Jump to content

Recommended Posts

פורסם ב

מה הפואנטה?

הוא היה רמטכ"ל והוא גבוה עם עיניים כחולות אז הוא שווה 15 מנדטים? על מה ולמה?

ממתי בישראל יש בחירה ישירה? (למה אין בעצם?)

אני לא זוכר כזה מקרה של מועמד שהוא בעצם דחליל קש שאף אחד לא מכיר אותו ואת דעותיו שכך או אחרת ברור שייבחרו על ידי אלגוריתם ממוחשב ועדיין זוכה לכזו פופולריות בסקרים.

לכחלון ולפיד לפחות היה מצע.

פורסם ב

לא אשכח לו את נאום הכלניות באמצע מבצע צבאית כל כך מנותק ועוד בתור רמטכל. לא מאמין שיש באמת המון שילך אחריו. לדעתי יש לו פמפום יחסי ציבור ותו לא.

https://m.ynet.co.il/Articles/4556897

פורסם ב

כל מי שאומר שמצביע לו כרגע פשוט אדיוט.

אין לי בעיה איתו אבל כרגע הוא עוד לא אמר במה הוא מאמין, מי הרשימה שלו, מה ההשקפות שלו, עם מי ילך ועם מי לא וכו' וכו'.

מאמין שבתקופה הקרובה דברים יתבהרו ואז כמובן שאכבד כל אחד שמאמין במפלגה אבל כרגע זה פשוט ערימה של סמרטוטים שהולכים אחרי עדר.

פורסם ב

כל מי שאומר שמצביע לו כרגע פשוט אדיוט.

אין לי בעיה איתו אבל כרגע הוא עוד לא אמר במה הוא מאמין, מי הרשימה שלו, מה ההשקפות שלו, עם מי ילך ועם מי לא וכו' וכו'.

מאמין שבתקופה הקרובה דברים יתבהרו ואז כמובן שאכבד כל אחד שמאמין במפלגה אבל כרגע זה פשוט ערימה של סמרטוטים שהולכים אחרי עדר.

כל בחירות יש את הטרנד התורני.
פורסם ב

כל בחירות יש את הטרנד התורני.

התרגלתי למפלגות אווירה ומצידי שיקח גם 30 מנדטים, מה שמעצבן זה שעוד לפני שהוא הוציא מילה בכל סקר אפשרי הוא עם 15 מנדטים+

כמה אפשר להיות מנותק כדי ללכת אחרי מישהו שאין לך מושג בשיט עליו.

כחלון לפיד ומפלגות אווירה שונות לפחות הציגו רעיון.

(שוב, מאמין שגם גנץ יעשה את זה מסודר אבל כרגע זה פשוט כלום)

פורסם ב

אני לא רואה טעם בהתייחסות למהימנות של פוליטיקאי כזה או אחר כי אני מאמין שבכל מקרה בודדים הפוליטיקאים שיש להם רצון לסייע לציבור הבוחרים שלהם לציבור הרחב (במידת האפשר) אלא רוצים אך ורק את הקול שיביא אותם לעמדת הכוח, לכן זה לא באמת משנה מי ייבחר, ולמעשה בכל בחירות לראשות ממשלה ולכנסת אין ממש תחרות ב10 השנים האחרונות והציבור אומר את דברו פעם אחר פעם. מה שכן צריך לזכור הוא שהחברה הישראלית היא חברה מיליטריסטית ברמ"ח איבריה - מטפטפים את הנושא במערכות החינוך והשיא מגיע בנסיעה לפולין, ערוצי החדשות עוסקים בגיבורים צבאיים בהרחבה בכתבות תוכן וקיימת תפיסה ששירות צבאי הוא המדד לאזרחות טובה ונכונה. ובוודאי שיש נסיבות ביטחונית מסוימות שאנשים בממשלה בעלי ידע וניסיון צבאי יהיו מסוגלים לסייע בהן, אבל החשיבה שרק אנשי הצבא רואים את התמונה המלאה יודעים מה טוב בעייתית מאד ולאורך זמן עלולה להשאיר אותנו כפופים לידי גנרלים, והודות לאתוס ולקו המחשבה הזה הם רק צריכים להכריז על "הליכה לפוליטיקה" (מושג שהפך בשנים האחרונות שווה ערך להליכה לקניית חלב במכולת) ויש להם מספר מכובד מאד של מנדטים וכוח בידיים

פורסם ב

לבני גנץ לא היה שום דבר בעל ערך להגיד גם כשהיה רמטכ"ל.

