Jump to content

33 members have voted

1. 1. מי טובה יותר לדעתך?

• הסופרנוס
      22
    • הסמויה
      11

Recommended Posts

פורסם ב

אין מה לפרט, מי לוקח???

פורסם ב

הסופרנוס זו הסדרה הכי טובה שנוצרה אי פעם

לצערה של הסמויה כמובן שהיא הסדרה השניה הכי טובה שנוצרה אי פעם

לדעתי כמובן

פורסם ב

שאלה שאין עליה תשובה

הייתי אומר ששתיהן באותה רמה ופשוט כל אחד ומה שהוא יותר מתחבר

פורסם ב

שאלה שאין עליה תשובה

הייתי אומר ששתיהן באותה רמה ופשוט כל אחד ומה שהוא יותר מתחבר

אמת

פורסם ב

שניהם שואפות לשלמות , לטעמי הסמויה יותר.

כמי שראה את הסדרה לפני 4 5 שנים , לפני ההייפ שנהייה לה ברשת , אני פשוט הייתי המום (לטובה כמובן).

אפרופו הסופרנוס , מי שלא ראה ליליהאמר , שייפנה לעצמו זמן, פשוט סדרה גאונית.

פורסם ב

לא הצחלתי כל כך להתחבר לסמויה, סדרה נחמדה, לא הבנתי איך היא קיבלה את המעמד הזה של "הסדרה הכי טובה אי פעם" ביחד עם הסופרנוס.

פורסם ב

לא הצחלתי כל כך להתחבר לסמויה, סדרה נחמדה, לא הבנתי איך היא קיבלה את המעמד הזה של "הסדרה הכי טובה אי פעם" ביחד עם הסופרנוס.

+1

פורסם ב

אחד כזה זה מילא

שניים כאלה זה כבר יותר מידי

פורסם ב

אחד כזה זה מילא

שניים כאלה זה כבר יותר מידי

היא לא סדרה רגילה, היא גם לא מנסה להיות כזו

אין לך מוסיקה בקטעי מתח כדי לגרום לצופה להאמין למשהו שלא קורה

בעצם אין קטעי מוסיקה בכלל פרט לתחילת הפרק וסופו (והקטע עם היוונית בסוף עונה 3)

בתכלס גם בסופרנוס אין, אלה סדרות הדרמה הכי טובות

אבל שוב, הסמויה איבדה קצת כיוון וחזרה למסלול כדי לתקן את העוול

פורסם ב

הסופרנוס ללא ספק.

את הסמויה אפילו לא ראיתי.

פורסם ב

לא איבדה שום כיוון. מושלמת לכל אורך הדרך.

סוייר, תראה.

פורסם ב

תקופת מבחנים גבר, תזכיר לי באמצע אוגוסט ככה?

פורסם ב

הסופרנוס ללא ספק.

את הסמויה אפילו לא ראיתי.

פורסם ב

שים תזכורת בפלאפון

פורסם ב

לא רק שתזכיר לי, גם תביא לי את הכל צרוב על DVD למשחק טוטו ב4.8 (מתנת יומולדת+סיום תקופת מבחנים)

חוצפן.

פורסם ב

איזה גיבור אתה מאמי

• 11 years later...
פורסם ב

נתחיל מהסוף - הסמויה.

טוב אז סיימתי הסופרנוס בשעה טובה. 
ואני צריך לזרוק פה מחשבות רנדומליות שישבו עליי לאורך הזמן. אז זה יהיה הודעה די אקראית.

הסופרנוס זאת מכבי של ערן זהבי בשיאו ושיאה, סדרה של איש אחד שבלעדיו הכל היה הרבה יותר אפור.

הסמויה זאת מכבי של איביץ', קבוצתית, לא הכי סקסית, אבל גם שהכוכב הכי גדול שלה הולך(אם יש אחד בכלל שהוא מעל השאר) תמיד יהיה מי שיתפוס את המקום שלו.

האמת הופתעתי קצת מהתוכן של הסופרנוס, באתי בלי ידע מקדים מלבד "הסדרה הכי הטובה בהיסטוריה של היקום" אבל הסופרנוס מדברת על הרבה דברים ורובם הגדול הוא בכלל לא עולם הפשע. 
זאת סדרת דרמה שמתעסקת בעיקר בעניינים חשובים כמו הנפש, מוות ומשפחה. כך שאני די מעריך את הסדרה שהיא מדברת על דברים כמו דיכאון וטיפוליים נפשיים, לא ציפיתי למצוא את זה שם.

במיוחד לא חשבתי שהסדרה תתמקד לא פעם בטיפול הנפשי של טוני.

צפיתי בסמויה בעבר בערך פעמיים וחצי-שלוש ובאמת שבאתי עם ראש פתוח אבל קשה שלא להשוות. מהרגע הראשון שצפיתי בסופרנוס בחנתי אותה במשקפיים של הסמויה, אולי זה לא הדבר הנכון לעשות אבל אני סימפ של הסמויה אז אין מה לעשות.
הסמויה הרגישה יותר ריאליסטית, הדמויות שם קיבלו יותר עומק. ידעתי על כל דמות ודמות מה מניע אותה, מה היא חושבת ומה היא רוצה להשיג. כל דמות קיבלה את העומק שלה ואת הבמה שלה. בהסופרנוס יש לא מעט דמויות שאין לי מושג מה השם שלהם.

