Jump to content

חומץ בלסמי

משתמשים רשומים
    0
Recent Profile Visitors

4,318 profile views
  1. השחקן שהכי חיבבתי במכבי. חבל. אני מניח שרצה לחזור למקום שגדל בו לסוף הקריירה. מאחל לו שיצליח ולא יצליח. זה קצת מוזר.
  2. תורג'מן חלוץ בן 21 (!) עם 15 שערים ו-3 בישולים בעונה הראשונה שלו כחלוץ פותח, וזה קורה בקבוצה בה חלק ניכר מהעבודה שלו זה פשוט לקבל כדור עם הגב לשער ולמסור וללכת מכות עם בלמים. לפרטים - פנה לעבדולאי סק. כל ניסיון לתאר את העונה שלו בתור פחות מהצלחה ומימוש של פוטנציאל שהגבול שלו עוד לא ברור הוא מגוחך. השטויות שנכתבות פה לפעמים זה משהו. ועוד משהו - הוא אחד החלוצים הכי מגוונים שאני זוכר בשנים האחרונות, בפרט למישהו בגילו ובשלב הזה בקריירה שלו. הוא נע טוב ברחבה, הוא מוסר טוב, הוא משחק טוב עם הגב לשער, הוא חזק, בוודאי שאינו איטי, משחק הראש שלו טוב, השליטה שלו בכדור מעולה לשחקן בגודל שלו (וגם לא בגודל שלו). בחיי, ההודעה המצוטטת זה כמו לשתות מים ולומר שהם יבשים: אפשר לעשות את זה, אבל זה אין לזה שום קשר למציאות.
  3. לפי הסרטון הוא דווקא יסבול ממנו מאוד. כל יום החרא הזה.
  4. דווקא יש דמיון מסויים. ראדי הגיע בשביל לנהל את המשחק של מכבי, אפשר להעריך שזה גם מה שרוצים מנוי. אני לא מכיר אותו בכלל, והההתרשמות שלי היא בעיקר מסרטון הביצועים, אבל כל מה שקשור למסירה לטווחים בינוניים וארוכים הוא כן קצת מזכיר אותו. בבעיטה - פחות :). במאמר מוסגר - בעיני לראדי היה גלאם. מה שהפתיע אותי בסרטון (וברור שזה סרטון ערוך), זה היסודות. עצירת כדור ומסירה, שזה הדבר הראשון שאני מסתכל עליו אצל שחקן חדש. הדריבל שלו מרשים. אבל - צריך לזכור: כמו הרבה שחקנים לפני, נוי מגיע מקבוצה שפחות שולטת במגרש. בהפועל חיפה יש הרבה הזדמנויות למעברים ומסירות ארוכות לשטח, שזה חלק ניכר מהרפרטואר שלו אליבא הסרטון. במכבי הוא ידרש לסיטואציות אחרות קצת. מי שזוכר את קניקובסקי לפני מכבי - הוא היה מלך המעברים של ליגת העל. אצלנו זה כמעט ולא קורה. נוי עלול להתקל באותה חומה, אבל נראה.
  5. אני מאוד מקווה שב"ש יקחו גביע. אז הגמלים מעצבנים כי הם היריבים והם בוכים כי למה לא (ואם נהיה כנים - גם פה היה בכי גדול אם המצב היה הפוך. בכלל, לא יודע מה יותר מטופש, התגובות שלהם לאליפות, או התגובות פה לתגובות שלהם), אבל אם יוצאים רגע מהפוקוס של המאבק הספציפי שלנו איתם השנה,, אז ב"ש הם קבוצה ומועדון שאני מכבד, גם אם יוצאות משם שטויות ברגע כזה או אחר. בית"ר, לעומת זאת, זה מועדון שבעיני מייצג את כל מה שרע וגרוע בחברה בישראל. גזענות, אלימות, בהמיות. איך בכלל אפשר להשוות? מצד אחד יש לכם אוהדים שבוכים ששדדו להם אליפות (אוקיי), ומצד שני... מה? לה פמיליה?
  6. כנראה שיש בו עוד את הרצון להמשיך, אבל ספק אם יכול להיות לו סיום טוב מזה. ספק גם אם מכבי הייתה יכולה להיפרד ממנו באופן מוצלח יותר. אני לא יודע אם כך יהיה, אבל ככה מסיימים קריירה.
  7. תמיד הייתה לי חיבה מסויימת לאילו שמסבירים לה במה האמנתי ומה חשבתי. אני יודע שזה קשה לעיכול, אבל המציאות היא לא בינארית. אפשרי לחשוב שמכבי מתמודדת ראויה, אפילו פיבוריטית, לאליפות מבלי לזלזל ביריבה, וגם להפך.
  8. זה לא נכון. בפרט אם יהיה להם את המשחק החוזר הזה. אבל גם אם לא. הם קבוצה טובה, ואנחנו עוד לא הוכחנו את הבשלות הזו. יש פה אופוריה קצת מוגזמת אחרי הנצחון הלא מאוד משכנע נגדם.
