Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב

יש פה מישהו שגר בצפון?

איך זה שם? מבחינת מחירים, שכירות, עבודה וכו'.

אני מניח שהרבה יותר זול מהמרכז, לכל הפחות.

אחשיב זאת להצלחה אם יהיה פה תגובות לא רק על ראשים קטנים וזיהום וכו'...

פורסם ב

עוד לא נכנסת לדירה כבר מתכנן מעבר? יציבות זה השם השני שלך.

פורסם ב

כפכף אתה מתכנן בריחה והתחלה מחדש ? מה המקצוע שלך, אגב?

פורסם ב

יש פה מישהו שגר בצפון?

איך זה שם? מבחינת מחירים, שכירות, עבודה וכו'.

אני מניח שהרבה יותר זול מהמרכז, לכל הפחות.

אחשיב זאת להצלחה אם יהיה פה תגובות לא רק על ראשים קטנים וזיהום וכו'...

חיפה לדוגמה זה מספיק צפון בשבילך? או שאתה מדבר עוד יותר צפונה?

גרתי שם 5 שנים בזמן הלימודים. מחירי השכירות שם זה דיי בדיחה ביחס לערים הגדולות. בשנתיים הראשונות גרתי בדירה מסריחה עם עוד 2 שותפים ושילמתי שם 700-800 ש"ח לחודש, אבל היא באמת הייתה דירה פח. אח"כ כבר עברתי לדירה קצת יותר נורמלית רק עם שותף אחד, וגם שם השכירות הייתה מצחיקה (1,400 ש"ח לחודש כ"א, וזה עוד נחשב יקר באזור). לעומת זאת, הארנונה דיי יקרה, אבל גם כשאתה מחשיב אותה בהוצאות עדיין מדובר בעיר שדיי זול לגור בה בשכירות.

בנוגע לעבודה, מה אתה בדיוק מחפש? אם אתה בענף ההיי טק אז יש שם אזור שלם בשם מת"מ (ממש ליד סמי עופר) עם מלא חברות מצוינות. אם אתה מדבר על תחום אחר אז קצת קשה לי לעזור לך, למרות שאני לא חושב שזה יותר מדי שונה משאר הערים הגדולות בארץ.

צדדים חיוביים נוספים -

(1) רכבת - יש בעיר 3 תחנות, אם אתה עובד במרכז אז לא בעיה לגור שם ולנסוע למרכז כל בוקר.

(2) ים - אני אישית לא איש של ים, אבל יודע שזה בונוס גדול לחלק מהאנשים.

בצדדים השליליים -

(1) זיהום. זה קלישאתי והכל לדבר על זה אבל באמת שזה בולט. היו לי חברים בתקופת הלימודים עם בעיות אסטמה שהתגברו, וגם מבחינת ניקיון הייתי שם לב שהבית נהיה מאובק סופר-מהר למרות שהייתי מנקה מלא.

(2) חיי לילה - זאת עיר גדולה, ויש שם בתאכלס רק איזה 2 אזורים שאתה יכול לצאת אליהם ולהסתובב בפנאן, וגם הם לא בדיוק משהו לספר עליו.

(3) כפועל יוצא מסעיף 2, מדובר בעיר עם vibe מאוד זקן. לי באופן אישי גם הייתה סלידה מהעיר מתוקף האסוציאציה שלה עם הלימודים, אבל זה כבר אינדיבידואלי.

פורסם ב

למיטב זכרוני אוגוסטוס ואקיטה גרים באזור חיפה. לדעתי איזור חיפה זה לא צפון.

פורסם ב

גם לי קשה לקרוא לחיפה "הצפון" המובן הקלאסי של המילה. מבחינתי "הצפון" בקו החוף מתחיל בקריות ומעלה.

פנימה יותר הצפון זה גם עמק יזרעאל.

פורסם ב

@הנדון @המכביסט מהצפון

פורסם ב

זורק לך הצעה: אשקלון.

