Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב
42 דקות לפני, snufkin said:

אני שמח על הרמה הגבוה של הטענות כי "שטויות" זה בהחלט רמת השיח שהשמאל מצליח להגיע אליה.  זה מצויין כי זה מחדד נקודה של בורות לא מעטנ מהצד הזה.

לעצם העניין, ברמה הנורמטיבית "על הנייר" בית משפט אכן אמור להיות כפוף לחוק וסמכותו מוסדרת בחוק יסוד השפיטה, אך דה פאקטו הוא מזמן חרג מסמכותו במקרים רבים ודוגמאות רבות לכך (פסד אפרופים, הלכת הסבירות ועוד). בגץ מזמן התנתק מלשון החוק ולעיתים אפילו נותן פרשנות הפוכה לחוק כי כך לדעתו היתה כוונתו של המחוקק.  בנוסף, הוא די הכשיר לעצמו יכולת לפסול אפילו חוקו יסוד (כשבחוק אין לו כזו גם לחוקים רגילים). כלומר, מקור הסמכות שלו מחוק יסוד אך הוא שם עצמו מעליה כשמתחשק לו בשם כל מיני פלפולים לא משפטיים (מושגים שהמציא כמו "עקרונות היסוד של השיטה" ובולשיט כזה? בתאכלס, דיקטטורה של אנשים שחושבים שהם מורמים מעם

באמצעות עמותות שמאל שעותרות על כל מה שלא מסץדר להן באג'נדה, יחד ביטול זכות העמידה, בית המשפט לחלוטין שולט וקובע מדיניות. מי שלא היה במסדרונות משרדי הממשלה, בטח לא שמע את המושג "לא בגיץ" מצד יועצים משפטיים (שמנהלים דה פאקטו את המשרדים) על כל יוזמה שאינה מסתדרת באגנדה שלהם, כך שלרוב הם מונעים מלכתחילה הרבה מפעולות הממשלה.

אבל אני מניח שאתה לא מכיר את הנושא לעומק אלא רק נסחף עם הזרם, בהצלחה בהפגנה וב"שביתה". סתם במקרה מתוך 15 שופטי בגץ במהלך עשרות שנים, 95% היו משבט אחד.

המשפט האחרון שלך הבהיר היטב את הפוזיציה ומאיזה מקום בנפש אתה מגבש את העמדות שלך. 

אני לא מתכוון להכנס לויכוח מעמיק בשעה הזאת. אני רק אסכם ואומר שאפשר בהחלט להתווכח האם בג"צ חורג מסמכויותיו או לא. מה שאסור בתכלית האיסור שיקרה הוא שלבג"צ לא תהיה סמכות על הכנסת, יחד עם הפיכת היועץ המשפטי למשרת אמון בלבד. מה שההצעה הזו אומרת מעשית הוא ש-61 ח"כים יכולים לעשות מה בראש שלהם, בלי שום חוק ובלי דין וחשבון לאף אחד. זה אסון. שום דבר לא ימנע מהם להפר זכויות אדם או את אמנת ז'נבה או כל הסכם אחר. אולי בממשלה הנוכחית לא תהיה לזה השפעה מיוחדת, אבל מה יהיה בעתיד? מה יקרה ביום שאחרי ביבי? מה יקרה בעוד 20 שנה? אנחנו הולכים על פני תהום והרפורמה הזאת מסירה את הגדר. 

בשביל הקטע שאלתי בינה מלאכותית האם יש דמוקרטיה בלי עילת סבירות:

Is there a democracy without reasonableness?

In theory, it is possible for a democracy to exist without reasonableness, but such a democracy would likely struggle to function effectively and would be plagued by instability and conflict. Reasonableness is an important aspect of democratic societies, as it helps to ensure that decisions are made in a fair and impartial manner, and that the rights and interests of all citizens are respected.

In practice, however, it can be difficult to define and enforce what is considered to be reasonable in a given society, and there may be disagreements over what constitutes reasonableness. This can lead to tensions and conflicts within democratic societies, but these are generally resolved through democratic processes such as free and open debate, voting, and the rule of law.

