Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב

אם בן גביר יצליח ליישם 10-20% מהכוונות שלו בממשלה של ביבי אני אהיה מרוצה. לאט לאט, בסוף נגיע להכל ולכולם. 

פורסם ב
לפני12 שעות , Krishi said:

אם בן גביר יצליח ליישם 10-20% מהכוונות שלו בממשלה של ביבי אני אהיה מרוצה. לאט לאט, בסוף נגיע להכל ולכולם. 

מספיק לי רק שהמדינה תתחיל לתת גיבוי לחיילי צהל, אם יהיה חייל אחד שהוריד מחבל והולך לחקירה על זה הוא נכשל מבחינתי. ברגע שמג"ב יחזרו לפרק כל ערבי שמרים אבן במקום אוהדי כדורגל רק אז ההתרעה תחזור. 

פורסם ב
לפני16 שעות , AvielMaccabi4 said:

אשרייך שאתה מגדיר עצמך איש ימין ועדיין ייחלת למעבר של מרצ ובל״ד את אחוז החסימה, רוויזיוניסט ממלכתי אמיתי. ספר לי שוב איך בגין היה מתבייש בליכוד של היום ואיך הנאשם בפלילים לקח לך את המפלגה ולכן אתה בוחר במחנה השני שרעיונותיו הם ממך והלאה, אבל כולם בו אציליים וממלכתיים.

מה רעיונות "מחנה הימין" כיום ואיך הם קשורים לבגין?

פורסם ב
לפני6 שעות , סלבה said:

מה רעיונות "מחנה הימין" כיום ואיך הם קשורים לבגין?

אני לא טענתי שנתניהו הוא ממשיך דרכו של בגין, אני סך הכל מנסה להבין איך אדם שמגדיר עצמו ימני מעדיף את האלטרנטיבה של מרצ-עבודה-ערבים בממשלה שבראשה עומד הדחליל החלול.

אתה יכול להמשיך לשים מרכאות על התיאור הזה ולספר כמה זה לא ימין עד הבחירות הבאות(מזכיר שוב, האלטרנטיבה זה העבודה-מרצ-ערבים) אבל המדיניות הרופסת וההפקרות הביטחונית בשנה האחרונה גרמה למעל עשרה מנדטים ״להתעורר״, גם אם מבחינתם זה לבחור באופציה הפחות גרועה ולבלוע את הצפרדע בנושאים מסוימים.

עכשיו אני אשאל אותך הפוך כי כנראה שאני לא בקיא במשנתו של בגין כמוך וכמו שאר הליכודניקים לשעבר שמתביישים במה שנהיה מהתנועה, כמה רחוקים רעיונות מחנה הימין מבגין לרמה שזה גורם לבן אדם לנטוש ולתמוך במחנה שבז לכל מה שהוא מאמין בו? אני שם את הבית שלי על זה שיש משמעותית הרבה יותר אנשים שהצביעו לפחות פעם אחת לליכוד בראשות בגין שתומכים במפלגה גם היום מאשר כאלה שלא.

פורסם ב

אחלה סמוטריץ' (זה מ-2018), יהיה נחמד אם יקבל את תיק האוצר

פורסם ב
1 hour ago, Krishi said:

אחלה סמוטריץ' (זה מ-2018), יהיה נחמד אם יקבל את תיק האוצר

חותם על כל מילה שהוא אמר שם, רק שלשר האוצר אין נגיעה בתחומים האלה. שר המשפטים, שר הכלכלה, שר העבודה אלו תיקים הרבה יותר רלוונטיים לנושאים כאלו.

פורסם ב
3 דקות לפני, ravid said:

חותם על כל מילה שהוא אמר שם, רק שלשר האוצר אין נגיעה בתחומים האלה. שר המשפטים, שר הכלכלה, שר העבודה אלו תיקים הרבה יותר רלוונטיים לנושאים כאלו.