גם אני כבר מאסתי בשכירות ההזויה ועזבתי את חולון אחרי קרוב ל-30 שנה,

פה באותה שכירות אתה מקבל במקום דירת 3 חדרים ישנה, מקבל 4 חדרים עם ממ"ד,חנייה, מעליות, נוף לים או קרבה גדולה לים (מה שנותן אוויר מעולה),

פחות פקקים כמובן מהמרכז אם כי גם פה לא חסר בשעות העומס ביציאה ובכניסה מהעיר ובקרבה לבתי ספר/גנים הכביש פשוט נחסם.

יתרונות נוספים: רכבת ישירה למרכז אם תרצה לעבוד בראשון/חולון/ת"א וכו', יש גם מלא מעסיקים בקרית

גת (בעיקר הייטק אבל לא רק) והדרום שמחזיקים מערך הסעות לעובדים מאשקלון, זה פותח לך עוד אופציות.

סופרים זולים בטירוף (אושר עד, רמי לוי), מתחמי בילוי וקניות חדשים כמו במרינה או במבקיעים,

החבילות בדואר מגיעות פה למרכזי חלוקה בכל מיני חנויות, אני מקבל בחנות בלונים פשוט תענוג, בא לוקח ויוצא, מהבוקר עד הלילה פתוח, בלי תורי ענק. בחולון הייתי צריך לבוא רק בין 10:00 - 11:00 לסניף אחרת היה תור בלתי אפשרי.

חסרונות: בשישי\שבת העיקר סוג של מושבתת, מקומות בודדים פתוחים אבל אשדוד מרחק נסיעה קצר, כל פעם שמשהו מציק לחמאס מטווחים אותך, בפעם הקודמת ירו טילים משודרגים שפגעו והרבה, כמעט כל אזעקה הסתיימה בפגיעה ישירה בבית, הרוג והרבה פצועים וזה ביום אחד. כשאתה בבית יש לך ממ"ד אבל בחוץ זאת לא חוויה נעימה, בלשון המעטה.

זמינות של רופאים: אם אתה צריך רופא משפחה תחכה שלושה ימים, צריך מומחה? התור הבא בעוד חודש. בחולון הכל היה לעוד שעה מעכשיו, נכנס קבוע ויוצא לכיוון.

אנשים פה נוהגים וחונים כמו חיות. בא לו? הוא יעצור באמצע הכביש הצד ואתה תחכה שעה כי הוא מוריד את החברה המכוערת שלו בדיוק בפתח הבית, חס וחלילה שהוא תלך מטר ברגל. זה גם לא משנה לו שמטר קדימה יש מלא חנייה. אנשים פה לא שמעו שצריך לאותת בכלל וביציאה מכיכר בפרט, עולים חופשי על אי תנועה לא שומרים מרחק, מתעסקים בטלפון, מהירות מופרזת (ובפרט טרקטורונים שזאת מחלה פה באמצע הלילה עם רעש בלתי נסבל) ובחיים לא ראיתי שוטר תנועה פה, אז החגיגה ממשיכה.

*הערת אגב,

הייתי עובד בAVIS ליד איצטדיון רמת גן כשעוד הייתי גר בחלון (ממש על מחלף יוספטל) נסיעה של 10 דקות ביום שישי נניח הפכה לנסיעה של שעה\שעה וארבעים תלוי.

לא יודע איך אנשים מסוגלים להגיע לעבודה במקומות האלו אם הם לא גרים בסמוך לשם ואם הבנתי נכון אתה גר בגדול באזור הזה, זה נשמע סיוט לא פחות גדול עם חנייה,פקקים לכל מקום וכו',

אתה תרגיש הבדל מטורף באיכות חיים.