מי שיעקוב אחרי הקריירה שלו, יראה שהוא בעיקר נמנע מהחלטות קשות.

אבל הוא נראה מרשים והתפקיד עושה את האדם אז יאללה, נצביע לו.

מישהו שואל מי מריץ אותו, למה, ואיך יכול להיות שהוא עד היום לא פיזר טיפה של אידיאולוגיה?

ומילה על זה שאבי גבאי הציע לו את ראשות המחנ"צ ונענה בסירוב. כמה אפשר להתרפס בשמאל? אין פריימריז אין כלום מגיע הגנרל התורן ונותנים לו הכל? ברק ואיילון לפחות התמודדו.

פורסם ב

אי אפשר לשפוט אותו לזכות ולא לחובה.

העם כבר הוכיח את טמטומו שנתן למגיש חדשות מסוקס 23 מנדטים, נתן לכחלון חסר המצע 11(?) מנדטים.

כרגע העם מחפש מושיע כי האנטי לביבי כבר חצה מחנות ימין ושמאל ובני גנץ נכנס טוב לואקום הזה.

פורסם ב

אנשים מצביעים מהבטן. חבל, אבל זה המצב.

פורסם ב

מישהו שואל מי מריץ אותו, למה, ואיך יכול להיות שהוא עד היום לא פיזר טיפה של אידיאולוגיה?

ומילה על זה שאבי גבאי הציע לו את ראשות המחנ"צ ונענה בסירוב. כמה אפשר להתרפס בשמאל? אין פריימריז אין כלום מגיע הגנרל התורן ונותנים לו הכל? ברק ואיילון לפחות התמודדו.

גבאי אמר שהוא לא הולך להציע לו את המקום הראשון אצל אופירה וברקוביץ

ישפיע על המנדטים?

פורסם ב

חלמתי מילדות להיות במפלגה של גנץ.

פורסם ב

+1 ובפרט לגבי הקטע המודגש.

פורסם ב

הציבור לא מטומטם. הציבור יוצא מכמה נקודות הנחה:

1. מי שעמד בראש המערכת הצבאית מספיק מוכשר ובעל ניסיון לנהל מדינה (הנחה לא רעה)

2. מי שעמד בראש המערכת הצבאית יהיה מחוייב לביטחון המדינה (הנחה לא רעה)

3. מי שעמד בראש המערכת הצבאית יידע מה לעשות כדי לשמור על הביטחון (הנחה די חלשה)

בהתחשב שהביטחון הוא הדבר הכי חשוב לאזרח, ושרוב האזרחים מחזיקים בדעה שלא משנה מי יעמוד בראש הדברים ייראו אותו דבר פחות או יותר, וזה די נכון, אז מה שחשוב להם זה פיגורה שאפשר לסמוך עליה. ולפעמים כריזמה, ניסיון ונראות זה מספיק כדי לסמוך על בן אדם.

פורסם ב

רמטכ"ל שהוליך את הצבא אחורה מבחינת מוכנות, ונמנע פעם אחר פעם מהחלטות משמעותיות.

פרט לכך, דעתו הפוליטית בכל הנוגע לסכסוך הפלסטיני ידועה(שמאל ניצי).

פורסם ב

אם הייתי בני גנץ הייתי לוקח את הפנסיה התקציבית האדירה שלי ומטייל סביב העולם. באמת לא מבין מה הם צריכים את זה.

פורסם ב

אם הייתי בני גנץ הייתי לוקח את הפנסיה התקציבית האדירה שלי ומטייל סביב העולם. באמת לא מבין מה הם צריכים את זה.

אנשים כאלה הם בד"כ אנשים המכורים לאקשן, ככה שטיול מסביב לעולם ודברים נוספים של פנסיה ישעממו אותם מאוד מהר
פורסם ב

בהתחשב שהביטחון הוא הדבר הכי חשוב לאזרח, ושרוב האזרחים מחזיקים בדעה שלא משנה מי יעמוד בראש הדברים ייראו אותו דבר פחות או יותר, וזה די נכון, אז מה שחשוב להם זה פיגורה שאפשר לסמוך עליה. ולפעמים כריזמה, ניסיון ונראות זה מספיק כדי לסמוך על בן אדם.

תוסיף לזה את תחושת ה"אין למי להצביע" שיש בקרב רבים מהציבור בארץ, במיוחד באזור הימין מתון/מרכז/שמאל ניצי וקיבלת את זה.

פורסם ב

מה אתה חושב על זה שגבאי הציע לו את ראשות המחנ"צ על מגש?