לא אכפת לי איך, רק שיוציא לפועל

פורסם ב
On 5.11.2022 at 11:56, AvielMaccabi4 said:

אשרייך שאתה מגדיר עצמך איש ימין ועדיין ייחלת למעבר של מרצ ובל״ד את אחוז החסימה, רוויזיוניסט ממלכתי אמיתי. ספר לי שוב איך בגין היה מתבייש בליכוד של היום ואיך הנאשם בפלילים לקח לך את המפלגה ולכן אתה בוחר במחנה השני שרעיונותיו הם ממך והלאה, אבל כולם בו אציליים וממלכתיים.

תודה לך על הפרשנות המעמיקה. לא ייחלתי למעבר של מרצ ובל"ד (אני שמח מאוד שהם לא עברו את אחוז החסימה). ייחלתי למנהיג ליכוד שיאפשר לליכוד לעשות את מה שצריך באמת בשביל מדיניות ימנית אמיתית, בכל התחומים, ללא סייגים ומבלי להיות כפוף לסחטנות. 

פורסם ב
On 5.11.2022 at 08:29, Sixto Rodriguez said:

נאשם בפלילים זה לא אשם.

אני באמת ובתמים מאמין שאם היית קורא את הפרוטוקולים של הדיונים במשפט, היית מוריד את טיעון הנאשם מהפרק.  

ואמרתי שאני לא מצפה שהממשלה תיישם מדיניות ימין, אלא מקווה :) 

אני יודע שהיית סרקסטי, אבל אם אתה מעוניין בדיון רציני ולא בעקיצות אני מוכן לאתגר :) 

מבחינתי, כל מה שפורסם עד כה, גם אם לא עולה לכדי פלילים (וכעורך דין, אמנם לא בתחום הפלילי או בתחום הליטיגציה, אני חושב שיש לתביעה סיכוי גבוה מאוד להצליח בתיקים האלה), צריך להספיק מבחינת היושרה והמוסריות הדרושים מראש הממשלה. 

אני חושב שכולם מקווים שהממשלה תיישם מדיניות ימין, ובאותה נשימה כמעט כולם מבינים שהסיכוי שזה יקרה אפסי, כי זה לא מה שמעניין את הרוב המוחץ של הקואליציה הזאת. 

בעולם מושלם, אפשר היה לגרש את רוב הפלסטינים בהסדר שהיה מכיר בעוולות שנעשו ליהודי ערב. בפרקטיקה, זה לא יקרה. 

כמעט כל הבעיות שהוצגו כדורשות "מדיניות ימין" הן תוצאה של הזנחה של כעשור בתקופת כהונתו של נתניהו. היעדר המשילות, ההדרדרות המתמשכת של המשטרה, התנאים ההזויים של מחבלים בבתי הכלא ועוד. 

אגב, היסטורית, רוב המהלכים "השמאלניים" מבחינה מדינית בוצעו על ידי ממשלות ימין (החזרת סיני וההתנתקות). 

אגב 2, ההבדל המדיני בין ימין לשמאל הוא אפסי לטעמי, גם במצב העניינים הנוכחי. מה שצריך לעניין את רוב העם זה המצב הכלכלי וזכויות חברתיות. גם כאן, לצערי, הממשלות בעשור האחרון התרחקו כל כך עד כדי כאב ממדיניות ימנית (הכנסת הועדים לליכוד הייתה נקודת שבר משמעותית מאוד מבחינתי ברמה האישית, כליברל כלכלי שמתעב את ההסתדרות והועדים יותר מכל דבר אחר במדינה שלנו).

פורסם ב
לפני12 שעות , AvielMaccabi4 said:

אני לא טענתי שנתניהו הוא ממשיך דרכו של בגין, אני סך הכל מנסה להבין איך אדם שמגדיר עצמו ימני מעדיף את האלטרנטיבה של מרצ-עבודה-ערבים בממשלה שבראשה עומד הדחליל החלול.

אתה יכול להמשיך לשים מרכאות על התיאור הזה ולספר כמה זה לא ימין עד הבחירות הבאות(מזכיר שוב, האלטרנטיבה זה העבודה-מרצ-ערבים) אבל המדיניות הרופסת וההפקרות הביטחונית בשנה האחרונה גרמה למעל עשרה מנדטים ״להתעורר״, גם אם מבחינתם זה לבחור באופציה הפחות גרועה ולבלוע את הצפרדע בנושאים מסוימים.