פורסם ב

אנשים פה נוהגים וחונים כמו חיות. בא לו? הוא יעצור באמצע הכביש הצד ואתה תחכה שעה כי הוא מוריד את החברה המכוערת שלו בדיוק בפתח הבית, חס וחלילה שהוא תלך מטר ברגל. זה גם לא משנה לו שמטר קדימה יש מלא חנייה. אנשים פה לא שמעו שצריך לאותת בכלל וביציאה מכיכר בפרט, עולים חופשי על אי תנועה לא שומרים מרחק, מתעסקים בטלפון, מהירות מופרזת (ובפרט טרקטורונים שזאת מחלה פה באמצע הלילה עם רעש בלתי נסבל) ובחיים לא ראיתי שוטר תנועה פה, אז החגיגה ממשיכה.

גם הנהיגה במרכז ת"א היא סוג של מלחמה

מלא נהגים שמנסים להבין איפה הם ואז מתבלבלים + פקקים + אופניים חשמליים וקורקינטים שנדחפים פתאום והרבה מהם לא משתמשים בתאורה בחושך. גם אם מדובר בכביש עם 2 נתיבים, תמיד יהיה רכב שעוצר וחוסם נתיב אחד וכו' וכו'

שלא נדבר על בעיית החניה בכל גוש דן, ולא רק מסלמה ועד נחל הירקון

פורסם ב

מלא נהגים שמנסים להבין איפה הם ואז מתבלבלים + פקקים + אופניים חשמליים וקורקינטים שנדחפים פתאום והרבה מהם לא משתמשים בתאורה בחושך. גם אם מדובר בכביש עם 2 נתיבים, תמיד יהיה רכב שעוצר וחוסם נתיב אחד וכו' וכו'

זאת נראה לי ההגדרה הכי טובה לצפון.

אם יש בכביש 2 נתיבים - אתה לא בצפון.

פורסם ב

שלא נדבר על בעיית החניה בכל גוש דן, ולא רק מסלמה ועד נחל הירקון

זה נורא מה שנהיה בכבישים.

אני לא יודע מאיפה לתושבי ת"א יש מספיק כוח נפשי/סבלנות להחזיק רכב פרטי, לך תסתובב שעתיים למצוא חנייה והינה מצאת חניה, לא סליחה, הצד הזה הוא רק לדיירי הרחוב, אז ממשיכים להסתובב ואז שוב פקקים ורמזורים של 10 שעות אדום ושלוש שניות ירוק כדי לעשות עוד סיבוב עד שמוצאים חנייה ותקווה מאוד לא לקבל דו"ח בבוקר או לגלות שהורידו לך את המראה כי הרחוב צפוף מידי,

תתכנן נסיעה של 10 דקות ותאחר בסוף בשעה כי עובדים על הכביש/הפכו עוד נתיב לתחבורה ציבורית בלבד/מעל 4 נוסעים/מעל 3 טון/מעל 4 נוסעים ששוקלים ביחד 3 טון, או שבכל לא תגיע כי קמו קבוצה של אנשים שמוחים על זה שהשמש זורחת בבוקר ושוקעת בערב והחליטו לחסום לך צומת מרכזי ובמקביל להשקיע כל משאב פנוי במוח כדי לנסות ולא לפגוע ברוכבי אופניים חשמליים שמגיעים מכל כיוון בלי שום היגיון או התחשבות בחוקי התנועה ואיך לא? תמיד יש את הזקן התורן שנוסע נהג כיוון התנועה ולא מבין מה זה כל המשוגעים שנוסעים הפוך ומפצפצים בלי סיבה.

אם הייתי גר בת"א הולך ברגל לכל מקום+רק כשאין ברירה אוטובוס כי גם זה לא כיף גדול+ קונה מהסופר באינטרנט כדי לא לסחוב ברגל\אוטובוס קניות. צריך חתיכת כוח נפשי להחזיק שם רכב.

כשעבדתי בתור סוכן שטח הייתי מקלל את הימים שהייתי צריך להגיע לת"א ועוד תמיד זה היה בשעה 09:00 כי המשבץ רצה לוודא הריגה.

