Jump to content

יוצאים ממהלם | התאגדות העמותות בישראל

Recommended Posts

אוהדי הכדורגל בישראל מתאחדים סביב מיזם משותף!
"יוצאים מההלם", מיזם האוהדים המשותף שהושק היום, מאחד סביבו בשיתוף פעולה נדיר ומסקרן את אחים לסמל, היציע הצפוני, וסרמיליה, קטמון, הפועל פתח תקווה, בית"ר, בני יהודה, קריית שמונה ועוד רבים.

בעבר, כבר שיתפו אוהדי הכדורגל פעולה במאבק למען פיקוח על מחירי הכרטיסים במגרשי הכדורגל ("כרטיס לכל כיס") אולם מאז חלף כמעט עשור, וכעת נראה שמדובר בשיתוף פעולה רחב יותר, וכמו כן נוגע בנקודות רוחביות, עמוקות וכואבות והוא ראשון מסוגו ואף היסטורי במובן זה.
יוזמי המיזם מבקשים להבהיר כי בעוד שהאוהדים ממלאים את היציעים בניגוד גמור לאיכות המוצר של הכדורגל הישראלי, העומדים בראש הענף והרשויות האמונות מטעם המדינה לא מפסיקות להתעמר בהם. "אל תמכרו לנו את הסטיראוטיפ של גברים שמגיעים שיכורים ליציעים כדי למצוא פורקן ולנהוג באלימות" הם אומרים, "תוכלו למצוא אצלנו ביציעים גברים ונשים במגוון גילאים, בין המבוגרים שבינינו אפשר למצוא רופאים, עורכי דין, אנשי ביטחון וחינוך שבאים להינות מחווית כדורגל קהילתית. במקום לקבל שעות ספורות של אסקפיזם זוכים האוהדים ליחס מאשים ומחפיר שנגזר עליהם עוד לפני שיצאו לאצטדיון". ואכן נדמה שמה שנלמד באנגליה כבר לפני שלושה עשורים עם כתיבתו של דו"ח טיילור לאחר אסון הילסבורו לא יושם מעולם בארץ והאצבע המאשימה תלויה דרך קבע כנגד האוהדים. על אף הכספים האדירים המושקעים באבטחת המגרשים, נדמה שהתועלת אינה מצדיקה את העוולות שחווים האוהדים בדרך. 
בשבוע עבר השיק משרד הספורט קמפיין למלחמה באלימות במגרשים מטעם שר הספורט מיקי זוהר, בסרטון שהופץ ברשתות נראים האוהדים נוהגים באלימות מילולית ופיזית ללא שום הצדקה נראית לעין ומפחידים את הילד שמגיע לראשונה עם אביו לצפות במשחק באצטדיון. כלל האוהדים הביעו תרעומת על כך שמנסים לצייר אותם כעבריינים ללא הצדקה ממשית לכך. לא חלפה יממה וגם ההתאחדות לכדורגל פרסמה סרטון בו נראה המאמן אופיר חיים מתדרך את שחקני נבחרת ישראל כיצד לנהוג במקרה אלימות מצד האוהדים, בשקופית הסיום לסרטון לצד לוגו ההתאחדות לכדורגל מופיע גם זה של משטרת ישראל. 
סירטונים אלו שיקפו את מה שהאוהדים מרגישים מזה זמן רב, לטענתם הקמפיין החדש הוא יציאה רשמית למלחמה באוהדים עצמם. התגובה לא איחרה לבוא, מאות תגובות לסרטונים נרשמו וכולן ביקשו לשקף מציאות שונה. "בכל כמה מחזורים דורשים לנהוג כלפינו ביד קשה, זה לא משיג כלום מעבר לאמלל את חיינו. ביקור תמים באצטדיון מתחיל בהפשטה באוהל בידוק, ממשיך בדחיפות סדרנים, וביחס עוין מכוחות המשטרה. לא יתכן כי אנחנו נהיה אלו שמנסים לשכנע את כולם שהמגרשים הם מקום בטוח. בכל מחזור מגיעים עשרות אלפי אוהדי כדורגל למגרשים. כמה מהם נפגעו מאלימות אוהדים וכמה מהם מהם נפגעו מאלימות משטרתית ביציעים?"
 נדמה שהמצב הקיים הוא סחרור שלא נגמר. הכספים הציבוריים מושקעים בפעילות משטרתית באצטדיונים אך בסוף מי שנושאים באחריות קולקטיבית על מעשיהם של חבריהם ליציע הם דווקא האוהדים עצמם. כשמודל מניעה זה נכשל פעם אחר פעם כלל האוהדים נענשים מחדש בעונשים קולקטיביים ושוב מבקשים לנהוג בהם ביד קשה וחוזר חלילה.
 לפני כמעט עשור, הצליח מיזם "כרטיס לכל כיס" לנער את מוסדות הכדורגל והפך מציאות ובה מחירי כרטיסים מופקעים למחירי כרטיסים מפוקחים. כעת עולה השאלה, האם מיזם האוהדים החדש יצליח לעורר את אותו אפקט ולהכתיב לפרנסי הכדורגל מאזן כוחות שונה ממה שהיה נהוג עד כה במגרשים. ליוזמי המיזם החדש התשובה ברורה. ברגע שיפעלו ראשי הענף למען האוהדים ולא נגדם הדרך לשינוי היסטורי ביחס לאוהדי הכדורגל בישראל תיסלל, והמציאות תשתנה לטובה.

מבורך.

אבל לפני שהליגה שלנו הופכת למקום מושחת ולא ספורטיבי, בו האליפות מוכרעת עוד לפני שמתחילה העונה.