עכשיו אני אשאל אותך הפוך כי כנראה שאני לא בקיא במשנתו של בגין כמוך וכמו שאר הליכודניקים לשעבר שמתביישים במה שנהיה מהתנועה, כמה רחוקים רעיונות מחנה הימין מבגין לרמה שזה גורם לבן אדם לנטוש ולתמוך במחנה שבז לכל מה שהוא מאמין בו? אני שם את הבית שלי על זה שיש משמעותית הרבה יותר אנשים שהצביעו לפחות פעם אחת לליכוד בראשות בגין שתומכים במפלגה גם היום מאשר כאלה שלא.

מה עניין שמיטה להר סיני, בחיי. 

לא, האלטרנטיבה היא לא העבודה-מרצ-ערבים. האירועים הביטחוניים בשנה האחרונה נגמרה כתוצאה מהזנחה של למעלה מעשור בתקופת נתניהו כראש ממשלה. דווקא בתקופת הממשלה האחרונה, היה מבצע קצר ויעיל שנוהל בצורה מופתית (בכללי, מבצעים צבאיים שלנו מצליחים יותר ככל שנגררים פחות), היו תגובות ראויות לבלוני התבערה וכדומה, לצד דברים טעוני תיקון (שלא היו שונים אפילו במילימטר מהממשלה הקודמת בראשות נתניהו, אגב) כגון הוראות הפתיחה באש (ועמדתי, אגב, שזה ממש לא עניין שראש הממשלה או שר הביטחון צריך להתעסק בו, אלא אם מדובר במדיניות בערך השלכה אסטרטגית). 

כל ההבדל בין הגושים, בסופו של דבר, היה שבצד אחד ניצב פוליטיקאי אדיר שיודע להנהיג את הגוש שלו, ובצד האחר יש אפס מנהיגות ויותר פילוג מאשר זה שהשמאל מאשים כבר כמה שנים את הימין בו. 

המרחק בין זה שהליכוד הפכה ממפלגת השלטון למפלגה של אדם אחד הוא עצום. לאריאל שרון, למשל, היה את היושרה לפרוש מהליכוד ולהקים את קדימה. לו נתניהו היה עושה את זה, הייתי מעריך אותו. בפועל, קיבלנו קדימה בלי מפלגה נפרדת. למען הסר ספק, התנגדתי נחרצות להתנתקות והצבעתי לליכוד (בראשות נתניהו) גם בבחירות אחרי ההתנתקות, כמו בכל מערכת בחירות בה יכלתי להצביע, למעט פעם אחת (שגם בה לא הצבעתי שמאל ולא קדימה). 

המרחק בין נוכחות של ועדים בליכוד וכניעה לקבוצות לחץ לבין הליכוד שאני גדלתי עליו הוא עצום.

המרחק בין חבירה לחרדים בכל מחיר לבין הליכוד שאני גדלתי עליו הוא עצום.

המרחק בין הרפיסות הביטחונית, אובדן המשילות, פירור עקרונות בסיסיים של הדמוקרטיה, החלשת המשטרה ומערכות אכיפת החוק לבין הליכוד שאני גדלתי עליו הוא עצום.

מבחינתי, הליכוד זה רעיון, תפיסה ומפלגה. אלה דברים שגדולים מאדם אחד. 

מבחינתי, הליכוד (למעט בגרסתו הנוכחית) הייתה ונותרה המפלגה הכי מתאימה והכי נכונה להובלת המדינה תוך יישום ימין מדיני, כלכלי וחברתי.  

למדתי בשקיקה ובהערצה תכניות עבר כמו זו של שרון כשר הבינוי והשיכון, שהקים ישוב יהודי בצמוד לכל ישוב ערבי בצפון, כדי למנוע מצב כמו שקורה באזור המשולש. 

תמכתי בכל יוזמה שהייתה להחלת ריבונות על מערכת המכפלה ואפילו בהכנסת ביקורים לשם כחלק מתכנית הלימוד. 

