Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב
Just now, פושטק said:

אני בקשתי ממך להחכים אותי וקבלתי טבלה שאלוהים יודע מאיפה הגרלת אותה. 

אני טוען שהרפורמה טובה ושאתה טועה בכל מה שאתה כותב בנושא.

הסרטון לא יפגע בך, 2 דקות של לצאת קצת מהלופ שנאה שלך, תאמין לי יעשה לך טוב.

טוב באבא אחרי ששלחת אותי לתמונות של דגלי פלסטין וסרטון של 2 דקות, השתכנעתי שהרפורמה היא מעולה לנו האזרחים. בינתיים כתבתי לך עובדות על מה הרפורמה, ואין לך כל כך מענה

• מנהלים ראשיים
פורסם ב
19 דקות לפני, קמחי said:

אפשר לשאול מה ניסית לקיים בהשהיית הפעילות?

כן, מתוך ניסיון קריאה לאחדות.

פורסם ב
5 דקות לפני, amilov said:

אין משהו יותר מאחד מאשר להפסיק את הפורום לכולם, גם לכאלה שתומכים ברפורמה.

פורום של אוהדי כדורגל, כן?

שהקשר בין זה לבין פוליטיקה הוא בסך הכל שרשור אחד בנושא.

ולגביך NewGeneration היקר, אני מאד רוצה להסביר לך, אולי מחר אמצא זמן להרחיב בטקסט

• מנהלים ראשיים
פורסם ב
Just now, פושטק said:

אין משהו יותר מאחד מאשר להפסיק  את הפורום לכולם, גם לכאלה שתומכים ברפורמה.

פורום של אוהדי כדורגל, כן?

שהקשר בין זה לבין פוליטיקה הוא בסך הכל שרשור אחד בנושא.

ולגביך NewGeneration היקר, אני מאד רוצה להסביר לך, אולי מחר אמצא זמן להרחיב בטקסט

רוצה לשמוע את האמת, תאכלס אני לא חייב לך שוב דבר, אני יכול לעשות בפורום מה שנראה לי. כנראה שאתה לא רוצה להבין וסתם מנסה להיות אנטי, לא יודע, אולי זה מה שמספק אותך בחיים.

ומה הקשר לרפורמה, דיברתי על האווירה הכללית, אבל אתה רוצה להראות צד קטן שנוח לך כמו תיאוריית הג'ינג'ים. 

פורסם ב
5 דקות לפני, amilov said:

אוקיי.

אני רק אגיד שהשהייה של אמצעי שנועד לשיח והחלפת דעות מתוך רצון שכזה זה סוג של גול עצמי. אבל בסדר, העולם לא קרס לתוך עצמו.

פורסם ב
Just now, amilov said:

רוצה לשמוע את האמת, תאכלס אני לא חייב לך שוב דבר, אני יכול לעשות בפורום מה שנראה לי. כנראה שאתה לא רוצה להבין וסתם מנסה להיות אנטי, לא יודע, אולי זה מה שמספק אותך בחיים.

ומה הקשר לרפורמה, דיברתי על האווירה הכללית, אבל אתה רוצה להראות צד קטן שנוח לך כמו תיאוריית הג'ינג'ים. 

אוקיי בוא נדבר על האווירה הכללית, מסכים

איך אתה עם קריאות של ראשי המאבק לירי בנשק ולדם ברחובות עקב הרפורמה? 

איך אתה עם שלטים המשווים אותנו לגרמניה של שנות השלושים ואת ראש הממשלה להיטלר?

איך אתה עם שלושה ערוצים שבמקום לדווח, מסקרים את ההפגנה ומקדמים אותה כמו ערוצי תעמולה?

פורסם ב
14 דקות לפני, NewGeneration said:

בוא תחכים אותי, אחרי הרפורמה איפה יהיו האיזונים והבלמים של דמוקרטיה מודרנית? בכל דמוקרטיה נורמלית(לא נוסח טורקיה, הונגריה) יש את זה

קראת את הצעות החוק? תיקוני החוק יסוד החקיקה? את תיקון חוק היועמ"ש? את הצעת ועדת החוקה להפריד בין מחש לפרקליטות?

