Jump to content

רשמים מצלייה בחוץ | גבי משווה ושולח אותנו לחורף אירופי

Sawyer

Recommended Posts

נוסעים לסלובניה הקרירה להשלים את המשימה הראשונה החשובה של העונה, העפלה לשלב בתים אירופי. יתרון 4-1 מהמשחק הראשון זו מקדמה מכובדת אבל מכבי פגיעה וצלייה עלולה לעשות לנו בעיות. רובי קין מעלה את ה-11 החזקים ביותר שלו כאשר את פרץ החולה הוא מחליף בניר ביטון (הלא חזק) ואת דור תורג'מן על חשבון יוני לבקשת הקהל.

שופט: **** (לא היה כזה **** אבל לא הרשו לי במשחק לצעוק לו **** אז רציתי להוציא עכשיו) שיפוט ביתי מובהק.

שחקנים: משפתי נכון, היו כמה רגעים שייקים ולפחות טעות אחת ברורה שהבחנתי בה אבל ממש לא ממהר לשרוף אותו, רץ איתו לבנתיים. מאסון רשם בישול בכל אחד מצידי המגרש וזה ממחיש בדיוק את הבעייתיות בפער בין משחק ההתקפה להגנה שלו, מאחר ומכבי נשבעו שלא יהיה לו מחליף נאלץ לקוות לטוב לוקאסן שמח לראות שבחר להישאר, מבואס לראות שהוא לא רוצה לשחק באירופה. משחק מפוזר ומסוכן של הבלם המוביל שלנו סבוריט יכול להיות שטעה אבל הקלאס, הטכניקה, האלגנטיות, ראיית המשחק רמה מעל רביבו אני מאמין בילד ואין ספק שיש לו יכולות אבל יהיה חייב לשפר לא מעט אספקטים של המשחק אם ירצה לפתוח בהרכב ניר ביטון לתחומי חשבתי שבתור קשר אחורי יעשה פחות נזק מכבלם אבוי כמה שטעיתי, אסור לפרץ להפסיד עוד משחק העונה | גבי מקבל את רוב הקרדיט על השינוי שבא במחצית הראשונה בעיקר בגלל הגול הנפלא אבל לא רק, היה מחוייב דחף קדימה כמעט כבש כוש אחד, היום הוא עשה את העבודה. יוריס גם היום היה נקודת האור בקישור ותחשבו איזו משימה קשה זו להשלים שלישיית קישור עם שני הביטונים. חילץ את רוב הכדורים שלנו, היה נייד, חכם והוכיח שוב שברמות כאלה הוא אס דן ביטון לא מאמין שנסעתי עד לצלייה כדי לראות שוב את דן ביטון פותח בהרכב של מכבי. חוץ מהבישול לכמעט גול שלהם לא עשה שום דבר שראוי לציון תורג'מן היה קצת פחות טוב ממה שציפיתי לראות ממנו במשחק כזה, אם זאת רשם את האיום היחיד שלנו במחצית הראשונה עם פצצה משום מקום לחיבור | יוני נכנס נחוש, מחויב הגנתית, עשה כמה פעולות התקפיות יפות, מפה לשם הוא מייצר מיני מומנטום חיובי. מילסון לא יודע אם זה הדשא, האגף או שפשוט היה ביום פחות טוב עדיין היה נראה פעלתן והצליח לרשום פה ושם פעולות נחמדות זהבי הסיבה המרכזית לטוס לסלובניה היא לראות את ערן זהבי משחק עוד דקות בקבוצה שאני אוהד, רק שלא יגמר.