אני מחכה ומייחל לרגע בו תקום כאן ממשלה שתטפל בבעיית הנשק הלא חוקי, ותתחיל עם המגזר הערבי, אגב, זה כנראה הופך אותי לשמאלן בימינו, כי זה ייטיב בעיקר עם המגזר הערבי, לפני כל היתר. 

התביישתי שראש ממשלה מהליכוד עם מנדט די רחב מהעם לפעול לא הכניס את מג"ב לפרק את הצורה של כל הפורעים בלוד במהלך שומר החומות (להזכירך, זה היה פי אלף יותר מדיניות רופסת והפקרות ביטחונית מכל מה שאתה מאשים בו את הממשלה האחרונה, שגם היא כמובן הייתה רחוקה ממשאלת ליבו של ימני אמיתי). 

אני יכול להמשיך עוד הרבה.

אני באמת, לא בציניות, מקווה שהממשלה הזאת תצליח להזיז משהו. אני כמעט בטוח שכל הדברים שהובילו מצביעים שמזדהים כימניים להצבעה למפלגות כמו זו של בן גביר וסמוטריץ' לא נמצאים בראש מעייניהם של המנהיגים הנוכחיים של גוש הימין. הלוואי, לטובת המדינה, שאתבדה. 

בלי סיסמאות ובלי ציניות ובלי ביטויים היסטריים כמו חורבן הדמוקרטיה. הרבה יותר מדאיג אותי שמערכת החינוך תזניח במודע מקצועות ליבה לטובת עוד מקצועות בחירה ויהדות שרק ינציחו את הבורות והפער בינינו לבין המערב בטווח הארוך.  

אני מודע לזה שמשאלת ליבי הפכה לנאיבית היום, אבל אני רוצה שבראש הליכוד יעמוד אדם שכולנו נביט אליו בידיעה שהוא מייצג אותנו ויפעל בראש ובראשונה לאינטרסים שלנו, ואם אפשר שזה יהיה בממשלה שבה לא צריך להיכנע לסחטנות (החלום הרטוב שלי זה ממשלה של הליכוד ביחד עם המרכז, שתזיז דברים במדינה הזאת), מבורך.

פורסם ב
לפני9 שעות , מנג'ר יונייטד said:

מבחינתי, כל מה שפורסם עד כה, גם אם לא עולה לכדי פלילים (וכעורך דין, אמנם לא בתחום הפלילי או בתחום הליטיגציה, אני חושב שיש לתביעה סיכוי גבוה מאוד להצליח בתיקים האלה), צריך להספיק מבחינת היושרה והמוסריות הדרושים מראש הממשלה. 

אני חושב שכולם מקווים שהממשלה תיישם מדיניות ימין, ובאותה נשימה כמעט כולם מבינים שהסיכוי שזה יקרה אפסי, כי זה לא מה שמעניין את הרוב המוחץ של הקואליציה הזאת. 

בעולם מושלם, אפשר היה לגרש את רוב הפלסטינים בהסדר שהיה מכיר בעוולות שנעשו ליהודי ערב. בפרקטיקה, זה לא יקרה. 

כמעט כל הבעיות שהוצגו כדורשות "מדיניות ימין" הן תוצאה של הזנחה של כעשור בתקופת כהונתו של נתניהו. היעדר המשילות, ההדרדרות המתמשכת של המשטרה, התנאים ההזויים של מחבלים בבתי הכלא ועוד. 

אגב, היסטורית, רוב המהלכים "השמאלניים" מבחינה מדינית בוצעו על ידי ממשלות ימין (החזרת סיני וההתנתקות). 

אגב 2, ההבדל המדיני בין ימין לשמאל הוא אפסי לטעמי, גם במצב העניינים הנוכחי. מה שצריך לעניין את רוב העם זה המצב הכלכלי וזכויות חברתיות. גם כאן, לצערי, הממשלות בעשור האחרון התרחקו כל כך עד כדי כאב ממדיניות ימנית (הכנסת הועדים לליכוד הייתה נקודת שבר משמעותית מאוד מבחינתי ברמה האישית, כליברל כלכלי שמתעב את ההסתדרות והועדים יותר מכל דבר אחר במדינה שלנו).