• מנהלים ראשיים
פורסם ב
21 דקות לפני, פושטק said:

איך אתה עם שלושה ערוצים שבמקום לדווח, מסקרים את ההפגנה ומקדמים אותה כמו ערוצי תעמולה?

פשוט מאוד, לחקור את חולדאי ויאיר גולן כי הם מסיתים לאלימות מבחינתי. וכל אחד מהם, אני אחדש לך, בתור איש הייטק אני חושב שזאת צביעות מצד אלו שהוציאו את הכסף שלהם מהארץ.

כמו שהיה בהפגנות הימין, ככה מבחינתי עם השמאל, גועל נפש ההשוואה הזאת כי אנחנו מאוד רחוקים מזה מהמון סיבות (שומרי הסף, כלכלה, צבא, אויבים ועוד).

את הסעיף האחרון אני לא מבין, דיווח זה סיקור, לא? אם ציינת 3 ערוצים אני מניח מאלו שאוהבים את ערוץ 14 :)

לזה יש לי תגובה אחת בלבד, מי שאחראי על הערוץ הזה הוא אידיוט גמור. במשך שנים על גבי שנים נהגו לומר שאין ביטוי לאנשי ימין ועד שיש אפשרות עושים מזה צחוק אחד גדול וכבר אין אובייקטיביות. הערוץ הזה יכל לעשות בית ספר לשניים האחרים אבל בחר שלא.

מבחינתי (ומבחינת רבים שאני מכיר) ערוץ כאן הוא באמת הכי טוב מכולם.

פורסם ב
26 דקות לפני, פושטק said:

אין כמו לגנוב דעת.

פורסם ב
1 hour ago, קמחי said:

קראת את הצעות החוק? תיקוני החוק יסוד החקיקה? את תיקון חוק היועמ"ש? את הצעת ועדת החוקה להפריד בין מחש לפרקליטות?

קראתי הכל, למה אתה פשוט לא יכול לרשום כאן איפה יהיו האיזונים והבלמים?

פורסם ב
לפני1 שעה , פושטק said:

כואב בעין מרוב בורות.

תקח סרטון קצר, אם לא יעזור אשלח עוד כמה דברים

חחח איזה אוסף שקרים. ללא טיפת בושה.

1. "בית המשפט יוכל לפסול חוקים מופרעים" *

* כל עוד הכנסת הועילה בטובה להחליט שזה לא חוק יסוד. וכל עוד 12 שופטים מתוך 15 (שהקואליציה מינתה ויכולה גם להדיח, בואו לא נשכח) פסקו שיש לפסול. וכל עוד לא הופעלה פסקת התגברות. וכל עוד הכנסת לא החליטה לחוקק אותו שוב ברוב של 61 לאחר הפסילה. וכל עוד לא חוקקו אותו שוב בכנסת הבאה, ללא שום הגבלה.

2. "נבחרי ציבור יודעים שהחלטות רעות יובילו להדחתם בקלפי" **

** חוץ מבמקרים של עריצות הרוב שיובילו להתחזקות בקלפי. אבל סבבה מה שתגידו.

פורסם ב
1 hour ago, amilov said:

חבל שלא השארת סגור יומיים כמו שהצהרת. היה לזה יותר אימפקט.

פורסם ב
לפני21 שעות , שי123 said:

מה שמדובר כרגע זאת לא רפורמה, אלא שינוי המשטר בישראל.

אתה יכול לזלזל כמה שאתה רוצה, אבל יש לך מספיק דוגמאות מסביב כמו פוטין ברוסיה וארדואן בטורקיה.

בלי מערכת משפט עצמאית אין מי שיגן על זכויות היסוד של האזרחים.

וזה בכלל לא קשור לביבי.

הוא כבר בן 73 ולא יהיה ראש ממשלה לעד, אבל אנחנו נישאר עם ההשלכות של השינויים האלה גם אחריו.