פיקנטריה:

- מכבי משחק בסלובניה 

- אולטראס צלייה בפעולת קומנדו גונבת 2 צעיפים לאוהדי מכבי תמימים

- ליווי משטרתי של 6 מכוניות משטרה ל2 מכוניות אוהדי מכבי

- בכללי יותר שוטרים מאוהדי מכבי

- כל האצטדיון ריק אבל אנחנו חולקים חצי יציע עם הסלובנים

- בירות ביציע

- אבוקה מחוץ ליציע (בבית??) בשער של הסלובנים

- שער בכורה לקניקובסקי העונה 

- מיטש שובר שיא זמן עם מכבי ברצף

קהל:

35 אוהדים עשו את הדרך לסלובניה הקרירה בסוף אוגוסט ולקראת השלמת המשימה הכל כך חשובה - עליה לשלב בתים אירופי. אז אמנם תמיכה בדמות עידוד לא באמת הייתה אבל עדיין עשינו את המוטל עלינו והשלמנו את המשימה. עכשיו אנחנו נכנסים ל4 ימים הכי חשובים של העונה שבהם חייבים להגיע לפחות שני זרים ואם אפשר משהו להגנה גם לא יזיק, בדרך יש לנו משחק ליגה אחרון לפני הפגרה שחייבים לנצח.

ראשון, 20:30, נתניה. נתראה שם.

להערכתי - המחצית הראשונה הייתה תצוגת תכלית לצד השלילי ב״ספקטרום היכולת״ של מכבי בעונה הקרובה.
לא מאמין שנראה משהו גרוע יותר באופן משמעותי במפעלים החשובים (ליגה + קונפרנס). 

עם זאת, אני ממש לא חושב שהיה מדובר באיזשהי קטסטרופה חד פעמית. שילוב של רוטציה מתבקשת בהרכב  + היעדרויות סטנדרטיות של פציעות/הרחקות - והמחזה הזה יחזור על עצמו מעת לעת. 

המפתח העיקרי למזעור הנזקים יהיה בגיבוש האלטרנטיבה לפרץ. הוא השחקן הכי טוב במכבי,  והמשמעותי ביותר לאיזון והפריסה הטקטית במגרש.
הצוות המקצועי ייצטרך למצוא את הנוסחה לפתרון סביר בהעדרו, כזה שלכל הפחות יאפשר לקבוצה לשמור על הצורה שלה.

יש להם מספיק משלימי קאדר לעבוד איתם - קניקובסקי, גולסה, ג׳ינג׳י. 

היינו מרחק מצב בדקה 30 מהדחה בעיניי. מטורף מה שדבר כזה היה יכול לעשות. אם במשחק כזה דן גלזר לא משחק, כנראה שהוא באמת נמחק אצל רובי, במיוחד אחרי שבוע שעבר. 

לא יודע במה חטאנו שהיינו צריכים לראות שלישיית קישור של יוריס (אל) עם דן וניר ביטון. נקווה שהדבר המזעזע הזה לא יקרה שוב בחיים.

שחקנים עם שם משפחה ביטון שבאים מבחוץ לא יכולים כנראה להצליח במכבי.

יוני נכנס טוב למשחק,

עמדת הבלמים מדאיגה,

10 דחוף ומהר,

קין טעה בהרכב אבל תיקן,

אותי אישית מאוד מדאיג כשהבלמים מניעים כדור בחלק האחורי - ללוקאסן וסבוריט יש מדי פעם איבודים מסוכנים,

דן ביטון אוויר בהגנה (גם בהתקפה), הרבה פעמים כתוצאה מכך שחקני היריבה גוברים בקלות על הקישור שלנו.

עוד מישהו שמע את רובי צורח על דן ביטון במצב שלא מסר למילסון מול שוער?

אני חושב שהיה שם גם איזה "Dan!!! Fuck you Dan!"

פשוט רתח עליו כי הוא גם לא הסתכל לכיוון שלו בכלל כשדיבר אליו

לפני4 שעות , Cosmic said:

להערכתי - המחצית הראשונה הייתה תצוגת תכלית לצד השלילי ב״ספקטרום היכולת״ של מכבי בעונה הקרובה.

עם זאת, אני ממש לא חושב שהיה מדובר באיזשהי קטסטרופה חד פעמית. שילוב של רוטציה מתבקשת בהרכב  + היעדרויות סטנדרטיות של פציעות/הרחקות - והמחזה הזה יחזור על עצמו מעת לעת. 

המפתח העיקרי למזעור הנזקים יהיה בגיבוש האלטרנטיבה לפרץ. הוא השחקן הכי טוב במכבי,  והמשמעותי ביותר לאיזון והפריסה הטקטית במגרש.
הצוות המקצועי ייצטרך למצוא את הנוסחה לפתרון סביר בהעדרו, כזה שלכל הפחות יאפשר לקבוצה לשמור על הצורה שלה.

