Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב

3 דקות לפני, ravid said:

בוא ספר לנו על מה הרפורמה

אפילו שאתה מחפש להתריס או משהו כזה אבל בכל אופן אתה מוזמן לקרוא באינטרנט לעומק ובנוסף גם לגשת 

ולראות דברים שיאיר לפיד אמר על זה בעבר ועדיין אומר ומצדיק חלק מהתוכנית

פורסם ב
8 דקות לפני, החתול הצהוב said:

השנה שעברה לא הייתה שקטה. ממרץ-אפריל היו פה לא מעט פיגועים, יש לומר

פיגועים היו פה תמיד. 

אבל היתה פה תקופה בלי בלוני תבערה, בלי טילים (ואם היו התגובה היתה מהירה וכואבת). 

הארץ הזאת מבורכת ומקוללת באותו זמן. 

זבת חלב ודבש ובמלחמה כבר 3000 שנה. 

הסבים והסבתות שלנו הקימו את המדינה בשביל שיהיה בית לכל היהודים, לא רק לסוג אחד. מדינה חופשית וליברלית שבה על אחד יכול לחיות כרצונו, בלי שישפטו אותו. 

כן, גם לדור שלהם היו פאקים, מפא"י בראשם - אבל המטרה היא ללמוד  מטעויות ולא לחזור עליהן על ספידים. 

כל מה שקורה כאן כבר כתוב בתנ"ך בהיסטוריה של עמנו, וכנראה מ2000 שנות גלות לא למדנו כלום. 

פורסם ב

כולכם לא בכיוון בעיניי.

המדינה הזו מתנהלת בשחיתות בכל פינה ומתחבאת מאחורי שעירים לעזאזל, פעם זה הערבים (שהם כמובן עם תרבות זבל עופות, הבעיה הגדולה שהמדינה ממשיכה לטפח את זה) פעם החרדים, פעם האתיופים, פעם זה השמאלנים ופעם זה הימין. ימשיכו להאכיל אותכם בכפית ולהסית כל פעם נגד ציבור *שלם* כזה או אחר. 

מעבר לפיגועים שממשיכים ומסתבר שימין מלא מלא זה חרטא ברטא, גם גילינו במהלך הסופש שחלק נכבד מהפעילות הפלילית של ארגוני הפשע הערבים (דרוזים בגליל במקרה הזה) יד ביד עם הצד הבטחוני בארץ, למי שתהה איך ארגוני פשע שמעורבבים עם חיזבאללה וארגונים עוינים מחוץ לארץ גדלו פה למימדים האלה.

תמשיכו להצביע ולהשפיע:doh:

פורסם ב
3 דקות לפני, red4peace said:

לא יודע, היה פה די שקט בתקופת בנט/לפיד. 

זוכר גם שאף אחד מהימין לא היה מוכן לקרוא לאחד מהם "אדוני ראש הממשלה" ולקבל את תוצאות הבחירות הדמוקרטיות שהיו פה. למעשה אני זוכר שהם התנגדו לכל מה שיכול לעזור למדינה ולאזרחים. אז עכשיו שהם עלו חזרה לשלטון נם מבקשים כבוד מאיתנו? שיזדיינו כולם. 

אז כן, אם אמנם החוקים של הדיקטטור וחבריו המושחתים והפונדמנטליסטים יעברו לא תהיה פה מלחמת אחים, אבל גם לא נישאר כאן בשביל לראות את הימין הופך את המדינה לאיראן. 

את החרא הזה תממנו בעצמיכם, אני לוקח את הסטארט אפ שלי שמכניס מטבע חוץ ועף מפה, וכמוני יש עוד הרבה. מספיק הרבה בשביל שברגע שלא נהיה פה המדינה תתמוטט כלכלית - שלא לדבר על הסנקציות שיתחילו להיות פה מצד העולם (ואל תשלו את עצמכם - יהיו). 

הימין נבחר בשביל להביא ביטחון ולהוריד את יוקר המחיה, לא בשביל להפוך אותנו מדמוקרטיה למלכות. אבל כנראה שמאז שהתיישבו בכיסא העדיפויות השתנו. 

אתה מבין שהבעיה פה היא הטרלול שכל אחד חושב במאה אחוז שהוא צודק ושונא אחד את השני בגלל דעות פולטיות? אף צד פה לא צודק ברמת ליבוי השנאה, כולם מטומטמים.

פורסם ב
4 דקות לפני, הנדון said:

אתה מבין שהבעיה פה היא הטרלול שכל אחד חושב במאה אחוז שהוא צודק ושונא אחד את השני בגלל דעות פולטיות? אף צד פה לא צודק ברמת ליבוי השנאה, כולם מטומטמים.

מה קשור שנאה ודעות פוליטיות?

ממשלה שבראשה עומד נאשם בפלילים רוצה לשנות את שיטת המשטר באופן חד צדדי ולהשתלט על בית המשפט.

