת אפילו לא מכריחים את עצמם להגיע ללוויות של הקורבנות, הקימו חמ"ל אזרחי שפונה לאנשי ציבור (פוליטיקאים לשעבר, שופטים וכד'), והאחראית על טקסים מטעם הכנסת התקשרה לנזוף במנהלת החמ"ל כי הזמינה שופטים ללא אישורה.

מנוולים שברגע שכל זה מסתיים לא יוכלו להפוך המבורגרים במקדונלדס.

פורסם ב
לפני3 שעות , סלבה said:

במזל אנחנו מדינה קטנה שמתלכדת בטירוף בעיתות חירום, אז זה לא הרסני כמו שזה יכול להיות.

אני לא חושב שאי פעם נחשפתי לריכוז כזה של מנהלים בכירים שפשוט לא עושים שום דבר ממה שהם צריכים.

עכשיו שמעתי סיפור על זה שבגלל שחברי הממשלה המזורגגת אפילו לא מכריחים את עצמם להגיע ללוויות של הקורבנות, הקימו חמ"ל אזרחי שפונה לאנשי ציבור (פוליטיקאים לשעבר, שופטים וכד'), והאחראית על טקסים מטעם הכנסת התקשרה לנזוף במנהלת החמ"ל כי הזמינה שופטים ללא אישורה.

מנוולים שברגע שכל זה מסתיים לא יוכלו להפוך המבורגרים במקדונלדס.

הם צריכים לנהל את המדינה, לא ללכת להלוויות כרגע (מעבר למשהו סימלי).

פורסם ב
לפני2 שעות , ravid said:

הם צריכים לנהל את המדינה, לא ללכת להלוויות כרגע (מעבר למשהו סימלי).

הם לא עושים כלום, לפחות את זה.

פורסם ב

מטורף. אני קורא ועדין לא מאמין. 

כל הכבוד לכם שזיהיתם את הסיטואציה.  אני התעוררתי מהאזעקה הראשונה ב-6 וחצי ועדיין בזמן אמת ראיתי חדשות ישר ועדין לא הצלחתי להבין מה קורה פה. חשבתי פייק ניוז מטורף. 

רק בגלל שהצלחתם להבין איפה אתם נמצאים אתם הצלחתם להינצל. 

כמו שרשמו פה, תדברו עם מישהו. אפילו עם רופאת המשפחה סתם תקבעו תור ותדברו, תוציאו את זה החוצה כדי שזה לא ישב עליכם. גם אם יש בני משפחה קרובים תדברו איתם ותוציאו. 

פורסם ב
לפני1 שעה , פנחס שוף said:

מטורף. אני קורא ועדין לא מאמין. 

כל הכבוד לכם שזיהיתם את הסיטואציה.  אני התעוררתי מהאזעקה הראשונה ב-6 וחצי ועדיין בזמן אמת ראיתי חדשות ישר ועדין לא הצלחתי להבין מה קורה פה. חשבתי פייק ניוז מטורף. 

רק בגלל שהצלחתם להבין איפה אתם נמצאים אתם הצלחתם להינצל. 

כמו שרשמו פה, תדברו עם מישהו. אפילו עם רופאת המשפחה סתם תקבעו תור ותדברו, תוציאו את זה החוצה כדי שזה לא ישב עליכם. גם אם יש בני משפחה קרובים תדברו איתם ותוציאו. 

אני וואני חושב שעוד הרבה אנשים שהתעוררו לאזעקות האלה בבית וראו שלא היה חיסול של בכיר

הבינו שיש פה משהו אחר וזה לא הגיוני המטח שהם נותנים בשבת בבוקר של שמחת תורה במיוחד אחרי שכיביכול היה שקט איתם בשבוע שקדם לשבת הזאת שהגיעו לאיזה שהן הבנות 

• 4 weeks later...
פורסם ב

גבאי ויובל, עבר למעלה מחודש מאז אותו יום שבת ארור. שמח לשמוע שיצאתם בשלום ומקווה שאתם מעבדים את האירוע עם קרובים ואנשי מקצוע שמסייעים לכם במצב ההזוי.

רצה הגורל ואני אוהב את כל סוגי המוזיקה האלקטרונית להוציא טראנס, אבל המסיבה פגשה אותי מזווית אחרת ולא צפויה. ב7.10 קיבלתי שלושה טלפונים מחבר שנדיר שמרים טלפון, בסביבות 11 בבוקר השיחה שלי העירה אותי והוא הודיע שנפתחה מלחמה. מיד כשהתעוררתי פתחתי טלגרם ונחשפתי לזוועות ולהבנה שאנחנו בפתחו ובשיאו של אירוע קצה. 