מת להבין איך הגעתם לשינוי משטר בישראל? לא זכור לי עדיין שחוקקו חוק שאין יותר בחירות והאופוזיציה מושלכת לכלא ומאזינים לכל מי שמלכלכך על ביבי

עצם זה שיש הפגנות כאלה נגד השלטון ולא קורה לאף אחד שם כלום כבר מראה כמה אתם חרטטנים עם שינוי המשטר שלכם

להזכירכם במשטרים דיקטטורים, מפגינים אוכלים מכות של החיים במקרה הטוב, ובמקרה הרע מוצאים את מותם

פורסם ב
25 דקות לפני, maccabi-king said:

מת להבין איך הגעתם לשינוי משטר בישראל? לא זכור לי עדיין שחוקקו חוק שאין יותר בחירות והאופוזיציה מושלכת לכלא ומאזינים לכל מי שמלכלכך על ביבי

עצם זה שיש הפגנות כאלה נגד השלטון ולא קורה לאף אחד שם כלום כבר מראה כמה אתם חרטטנים עם שינוי המשטר שלכם

להזכירכם במשטרים דיקטטורים, מפגינים אוכלים מכות של החיים במקרה הטוב, ובמקרה הרע מוצאים את מותם

ברור שלא זכור לך שחוקקו חוק שאין בחירות. כרגע לא ניתן לעשות את זה. אם ההפיכה המשפטית תושלם- אז יהיה ניתן לבטל את הבחירות וכל מה שצריך שזה יקרה אלו 61 ח"כים שיש להם אינטרס שלא יהיו בחירות (יש הרבה יותר מ-61 כאלו).

העולם לא דיכוטומי בין דמוקרטיה ודיקטטורה. יש עוד יצירי כלאיים באמצע, כמו שיהיה אצלנו אם ההפיכה המשפטית תושלם כמו שהיא כרגע. לא דיקטטורה אבל לא בדיוק דמוקרטיה.

פורסם ב
לפני21 שעות , שי123 said:

גם אם תגיד עוד 100 פעם שבג"ץ קובע מדיניות זה לא ישנה את העובדה שבית המשפט יכול לכל היותר לפסול חוק של הכנסת ולא לקבוע מדיניות בעצמו.

וגם בפסילת חוקים הוא מאוד זהיר ופוסל פחות חוקים מאשר בתי משפט מקבילים בדמוקרטיות מערביות.

לגבי עילת סבירות וכו'- ברור שהמשפט מתבסס על הלכות ותקדימים. ככה זה עובד בכל העולם.

אי אפשר לחוקק חוקים שיכסו כל תרחיש אפשרי.

ספציפית את עילת הסבירות בכלל ירשנו מהמשפט הבריטי, והוא ממש לא המצאה של בג"ץ.

בגץ קובע מדיניות. מי שלקח לידיו סמכות לקבוע מדיניות הגירה בפסילת חוקי המסתננים, בוודאי קובע מדיניות. מי שלקח לידיו סמכות להדיח שרים נבחרים (ודן בהדחת ראש ממשלה נבחר!) בוודאי קובע מדיניות. מי שלקח לעצמו סמכות לקבוע אם פעולה של נבחר ציבור במסגרת תפקידו היא סבירה או לא אפילו במתן צו עשה(!!) בוודאי קובע מדיניות. מי שנצל שלו מרחף בכל מסדרונות הרשות המבצעת באמצעות שליחיו היועצים המשפטיים (כמה םעמים שמעתי אמירה לשר "אל תעשה את זה, זה לא בגיץ" ובכך נמנעה מהשר אפשרות ליישם מדיניות) בוודאי שקובע מדיניות.

גם אם תגיד אלף פעם שלא, זה עדין לא יהפוך את למציאות.

לגבי הסבירות, עילת הסבירות אכן התחילה בבריטניה אבל זה לא הופך את זה למציאה גדולה. אגב, בבריטניה יש ועדה למינוי שופטים עם רוב לנציגי ציבור שגם היא רק ועדה ממליצה ומי שבפועל ממנה הוא שר המשפטים הבריטי. כשמי שממנה את שופטי העליון הם נבחרי הציבור, יש כמובן יותר לגיטימציה לשופטים לעסוק בשאלות ערכיות. בישראל זה לא המצב  הם עוסקים בשאלות ערקיית בלי מנדט מהציבור ולזה לא קוראים דמוקרטיה אלא מקסימום אריסטוקרטיה ושלטון אליטות

פורסם ב
1 hour ago, maccabi-king said:

מה לא ברור? אם הממשלה יכולה למנות ולפטר שופטים לפי רצונה זאת לא דמוקרטיה יותר.

