Jump to content

תאילנד לשבועיים בדצמבר

Recommended Posts

פורסם ב

היי,

אז אנחנו 4 חברים שרוצים לסגור תאילנד בדצמבר ועקב אילוצים אנחנו יכולים רק שבועיים נטו.

חשבנו על מסלול כזה:

4 לילות בצ'נג מאי - 3 לילות בקוסמוי - 3 לילות בקונפגן כולל האלף מון/פול מון - 3 לילות בקופיפי - לילה בבנקוק.

יש הצעות לשיפורים/שינויים? בעיקרון נקודות שאנחנו חשבנו עליהן:

1. אנחנו מתכננים בצפון לטייל לבד ולא בטיול ג'יפים, רלוונטי? מספיק 3 ימים מלאים?

2. כדאי לכוון לאחד ספציפי מבין האלף מון או הפול מון או שלא כזה קריטי איזה מבין השניים?

3. בכללי על המסלול, האם קוסמוי וקופיפי שווים, האם עדיף להחליף אולי באי אחר, האם כדאי לילה בבנקוק או לקחת עוד לילה באחד האיים במקום. בעיקרון הסדר עיניין שלנו הוא חיי לילה - מקומות לראות - סתלבט בחופים.

פורסם ב

צ'אנג מאי ופאי נחמדות אבל בשבועיים עדיף לוותר עליהן ולהוסיף עוד לילה בכל יעד, במיוחד אם אתם מחפשים חיי לילה וחופים

פורסם ב

בקשר למסלול , קחו בחשבון שיש מעברים ממקום למקום , לא יודע אם תכננתם לטוס או לנסוע באוטובוסים, אבל שתי האפשרויות גוזלות זמן שאולי כבר עדיף להאריך את השהות במקום אחד ולוותר על אחר בהתאם למה שאתם מחפשים

הייתי בהלף מון בינואר האחרון אם אני לא טועה , אחת המסיבות הגרועות שהייתי בהן , הרגשתי קצת כמו במסיבת סיום של תיכון אמריקאי. לא יודע מה לגבי פול מון אבל זה נראה כאילו ההתמסחרות עשתה מאוד לא טוב לעניין שם .

קו פנגן לדעתי קצת עמוסה ותיירותית מדי, אבל יש ריזורטים יפים והרבה מסעדות לא רעות שחלקן פתוחות עד ממש מאוחר

קוסמוי לא הייתי, שמעתי מהחברים שטיילו איתי שזה כמו קו פנגן רק יותר עמוס אז לא הצטערתי .

צ’אנג מאי זו עיר שיוצאות ממנה כל מיני אטרקציות תיירותיות (ספארי, ארוכות הצוואר וכו ) אני הייתי שם כמה שעות כדי להגיע לפאי .

שזה לדעתי המקום הכי טוב בתאילנד , אפשר גם להסתלבט בגסט האוס על הנהר, גם לטייל מסביב עם טוסטוסים וגם יש את השוק ערב עם מלא אוכל ממש טעים מכל העולם כל יום . חיי לילה פחות מפותחים אם הקטע שלכם זה לצאת כל יום .

אם הקטע הוא סתלבט חופים וחיי לילה אני ממליץ ממש על קמבודיה, לדעתי איים וחופים יפים לא פחות והרבה פחות ממוסחר ככה שיותר זול ובאווירה יותר כיפית לטעמי . אומרים גם שבשנים הקרובות יתחילו להקים שם ריזורטים מפוארים לטובת תיירים סינים ואז המקום יהרס אז שווה להקדים ולהגיע לפני שכל זה קורה .

פורסם ב

שבועיים זה די מעט, הייתי מוותר על חלק מהמקומות (ואז אפשר לחזור לתאילנד ולסגור את שאר הפינות).
אם כבר אתם הולכים לצפון עם זמן מוגבל, תעשו את הטיול ג'יפים, ניצול הזמן שם יהיה הרבה יותר טוב ממה שתצליחו לבד.

פורסם ב

אנחנו נעבור בטיסות פנים אז זה קצת מקל עלינו את הזמנים.

האמת שאחד מאיתנו ממש חם על הצפון אז כנראה נזרום איתו, כי זה גם אווירה שונה אז זה נשמע מגניב דווקא. אולי באמת נלך על הטיול ג'יפים ואז זה סוגר אותנו לגמרי.

בהנחה והצפון נשאר, שאר המסלול הגיוני? או שעדיף להחליף/לוותר/להוסיף וכו?