1. "כל מה שפורסם"- אכן אם מה שפורסם היה נכון יש פה בעיה מוסרית של רוה"מ, אבל מה שמתברר במשפט הוא ששום דבר ממה שפורסם לא נכון. הכל היה מנופח במקרה הטוב וממוצא במקרה הרע. הרשעה בשוחד כבר ירדה מהפרק לדעת כל המשפטנים שמצויים בתיק, הרשעה במרמה והפרת אמונים זה עניין של "סבירות" ולכן תמיד אפשר להרשיע, למרות שלפי מה שמתברר עד עכשיו במשפט יהיה צורך בלוליינות משפטית כדי למצוא את העילה.

לדעתי אגב האסטרטגיה של הפרקליטות היא פשוט למשוך את המשפט הזה עד שביבי ימות/יפרוש וככה לא להתבזות. תהיה בטוח שגם אם ביבי יורשע, הפרקליטות תקבל על הראש בפסק הדין. ניצחון זה בכל מקרה לא יהיה. (וגם המטרה העיקרית שלהם שהייתה להדיח את ביבי מהשלטון בסופו של דבר נכשלה).

אם זה היה כל אדם אחר לדעתי כבר מזמן השופטים היו עוצרים את הפארסה הזאת ושולחים את התביעה לעשות בדק בית על הרשלנות הפושעת שלה במקרה הטוב או הזדון שלה במקרה הרע.

2. אני מסכים שהיו הרבה בעיות בעשור האחרון, יחד עם זאת אני חושב שכן בוצעו הרבה רפורמות בכיוון חיובי. ואני כן חושב שבשנה וחצי האחרונות המצב החמיר.

למשל ביטחון אישי, אני גרתי בבאר שבע עד לפני שלוש שנים. היה שם ביטחון אישי, בנות היו מסתובבות ברחוב לבד, לוקחות מוניות לבד.

היום אחרי 7 בערב בנות פוחדות לצאת מהבית לבד. כמות הטרדות מיניות בלתי נתפסת.

גם מבחינה עובדתית זאת השנה עם הכי הרבה נרצחים בפיגועים מאז 2015 ולצערי כנראה שעד סוף השנה נעקוף גם את 2015 וזה יהיה מאז האינתיפדה השניה.

3. מסכים באופן כללי לגבי מדיניות שמאל של ממשלות ימין, אבל ספציפית ההתנתקות זאת הייתה ממשלה בראשות קדימה שהייתה מישמש של הליכוד והעבודה. קצת כמו לקרוא למפלגה של גנץ שמכילה גם פליטי ליכוד "ימין". (פרס ימין? חיים רמון? וכו').

4. ממש ממש לא מסכים שההבדל המדיני בין ימין לשמאל הוא אפסי.

גנץ למשל אישר בשנה וחצי הזאת בניה של 80 אלף יחידות דיור לפלסטינים בשטחי C, ופחות מ5 אלף ליהודים. ובפועל הורס רצפים טריטוריאלים יהודים עם בניה ערבית חדשה.

מרב מיכאלי אמרה שבתור שרת תחבורה היא לא מתכוונת לשפץ את הכבישים באיוש (למרות שהמצב שם מזעזע וכמות התאונות שם עצומה) כי זה גם ככה שטחים שלא יהיו חלק ממדינת ישראל.

עברו מאסטרטגיה של פינוי לאסטרטגיה של מירור חייהם של המתיישבים מעבר לקו הירוק.

וזה עוד לפני שדיברתי על ההסכם המביש עם לבנון. 