גם בטורקיה מפגינים לא אכלו מכות ועכשיו הם פשוט נעלמים לכלא.

ככה זה כשאין רשות שופטת עצמאית.

פורסם ב
Just now, שי123 said:

היא לא יכולה לפטר

פורסם ב
2 דקות לפני, snufkin said:

היא לא יכולה לפטר

עדיין. וזה לא משנה את מה שאמרתי.

גם עם שליטה מוחלטת במינוי שופטים זאת לא דמוקרטיה.

פורסם ב
2 דקות לפני, שי123 said:

אתם מדברים כאילו עד היום הכנסת לא הייתה מעורבת במינוי שופטים, להזכירכם יש מצב טוב שאלה ששופטים את ביבי היום יש מצב טוב שהוא או אחד מאנשיו ישב בוועדה למנות אותם

זה לא שכמו שארץ נהדרת צחקה שאפשר פתאום להביא את אמסלם לשפוט

זה עדיין שופטים שהיו במערכת המשפט זמן רב, ומסורים למערכת המשפט הרבה יותר מאשר הפוליטיקה

גם יועמשים להזכירכם הכנסת ממנה ועדיין הם קוץ בתחת של ביבי ושל דרעי

אין להם שום יכולת להתערב בהחלטות וגם לא לפטר שופטים, רק להיות קול חזק יותר במינוי שלהם

פורסם ב
1 דקה לפני, maccabi-king said:

אתם מדברים כאילו עד היום הכנסת לא הייתה מעורבת במינוי שופטים, להזכירכם יש מצב טוב שאלה ששופטים את ביבי היום יש מצב טוב שהוא או אחד מאנשיו ישב בוועדה למנות אותם

זה לא שכמו שארץ נהדרת צחקה שאפשר פתאום להביא את אמסלם לשפוט

זה עדיין שופטים שהיו במערכת המשפט זמן רב, ומסורים למערכת המשפט הרבה יותר מאשר הפוליטיקה

גם יועמשים להזכירכם הכנסת ממנה ועדיין הם קוץ בתחת של ביבי ושל דרעי

אין להם שום יכולת להתערב בהחלטות וגם לא לפטר שופטים, רק להיות קול חזק יותר במינוי שלהם

כרגע מינוי השופטים הוא בהסכמה של שני הצדדים.

אם הממשלה שולטת לחלוטין במינוי השופטים בג"ץ הופך להיות גוף פוליטי שכפוף לממשלה.

פורסם ב
55 דקות לפני, ravid said:

ברור שלא זכור לך שחוקקו חוק שאין בחירות. כרגע לא ניתן לעשות את זה. אם ההפיכה המשפטית תושלם- אז יהיה ניתן לבטל את הבחירות וכל מה שצריך שזה יקרה אלו 61 ח"כים שיש להם אינטרס שלא יהיו בחירות (יש הרבה יותר מ-61 כאלו).

העולם לא דיכוטומי בין דמוקרטיה ודיקטטורה. יש עוד יצירי כלאיים באמצע, כמו שיהיה אצלנו אם ההפיכה המשפטית תושלם כמו שהיא כרגע. לא דיקטטורה אבל לא בדיוק דמוקרטיה.

חןק יסוד הבחירות משוריין ל 80 חברי כנסת... לא מגין מה כל תרחישי האפוקליפסה שאתם מריצים לעצמכם. ואם בית המשפט העליון יחליט שהוא השליט העליון ולא משנה מה כתוב בחוק? (הוא כבר עושה את שה היום...)

פורסם ב
16 דקות לפני, שי123 said:

עדיין. וזה לא משנה את מה שאמרתי.

גם עם שליטה מוחלטת במינוי שופטים זאת לא דמוקרטיה.

לא נכון. פשוט לא נכון. ברוב המדינות הדמוקרטיות יש לנבחרי העם שליטה משמעותית במינוי שופטים. המבחן לאי תלות ודמוקרטיה הוא לא בהליך המינוי אלא בהליך ההדחה. אם אי אפשר להדיח, אין תלות

הממשלה ממנה יועמ"ש שהוא ראש תביעה כללית , הממשלה ממנה פרקטץליט מדינה  הממשלה ממנה רמטל ומפכל. הם כולם שפוטים שלה? שטויות. ברגע שהמינוי הוא "נגעת נסעת" אין תלות.