ומה הם מתכוונים לעשות עם השינויים האלה? לא לשפר את המצב הביטחוני שבו חלקם מאשים את מערכת המשפט, אלא להעביר חוקים לא שוויוניים כמו פטור מגיוס לחרדים ולאפשר הפליה על פי אמונה דתית.

נראה לך הגיוני שמי שמעוניין לחיות במדינה דמוקרטית חופשית אמור לשבת בשקט במצב כזה?

פורסם ב
Just now, שי123 said:

ממשלה שבראשה עומד נאשם בפלילים רוצה לשנות את שיטת המשטר באופן חד צדדי ולהשתלט על בית המשפט.

שוב פעם חוזרים על אותם דברים.

אף אחד לא ישכנע אותי שאלו הפגנות למען הדמוקרטיה

צטט

נראה לך הגיוני שמי שמעוניין לחיות במדינה דמוקרטית חופשית אמור לשבת בשקט במצב כזה?

בינתיים אלו שאומרים שיש פה דיקטטורה כל שעה עגולה משמיעים את קולם וצועקים, אתה מבין כמה זה מפגר לטעון שהולכים לדיקטטורה שכל שעה ושבוע אוכלים על זה ת'מוח?

מי שטען לדמוקרטיה אשכרה נתן למפלגה של חמישה מנדטים להרכיב ממשלה, אני יכול להמשיך אבל זאת לא הפואנטה אם לא הבנת אני יעצור פה.

פורסם ב
9 דקות לפני, הנדון said:

שוב פעם חוזרים על אותם דברים.

אף אחד לא ישכנע אותי שאלו הפגנות למען הדמוקרטיה

בינתיים אלו שאומרים שיש פה דיקטטורה כל שעה עגולה משמיעים את קולם וצועקים, אתה מבין כמה זה מפגר לטעון שהולכים לדיקטטורה שכל שעה ושבוע אוכלים על זה ת'מוח?

מי שטען לדמוקרטיה אשכרה נתן למפלגה של חמישה מנדטים להרכיב ממשלה, אני יכול להמשיך אבל זאת לא הפואנטה אם לא הבנת אני יעצור פה.

אף אחד לא ישכנע אותך, אבל זה המצב.

בוא תסביר לי איך ראש ממשלה ממפלגה של 5 מנדטים זה מנוגד לשיטת הממשל במדינת ישראל.

יש פער גדול בין דמוקרטיה מערבית לדיקטטורה. 

יש לך מספיק דוגמאות. תבחר בין פולין, הונגריה ורוסיה.

זה הכיוון שאליו אנחנו הולכים.

פורסם ב
12 דקות לפני, שי123 said:

אף אחד לא ישכנע אותך, אבל זה המצב.

בוא תסביר לי איך ראש ממשלה ממפלגה של 5 מנדטים זה מנוגד לשיטת הממשל במדינת ישראל.

יש פער גדול בין דמוקרטיה מערבית לדיקטטורה. 

יש לך מספיק דוגמאות. תבחר בין פולין, הונגריה ורוסיה.

זה הכיוון שאליו אנחנו הולכים.

סבבה שיהיו פה כאלו הפגנות נגד השחיתות גם בזמן שהצד השני בשלטון אני אאמין שזה קשור לדמוקרטיה ולא לשעמום של אנשים מוסתים. אותי בכלל לא מעניין אף צד וזה לא ממש ישפיע על החיים שלי אם תהיה פה דמוקרטיה או דיקטטורה אני עדיין אצטרך לקום לעבודה ביום ראשון בבוקר.

פורסם ב
1 hour ago, BMTA said:

אפילו שאתה מחפש להתריס או משהו כזה אבל בכל אופן אתה מוזמן לקרוא באינטרנט לעומק ובנוסף גם לגשת 

ולראות דברים שיאיר לפיד אמר על זה בעבר ועדיין אומר ומצדיק חלק מהתוכנית

קראתי לעומק 7 פעמים על הרפורמה המוצעת ואני יודע בדיוק מה כתוב בה.

אני רוצה שאתה תסביר לי את הפרשנות ומה יקרה אחרי שהחוקים האלה יעברו.

פורסם ב
6 דקות לפני, ravid said:

כולם יהיו חייבים להיות דתיים ולשמור שבת ,לא יהיו ענפי ספורט יותר ויבנו לביבי ארמון בירושלים כאשר יאיר יהיה היורש שלו 

אתה יכול להסביר לי מה היא אומרת במידה וטעיתי?