Therefore, while a democracy without reasonableness is possible in theory, it would likely be a highly flawed and ineffective system, and would not provide its citizens with the benefits and protections that a functioning democracy is expected to provide.

פורסם ב
לפני1 שעה , snufkin said:

אני שמח על הרמה הגבוה של הטענות כי "שטויות" זה בהחלט רמת השיח שהשמאל מצליח להגיע אליה.  זה מצויין כי זה מחדד נקודה של בורות לא מעטנ מהצד הזה.

לעצם העניין, ברמה הנורמטיבית "על הנייר" בית משפט אכן אמור להיות כפוף לחוק וסמכותו מוסדרת בחוק יסוד השפיטה, אך דה פאקטו הוא מזמן חרג מסמכותו במקרים רבים ודוגמאות רבות לכך (פסד אפרופים, הלכת הסבירות ועוד). בגץ מזמן התנתק מלשון החוק ולעיתים אפילו נותן פרשנות הפוכה לחוק כי כך לדעתו היתה כוונתו של המחוקק.  בנוסף, הוא די הכשיר לעצמו יכולת לפסול אפילו חוקו יסוד (כשבחוק אין לו כזו גם לחוקים רגילים). כלומר, מקור הסמכות שלו מחוק יסוד אך הוא שם עצמו מעליה כשמתחשק לו בשם כל מיני פלפולים לא משפטיים (מושגים שהמציא כמו "עקרונות היסוד של השיטה" ובולשיט כזה? בתאכלס, דיקטטורה של אנשים שחושבים שהם מורמים מעם

באמצעות עמותות שמאל שעותרות על כל מה שלא מסץדר להן באג'נדה, יחד ביטול זכות העמידה, בית המשפט לחלוטין שולט וקובע מדיניות. מי שלא היה במסדרונות משרדי הממשלה, בטח לא שמע את המושג "לא בגיץ" מצד יועצים משפטיים (שמנהלים דה פאקטו את המשרדים) על כל יוזמה שאינה מסתדרת באגנדה שלהם, כך שלרוב הם מונעים מלכתחילה הרבה מפעולות הממשלה.

אבל אני מניח שאתה לא מכיר את הנושא לעומק אלא רק נסחף עם הזרם, בהצלחה בהפגנה וב"שביתה". סתם במקרה מתוך 15 שופטי בגץ במהלך עשרות שנים, 95% היו משבט אחד.

גם אם תגיד עוד 100 פעם שבג"ץ קובע מדיניות זה לא ישנה את העובדה שבית המשפט יכול לכל היותר לפסול חוק של הכנסת ולא לקבוע מדיניות בעצמו.

וגם בפסילת חוקים הוא מאוד זהיר ופוסל פחות חוקים מאשר בתי משפט מקבילים בדמוקרטיות מערביות.

לגבי עילת סבירות וכו'- ברור שהמשפט מתבסס על הלכות ותקדימים. ככה זה עובד בכל העולם.

אי אפשר לחוקק חוקים שיכסו כל תרחיש אפשרי.

ספציפית את עילת הסבירות בכלל ירשנו מהמשפט הבריטי, והוא ממש לא המצאה של בג"ץ.

פורסם ב

מטורף איזה הנדסת תודעה של התקשורת קיימת ואיזה התססה ודרבון של אלו שהולכים להפגין כדי

שיחריפו את ההתנהגות שלהם לאלימות ,בכל אתר 3-4 כותרות ראשיות עם משפטים בומבסטיים

פורסם ב

ההבדל היחיד בין אנטישמים של ה-BDS לבין שמאלנים היום הוא השפה.

פשוט מתבייש, עושים לנו נזק ושם רע בעולם שגם ככה לא מחבב אותנו בלשון המעטה.

מפרסמים פייק באנגלית בטוויטר ובעיתוני "חדשות" כמו הארץ.

אף אחד לא הולך לדיקטטורה, זה רק הראש האלים וצמא הדם שלכם שחושב כך, 

באתם לשרוף את המועדון כי הפסדתם פאקינג בחירות דמוקרטיות.