פורסם ב

מעברים ממקום למקום שואבים זמן אנרגיה וכסף. אם תעברו בחמישה יעדים במשך שבועיים יומיים מלאים במצטבר מתוכם יסתמכו בנסיעות. בחודש בתאילנד הייתי בחמישה יעדים ועדיין את חלקם הרגשתי שלא מיציתי. תאטו קצת את הקצב אחי, תאילנד מדינה זמינה ומזמינה שאפשר להגיע אליה כמעט כל השנה ובכל שלב בחיים. להוסיף לילה נוסף בכל יעד הוא הדבר הכי חכם לדעתי, אם אתם בכל זאת לחוצים על הצפון - טיול ג'יפים הוא דבר יפה ומרשים אבל הוא גריאטרי כי לא קורה בו כלום מעבר לנסיעה בג'יפ עצירה לתמונות ודאחקות עם הנהג ואחרי יום וחצי אתה מתחיל להשתעמם. זה דבר שיותר מתאים למשפחות או לתרמילאים עם הרבה זמן ורצון לחקור אופציות, לא לארבעה חברה שבאים לתאילנד לשבועיים ומחפשים חיי לילה, עדיף לנסוע לפאי להשכיר אופנועים לטייל לבד באזור ובערב לצאת ולהסתובב בשוק לילה ובמעט ברים המעניינים שיש שם

פורסם ב

אם אתם מתעקשים להגיע לצפון הייתי מוותר על אחד מהיעדים בדרום (איים) ומאריך את השהות ביעדים האחרים, כדי להצליח לחוות אותם כמו שצריך ולא לרוץ מצק אין לצק אאוט ומעבורות ושטויות.

לא עשיתי טיול ג׳יפים ואני מצטרף לדעה של לופו בעניין, אבל אם תחליטו בסוף שאתם הולכים על זה תבדקו מה האורך שלו ומתי הוא מתחיל ונגמר כדי לוודא שבאמת תוכלו לעמוד בזמן הקצר שהקצבתם לצפון. צריך לראות גם שזה מסתדר לכם עם השעות שבהן יש טיסות והאם יש טיסות ישירות בין היעדים או שיש דרכים מהירות ויעילות יותר להגיע, בקו פנגן לצורך העניין אין שדה תעופה.

פורסם ב

רק בקוסמוי יש שדה תעופה ופועלת בו חברה אחרת (בנגקוק אירוויס) בסוג של מונופול וכרטיסים ועולים 100-150 דולר לכיוון. אפשר לנחות בסורטאני ומשם לקחת אוטובוס ומעבורת אבל זה סתם תסביך שלוקח עוד 4-5 שעות

פורסם ב

רק בקוסמוי יש שדה תעופה ופועלת בו חברה אחרת (בנגקוק אירוויס) בסוג של מונופול וכרטיסים ועולים 100-150 דולר לכיוון. אפשר לנחות בסורטאני ומשם לקחת אוטובוס ומעבורת אבל זה סתם תסביך שלוקח עוד 4-5 שעות

כבר לא. יש שם טיסות של חברות נוספות אם כי הרוב של בנגקוק איירוויז. מחר למשל יש שם גם פה ושם טיסות של טאהי, סילק , וטיברט

פורסם ב

ראיתי היום כמה טיסות של תאי עם מחירים דומים, כל עוד זה לא ירד מ100 דולר לכיוון זה כנראה לא ממש משנה. מה שבטוח זה שהשדה תעופה הזה הוא חוויה בפני עצמה

פורסם ב

ראיתי היום כמה טיסות של תאי עם מחירים דומים, כל עוד זה לא ירד מ100 דולר לכיוון זה כנראה לא ממש משנה. מה שבטוח זה שהשדה תעופה הזה הוא חוויה בפני עצמה

הוא מצחיק רצח.

לוקחים אותך מהמטוס לטרמינל (שהוא לא מבנה סגור לגמריי) ברכבת בסגנון רכבת ההפתעות. זה כ"כ הצחיק אותי שהייתי חייב לצלם.

10308133_10153408237022955_8941577579392

אגב, כשסיימתי בקופנגן בבוקר שאחרי הפול מון המחירי טיסות מקוסמויי גבוהים ממש כי הביקוש עצום. אז עשיתי את הטיסה לבנגקוק דרך סוראטני. זה היה חתיכת מסע ששילב הכל:

* נסיעה בתוך קופנגן של חצי שעה.

* מעבורת לסוראטני.

* אוטובוס מהחוף עד לשדה התעופה (עוד שעה).

* טיסה. השדה בסורטאני נראה קלאסי כמו שדה תעופה מסרטי פשע במדינות טרופיות: טרמינל קטן עם מגדל פיקוח מעליו ומלא צמחיה על הטרמינל.

רק רכבת הייתה חסרה שם להשלים הכל.

פורסם ב

חבר שלי טס לקו סמוי באמצע מונסון מפחיד. לא יכלו לנחות שם אז הם נחתו באיזה שדה תעופה צבאי קרוב. משם הם שטו איזה שעה בסירות גומי ממונעות עם המזוודות והכל לאיזה מקום שם חיכו לילה עד שההצפות נגמרו

פורסם ב

אין מנוס מלוותר על הצפון

במסלול הנוכחי אתה עושה "הכל" אבל בעצם לא עושה כלום

יש לכם 2 אופציות או שאתם מוותרים על הצפון/איים(רצוי צפון אם הבנתי תראש) או שאתם נשארים לפחות עוד שבוע

פורסם ב

שבועיים בתאילנד תתרכזו ב2 איים קרובים שבוע-שבוע וסופש בנגקוק וסלמאת.