5. ההמשלות בעשור האחרון כן הובילו לעיתים רפורמות של ימין כלכלי, הבולטת שבהן היא שמיים פתוחים. מסכים שזה לא מספיק. הליכוד היא מפלגה דמוקרטית. הועדים יכולים להיכנס, יחד עם זאת אם אנשים כמוך יתפקדו ויצביעו בפריימריז הכח של הועדים יקטן. כבר בפריימריז האחרון ראינו שהכח שלהם קטן משמעותית לעומת העבר בזכות הצבעה המונית של "מצביעים חופשיים". מסכים איתך שאנשים כמו חיים כץ הם הצד הפחות טוב של הליכוד. עדיין מעדיף את הליכוד וסמוטריץ (ומוכן לספוג את החרדים) על מפלגות כמו העבודה, מרץ, המחנה הממלכתי (שהעלו פנסיות תקצביות ואשכרה במצע שלהם כתוב שיעבירו חוקים שיאפשרו חיפוש בבתים בלי צו וצנזורה על הרשתות החברתיות). 

6. הנקודה שאתה מפספס בסנטימנט הציבורי בבחירות האחרונות היא שבשומר החומות במאי 21, חלק לא מבוטל מערביי ישראל הצטרף לאויבים שלנו בזמן מלחמה! בעידוד ותמיכה של הפוליטיקאים הערבים. שלושה שבועות אחרי, נפתלי בנט, הימין שמימין לימין, שמי שהצביע לו עשה את זה כי חשב שנתניהו "שמאלני" מדי, הכניס אותם לקואליציה!

זה שבר בלתי נתפס! שמחנה השמאל מצרף את בלד למחנה שלו, את חדש תעל שתמכו בטרור אפילו בשבוע הבחירות! 

אפשר להתפלפל מפה עד מחר אם ביבי טוב או לא טוב או אם עדיף ימין כלכלי או שמאל כלכלי, אבל דבר אחד הוא ייהרג ובל יעבור- העדפה של תומכי טרור על מפלגות ציוניות זה קו אדום.

הרבה חברים שלי ששונאים את ביבי והצביעו בכל סבבי הבחירות הקודמים ללפיד/גנץ- החליטו להישאר בבית בבחירות האלה, או הצביעו לאביר קארה מתוך ידיעה ברורה שזה יתן לביבי את השלטון. (לא יכלו להצביע לו ישירות או לחרדים או לבן גביר, אבל הבינו את ההשלכה של להצביע למחנה השני).

אני חושב שמי שבליל המדגם ישב בבית והתפלל שבלד תעבור את אחוז החסימה צריך לעשות טוב טוב חשבון נפש עם עצמו איך הוא הגיע למצב שהשנאה שלו לביבי כל כך חזקה שהוא מעדיף אנשים שרוצים לרצוח אותו או לגרש אותו מכאן. בלתי נתפס בעיני. 

פורסם ב
לפני2 שעות , Sixto Rodriguez said:

ההמשלות בעשור האחרון כן הובילו לעיתים רפורמות של ימין כלכלי, הבולטת שבהן היא שמיים פתוחים.

פורסם ב
5 דקות לפני, אקיטה said:
לפני2 שעות , Sixto Rodriguez said:

ההמשלות בעשור האחרון כן הובילו לעיתים רפורמות של ימין כלכלי, הבולטת שבהן היא שמיים פתוחים.

התפלפ לי מהפלאפון לצטט תגובה ולהגיב לה ישר משום מה אז מחילה על הכפולה;

שמיים פתוחים זה נחמד, אבל זה דוגמה קלאסית בעיניי לברור משהו אחד טוב לעומת 39363933 רעים בכל מה שקשור לענף התעופה בארץ.

אני מתייחס לזה נטו כמשהו כללי בלי קשר לדיון שלכם כי אני מכיר את העולם הזה, לא מתיימר להיות מומחה, אבל בהחלט חווה על בשרי את השיטתיות בה הענף מחוסל.

הדוגמה הכי פשוטה, דלק. 0 תחרות, ספק אחד, מחיר אסטרונומי שרק עולה וגורר איתו תגובות שרשרת גם עבור האזרח הפשוט.

פורסם ב
לפני14 שעות , Sixto Rodriguez said:

[מחקתי את התגובה שלך כדי לא להעמיס]

1. לא יודע איזה משפטנים אתה קורא. אלה שאני עוקב אחריהם דווקא חושבים שהסיכוי להרשעה גבוה על גבול הוודאי. הלכו על מרמה והפרת אמונים כי אכן זה יותר תואם את חומרי החקירה ויהיה קל יותר להרשיע בזה מאשר בשוחד.