במקום להפגין נגד פיגועים ולמען פתרונות לבטחון האישי, יוצאים הפריוולגים עם דגלי פלסטין להפגין על רפורמה שאין להם מושג בכלל מה היא,

רק אמרו להם בתקשורת שנגמרה המדינה אז הופ, לרחוב להפגין, כמו אחרוני הזומבים. 

בסוף בסוף הכל מסתכם בשנאת ביבי ובשנאת חרדים, לא מצליחים לקלוט ולקבל את זה שהוא שוב ראש ממשלה. 

תתאפסו על עצמכם ריבונו של עולם, המחנה שלכם קורא בלי בושה לדם ברחובות ולמלחמת אחים.

פורסם ב

ואשכרה הפורום הוחשך לצורך הזדהות עם המחאה, מביך ברמות

הנה החברים שלכם להפגנה

330391146_2400835840063841_5129567394866376478_n.jpg

פורסם ב
16 דקות לפני, פושטק said:

הנה החברים שלכם להפגנה

דגלי פלסטין ואנטיפה. שני סמלים של דמוקרטיה אוטופית

פורסם ב

הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ששנתיים המגינים הגדולים שלה גנץ ובנט סגרו אתכם בבית ולקחו מכם את חופש התנועה חופש התעסוקה הזכות לפרטיות הזכות לקנין הזכות לנשום

מזל שבגץ היה שם לעצור את הטרור אה?

ותמשיכו לדבר על המואשם בפלילים (שאתם ממש מתאמצים לא לראות ששמו לכם כפיל משום מה) ואל תתנו לי לעשות לכם ספוילר ולספר לכם שלכל מי שמגיע מספיק גבוה יש תיק מוכן

מה שכן הבדיחה הזאת יצאה לגמרי מפרופורציות

פורסם ב
14 דקות לפני, פושטק said:

הנה החברים שלכם להפגנה

אם אתה שואל אותי איך הגענו למצב הזה שהרבה אנשים תמימים, חושבים אשכרה שהולכים לעשות הפיכה דיקטטורית. הסיבה היא שהתקשורת מפמפמת את העובדה הזאת יום ולילה. נתניהו שיודע להסביר, לשווק, ולהרגיע, אסרו עליו להתערב בזה. 

אחרי ההתערבות של הנשיא, בא נראה מה יצא מכל הרפורמה הזאת. וקשה להבין בשביל מה צריך את המוסד המיותר הזה. ולא משנה בכלל מי הנשיא...

פורסם ב
37 דקות לפני, פושטק said:

הנה החברים שלכם להפגנה

יואו אמאלה מה ראיתי עכשיו 3 דגלי פלסטין ודגל אנטיפה מתוך קהל של 80 אלף, כמה מוסת וטיפש אפשר להיות כדי לחשוב שעל זה ההפגנה

פורסם ב
27 דקות לפני, סטלן בטלן השמן said:

הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון ששנתיים המגינים הגדולים שלה גנץ ובנט סגרו אתכם בבית ולקחו מכם את חופש התנועה חופש התעסוקה הזכות לפרטיות הזכות לקנין הזכות לנשום

ותמשיכו לדבר על המואשם בפלילים (שאתם ממש מתאמצים לא לראות ששמו לכם כפיל משום מה) ואל תתנו לי לעשות לכם ספוילר ולספר לכם שלכל מי שמגיע מספיק גבוה יש תיק מוכן

אם אני זוכר נכון מי שעשה פה 3 סגרים זה נתניהו.

פורסם ב
2 דקות לפני, NewGeneration said:

יואו אמאלה מה ראיתי עכשיו 3 דגלי פלסטין ודגל אנטיפה מתוך קהל של 80 אלף, כמה מוסת וטיפש אפשר להיות כדי לחשוב שעל זה ההפגנה

אשמח אם תחכים אותי מה הרפורמה, ומה בה מפחיד אותך שנהפוך לדיקטטורה. 

תודה.

אההה והלוואי שזו הייתה התמונה היחידה בסגנון, היו המון דגלי פלסטין (בכל ההפגנות עד כה)

ושלטים המשווים את לוין לקצין SS ואת נתניהו להיטלר. אבל גם זה בקטנה בטח.