בדיוק להיפך. ככל שהליך מינוי השופטים לבית משפט חוקתי שדן בסוגיות ערכיות אינו בידי העם ונבחריו, הרי שיש פחות דמוקרטיה. קבוצה קטנה ומבוטלת שאף אחד לא בחר מחליטה מה נכון ולא נכון ומכריעה בשיקולי מדיניות. זו נקראת אריסטוקרטיה. 

העם לא יכל לבחור את נציגיו כי הם נפסלים על ידי השופטים. העם לא יכל לקבוע אפילו מדיניות הגירה למדינתו(!) כי השופטים החליטו לבטל 3 פעמים את חוקי המסתננים. וזה על קצה המזלג. אין דמוקרטיה בישראל, יש שלטון של שבט אחד שהתרגל שהמדינה של אבא שלו

פורסם ב
6 דקות לפני, שי123 said:

כרגע מינוי השופטים הוא בהסכמה של שני הצדדים.

אם הממשלה שולטת לחלוטין במינוי השופטים בג"ץ הופך להיות גוף פוליטי שכפוף לממשלה.

לשופטים לא צריכה להיות שום נגיעה בהליך המינוי לעליון

פורסם ב
27 דקות לפני, snufkin said:

לא נכון. פשוט לא נכון. ברוב המדינות הדמוקרטיות יש לנבחרי העם שליטה משמעותית במינוי שופטים. המבחן לאי תלות ודמוקרטיה הוא לא בהליך המינוי אלא בהליך ההדחה. אם אי אפשר להדיח, אין תלות

הממשלה ממנה יועמ"ש שהוא ראש תביעה כללית , הממשלה ממנה פרקטץליט מדינה  הממשלה ממנה רמטל ומפכל. הם כולם שפוטים שלה? שטויות. ברגע שהמינוי הוא "נגעת נסעת" אין תלות.

בדיוק להיפך. ככל שהליך מינוי השופטים לבית משפט חוקתי שדן בסוגיות ערכיות אינו בידי העם ונבחריו, הרי שיש פחות דמוקרטיה. קבוצה קטנה ומבוטלת שאף אחד לא בחר מחליטה מה נכון ולא נכון ומכריעה בשיקולי מדיניות. זו נקראת אריסטוקרטיה. 

העם לא יכל לבחור את נציגיו כי הם נפסלים על ידי השופטים. העם לא יכל לקבוע אפילו מדיניות הגירה למדינתו(!) כי השופטים החליטו לבטל 3 פעמים את חוקי המסתננים. וזה על קצה המזלג. אין דמוקרטיה בישראל, יש שלטון של שבט אחד שהתרגל שהמדינה של אבא שלו

כמה שתמשיך לרשום דברים לא נכונים לא ישנו את המציאות.

אין אף מדינה דמוקרטית שבה הממשלה שולטת בשלושת הרשויות.

במדינות שהרשות המבצעת ממנה את השופטים יש איזונים של אישור המינוי על ידי גוף אחר כמו בארה"ב, וגם בחלק אחר השופטים קובעים את רשימת המועמדים.

אתה מתלונן שבג"ץ פסל חוק מסתננים שמאפשר למדינה להחזיק מסתנן במעצר מנהלי במשך 3 שנים?

טוב שלא חוקקו שאפשר להוציא את המסתננים להורג.

בדיוק בשביל זה צריך את בג"ץ שישמור על זכויות אדם.

• בישראל, בניגוד לרוב הדמוקרטיות, הרשות השופטת היא כמעט הגורם היחיד הבולם את כוחה של הממשלה. אין בישראל שני בתי פרלמנט; אין נשיא שנבחר עצמאית ומחזיק בסמכויות ביצועיות; אין ביזור של הכוח באמצעות מבנה פדרלי ואין מנגנונים אחרים המאפשרים איזונים ובלמים.
  • בישראל, בניגוד לרוב הדמוקרטיות, אין שריון בחוקה של ההסדרים המבטיחים את מעמדם העצמאי של השופטים, כגון קביעותם בתפקיד, מועד פרישתם ודרכי מינוים והדחתם. אומנם ההסדרים הללו בישראל קבועים בחוק יסוד, אך ניתן לשנות חוק זה על ידי רוב רגיל בכנסת (אין צורך אפילו בהשגת רוב של 61 חברי הכנסת).