פורסם ב
22 דקות לפני, ravid said:

אז ככה,

בנימין נתניהו יוכרז רשמית כמלך לבית דוד, תקום ממלכת יהודה מחדש שירושלים היא בירתה הנצחית, הר הבית יוחרב כליל ומקסימום נצא לאיזו מלחמת עולם שלישית על זה, אחרי שהכל יחרב יהיה אפשר לבנות מחדש את בית המקדש עם קבלן ערבי כמובן, לתלות כל מי שרק חושב לכיוון שמאל, את תושבי הקיבוצים יעבירו למחנות פליטים בדרום הארץ, אלו שישבעו אמונים יוכלו להישאר ולעבוד ברפת, את עין חרוד איחוד ישמידו כי המאוחד אמר כן לפשרה אבל בסופו של דבר יהרסו את הכל כי אף אחד לא באמת מבדיל בין איחוד למאוחד, כדורגל יסגר וכולנו נלמד ביחד תורה בעל פה ומי שיסע ביום שבת מזל"ט שמטיס חייל דרוזי יוריד אותו ישר, את ההפגנות בהבימה יחליפו מתקני התלייה וגרדומי הראשים, היחסים עם ארצות הברית ומדינות העולם ילכו וידרדרו עד שנהפוך למדינה מבודדת כמו חיפה (מזל שיש דרכון). בהצלחה למי שלא הצליח להשיג בזמן.

פורסם ב
לפני2 שעות , שי123 said:

ומה הם מתכוונים לעשות עם השינויים האלה? לא לשפר את המצב הביטחוני שבו חלקם מאשים את מערכת המשפט, אלא להעביר חוקים לא שוויוניים כמו פטור מגיוס לחרדים ולאפשר הפליה על פי אמונה דתית.

איכססס איך אתם אוהבים את המילה הזאת נאשם בפלילים זה משהו

אז מה אם אצלכם אביגדור ליברמן הורה לרצוח אנשים וטישטשו את זה

אולי בוא נגיד את האמת שהוא פשוט בינתיים במשפט על כלום ושום כלום והתיקים האלה זה צחוק מהעבודה עם 9000 עדים שעדיין לא הביאו שום דבר נורמלי וסתם מנסים להוציא פה מישהו שבכוח ילכלך על ביבי?

גם אתם כל כך אוהבים להגיד מדינה דמוקרטית כאילו מי ישמע עד עכשיו ביבי היה ראש ממשלה סטייל היטלר ורצח אנשים ברחוב, די עם השטויות

פורסם ב
1 דקה לפני, BMTA said:

כולם יהיו חייבים להיות דתיים ולשמור שבת ,לא יהיו ענפי ספורט יותר ויבנו לביבי ארמון בירושלים כאשר יאיר יהיה היורש שלו 

אתה יכול להסביר לי מה היא אומרת במידה וטעיתי?

אני חושב שאתה טועה. שום דבר ממה שתיארת פה לא יקרה. בכלל, לדעתי בטווח הקצר לא יהיה שינוי משמעותי.

אבל בוא תנסה שניה לחשוב מה עלול לקרות עוד 5-10 שנים ומעלה. וכשאתה עושה את זה נסה לזכור 3 עובדות:

1. בבחירות האחרונות מספר הקולות התחלק שווה בשווה בין הגושים, ולא מן הנמנע שהשלטון יתחלף מתישהו בעתיד הקרוב. זה רק עניין של זמן.

2. ביבי כבר בן 73. היום שאחרי ביבי גם הוא לא כל כך רחוק.

3. מה שיעור הריבוי הטבעי של הערבים והחרדים, ומה יהיה הרכב האוכלוסייה פה עוד נניח 25 שנה. 

עכשיו, אחרי שהפרטים האלה בראש שלך, נסה לחשוב מה עלול לקרות פה נניח בעשור הבא. הרעיונות המשוגעים שאתה והנדון זרקתם פה לא מציאותיים דווקא בגלל שזה ביבי. אבל ביבי לא ישלוט לנצח. מה יקרה אחרי ביבי? מי יהיה ראש הממשלה הבא? אולי לפיד? אולי ליברמן? אולי בכלל סמוטריץ? מה אתה יודע? 

הנה בוא אני אתן לך תרחיש ותחליט אתה כמה הוא סביר או הזוי: עוד 3 שנים האופוזיציה חוזרת לשלטון ומחליטה שהשיטה של הפריימריז מסוכנת לדמוקרטיה כי היא מאפשרת לקבלני קולות ולועדי עובדים כוח בלתי פרופורציונאלי שעלול להשפיע על טוהר הבחירות (לטענתה). אז מטילים הגבלות משמעותיות על פריימריז (או אוסרים אותו לחלוטין) והופ, מפלגת הליכוד מתפוררת ואין אף אחד שיכול לעשות שום דבר לגבי זה. 

פורסם ב

הנה חצי טור משעשע וקצת מוגזם של רולניק:

צטט

מארס 2030: זמן הנסיעה מתל אביב לירושלים הגיע לשלוש שעות, בעיקר בשל העומס האדיר בכניסה לירושלים בכביש מספר 1. בתגובה הודיעה שרת התחבורה מיכל גוטליב על בניית גשר עילי ממחלף שורש ועד הכניסה לירושלים. משרד התחבורה הכין מכרז לקבלת הצעות לבניית הגשר, ולאור לחץ של שרת התחבורה, אחד התנאים בו היה כי הקבלן יהיה תושב ירושלים — כדי לעודד את בירת הנצח של העם היהודי.