הסופרנוס לא לקחה החלטות אמיצות יותר מידי לאורך העונות, להרוג את ראלף סיפרטו, ריצ׳י אפריל או טוני הבן הדוד כשהם דמויות חדשות זה די קל, במיוחד שזה תבנית חוזרת של דמות שמקבל יותר זמן מסך מבדרך כלל וזה די מובן שהם הולכים להוריד אותה במוקדם או במאוחר. אולי אני אומר שזה לא החלטות אמיצות כי כמעט שום דמות מלבד טוני לא באה קיבלה שם עומק משמעותי כך שאובדן שלה היה די שולי. זה די מובן מראש שיש דמויות שהולכות למות די מהר והן פה בשביל תפקיד ספציפי וקצר. 
לחסל את כריסטופר ובובי בדקה ה-90 זה די קל. לכן אני לא מתייחס לזה כמשהו משמעותי. לדעתי המוות של פוסי היה הכי משמעותי שאני זוכר.

הרבה פעמים גם המזל משחק פה תפקיד גדול או שאיכשהו הקלפים תמיד מסתדרים, שוב די קל מבחינה תסריטאית לכתוב שמישהו מקבל התקף לב בשירותים או חולה בסרטן במקום להתמודד עם ההשלכות(בחייאת כמה דמויות שם קיבלו ****? אחת מכל 3?)

הסמויה הורידו דמויות משמעותיות לאורך כל העונות שלה מההתחלה. באחת מהעונות הראשונות יורים בכריסטופר ודי הערכתי את זה אבל השאירו אותו בחיים, מבחינה אישית שמחתי אבל זה די קל מבחינת התסריט להשאיר אותו בחיים. 
אם כבר כריסטופר, אחרי שטוני סיפר למה הוא עשה את מה שהוא עשה לא יכולתי שלא לחשוב על דיאנג׳לו וסטרינגר מהסמויה, אותם מניעים של להוריד דמות חלשה ולא יציבה שמאיימת על הארגון.

חייב לציין את כרמלה, דמות מאוד חיובית שכביכול עם לב טהור אבל משתפת פעולה עם טוני לאורך הדרך. לא כמו הנבלה סקיילר משובר שורות שאותה אי אפשר לסבול. אבל גם פה הייתה דמות שכל שנייה שלה על המסך היא סבל וזאת כמובן ג׳ניס החפרנית, למה היא כל הזמן צצה, כנראה זה תקן בכל סדרה.

עוד משהו שהפריע לי שכל החיסולים שם קלים מידי, 6 עונות הם מחסלים אנשים חופשי, גם כאלה שלא "במשחק". מחסלים עם ידיים חשופות, במקומות ציבוריים הומי אדם. כל זה למרות שהמשטרה יושבת להם על הזנב ועדין אף פעם הם לא באמת הסתבכו עם החוק. מה אין בארה"ב גורמי חוק שיכולים להפליל מישהו מאנשי המאפייה האלה? בסמויה הרגשת את העבודה הסיזיפית שלהם לא להיתפס או לעשות את זה בצורה נקייה ובהסופרנוס הכל קל מידי וללא עונש.
כשהם מחסלים snitch רנדומלי כל פעם, כמו אייד או פוסי ולמשטרה זה לא מפריע? משת"פ שלהם פתאום נעלם והם סבבה לא נורא?
אייד אפילו סיפרה להם שהיא אמרה לכריסטופר ואז נעלמה. לא חשוד? לא יעצרו אותו? משהו?

איך טוני לא שכב עם דוקטור מלפי? היו רגעים שחשבתי שהם יהיו ביחד כבר.

עוד דברים שהסמויה לוקחת זה שיר הפתיחה שהרבה יותר טוב מהשיר של הסופרנוס.

די הפריע לי שטוני מלכלך את הידיים כל הזמן, נמצא עם הכסף, מדבר בטלפון, הורג אנשים, לאייבון זה לא היה קורה.

עוד משהו כמה הם אוכלים שם? לא פלא טוני קיבל התקף לב.

מה עוד מה עוד? לא יודע אולי אערוך את ההודעה אחר כך.

אה לא יודע מה אני חושב על הסוף, הכל נשאר שם פחות או יותר פתוח. טוני חי? מת? מה עם הש? סיל? כאילו זה נשאר פתוח אבל התחושה היא שטוני מחוסל בסופו של דבר. לפעמים אני אוהב את הסוף ולפעמים לא. 

הסוף של הסמויה הוא בעצם שאין סוף והכל זה גלגל החיים פה זה סתם נשאר שכולם תלויים באוויר. הרבה דמויות לא קיבלו קלוזר. למרות שציפיתי מהעונה הראשונה שטוני ימות אז זה קצת מפתיע אבל לא יודע משהו שם קצת הפריע לי. מה שכן הייתי עם קוצים בסצנה האחרונה במסעדה, חיכיתי כל רגע שמישהו ישלוף שם אקדח.

מבחינת הסדרה הטובה בהיסטוריה? אני נשאר עם הסמויה בלב שלם. מעריך את הסופרנוס אבל הסמויה תפסה אותי יותר.

במקום השני? לא שולל את סמוך על סול.

יאללה מכבי.