מודה ומתוודה - לא יכלתי לראות את המשחק היום אז אני ניזון מכל מה ששמעתי, מהתקציר ומקריאה בפורום ובערוצים אחרים (כמובן לא וואן, ספורט5 ושאר הרפש שאני לא נכנס אליהם כבר כמעט עשור).

קודם כל, יש ענק. כולם יקטינו את ההעפלה הזאת אבל זה חשוב מאוד להמשך המסורת והניקוד האירופיים, להכנסות ובתקווה גדולה להנחתת שני השחקנים שאנחנו צריכים כדי להתמודד על האליפות. 

אני מסכים שהמשחק הזה ממחיש את נקודות התורפה של הסגל הנוכחי.

בהגנה - לוקאסן עם מהלך הזוי בשער שספגנו (לעשות גליץ' כזה בתוך הרחבה ולהוציא את עצמך מהמשחק זה משהו שאני לא מצפה מבלם ברמה שאנחנו צריכים), סאבוריט רך מדי כבלם (אבל לפחות מפצה על זה בהנעת הכדור ובחוכמת המשחק), רביבו עדיין בשלב שכר הלימוד (ואני מלחים אותו להרכב ומשלם את זה בשמחה) ומאסון סובל מהקשר שמשחק באגף שלו אבל מצטרף למגמה הכללית של רכות, קבלת החלטות שגויה מבחינת תזמון (מתי לתקוף את הכדור באגרסיביות) ומיקום בעייתי (צליה כבשו פעמיים מתוך הרחבה אחרי הדיפה/קורה והגיעו כמה פעמים ראשונים לכדור שני בתוך הרחבה).

בקישור - יוריס (ניסוי מעניין היום לשים אותו יותר בתור 50/50) ופרץ הם הברומטר שלנו העונה (זהבי הוא בחזקת אל ולכן לא נחשב), אבל שניהם קצת מרמים בעמדה ובתפקוד שלהם. יוריס הוא 50/50 שמשחק כקשר אחורי (כי אנחנו לרוב יוזמים ומתמודדים מול בונקרים), פרץ הוא 50/50 אבל משחק הרבה יותר קדימה מ-50/50 קלאסי, למרות שיוריס לא מספיק איכותי בצד ההגנתי כדי להחזיק את הקישור ההגנתי (בטח כל זמן שדביטון משחק ב-10 ולא תורם להגנה), ופרץ לא מספיק איכותי ברחבה (מבחינת סיומת ומסירה אחרונה) כדי להיות הקשר הקדמי. לאור זה, אני מקווה שיגיע קשר 10 שיהיה 10 אמיתי מבחינת מספרים ותפקוד, וששחר יקבל יותר דקות, כי הוא משלים את פרץ ויוריס בצורה טובה יותר והתכונות שלו עוזרות לייצב את ההגנה ולגוון את ההתקפה.  

קניקובסקי, לאו דווקא בגלל השער, מרגיש כמו המחליף הכי דומה לפרץ מבחינת יכולת לשמור את סגנון המשחק שפרץ מקנה לנו. 

בהתקפה - נקום וניפול על זהבי ועל מה שמילסון, כהן ובשאיפה תורג'מן ודוידה ייצרו. 

מה שאני לוקח מהמשחק הזה זה שאי אפשר לסמוך על משפתי.

יותר מידי השמטות, יציאות לא טובות ותפיסת אוויר.

גבר תתעורר אתה כבר לא באשדוד כאן אסור לספוג.

(הדרך של טננבאום סלולה גם אם לא בכושר)

רביבו צריך לנח ולא לפתוח בראשון. 2 משחקים אחרונים לא טובים שלו, חייב לשפר את ה1 על 1 ההגנתי.

גבי צריך לשחק רק כ8, לא אגפים ולא שטויות.

אחלה משפתי, משחק יציב וטוב שלו וגם קצת חוסר בגול שספגנו, יכול היה להיות הצלה גדולה שלו.