היועץ המשפטי של המשרד העיר בדיון פנימי כי מדובר בתנאי לא סביר, אך השרה הזכירה לו שהיא שוקלת להחליף אותו, והוא מיהר לנפק חוות דעת המסבירה את החוקיות של המכרז. הוגשו חמש הצעות של קבלנים מירושלים. אחד מהם, קבלן לעבודות תריסים בשם "משה וילונות", הומלץ לשרה על ידי לשכת ראש הממשלה, לאחר עבודות נהדרות שבוצעו במעונו הפרטי של ראש הממשלה. הצעתו הייתה גבוהה ב–20% משאר ההצעות, אך הוא זכה בגלל תנאי "כישורים מיוחדים" שנקבעו במכרז. עם זכייתו, העביר הקבלן את ביצוע העבודות לקבלני־משנה. לאחר עיכובים של שנתיים בהשלמת הגשר, אישרה הממשלה בישיבת בזק תוספת של 4 מיליארד שקל לתקציב הגשר. בחדשות 12 דווח שאישור התוספת הוא ניצחון גדול נוסף לרפורמה המשפטית. לפני הרפורמה, המשפטנים היו עוצרים ומעכבים מהלכים כאלה, הסבירה השרה לעיתונאים. במארס 2035 נפתח הגשר לנסיעה בטקס רב רושם והוסר הלוט מעל שמו — "גשר מירי רגב", על שם שרת תחבורה לשעבר: פורצת דרך, מנהיגה חברתית וכיום המפיקה והמגישה של תוכנית הטלוויזיה הפופולרית בערוץ 13 בימי שישי "7 עם מירי".

שבוע לאחר פתיחת הגשר, בזמן שנסעו עליו 150 מכוניות, הוא התמוטט ו–45 בני אדם נהרגו. הממשלה הוציאה צו איסור פרסום על פרטי ההתמוטטות, בטענה שמדובר בסיכון לביטחון המדינה. סרטונים שהופצו ברשתות מהתמוטטות הגשר הוגדרו על ידי ראש הממשלה כהסתה. מנכ"לית המשרד לביטחון אסטרטגי, שהייתה בעבר הלוביסטית של פייסבוק בישראל, הגיעה להסכם עם הרשתות החברתיות שכל הסרטונים מ"אירוע הגשר" ייחסמו אוטומטית על ידי האלגוריתמים של הפלטפורמות.

הציבור איבד עניין במהירות באירוע קריסת הגשר, משום ששבוע לאחר קריסתו פירסם אל"מ במיל' גור דובים פוסט בפייסבוק שבו כתב כי "נתניהו הוא מניאק", ובאולפני חדשות 12, 13 ו–14 עסקו ללא הפסקה בהשלכות החמורות של האמירה המסיתה. אלדד יניב, שהופיע בכל שלושת האולפנים במקביל, קרא לחשבון נפש של השמאל.

אפריל 2030: שר האוצר החליט למנות את משה נאמן ליו"ר רשות שוק ההון, המפקחת על כלל החברות שמנהלות 3 טריליון שקל — חצי מהנכסים הפיננסיים של הציבור. נאמן נעדר השכלה רלוונטית, אבל היה סמנכ"ל מכירות של חברת הגיימינג המצליחה 777 — מפעילת משחקי הרשת הפופולריים "פוקימונג" ו"כרישים רעבים". אתרי אינטרנט עצמאיים ציינו כי מדובר במינוי מסוכן, אבל משפטנים הבהירו כי מיותר לעתור נגד המינוי בהיעדר עילת האי־סבירות. שבוע לאחר מינויו לתפקיד, הודיע נאמן כי איש העסקים טדי מצליח, המייסד של 777, יקבל היתר שליטה לרכוש את חברת הביטוח מגדל, המנהלת כ–400 מיליארד שקל של כספי ציבור. מימון העסקה יבוצע בהלוואה שמצליח קיבל מכספי המבוטחים של חברת הביטוח הפניקס, שהשליטה בה הועברה בסוף 2023 לאחת ממשפחות המלוכה של אבו דאבי. לטדי מצליח, אגב, עסקי נדל"ן משותפים נרחבים בלונדון עם בנו של הסולטן מחמוד אל־מקטום. לא הוגשו עתירות או פניות לרשות שוק ההון, שאישרה את העסקה, כי בשלב זה המשפטנים ועורכי הדין הפנימו ולמדו את שלל ההחלטות של בית המשפט העליון שהתקבלו בעניינים דומים מאז ההפיכה המשטרית.

2029 הסתיימה גם היא בהפסדים כבדים בקרנות הפנסיה הפרטיות, אבל שר האוצר הקדים להודיע שהממשלה תפצה את רוב החוסכים במענקים מתקציב המדינה שיינתנו על פי קריטריונים שתקבע ועדה פנימית במשרד, שבראשה עומד משה ישר־דרך, יו"ר סניף פתח תקוה בליכוד.