פורסם ב
16 דקות לפני, שי123 said:

כמה שתמשיך לרשום דברים לא נכונים לא ישנו את המציאות.

אין אף מדינה דמוקרטית שבה הממשלה שולטת בשלושת הרשויות.

במדינות שהרשות המבצעת ממנה את השופטים יש איזונים של אישור המינוי על ידי גוף אחר כמו בארה"ב, וגם בחלק אחר השופטים קובעים את רשימת המועמדים.

אתה מתלונן שבג"ץ פסל חוק מסתננים שמאפשר למדינה להחזיק מסתנן במעצר מנהלי במשך 3 שנים?

טוב שלא חוקקו שאפשר להוציא את המסתננים להורג.

בדיוק בשביל זה צריך את בג"ץ שישמור על זכויות אדם.

• בישראל, בניגוד לרוב הדמוקרטיות, הרשות השופטת היא כמעט הגורם היחיד הבולם את כוחה של הממשלה. אין בישראל שני בתי פרלמנט; אין נשיא שנבחר עצמאית ומחזיק בסמכויות ביצועיות; אין ביזור של הכוח באמצעות מבנה פדרלי ואין מנגנונים אחרים המאפשרים איזונים ובלמים.
  • בישראל, בניגוד לרוב הדמוקרטיות, אין שריון בחוקה של ההסדרים המבטיחים את מעמדם העצמאי של השופטים, כגון קביעותם בתפקיד, מועד פרישתם ודרכי מינוים והדחתם. אומנם ההסדרים הללו בישראל קבועים בחוק יסוד, אך ניתן לשנות חוק זה על ידי רוב רגיל בכנסת (אין צורך אפילו בהשגת רוב של 61 חברי הכנסת).

נו באמת... אני משער שאתה לא מהתחום אחרת אין לי הסבר למה שאתה כותב. בארצות הברית הנשיא ממנה את השופטים, באישור הסנאט. אתה יודע כמה שופטים מונו על ידי נשיא ממפלגה אחת כשהסנאט נשלט על ידי אותה מפלגה? המון. לרוב זה מה שקורה. אין שום "גוף מאשר" שהוא לא גורם נבחר!! זה דוקרטיה למען ה', זה מפליא שצריך לכתוב את זה בכלל.

לגבי מועד הפרישה וההדחה, הוצע גם על ידי המציעים לשריין ברוב גדול, בדומה להדחת נשיא מדינה. אז קאט דה בולשיט.

הרשות השופטת היא גורם לבלימת כוחה של הממשלה?! ספר את זה לילדות קטנות שנעצרו מעצר מנהלי עד תופ ההליכים בהתנתקות. ספר את זה ליאיר בעיניי זה חוקי לפיד. הרשות השופטת בישראל משמשת כבלם לצד אחד. וזה הכל בגלל הליך המינוי שנשלט *כל הזמן* על ידי השמאל. השופטים, יחד עם חברי הכנסת של השמאל ועורכי הדין הם *כל הזמן* הרוב. לכן יש לך שופטים משבט אחד, בעלי דעה אחת ומידי כמה שנים איזה עלי תאנה.

מעניין אם הייתם מגנים בחירוף נפש על מערכת דיקטטורית כזו אם היה מדובר ב נגיד 13 שופטים חרדים מתוך 15 (ולא 13 שופטים שמאל רדיקלים אשכנזים מתוך 15). אני מניח שלא. הכל פוזיציה, הכל אג'נדה. בגלל זה אתה מתרשם מבגץ שפוסל חוקי מסתננים כדאתה לא מצליח להפנים שבדמוקרטיה העם קובע ואחד הדברים הבסיסיים הם קביעת מדיניות הגירה כי יש לזה השלכות על הכל. ספר לתושבי דרום תל אביב ולקשישים  שנהרסו חייהם בגלל שבגץ התערב במדיניות הגירה כמה הוא דאג לזכויות האדם שלהם. הכל אג'נדה. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.