מאסון ב1 על 1 לא עביר, בגול שלהם סמך יותר מדי על לוקאסן. התקפית לא היה לנו מגן כזה שנים.

יוני כהן עם פתיחת עונה שמזכירה נשכחות, רק שימשיך ויחזור לעצמו.

מאטקו הקיצוני הימני של הסלובנים שחקן, שווה פה הרכב בוודאות.

הביטונים לא ראוים לראות דשא

רביבו לא מרגיש לי עדיין בשל להרכב קבוע, הייתי נותן קצת לדוידזאדה כמה משחקים

עידו שחר חייב לפתוח אחלה שחקן ונותן אנרגיות

ולוקסאן גם קשה לי לבליעה

זה לא שאסור שפרץ יחמיץ משחקים העונה, זה אסור שביטון יעלה לקישור או על הדשא בכלל. כל ביטון. איך שבוצעו החילופים פתאום חזרנו לשלוט ולשחק טוב. 

בגדול באנו במטרה להעביר את המשחק ברגוע וככה זה נראה אז לא מתייחס יותר מדי לביקורות כי הן מיותרות (חוץ מביטון את ביטון, שאסור שיראו עוד דשא, לפחות לא בהרכב ראשון). 

ואם כבר ביקורות, אני לא מבין בכלל את הביקורת על לוקאסן, לטעמי היה שוב במשחק מצוין. הבלם המוביל והטוב בליגה. גם בשער שספגנו הוא לא עשה שם גליץ' אלא פשוט החליק שזה קורה גם לגדולים ביותר, ובגדול האשמה העיקרית שם היא על מאסון. 

סה"כ חזרנו בלי פצועים ומורחקים אז עשינו את העבודה וזה מה שחשוב, יאלה עוד עונה אירופית בדרך איזה כיף!

אני לא מבין את הביקורת על איבן מאסון, ממשחק למשחק אני מרגיש יותר כמה פגענו בינגו איתו. יחד עם יוריס (שהיה 2 קילומטר מעל כל היתר צריך לציין) היחיד שתפקד במחצית הראשונה.

אם יש משחקים בקריירה שמקפיצים שחקנים קדימה כמו אותו גמר גביע טוטו של פרץ נגד בש, אז ניר ביטון אתמול רק הפוך. מקווה מאוד שלא אבל בשלב מסויים הוא פשוט פחד לגעת בכדור.

ההגנה חלשה ושחקני ההגנה לא יציבים ושום סטטיסטיקה מהעונה שעברה של ההגנה הטובה בליגה לא תשנה את זה. גם בעונה שעברה לרגע לא הרגשנו שיש פה משחק הגנה שאפשר לסמוך עליו. הגנה כזאת שיודעת לסבול ופשוט לנעול את הרחבה במשחקים שפחות הולך. גם בחצי עונה עם איביץ'.

מאוד מרוצה מהמשחק אתמול.
גם עלינו לשלב הבתים, גם לא הפסדנו וגם כל הבעיות המקצועיות שלנו צפו במחצית הראשונה בפנים של כל הצוות המקצועי\ניהולי.
קצת חששתי בהתחלה שהתוצאות שלנו עד כה משקרות ומעוותות את המציאות וכתוצאה מכך לא יגיע רכש מספק. עכשיו אין לי ספק בכלל שיהיה בסדר.

לפני11 שעות , Cosmic said:

מעניינת אותי דעתך. אם נתייחס לקיקו כעובדה מוגמרת, ועל סמך הסגל - לאיזו עמדה היית מביא זר?

47 דקות לפני, gilgil28 said:

אגב, רק לי היה נדמה שהכדור לא זז על הדשא?

לא רק לך, קין דיבר על זה גם במסיבת עיתונאים שהדשא היה יבש מאוד והיה לא פשוט לשחק

לפני3 שעות , car.garsia said:

אני לא מבין את הביקורת על איבן מאסון, ממשחק למשחק אני מרגיש יותר כמה פגענו בינגו איתו. יחד עם יוריס (שהיה 2 קילומטר מעל כל היתר צריך לציין) היחיד שתפקד במחצית הראשונה.

דווקא בגול הראשון עשה טעות של ילדים א

תקף משמאל לשחקן ולא מימין