אתה לא בקיא במה שקורא במשפטים פליליים בארץ לאור מה שכתבת על בית המשפט והפרקליטות. בית המשפט הולך יד ביד עם הפרקליטות בתשעים אחוז מהתיקים. 

דווקא בתיק הזה הייתה בקרה פנימית כפולה ומשולשת, לרבות של היועמ"ש, לפני ההחלטה להעמיד לדין. הביקורות של בית המשפט נגעו לגבי חלק מהתיקונים שהפרקליטות ביקשה, בעקבות העדות של עדי מדינה שחזרו בהם מהצהרות שניתנו בשבועה במהלך החקירה שלהן. רוב הביקורת נגעה לבקשה לתקן את כתב התביעה.

2. אתה מאשים ממשלה שכיהנה שנה וחצי בהדרדרות של משהו שהגיע למימדים הזויים בעשור לפני כן, וזה בזמן שאירועי שומר החומות, שהיו חמורים יותר מכל דבר שקרה בתקופת הממשלה היוצאת, אירעו במשמרת של נתניהו. זה השח-מט התקשורתי של נתניהו מבחינתי, שמסוגל לגרום למיליונים להאמין במסרים שלו גם כשהמציאות לא תואמת את זה. 

כלומר, ההסתכלות על זה היא סובייקטיבית, ואני חושב שהאופוזיציה הנוכחית (בראשות נתניהו) עשתה עבודה אדירה בלהציף כל אירוע ואירוע.

לצד הפיגועים שהיו בעלייה, לא בהכרח בגלל הממשלה הנוכחית, נפסק טרור הבלונים והייתה שנה וחצי שקטה למדי מבחינת רקטות. אי אפשר לקחת רק את הנתונים שנוחים לצד אחד.

שוב, כל זה מתוך הכרה והבנה שאף אחת מהממשלות האחרונות לא יישמה מדיניות ימנית ושכולן לא עשו מספיק או עבודה טובה בתחום.

3. היזם והאדריכל של ההתנתקות זה שרון. היה אפילו בג"צ של מצביעי ליכוד נגד שרון והליכוד (למיטב זכרוני) בטענה שזה לא תואם את המצע של הליכוד. 

4. שוב, אתה מתייחס למה שנוח לך. במשך עשור הייתה ממשלה ששפכה כספים על דברים כמו כבישים באיו"ש, שלא הגבירו את הביטחון או הבטיחות שם, שהעבירה מזוודות כסף מקטאר לחמאס ונכנעה לכל גחמה ודרישה של ארגוני הטרור (ע"ע מגנומטרים בירושלים) ולא בדיוק חיזקה את ההתיישבות באיו"ש. המדיניות בשטח C נבעה, להבנתי, מגישה אסטרטגית שעיקרה לייצר לפלסטינים תמריצים כלכליים ("יהיה להם מה להפסיד"). 

לגבי המתיישבים מעבר לקו הירוק - סוגיה נפרדת לדיון נפרד אבל לא דין אריאל וגושי ההתיישבות הגדולים כדין כל מיני מאחזים שאין בהם היגיון טריטוריאלי, ביטחוני או כלכלי (ואני חושב שאסור לנו לצאת לעולם מאיו"ש). 

לגבי ההסכם עם לבנון - כמעט כל המומחים הביטחוניים שקראתי תמכו בהסכם. יש הרבה קווים דומים בין ההסכם הזה להסכם מול קפריסין. שוב, אגב, הגישה האסטרטגית מאחוריו היא לייצר ללבנונים תמריצים כלכליים שירתיעו אותם מלנקוט בצעדים תוקפניים.

5. שמיים פתוחים - אקיטה כבר הגיב.