פורסם ב
40 דקות לפני, סטלן בטלן השמן said:

ציני או הנדסת תודעה?

פורסם ב
13 דקות לפני, פושטק said:

תודה.

אההה והלוואי שזו הייתה התמונה היחידה בסגנון, היו המון דגלי פלסטין (בכל ההפגנות עד כה)

תראה מה אומרים בהונגריה ופולין.

בדיוק ככה זה התחיל גם אצלם.

אם הממשלה תמנה את השופטים לא תהיה פה דיקטטורה, אבל זאת גם לא תהיה דמוקרטיה.

• מנהלים ראשיים
פורסם ב
1 hour ago, פושטק said:

הנה החברים שלכם להפגנה

תשמע, בניגוד אליך שאני לא יודע מי אתה, אנשים יודעים מי אני. בושה תגיד לעצמך כי הפורום לא הוחשך. 

ואם לא מתאים לך, אל תרשום פה ואל תיהיה פה.

וגם עוד אנשים אחרים כמוכך, לכו תרשמו בפייסבוק של מכבי כי רק שם אתם חכמים.

פורסם ב
5 דקות לפני, amilov said:

תשמע, בניגוד אליך שאני לא יודע מי אתה, אנשים יודעים מי אני. בושה תגיד לעצמך כי הפורום לא הוחשך. 

ואם לא מתאים לך, אל תרשום פה ואל תיהיה פה.

וגם עוד אנשים אחרים כמוכך, לכו תרשמו בפייסבוק של מכבי כי רק שם אתם חכמים.

סליחה על הסמנטיקה, לא הוחשך, הופסק, קריטי מאד למסר 

ואתה קצת לחוץ לא? אסור להעביר ביקורת מבלי שתזרוק אותי מכאן?

פורסם ב
28 דקות לפני, פושטק said:

תודה.

דיקטטורה. אין בלמים על הרשות המבצעת, כל חוק שהיא רוצה להעביר, היא תעביר, גם אם הוא יפגע בזכויות הפרט. השופטים יבחרו ע״י הממשלה ויהיו המריונטות שלה, מה שיהפוך את המדינה לגן עדן לשחיתויות. אם החרדים ימשיכו לשלוט במוקדי הכוח(והם ימשיכו בגלל הדמוגרפיה), חוסר היכולת לבקר את הממשלה, תהפוך את המדינה שלנו ליותר ויותר דתית ופחות ליברלית, איראן סטייל.

זה רק הפן האזרחי, עכשיו תחשוב לבד מה זה יעשה לכלכלה שלנו, איזה בר דעת ירצה להפעיל כאן חממות הייטק במקום חשוך כזה? ולסכן את הפיקדנות שלו במקום שמחר הממשלה יכולה לקחת לו את הכסף בלי שיש מי שיגן עליו בביהמ״ש

אם אתה כבר אוהב תמונות, קח תמונה לראות איפה נהיה ביחס לעולם

0294534-C-0778-4875-BCF6-EA7-B8-B3-F0-A1

פורסם ב
1 דקה לפני, NewGeneration said:

דיקטטורה. אין בלמים על הרשות המבצעת, כל חוק שהיא רוצה להעביר, היא תעביר, גם אם הוא יפגע בזכויות הפרט. השופטים יבחרו ע״י הממשלה ויהיו המריונטות שלה, מה שיהפוך את המדינה לגן עדן לשחיתויות. אם החרדים ימשיכו לשלוט במוקדי הכוח(והם ימשיכו בגלל הדמוגרפיה), חוסר היכולת לבקר את הממשלה, תהפוך את המדינה שלנו ליותר ויותר דתית ופחות ליברלית, איראן סטייל.

זה רק הפן האזרחי, עכשיו תחשוב לבד מה זה יעשה לכלכלה שלנו, איזה בר דעת ירצה להפעיל כאן חממות הייטק במקום חשוך כזה? ולסכן את הפיקדנות שלו במקום שמחר הממשלה יכולה לקחת לו את הכסף בלי שיש מי שיגן עליו בביהמ״ש

כואב בעין מרוב בורות.

