Jump to content

תמיכה לגב בכיסא משרדי

Recommended Posts

פורסם ב

יש למישהו המלצה על משהו ספציפי?אני מתכוון למשענות האלה שמלבישים על הכיסא משרד שנותנות תמיכה לגב

פורסם ב

למה אתה צריך?

תכוונן את הכסא כך שהרגליים שלך יהיו על הרצפה בזמן הישיבה, תטה את המושב לקצת מעל 90 מעלות ולרוב זה יספיק.

פורסם ב

למה אתה צריך?

תכוונן את הכסא כך שהרגליים שלך יהיו על הרצפה בזמן הישיבה, תטה את המושב לקצת מעל 90 מעלות ולרוב זה יספיק.

אנסה זאת,התחלתי להרגיש בזמן האחרון מיחושים בגב תחתון ואני בטוח שזה בגלל זה.

פורסם ב

שום סיבה לרוץ לרופא.

תשב בצורה נתמכת, תוודא שהמסך נמצא בגובה העיניים ושאתה לא מאמץ את הצוואר, ואם אתה יושב הרבה תקום לכמה דקות פעם בשעה ותעשה קצת הפעלה בעמידה (סובב את הגוו לצדדים, תשחרר את הכתפיים...). לרוב זה יספיק.

פורסם ב

לי יש כאבים בברכיים בזמן ישיבה ברגליים ישרות ולכן אני כל הזמן מזיז אותן, זה די מייאש

פורסם ב

לך יש צולבת קרועה ואת הצוות הרפואי של קוסילמלם.

פורסם ב

שום סיבה לרוץ לרופא.

תשב בצורה נתמכת, תוודא שהמסך נמצא בגובה העיניים ושאתה לא מאמץ את הצוואר, ואם אתה יושב הרבה תקום לכמה דקות פעם בשעה ותעשה קצת הפעלה בעמידה (סובב את הגוו לצדדים, תשחרר את הכתפיים...). לרוב זה יספיק.

כן לצערי העבודה די אינטנסיבית אני משתדל לקום פעם בשעתיים שלוש בערך להתמתח לאיזה 10 דקות קצת להזרים דם

פורסם ב

תכוון לפעם בשעה. צריך להזיז את הגב, להתכופף, רוטציות, לא להיות ישוב ונוקשה כל היום.

פורסם ב

תכוון לפעם בשעה. צריך להזיז את הגב, להתכופף, רוטציות, לא להיות ישוב ונוקשה כל היום.

תודה אחי,כמובן שידעתי את זה אבל טוב לשמוע חידוד בנושא מבן אדם שמבין.
פורסם ב

שום סיבה לרוץ לרופא.

עדיף ללכת לרופא כשעדיין ניתן ללכת.

גב זה מפחיד, זה יכול להפיל אותך לקרשים בלי יכולת לקום שבועות על הרגליים והסיבות לזה מגוונות: גם ארגונומיה וגם בריאות (עודף משקל, שרירים חלשים, חוסר במינרלים, פעילות אינטנסיבית לא מבוקרת).

כדאי לעשות בדיקת דם ולהוועץ ברופא.

בנוסף למה שרשמת, ניתן גם לרדת במשקל, לנעול ביום יום נעליים טובות לגב ולא vans למשל, לחזק את הגב בחדר כושר, להמנע מפעילות הכוללת קפיצות כמו כדורסל / כדורעף או הרמה לא נכונה של חפצים כבדים, שוב, תלוי ממה נובעים המחושים.

פורסם ב

עדיף ללכת לרופא כשעדיין ניתן ללכת.

גב זה מפחיד, זה יכול להפיל אותך לקרשים בלי יכולת לקום שבועות על הרגליים והסיבות לזה מגוונות: גם ארגונומיה וגם בריאות (עודף משקל, שרירים חלשים, חוסר במינרלים, פעילות אינטנסיבית לא מבוקרת).

כדאי לעשות בדיקת דם ולהוועץ ברופא.

בנוסף למה שרשמת, ניתן גם לרדת במשקל, לנעול ביום יום נעליים טובות לגב ולא vans למשל, לחזק את הגב בחדר כושר, להמנע מפעילות הכוללת קפיצות כמו כדורסל / כדורעף או הרמה לא נכונה של חפצים כבדים, שוב, תלוי ממה נובעים המחושים.

א. גב זה לא דבר מפחיד, 99% מהאוכלוסיה תסבול בחייה מכאבי בגב תחתון. סטטיסטיקה יבשה שהסיבה היחידה היא שהיא לא 100% הוא בגלל שאי אפשר להגיד במדע 100%. כולם יסבלו מהגב, לא כולם צריכים לרוץ לרופא.

ב. הגב הוא בסך הכל עוד אסופת שרירים. גב קצת תפוס לא יפיל אותך לרצפה, פריצת דיסק אקוטית כן. נתפס קצת הגב? אתה לא צריך רופא שלא יכול לעזור לך, אתה צריך פיזיותרפיסט שיכווין אותך ויעזור לך לצאת ממעגל הכאב. לרופא אין מה לתרום לך, נקודה.

ג. פרצת דיסק? לך לרופא תעשה הדמיות במידת הצורך (רמז - אם אין סימנים נוירולוגיים כמו בריחת שתן, חולשת גפיים תחתונות ועוד, אתה יכול לחסוך לעצמך את הקרינה המיותרת). תקח משככי כאבים ותתחיל פיזיותרפיה.

ד. בדיקות דם כי כואב לו קצת הגב? הבאת אותי לנקודה שמלכתחילה הגבתי - אובר מדיקליזציה. אין שום סיבה לרוץ לרופא על כל פיפס (ואז לא להבין למה מחכים חודשים לתורים), אין סיבה לעשות בדיקת דם ללא התוויה שמצדיקה את זה (וגם לא ישלחו אותך לאחת כזאת על כל פיפס) ואין סיבה לא לפתור את זה בצורה הנכונה והיא שינוי אורך חיים. 99% מהרופאים לא יובילו אותך לשינוי אורך חיים.

ה. עזוב, אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא נועל נעל לא נכונה (תגדיר מה היא נעל נכונה ולמה), שהוא סובל מעודף משקל או שהגב שלו חלש.

ו. כדורסל/כדורעף דופקים את הגב? נמק.

ז. אלא אם יש לך מחקר פורץ דרך בחוסר העדכון שלו, אין שום בעיה בהרמת חפצים "כבדים". הרמה נכונה? אם אתה מתכוון ל"להתכופף עם הברכיים" אז כבר מזמן זה הופרך. אתה יכול להרים משקלים לא קלים גם בהתכופפות עם הגב. לא הייתי מנסה להרים ככה 50 ק"ג, אבל מרבית המשקלים היומיומיים, כולל כאלה שמעט כבדים מהנורמה - ניתן להרים גם "בצורה לא נכונה" שהיא בעצם ממש סבבה. הגוף שלנו הוא מערכת קצת יותר חכמה ויעילה ממה שמנסים להפחיד אותנו שהוא לא.

בקיצור, נראה לי שרועי לא בשום סיטואציה ממה שרשמת למעלה, אבל למען האחרים - לא צריך הפחדות.

פורסם ב

מתן helpppppp

איזה כדור לוקחים כשכל הגוף תפוס?