בסביבות חודש מרץ התחלתי לעבוד בהוטל מונטיפיורי במקום שאותו חבר עובד כבר תקופה ומשך אותי, הייתי קם כל בוקר ב5 כדי לתפוס אוטובוס לתל אביב ולהגיע ב7. היה לי חשוב להתפרנס ולהתקדם מקצועית, זה היה המטבח הראשון שלי בתל אביב ונחשפתי בו להמון סטריאוטיפיים תל אביביים ברמה האישית שהיו בראשי המון זמן. בין כולם בלטה מלצרית קסומה אחת בשם דורין שביום השני שלי שם הייתה האדם הראשון והיחיד לשאול לשמי ולשלומי, ולהבין את הרקע שלי כאדם מתוך הבנה שאנחנו הולכים להיות בין אותם קירות במשך 10 שעות ביום ותמיד עדיף שזה יקרה בתור חברים. היא ידעה להתמודד בקור רוח עם לחץ חיצוני, להיות חמה לאנשים טובים, וקרה כקרח לאנשים רעים ומנוכרים. הייתה מקפלת מפיות ללקוחות עם דרייק ברמקול וסיגריה ביד, כל יום בחמש אחה״צ במקום להיות עם הצוות ולשתות יין או בירה העדיפה ללכת לים כדי לצפות בשקיעה ולשחק כדורגל חופים. בחורה זהב. אחרי ארבעה חודשים של קושי גופני עזבה את המקום ותמיד ידעתי שהיא במקום טוב ומתגלגלת. 

דורין הלכה לעבוד כברמנית במסיבה כעבודה צדית, והייתה צריכה איזו תוספת כספית משמעותית לקראת החתונה של אחיה שהייתה אמורה להערך ב24.10. בסביבות אחת בצהריים שמעתי שהייתה במסיבה ונותק איתה הקשר. בהתחלה פורסם כי היא נמצאת בפטיש אבל מהר מאד התברר שזו לו האמת וחרב עליי עולמי. בשבת בערב הצלחתי ליצור קשר עם אמא שלה ומי שהייתה אמורה להיות גיסתה לעתיד, העברתי לה מספרי טלפון של כל חברי הכנסת בארץ ואת כתובת המגורים והטלפון של אייל זמיר מנכ״ל משרד הביטחון ובני משפחתו. ביום ראשון ושני הבנתי שלא קורה דבר, עד שביום שלישי חבר שלח לי הודעה ובה שאל לשלומי. כתבתי לו מיד שאני מתחנן שלא יגיד לי שמצאו את הגופה של דורין. הוא אמר לי שמצטער להגיד לי אבל שכך קרה. 

החיים נוטים להיות שבריריים ואכזריים ולמרבה הצער המגמה שבה מדינת ישראל כרשות וישות חדלה מלהתקיים בחמש השנים האחרונות התפוצצה בפנינו, וככל שיותר ויותר אזרחים יבינו שגורלם כרגע נתון בידיהם ככה יוכלו להגביר את תחושת הביטחון שלהם. דורין נפלה לסטטיסטיקה הזויה ותלושה מהמציאות, יותר סביר שהייתה זוכה בלוטו או מתה בנסיעה ברכב או חציית כביש מאשר מה שקרה לה ולאחרים ב7.10. 

למשפחה אין מושג מה עלה בגורלה והיכן נמצאה, והזיהוי הודאי שלה התבסס אחרי לחץ מאד גדול של המשפחה על סמך מה שנתנו להם לראות ולדעת. הייתי אצל המשפחה פעמיים במהלך השבעה וניהלנו שיחות נפש, דיברנו גם אחריה, היום בצהריים היה גילוי המצבה שלה, והבטחתי לאמא שלה שהרבה אנשים ייעלמו באופן טבעי אבל אני אהיה שם עבורה תמיד במה שתצטרך כי באתי מרקע משפחתי דומה של אובדן בנסיבות שונות אבל מכיר את ההשלכות לטווח הרחוק.

דורין ומשפחתה הופקרו ונבגדו ע״י חדלי אשים בעלי סמכות ואחריות שהובילו לגדיעת חייה של ילדה נדירה בת 23 שהסתכלה על העולם בעיניים נוצצות, וכמוה עוד אלפי הרוגים ופצועי גוף ונפש, שכל אחד מהם הוא בעת ובעונה אחת גרגר חול בראיה היסטורית אנושית ובו זמנית עולם ומלואו. אני לא מאחל לאף אדם לנסות למצוא את המילים והמבטים במצבים מהסוג הזה.

יהי זכרה ברוך:angel:

בנושא אחר לגמרי - הבטחתי למשפחה מחווה קטנה לזכרה והנצחתה, אם יש כאן מישהו שיודע להתעסק עם מערכות בינה מלאכותית כמו מידגרני/דאל אי אני אשמח שיעזור לי בהוצאה לפועל של תמונה פשוטה כדי שאוכל לעשות את זה עבורם. תודה נשמות