מאי 2030: אי־סדרים כספיים נחשפו באחד הבנקים הדיגיטליים החדשים שנפתחו במסגרת מהפכת הפינטק שעליה הכריז ארבע שנים קודם לכן שר האוצר. ברשתות החברתיות ובבלוגים עצמאיים פורסמו חשדות כי המנכ"ל נהג להתעמר בעובדות של הבנק שסירבו להצעות שונות שלו. יו"ר הבנק הוא דמות ידועה במדורי הרכילות וחברו הקרוב של שר האוצר. עו"ד יצחק מציק פנה למפקח על הבנקים בבנק ישראל בתביעה לחקור את החשדות — אך הפנייה נדחתה. עו"ד מציק עתר לבג"ץ, והרכב של שלושה שופטים נקבע לדיון בתיק. שניים מהשופטים בהרכב היו שותפים במשרד עורכי הדין שייצג במשך שנים את חברת הביטוח שבשליטת יו"ר הבנק. העתירה נדחתה. לאחר חודשיים נקלע הבנק לקשיי נזילות חמורים ונאלץ להודיע על הקפאת משיכת פיקדונות. אבל נגיד בנק ישראל, שמונה שנה קודם לכן בידי שר האוצר, הודיע מיד שהממשלה תערוב לכל הפיקדונות של הבנק — מכספי משלם המסים. מנכ"ל הבנק נשאר בתפקידו והדירקטוריון העניק לו בסוף השנה בונוס מיוחד, לאור ההישגים שהוביל במו"מ עם רשויות הפיקוח. עתירות שהוגשו לבג"ץ נגד בנק ישראל, רשות שוק ההון ורשות ניירות ערך, ודרשו לחקור את האירועים בבנק, נדחו כולן בהיעדר עילת אי־סבירות.

6 ביוני 2030: ממבחני פיז"ה שפורסמו באירופה עולה שישראל ירדה השנה למקום 32 והאחרון ברמת האוריינות במדעים מדויקים והבנת הקריאה של תלמידי בית ספר יסודי בקרב המדינות המפותחות. בדיון שנערך בוועדת החינוך של הכנסת, הסביר סגן השר מטעם ש"ס שהמתודולוגיה של מבחני פיז"ה שגויה, נובעת משיקולים אנטי־יהודיים ושבשנה הבאה המשרד מתכוון להפסיק לשתף פעולה עם המבחנים הבינלאומיים — ולהישען על מבחנים מקומיים, שפותחו בקהלת ומביאים בחשבון גם אוריינות בנושא דת, מקרא ומשנתו של מילטון פרידמן. ח"כ שמחה רוטמן הסביר בדיון שממילא המבחנים אינם רלוונטיים, משום שהם משקפים בעיקר את התוצאות הממוצעות. הוא הפנה את תשומת לב העיתונאים לתוצאות המצוינות של העשירון העליון של הנבחנים, שהיו קרובות לאלה של תלמידי סינגפור ודרום קוריאה. רוטמן הסביר שהתוצאות האלה הן תוצאה ישירה של ההפרטה המוצלחת של מערכת החינוך על פי תוכנית קהלת, שבעקבותיה קמו בישראל עשרות בתי ספר פרטיים. עתירות לבג"ץ של הורים באזורים שבהם לא קמו בתי ספר פרטיים איכותיים בטענות של "אי־שוויון", נדחו כולן. מחקר מאוניברסיטת תל אביב, שתוצאותיו פורסמו בבלוגים באינטרנט, טען ש–90% מהעובדים בחברות ההייטק שהונפקו בשנים האחרונות הם בוגרי בתי ספר פרטיים מהמרכז. שר החינוך טען שהמחקר הוא "פייק ניוז". באולפני החדשות נמשך כל השבוע דיון בפוסט נוסף של אל"מ במיל' גור דובים, שכתב ששר הבריאות הוא "זבל". אלדד יניב הסביר באולפן שבדיוק בגלל אנשים כאלה הוא מתבייש במחנה שאליו השתייך בעבר.

10 ביולי 2030: החברה המרכזית למשקאות, מונופול הידוע עוד בשם קוקה קולה ישראל, קיבלה החלטה שלפיה כל מסעדה וכל קיוסק שמוכרים את המשקאות שלה, לא יהיו רשאים למכור אצלם משקאות של חברות מתחרות, ואם יעשו כן היא לא תספק להם מוצרים שלה, וגם תיקח את המקרר והשלטים שסיפקה להם. כמה בעלי קיוסקים הגישו תלונה בנושא לרשות התחרות, אבל ראש הרשות החדש, כלכלן שעבד קודם לכן בחברת ייעוץ המיזוגים האמריקאית הנודעת צ׳רלס ריוור ושימש כעמית מחקר במכון קהלת, החליט שאין מה לחקור, כי ה"שוק", לדבריו, "הוא חופשי". תמיד. כל מעורבות ממשלה, הסביר, רק מפריעה לשוק.

עתירה שהוגשה לבג"ץ נגד רשות התחרות על ידי כמה בעלי קיוסקים נדחתה מיד, והשופטים הזכירו לעותרים שעילת האי־סבירות בוטלה וכך גם עתירות מסוג זה. בחדשות 12, שבהתאם לרפורמה של שלמה קרעי הוכפפה ישירות להנהלת קוקה קולה ישראל, דווח מיד באותו ערב שבית המשפט למעשה קבע שקוקה קולה אינה מונופול, והיא מיטיבה עם הציבור.