הרפורמה החשובה ביותר היא מהפכת צמצום וייעול הרגולציה. אני אכן הייתי מתפקד לליכוד אם הייתי בישראל אבל, שוב, אני לא חושב שאפשר לקרוא לליכוד דמוקרטיה מלאה לאור מה שקרה עם הועדים (אנשי שמאל מוצהרים שאשכרה העבירו אלפי מתפקדים מהעבודה לליכוד) והליכודניקים החדשים (שלפחות בחלקם הם אנשי ימין שפשוט מאסו באובדן הדרך, אבל הליכוד נלחם לבטל את החברות רק שלהם, בניגוד לקבוצות אחרות שהן הרבה יותר שמאל מוצהר והשתלטו על הליכוד, ובדומה למה שעשו לאנשיו של פייגלין בזמנו). 

כאשר הסתכלתי על רשימת הליכוד לבחירות האחרונות, נחרדתי. באמת. כל קשר בין הרוב המוחץ של שתי העשירויות הראשונות לערכי הליכוד היה מקרי בהחלט. 

הפנסיות התקציביות זאת בעיה ענקית של המדינה שאף ממשלה לעולם לא תטפל בה לצערי. זה לא עניין של ימין או שמאל אלא רפיסות כוללת.

6. שוב, אתה מערבב מין שאינו במינו. שומר החומות היה הביטוי הבולט ביותר של ההדרדרות השיטתית של המשטרה והמשילות בתקופת נתניהו. אותו נתניהו, אגב, שהלך מיד אחרי שומר החומות והתחנן לרע"ם שיצטרפו לממשלה (ורק סמוטריץ' עצר את זה). 

מעבר לזה, למעט בל"ד, הנחרצות של הקביעה על תמיכה בטרור משקפת עד כמה נתניהו אשף בהטמעת דף המסרים שלו. 

אני שמח מאוד שבל"ד לא בכנסת. לטעמי לא היו צריכים לאשר להם לרוץ. כנ"ל, אגב, שיקלי וסילמן, אבל איבדתי כל תקווה שנראה יושרה או ניקיון כפיים מנבחרי הציבור שלנו. 

אין בי שום שנאה לנתניהו. אין לי אמונה בו, ביושרה שלו או ביכולת ובנכונות שלו להוביל ולקדם מדיניות ימנית (או אפילו ארחיק ואומר כל מדיניות למעט הישארות בכיסא ראש הממשלה והימנעות מישיבה בכלא). מנהיג אחראי היה זז הצידה ומאפשר לליכוד להרכיב ממשלה בלי להיות כפוף ללחצים כאלה ואחרים, אבל כבר הפנמתי שככל הנראה לא נראה מנהיגים אחראיים יותר במדינת ישראל בתקופת חיי.

פורסם ב
לפני14 שעות , Double said:

זוועה. מביבי שר האוצר מהטובים שהיו בהיסטוריה של ישראל נשאר אדם בלי שום אידיאולגיה רק כסאולוגיה.

ואני הייתי מצביע ליכוד בעבר

פורסם ב
צטט

גם חברי הכנסת עופר כסיף (חד"ש) ומנסור עבאס (רע"ם) סרבו להצטלם עם דגל ישראל בכניסה למשכן הכנסת. עבאס נלקח למיקום צילום אחר ללא דגל ושם צולם על ידי הכנסת.

תהרגו אותי, אבל אני לא מבין איך זה הגיוני שאדם שלא מוכן להצטלם ליד דגל המדינה יהיה בממשלה שלה. 

פורסם ב
לפני3 שעות , מכביסט לעד said:

תהרגו אותי, אבל אני לא מבין איך זה הגיוני שאדם שלא מוכן להצטלם ליד דגל המדינה יהיה בממשלה שלה. 

גם עודה לא הסכים. אבל היי אנחנו דמוקרטיה פלורליסטית וזה... יותר כמו דמוקרטיה מתאבדת..

פורסם ב
7 דקות לפני, Krishi said:

גם עודה לא הסכים. אבל היי אנחנו דמוקרטיה פלורליסטית וזה... יותר כמו דמוקרטיה מתאבדת..

עודה לפחות לא היה בממשלה

פורסם ב
13 דקות לפני, מכביסט לעד said:

עודה לפחות לא היה בממשלה

עדיין חלק מהכנסת של ישראל.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.