הייתי תמיד מתחנן לקבל קריית שמונה ב09:00 ולא ת"א ב09:00 לצורך העניין.

למרות שגם ירושלים/רמת גן/בני ברק/פ"ת גבוה ברשימת הערים שסבלתי להגיע ולנהוג בהן.

פורסם ב

כשעבדתי בתור סוכן שטח הייתי מקלל את הימים שהייתי צריך להגיע לת"א ועוד תמיד זה היה בשעה 09:00 כי המשבץ רצה לוודא הריגה.

צחקץי בקול, אשכרה לוודא הריגה ??
פורסם ב

תראו, נכון שאתמול נכנסתי לדירה ואני כבר מחשב את דרכי החוצה וכרגיל מפגין חוסר יציבות קיצוני.

אבל, בואו, רק אתמול קלטתי שאני משלם 2500 שקל בחודש לא כולל חשמל על פאקינג חדר קטן עם שירותים ומקלחת, כשהמטבח משותף ל4 אנשים. וכבר הספקתי לריב איתם על המטבח.

אז חשבתי על זה שבתכלס אין סיבה אמיתית לזה שאני ממשיך להתכלב במרכז ועוד לשלם על זה הון. כלומר אני גר פה כל חיי, אבל אין באמת משהו שקושר אותי לכאן. זו רק אינרציה.

פורסם ב

זורק לך הצעה: אשקלון.

חסרונות: בשישי\שבת העיקר סוג של מושבתת, מקומות בודדים פתוחים אבל אשדוד מרחק נסיעה קצר, כל פעם שמשהו מציק לחמאס מטווחים אותך, בפעם הקודמת ירו טילים משודרגים שפגעו והרבה, כמעט כל אזעקה הסתיימה בפגיעה ישירה בבית, הרוג והרבה פצועים וזה ביום אחד. כשאתה בבית יש לך ממ"ד אבל בחוץ זאת לא חוויה נעימה, בלשון המעטה.

וואלה אחי אשקלון עיר מתה בסופשים, וזה לא שאשדוד זו לאס וגאס כן?

פעם הייתה לי חברה אשקלונית וכל פעם שהיא רצתה שאשאר אצלה בסופ"ש רציתי להתאבד כי באמת אין שם כלום מעבר לגלידריה ואיזה שני ברים (אמנם הארצ'י אחלה בר, אבל כמה אפשר ללכת לאותו מקום?)

ואם היינו יוצאים לאשדוד אז בכלל הייתי מתחרפן.

מה שכן, הרכבת שם ממש סבבה, הייתי לוקח לפעמים רכבת לבורסה בר"ג וזה היה תענוג.

פורסם ב

תראו, נכון שאתמול נכנסתי לדירה ואני כבר מחשב את דרכי החוצה וכרגיל מפגין חוסר יציבות קיצוני.

אבל, בואו, רק אתמול קלטתי שאני משלם 2500 שקל בחודש לא כולל חשמל על פאקינג חדר קטן עם שירותים ומקלחת, כשהמטבח משותף ל4 אנשים. וכבר הספקתי לריב איתם על המטבח.

רגע כפכף כבר איבדתי אותך. אתה לא גר לבד?

פורסם ב

וואלה אחי אשקלון עיר מתה בסופשים, וזה לא שאשדוד זו לאס וגאס כן?

פעם הייתה לי חברה אשקלונית וכל פעם שהיא רצתה שאשאר אצלה בסופ"ש רציתי להתאבד כי באמת אין שם כלום מעבר לגלידריה ואיזה שני ברים (אמנם הארצ'י אחלה בר, אבל כמה אפשר ללכת לאותו מקום?)

ואם היינו יוצאים לאשדוד אז בכלל הייתי מתחרפן.

מה שכן, הרכבת שם ממש סבבה, הייתי לוקח לפעמים רכבת לבורסה בר"ג וזה היה תענוג.