חסימת הערוץ של בג"ץ הובילה את האזרח משה כהן מבית ים להגיש תביעה ייצוגית נגד החברה המרכזית למשקאות. הדיון בתביעה נקבע אצל השופט אפרת נוה, שמונתה באחרונה לבית המשפט מחוזי. נוה הייתה עורכת דין עם שש שנות ותק בתחום המעמד האישי — אבל נציגי הקואליציה בוועדה לבחירת שופטים התלהבו במיוחד מכישרונה. בן זוגה, מנשה נוה, הוא בעל חנות גדולה לחומרי בניין וגם קבלן קולות ידוע במרכז הליכוד. נוה הבטיח לחבריו שאפרת תהיה נאמנה למפלגה. חוות דעת של כלכלנים ששכרה קוקה קולה הזכירו ש"השוק הוא חופשי", והשופטת דחתה את התביעה על הסף.

לאחר שכל המוצרים המתחרים לקוקה קולה לא היו יותר בנמצא במסעדות ובקיוסקים, העלתה החברה המרכזית את המחיר של כל בקבוק ב–30%. את 2030 סיימה החברה המרכזית ברווח שיא של כמיליארד שקל. תרומה נוספת לרווחיות של האימפריה הייתה עלייה חדה ברווחי החברה הבת שלה, קשת, הבעלים של ערוץ 12, הודות לעלייה חדה בתקציבי פרסום של הממשלה. מנכ"ל משרד האוצר הסביר בסרטון שהעלה לטוויטר ש"תענוג לפרסם בערוץ פטריוטי".

קולות ביקורת שנשמעו בחברה החרדית על העלייה החדה במחיר הקולה הביאה את אריה דרעי, בשבתו כשר בריאות, פנים, רווחה, שיכון, חינוך ותרבות — להכריז על תקציב מיוחד של מיליארד שקל למשפחות מרובות ילדים למימון שוברי הנחה לקניית מוצרי קוקה קולה. גם תקציב משרד הבריאות הוגדל בחצי מיליארד שקל, כדי להתמודד עם העלייה נוספת בהוצאות על טיפול במחלת הסוכרת בקרב צעירים. אל"מ במילואים גור דובים פירסם פוסט נוסף שבו קרא למרי אזרחי. אלדד יניב קרא בערוץ 13 לחשבון נפש של האופוזיציה.

פורסם ב
2 דקות לפני, ravid said:

הנה חצי טור משעשע וקצת מוגזם של רולניק:

פברואר 23 ראש לשכת איגוד עורכי הדין מקבל שוחד מיני עבור קידום מועמדת ללא רקע מקצועי

שמצדיק זאת לתפקיד שופטת (שהקודם לפניו קיבל גם :) )

פורסם ב
1 hour ago, maccabi-king said:

איכססס איך אתם אוהבים את המילה הזאת נאשם בפלילים זה משהו

אז מה אם אצלכם אביגדור ליברמן הורה לרצוח אנשים וטישטשו את זה

אולי בוא נגיד את האמת שהוא פשוט בינתיים במשפט על כלום ושום כלום והתיקים האלה זה צחוק מהעבודה עם 9000 עדים שעדיין לא הביאו שום דבר נורמלי וסתם מנסים להוציא פה מישהו שבכוח ילכלך על ביבי?

גם אתם כל כך אוהבים להגיד מדינה דמוקרטית כאילו מי ישמע עד עכשיו ביבי היה ראש ממשלה סטייל היטלר ורצח אנשים ברחוב, די עם השטויות

לא הבנתי על מה אתה מתלונן.

נאשם בפלילים זה תאור עובדתי ולא הבעת דעה.

מדינה דמוקרטית זה לא ביטוי, יש לזה משמעויות שחשובות לחלק גדול מהעם שגר בישראל, גם אם לך זכויות אדם ושיוויון, ועוד כל מיני ודברים שוליים כאלה לא ממש חשובים.

פורסם ב
לפני3 שעות , הנדון said:

סבבה שיהיו פה כאלו הפגנות נגד השחיתות גם בזמן שהצד השני בשלטון אני אאמין שזה קשור לדמוקרטיה ולא לשעמום של אנשים מוסתים. אותי בכלל לא מעניין אף צד וזה לא ממש ישפיע על החיים שלי אם תהיה פה דמוקרטיה או דיקטטורה אני עדיין אצטרך לקום לעבודה ביום ראשון בבוקר.

אבל ההפגנות הן לא נגד שחיתות.

כמו שרשמתי למעלה - גם אם לך דברים כמו שוויון וזכויות אדם לא חשובים, לא ברור לי למה נראה לך מוזר שאנשים אחרים כן יוצאים להפגין נגד.