חייבים להתאחד כולם מכבי, הפועל, בית״ר, ב״ש וכל קבוצות הליגה

נגד השחיתות בירוק.

לא יכול להיות שכל מה שקורה כאן בשנים האחרונות עובר ככה בשקט. ועוד בגיבוי תקשורתי.

לא יכול להיות שיש דין חיפה ודין לכל השאר.

חייבים לעשות משהו!!

יישר כח! כל פעם שאני רואה את הקמפיין המבחיל הזה אני חושב על איזה נזק מטורף עושים לתדמית שלנו ובכלל לכדורגל הישראלי כולו. הבן שלי הולך איתי כבר 4 שנים למשחקים ומעולם אני לא זוכר שהוא היה בסיטואציה השקרית שהציגו בקמפיין הזה. אשכרה עושים הכל הפוך

26 דקות לפני, car.garsia said:

הקמפיין החדש עם שחקני נבחרת הנוער אסוני יותר.

מבאס מאוד שרביבו ותורג'מן הסכימו להשתתף

לפני4 שעות , Krishi said:

יישר כח! כל פעם שאני רואה את הקמפיין המבחיל הזה אני חושב על איזה נזק מטורף עושים לתדמית שלנו ובכלל לכדורגל הישראלי כולו. הבן שלי הולך איתי כבר 4 שנים למשחקים ומעולם אני לא זוכר שהוא היה בסיטואציה השקרית שהציגו בקמפיין הזה. אשכרה עושים הכל הפוך

הציבור אוהב את הפרסומת.

https://www.one.co.il/Mobile/Article/23-24/1,1,0,60688/444167.html

2 דקות לפני, תמיר8 said:

הציבור אוהב את הפרסומת.

הציבור אוהב גם את מנת ההפחדות השעתית שלו במשדרי החדשות ואת האח הגדול.

קמפיין מבחיל ועלוב של שר עם אפס קשר לספורט שמכפיש את התחום עליו הוא אמון. 

מבדיקה שעשינו, הושקע בקמפיין הזה 7 מיליון שח. יותר נכון 1.8 מיליון לשבוע. כפול 4 שבועות. 

מה שלא מספרים זה שככל שיש השקעה כספית גדולה יותר בפרסום כך הסרטון מגיע ליותר צופים ויוצר יותר עניין. המיקום בדירוג קורלטיבי לכמות הכסף שהושקעה במדיה שהוציאו בקמפיין הזה.

לפני2 שעות , guyMTA said:

מבאס מאוד שרביבו ותורג'מן הסכימו להשתתף

לגמריי ביאס אותי. 

לפני2 שעות , תמיר8 said:

הציבור אוהב את הפרסומת.

הכתבה לא נפתחת.

• 4 weeks later...

יהיו גם פעולות אקטיביות? 

לא כביקורת, כי פשוט נראה לי שמשרד הספורט, המשטרה והמנהלים של הספורט העלו שלב במלחמה שלהם בקהל וזה עדיין לא נתפס לאנשים.

מעבירים תעודות זהות במסופון לאוהדי הפועל תל אביב בדרבי סל ומי שבא בלי תעודת זהות, לא מכניסים אותו. מייצרים כאוס בכח.

זה בדרך לאבדון.

שונא את הפועל יותר ממחבלים של החמאס אבל מוריד את הכובע בפניהם שאפו על הגיבוי של ההנהלה שלהם ואיך שהם עומדים לצד האוהדים שלהם 

נמאס כבר מהמשטרה המזדיינת הזאת חייבים להרים מחאה מטורפת של כל הקהלים בארץ נגד אלימות משטרתית וההתנהגות שלהם לאוהדי ספורט

בגלל 1% אוהדים בעייתי מתייחסים ל99 % כעבריינים  ,מי הם בכלל החסרי מוח האלה שיתייחסו אלינו ככה?? הרי הלכו לעבוד בתור שוטרים כי ידעו שהם לא יכולים להצליח בשום דבר אחר סמרטוטי רצפה 

8 דקות לפני, BMTA said:

שונא את הפועל יותר ממחבלים של החמאס אבל מוריד את הכובע בפניהם שאפו על הגיבוי של ההנהלה שלהם ואיך שהם עומדים לצד האוהדים שלהם 

נמאס כבר מהמשטרה המזדיינת הזאת חייבים להרים מחאה מטורפת של כל הקהלים בארץ נגד אלימות משטרתית וההתנהגות שלהם לאוהדי ספורט

בגלל 1% אוהדים בעייתי מתייחסים ל99 % כעבריינים  ,מי הם בכלל החסרי מוח האלה שיתייחסו אלינו ככה?? הרי הלכו לעבוד בתור שוטרים כי ידעו שהם לא יכולים להצליח בשום דבר אחר סמרטוטי רצפה 

מוריד את הכובע וגם מתבאס שהאוהדים שלנו בפנים ומוכנים לדרבי כאילו הדרבי זה העיקר פה.

זה גדול ממכבי הפועל.

לפני1 שעה , רן יעקובי said:

image.png.42605b19e7992acd5b9e91078fc74eda.png

סתם טיפש, הביא על עצמו כל כך הרבה אנטי ועכשיו נראה שחוזר בו.

כמו כל שר ספורט לפניו ואילו שיבואו אחריו, בא לתפוס כותרות על חשבוננו. 

לפני1 שעה , הנדון said:

כמו כל שר ספורט לפניו ואילו שיבואו אחריו, בא לתפוס כותרות על חשבוננו. 

לא מדובר על כותרות של לפני בחירות.

יש כרגע מצב, גרוע ככל שיהיה שחייב לטפל בו.

לא חושב שזה המקרה ואני מאמין שאיכשהו העניין יוסדר(בעזרתו או בעזרת קודקודים אחרים).