צודק 100 אחוז.

בסופ"ש הראשון שלי שם רציתי להזמין אוכל וקיבלתי הלם תרבות שרק פיצרייה אחת הייתה פתוחה וזהו.

בחולון היו מליון מקומות שונים מת"א, ראשון ומה לא שעושים שליחויות, באותו רגע נפל לי האסימון לאן הגעתי.

מאז נפתחו כמה מקומות בילוי ומזון חדשים בשבתות אבל בהחלט עדיין בית קברות פה בשבת אין מה להגיד.

פורסם ב

תגור בצפון ותגדל בעצמך את הפירות והירקות, ואולי תחזיק גם פרה שתייצר לך חומר גלם לגבינות, תביא תרנגולת שתטיל לך ביצים, יכול להיות שזו דרך החיים הנכונה? פה במרכז כולם לחוצים ותחרותיים והסטרס נכנס לכולם כמעט.

למה עזבת את בני ברק? באמת שגבעתיים יקרה כמעט כמו מת"א

פורסם ב

אני לא אוהב את הסוג דירות שאתה גר בה כרגע בגלל התמהיל החברתי שהן מושכות אליהן. כלומר- כשאתה גר עם שותפים אז הבנאדם יודע שהוא צריך להפגין מינימום של חברתיות, ובדירות האלה שהשיתוף בהן הוא "רק" במטבח, כאילו מי שנמשך אליהן הוא בנאדם שאין לו ברירה אז הוא משתף את המטבח והוא במוד פחות חברותי מדירת שותפים רגילה.

לענייננו, הייתי עושה מעבר אפילו אם תחזור אחכ למרכז וזה לא ישב לך בראש. אתה לא נשוי+2 שזה סיפור לעבור (ובוא נכנס לפרופורציות, משפחות עוברות גם יבשות).

פורסם ב

אנחנו צריכים להקים קיבוץ של הפורום, אפשר להשתלט על אדמה ליד מצפה רמון כמו שהבדואים עושים, גם ככה לאף אחד לא איכפת

הקיבוץ ה12.

אני שם מקדמה על דירה ברחוב ערן זהבי מספר 7

בעצם, כתובת כמו "מחשבות רנדומליות 2 דירה 1" או "דיאט ספרייט 3" הרבה יותר מרגשים

פורסם ב

כמו ששאלו פה תגדיר צפון וגם התנידות זה משהו שצריך לקחת בחשבון אם אין לך רכב. בתל אביב אין צורך להחזיק רכב פה אפשרי אבל קשה להסתדר בלי.

פורסם ב

אנחנו צריכים להקים קיבוץ של הפורום, אפשר להשתלט על אדמה ליד מצפה רמון כמו שהבדואים עושים, גם ככה לאף אחד לא איכפת

הקיבוץ ה12.

אני שם מקדמה על דירה ברחוב ערן זהבי מספר 7

בעצם, כתובת כמו "מחשבות רנדומליות 2 דירה 1" או "דיאט ספרייט 3" הרבה יותר מרגשים

נשמע כמו מקום שיש בו הרבה נחשים ענקיים בגינות

פורסם ב

תגור בצפון ותגדל בעצמך את הפירות והירקות, ואולי תחזיק גם פרה שתייצר לך חומר גלם לגבינות, תביא תרנגולת שתטיל לך ביצים, יכול להיות שזו דרך החיים הנכונה? פה במרכז כולם לחוצים ותחרותיים והסטרס נכנס לכולם כמעט.

למה עזבת את בני ברק? באמת שגבעתיים יקרה כמעט כמו מת"א

חלום שלי לחיות ככה.

אבל מה לי ולחקלאות?

רציתי להתמרכז קצת, להיות באיזור יותר צעיר ופחות חרדי לא ידעתי שזה כאלה מחירים ולא הנחתי נכון את המשמעות של מטבח משותף.