פורסם ב
לפני2 שעות , BMTA said:

פברואר 23 ראש לשכת איגוד עורכי הדין מקבל שוחד מיני עבור קידום מועמדת ללא רקע מקצועי

שמצדיק זאת לתפקיד שופטת (שהקודם לפניו קיבל גם :) )

חחח איזה מצחיק אתה. זה רק מראה כמה אין לך שום הבנה של הרפורמה הזו.

במצב היום (שגם הוא לא תקין ודורש שינוי) דרושה הסכמה של 7 חברי ועדה מתוך 9 כדי למנות או להדיח שופט. זאת אומרת שגם אם חבר או שניים סרחו, עדיין השפעתם קטנה יחסית בהשוואה למצב המוצע שבו דרושים רק 5 מתוך 9. דבר שני- הטענה שלך שאחד החברים בועדה היה חשוף לשוחד לא רק שלא נעלמת בעקבות הרפורמה אלא אף מחריפה כי עכשיו לא רק שכל חבר בועדה עדיין חשוף לשוחד, עכשיו הוא גם מוטה פוליטית. וואלה בוא תסביר לי מה ברפורמה ימנע ממועמדות למצוץ לפוליטיקאי שיושב בועדה במקום לעורך הדין. 

וזה לא רק העניין של מינוי שופטים. לועדה למינוי שופטים יש גם סמכות להדיח שופטים. אז מעניין מה יקרה להחלטות השיפוט (ובפרט איזה תיק אחד ספציפי שאולי יגיע לערעור בעליון) כאשר השופטים יודעים שגם הקידום שלהם ובכלל עצם המשרה שלהם תלויה בידיים של הליכוד. הבנתם את האבסורד? ביבי (או ביטן. או דרעי או כל אחד אחר) אשכרה יכול לפטר את השופטים שיפסקו במשפט שלו, וזה בסדר כי נשיא לשכת עורכי הדין קיבל שוחד מיני. אבל בוא, תמשיך ללמד אותנו על הרפורמה כי אנחנו לא מבינים מה כתוב בה.

פורסם ב
לפני4 שעות , שי123 said:

לא הבנתי על מה אתה מתלונן.

נאשם בפלילים זה תאור עובדתי ולא הבעת דעה.

מדינה דמוקרטית זה לא ביטוי, יש לזה משמעויות שחשובות לחלק גדול מהעם שגר בישראל, גם אם לך זכויות אדם ושיוויון, ועוד כל מיני ודברים שוליים כאלה לא ממש חשובים.

תמשיכו להגיד שזכויות אדם לא יהיו פה ברגע שתעבור הרפורמה, בסוף עוד תאמינו לעצמכם

הרי ברור, ביבי מחפש לעצמו איזה עבד שחור גיי בשביל שרה וחיכה עשרות שנים לרפורמה הזאת בשביל להעביר חוק העבדות על שחורים גייז

בינתיים כל מה שהרפורמה הזאת מנסה להעביר זה שלביבי יהיה אפשרות להנהיג פה את הממשלה לא משנה מה קורה במשפט המוטה הזה(עיין בטוויטר היום של עמית סגל על העדות של מיקי גנור שאומר במפורש שנסחט כדי לשקר בתיק 4000) וכדי שדרעי כן יוכל להיות שר בממשלה

הבעיה שהשנאה לביבי מעוורת אותכם והחלטתם שזה בא לרמוס זכויות אדם

אולי זה לא הכי אתי, ולא הכי ישר, ולא הכי הגון, אבל מפה ועד השטויות שפלטת על זכויות אדם, אנחנו רחוקים שנות אור

נו שוין

פורסם ב

ציפור נפשו של השמאל האליטיסטי היא הועדה למינוי שופטים, משום שדרך שליטה בועדה אפשר בעצם להשיג שליטה מדינית בלי להיבחר ובלי להתחשב ברצון רוב העם.

זו הנקודה הקריטית. בית משפט שדן בשאלות של איזון ערכים ומדיניות, חייב לשקף את מגוון האוכלוסיה באופן יחסי. אחרת זו דיקטטורה אריסטוקרטית ולא דמוקרטיה. וזה בדיוק מה שהשמאל מנסה לשמר כרגע. רוב בועדה (שופטים מכהנים שהם מינו +פוליטיקאים מהשמאל), יבטיח לו את המשך ההגמוניה. רוב אחר, יתחיל מגמה של דמוקרטיזציה בישראל.

פורסם ב
1 hour ago, snufkin said:

ציפור נפשו של השמאל האליטיסטי היא הועדה למינוי שופטים, משום שדרך שליטה בועדה אפשר בעצם להשיג שליטה מדינית בלי להיבחר ובלי להתחשב ברצון רוב העם.

זו הנקודה הקריטית. בית משפט שדן בשאלות של איזון ערכים ומדיניות, חייב לשקף את מגוון האוכלוסיה באופן יחסי. אחרת זו דיקטטורה אריסטוקרטית ולא דמוקרטיה. וזה בדיוק מה שהשמאל מנסה לשמר כרגע. רוב בועדה (שופטים מכהנים שהם מינו +פוליטיקאים מהשמאל), יבטיח לו את המשך ההגמוניה. רוב אחר, יתחיל מגמה של דמוקרטיזציה בישראל.