תקח סרטון קצר, אם לא יעזור אשלח עוד כמה דברים

פורסם ב

ולגבי ההפחדות הייטק, שזה חלק גדול בפרופגנדה 

הנה דוגמה נחמדה מהיום 

20230213_183558.jpg

• מנהלים ראשיים
פורסם ב
5 דקות לפני, פושטק said:

סליחה על הסמנטיקה, לא הוחשך, הופסק, קריטי מאד למסר 

ואתה קצת לחוץ לא? אסור להעביר ביקורת מבלי שתזרוק אותי מכאן?

לא זרקתי אותך, אבל אם זה בושה מבחינתם אז אל תכתוב כאן אם זה לא מסתדר לך. אבל מה, הכי כיף להביא ציטוט של כתב מערוץ 14 שאת התמונה בעצם הביא כתב הספורט של הערוץ, אז איפה הרצינות פה בעצם?

שאני אביא לך תמונות וציטוטים של ביבי ובן גביר משנים קודמות?

פורסם ב
2 דקות לפני, amilov said:

לא זרקתי אותך, אבל אם זה בושה מבחינתם אז אל תכתוב כאן אם זה לא מסתדר לך. אבל מה, הכי כיף להביא ציטוט של כתב מערוץ 14 שאת התמונה בעצם הביא כתב הספורט של הערוץ, אז איפה הרצינות פה בעצם?

אפשר לשאול מה ניסית לקיים בהשהיית הפעילות?

פורסם ב
1 דקה לפני, amilov said:

נשמה, 

התמונה היא טיפה בים

אם אתה מאיים עליי בציטוטים של פוליטיקאים אל מול עצימת עיניים בוטה מול מאות דגלי פלסטין ושלטי הסתה במהלך כל ההפגנות,

אז מה הטעם בכלל לדיון 

הפואנטה היא שזו הפגנה נגד ביבי, נגד הכיבוש ונגד חרדים.

90% מהאנשים שם לא יודעים על מה הרפורמה בכלל ומה הסעיפים בה.

פורסם ב
10 דקות לפני, NewGeneration said:

מהטבלאות הכי מטומטמות שראיתי בחיי.

לך תשווה בין נעל לספסל.

פורסם ב
Just now, פושטק said:

כואב בעין מרוב בורות.

תקח סרטון קצר, אם לא יעזור אשלח עוד כמה דברים

אתה יכול אולי לרשום בעצמך במקום לשלוח אותי לסרטונים? אתה טוען שאתה ״מבין״ על מה הרפורמה, אז בוא תסביר למה זה טוב לנו, האזרחים, שהממשלה תוכל להעביר כל חוק שתרצה בלי שיוכלו לבקר/לפסול אותו, ואיך כל זה לא יחשב בתור עריצות הרוב?

פורסם ב
9 דקות לפני, קמחי said:

מהטבלאות הכי מטומטמות שראיתי בחיי.

לך תשווה בין נעל לספסל.

בוא תחכים אותי, אחרי הרפורמה איפה יהיו האיזונים והבלמים של דמוקרטיה מודרנית? בכל דמוקרטיה נורמלית(לא נוסח טורקיה, הונגריה) יש את זה

פורסם ב
Just now, NewGeneration said:

אתה יכול אולי לרשום בעצמך במקום לשלוח אותי לסרטונים? אתה טוען שאתה ״מבין״ על מה הרפורמה, אז בוא תסביר למה זה טוב לנו, האזרחים, שהממשלה תוכל להעביר כל חוק שתרצה בלי שיוכלו לבקר/לפסול אותו, ואיך כל זה לא יחשב בתור עריצות הרוב?

אני בקשתי ממך להחכים אותי וקבלתי טבלה שאלוהים יודע מאיפה הגרלת אותה. 

אני טוען שהרפורמה טובה ושאתה טועה בכל מה שאתה כותב בנושא.

הסרטון לא יפגע בך, 2 דקות של לצאת קצת מהלופ שנאה שלך, תאמין לי יעשה לך טוב.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.