ברגע שאתה מתחיל עם הספקים בטיול אתה עושה לעצמך עוול

פורסם ב

אוקי אז בהנחה שמוותרים על הצפון, איזה מסלול כדאי?

אנחנו טסים ב6.12 עם חזור ב21, כשיש האלף מון ב15.

ממה שאני מבין כדאי לעשות 5 ימים קוסמוי, 3 קופנגן ו5 קופיפי?

פורסם ב

חברים אני טס לתאילנד עם בת הזוג לחודש בדצמבר.

פעם ראשונה שלי בתאילנד.

איזה מקומות הם בגדר חובה?

פורסם ב

חברים אני טס לתאילנד עם בת הזוג לחודש בדצמבר.

פעם ראשונה שלי בתאילנד.

איזה מקומות הם בגדר חובה?

מאיך שאני מכיר אותך אתה תוכל להיות חודש רק בפאי. בכל אופן צ'אנג מאי קופיפי קוסמוי וקופנגן אלה היעדים הנפוצים והעיקריים בתאילנד, אם אתם לא מתכוונים להיזרק בצפון או באיים תוסיף את בנגקוק ופוקט

שלח הודעה בווטסאפ אם אתה צריך משהו

פורסם ב

מאיך שאני מכיר אותך אתה תוכל להיות חודש רק בפאי. בכל אופן צ'אנג מאי קופיפי קוסמוי וקופנגן אלה היעדים הנפוצים והעיקריים בתאילנד, אם אתם לא מתכוונים להיזרק בצפון או באיים תוסיף את בנגקוק ופוקט

שלח הודעה בווטסאפ אם אתה צריך משהו

חח אח שלי אתה בארץ?

תודה מלך אדבר איתך

• 4 weeks later...
פורסם ב

קרה שינוי ובסוף התאריכים שאנחנו יכולים בהם הם ה22.11 - 7.12

מישהו יודע מה מזג האוויר באיים בתאריכים האלה? הדעות באינטרנט חלוקות... שווה לעשות מאמץ ולדחות ל6.12 - 21.12 או שלא קריטי? אלו 2 האופציות תכלס

פורסם ב

קרה שינוי ובסוף התאריכים שאנחנו יכולים בהם הם ה22.11 - 7.12

מישהו יודע מה מזג האוויר באיים בתאריכים האלה? הדעות באינטרנט חלוקות... שווה לעשות מאמץ ולדחות ל6.12 - 21.12 או שלא קריטי? אלו 2 האופציות תכלס

חשבתם אולי לשנות כיוון לחופי דרום הודו? אם המטרה זה חופים ובטן גב אז בתאריכים האלו זה מעולה שם ויצא יותר זול משמעותית אם המטרה זה קארחנה אז פחות.
פורסם ב

אני עכשיו בפאי וזה אחד המקומות הכי יפים שראיתי בחיים שלי.

פורסם ב

אני עכשיו בפאי וזה אחד המקומות הכי יפים שראיתי בחיים שלי.

כמה דברים מומלצים :

הקניון בשקיעה ותצפית Yun Lai

בכניסה למפל Mo Paeng יש בית קפה עם כלב נסיך בשם דיימון

לאכול בOm Garden פילה דג

פורסם ב

חשבתם אולי לשנות כיוון לחופי דרום הודו? אם המטרה זה חופים ובטן גב אז בתאריכים האלו זה מעולה שם ויצא יותר זול משמעותית אם המטרה זה קארחנה אז פחות.

איזה חופים בהודו נותנים פייט לחופים של תאילנד? (להוציא את אנדמן כי על רטוב זה מחוץ להודו).

אום ביץ\קודלי\ורקלה חופים נחמדים מאוד אבל לא ברמה של אנדמן\תאילנד (חופים מסויימים, יש חופים שהייתי כבר מעדיף אום ביץ)\וקמבודיה (וואווווו!).

פורסם ב

היינו בקניון ובתצפית היום (לא נשארנו לשקיעה כי הגיע שבר ענן מפגר בתוך 5 דקות והפך יום שמש מושלם למבול מפגר...אולי מחר נחזור לשקיעה).

בבית קפה לא ישבנו, אבל המפל היה ממש נחמד.

באנו ל-om garden וההתנהלות והשירות שלהם ממש עיצבנו אותנו, אז לא נשארנו לאכול. מצד שני אכלתי היום בנייט בזאר את הפאד תאי הכי טוב בטיול עד עכשיו (כבר 10 ימים), ושלא במפתיע גם ההכי זול 40 באט).