הפסקה הראשונה שלך היא שטויות. בית המשפט כפוף לספר החוקים וספר החוקים נקבע ע"י הרשות המחוקקת ששם נמצא הייצוג של מגוון האוכלוסייה. בית משפט לא יכול לפסוק נגד החוקים שקבעה הכנסת. לטעון שבית המשפט מחזיק "שליטה מדינית" - נשמע לי כמו תוצאה של הסתה מצד אתם יודעים מי נגד בתי המשפט.

פורסם ב
1 hour ago, ravid said:

הפסקה הראשונה שלך היא שטויות. בית המשפט כפוף לספר החוקים וספר החוקים נקבע ע"י הרשות המחוקקת ששם נמצא הייצוג של מגוון האוכלוסייה. בית משפט לא יכול לפסוק נגד החוקים שקבעה הכנסת. לטעון שבית המשפט מחזיק "שליטה מדינית" - נשמע לי כמו תוצאה של הסתה מצד אתם יודעים מי נגד בתי המשפט.

אני שמח על הרמה הגבוה של הטענות כי "שטויות" זה בהחלט רמת השיח שהשמאל מצליח להגיע אליה.  זה מצויין כי זה מחדד נקודה של בורות לא מעטנ מהצד הזה.

לעצם העניין, ברמה הנורמטיבית "על הנייר" בית משפט אכן אמור להיות כפוף לחוק וסמכותו מוסדרת בחוק יסוד השפיטה, אך דה פאקטו הוא מזמן חרג מסמכותו במקרים רבים ודוגמאות רבות לכך (פסד אפרופים, הלכת הסבירות ועוד). בגץ מזמן התנתק מלשון החוק ולעיתים אפילו נותן פרשנות הפוכה לחוק כי כך לדעתו היתה כוונתו של המחוקק.  בנוסף, הוא די הכשיר לעצמו יכולת לפסול אפילו חוקו יסוד (כשבחוק אין לו כזו גם לחוקים רגילים). כלומר, מקור הסמכות שלו מחוק יסוד אך הוא שם עצמו מעליה כשמתחשק לו בשם כל מיני פלפולים לא משפטיים (מושגים שהמציא כמו "עקרונות היסוד של השיטה" ובולשיט כזה? בתאכלס, דיקטטורה של אנשים שחושבים שהם מורמים מעם

באמצעות עמותות שמאל שעותרות על כל מה שלא מסץדר להן באג'נדה, יחד ביטול זכות העמידה, בית המשפט לחלוטין שולט וקובע מדיניות. מי שלא היה במסדרונות משרדי הממשלה, בטח לא שמע את המושג "לא בגיץ" מצד יועצים משפטיים (שמנהלים דה פאקטו את המשרדים) על כל יוזמה שאינה מסתדרת באגנדה שלהם, כך שלרוב הם מונעים מלכתחילה הרבה מפעולות הממשלה.

אבל אני מניח שאתה לא מכיר את הנושא לעומק אלא רק נסחף עם הזרם, בהצלחה בהפגנה וב"שביתה". סתם במקרה מתוך 15 שופטי בגץ במהלך עשרות שנים, 95% היו משבט אחד.

פורסם ב
לפני4 שעות , maccabi-king said:

תמשיכו להגיד שזכויות אדם לא יהיו פה ברגע שתעבור הרפורמה, בסוף עוד תאמינו לעצמכם

הרי ברור, ביבי מחפש לעצמו איזה עבד שחור גיי בשביל שרה וחיכה עשרות שנים לרפורמה הזאת בשביל להעביר חוק העבדות על שחורים גייז

בינתיים כל מה שהרפורמה הזאת מנסה להעביר זה שלביבי יהיה אפשרות להנהיג פה את הממשלה לא משנה מה קורה במשפט המוטה הזה(עיין בטוויטר היום של עמית סגל על העדות של מיקי גנור שאומר במפורש שנסחט כדי לשקר בתיק 4000) וכדי שדרעי כן יוכל להיות שר בממשלה

הבעיה שהשנאה לביבי מעוורת אותכם והחלטתם שזה בא לרמוס זכויות אדם

אולי זה לא הכי אתי, ולא הכי ישר, ולא הכי הגון, אבל מפה ועד השטויות שפלטת על זכויות אדם, אנחנו רחוקים שנות אור

נו שוין

מה שמדובר כרגע זאת לא רפורמה, אלא שינוי המשטר בישראל.

אתה יכול לזלזל כמה שאתה רוצה, אבל יש לך מספיק דוגמאות מסביב כמו פוטין ברוסיה וארדואן בטורקיה.

בלי מערכת משפט עצמאית אין מי שיגן על זכויות היסוד של האזרחים.

וזה בכלל לא קשור לביבי.

הוא כבר בן 73 ולא יהיה ראש ממשלה לעד, אבל אנחנו נישאר עם ההשלכות של השינויים האלה גם אחריו.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.