  9. - לא אמרתי שהם שחקנים גרועים. גם לא אמרתי שהם לא שחקנים למכבי. אני אפילו לא אתווכח שהם שחקנים פותחים בכמעט כל קבוצה בארץ. - להביט במספרי האליפויות שלהם כאינדיקציה לאיכות השחקן זה עניין, איך לומר, מאוד נוח לנרטיב מסויים, ואמנם זוהי רוח הזמנים, אבל כמו רוב הדברים בעולמנו, גם כדורגל אינו פונקציה של נרטיב, אלא עובדות: כמות חילוצים, כמות בישולים, כמות ואיכות מסירות עומק, כמות החמצות, איבודי כדור, אחוזי שליטה בכדור מול לחץ במרכז השדה וכן הלאה וכן הלאה. - אפשר לומר "אולי" על כל דבר, וזה בסדר. אתה לא חייב להסכים ואני לא מניח שמה שאני (או מישהו אחר) כותב הוא האמת ואין בלתה, אבל בעיני זה מאוד ברור: דור לא נותן לנו בתפקיד הזה יותר ממה שהוא לוקח. גבי לא עושה עבודה של שלושה שחקנים ואני לא מזהה את הערך המוסף הזה שאתה מזכיר. עם שחקנים טובים יותר מכבי שולטת במרכז המגרש נגד 10 שחקנים. - גם פרץ וגם קניקובסקי לא מתקיימים בואקום. לא השנה וגם לא בשנה שעברה. הם מוקפים במועדון שלם, עם שחקנים אחרים ומאמן ושיטת משחק, ויריבות מנגד עם איכות נתונה. מאחר וכאמור הם עצמם אינם קוטלי קנים, אז הקבוצה ככלל היא קבוצה טובה, שהתמודדה ומתמודדת בהצלחה למרות שתקרת היכולת במרכז המגרש (שזו מהות הדיון), אינה גבוהה. - ספציפית לגבי האם השמות שהזכרתי עדיפים עליהם. ההתייחסות הייתה ליכולת מסירה כתכונה נדרשת לקשרי אמצע (8 ו10, באופן גס). כל הרשימה שמוזכרת לעיל טובה מהותית ממה משני השחקנים האלה. זה לא אומר שהם שחקנים עדיפים. אבל זה גם לא אומר שלא. לומר שקאנגאווה לא עדיף על פרץ בתפקיד שלו נראה לי משונה. לומר שסבע לא עדיף על קניקובסקי בתפקיד שלו נראה לי משונה. - ספציפית לגבי פרץ: מכבי הייתה מרוויחה ממנו הרבה יותר בעמדה אחורית יותר. אני יודע שאנשים חושבים שהוא שמונה, אני טוען אחרת. הימים היפים ביותר של פרץ במכבי הם כ-6 עם יכולת התקפית מסויימת. כך או כך, לא היכן שהוא משחק היום. - ספציפית לגבי קניקובסקי: הוא איתנו כבר זמן לא קצר. הוא שחקן מאוד נחמד. עובד קשה. לא רע טכנית, אבל אם מכבי רוצה להיות טובה יותר (והיא צריכה), שחקן כמו קניקובסקי לא צריך להיות יותר משחקן רוטציה. בהדגמה לאחור - זה שקול היה ללהפוך את ריקן במכבי של איביץ' ולהפוך אותו לשחקן אמצע מוביל. בסיטואציות מסויימות זה בסדר, וכמחליף זה נהדר, אבל הבסיס צריך להיות טוב יותר.
  10. - זה אחלה שניצחנו, אבל ב"ש הרבה יותר איבדו אשתונות מאשר אנחנו עשינו איזה משהו מיוחד. גם מתנות צריך לדעת לקחת, כמובן, אבל צריך פה פרופורציות. עד לשער הראשון, מכבי הייתה בנחיתות. ראו שתי הערות למטה. - אחרי שדוידזאדה זכה סוף סוף לעדנה (יחסית) ולהערכה על פועלו ואישיותו, ונעלם לספסל בשל מגבלה רפואית מסתורית, סיסוקו הוא השחקן הכי אנדרייטד במכבי. גם ההערות שהוא מקבל פה מנותקות ממה שקורה על הדשא. הוא היה לא פחות ממעולה. לא יודע אם שמתם לב, אבל הוא העלים את קנגאווה, אולי שחקן העונה, ברוב המשחק. טכניקת עצירת הכדור והמסירה שלו הן משמעותית מעל הממוצע בליגה (במכבי - ואן אובריים היחידי שנמצע באותו אזור), הוא מכדרר טוב באופן מפתיע והוא עושה את זה כמעט תמיד אך ורק כשאין לו אפשרות מסירה טובה, והמסירות שלו מדוייקות. אחרי פתיחת עונה טובה, וכמה שבועות בינוניים בהם ירד לספסל בצדק, הוא כבר למעלה מחודש בטופ קשרים אחוריים בליגה. לא ראיתי מספיק את ונטורה בשביל להשוות, אבל אני מנחש שהוא בטופ 2 בליגה. והוא בן 23. - אני ממש לא שותף לרוב הביקורות על לאזטיץ', אבל עניין אחד מאכזב אותי מאוד - ההתעקשות הלא מובנת על קניקובסקי/פרץ כצמד הקשרים הקדמיים של מכבי. שניהם, ביחד ולחוד, לא מוסרים טוב מספיק מול לחץ, ולא יצירתיים מספיק מול הגנה צפופה. ואן אובריים טוב משניהם. בכמעט כל אספקט. סיסוקו/ואן אובריים יכולים וצריכים להיות האלברמן/ראדי, פרץ/גולסה המודרניים. הפוטנציאל פה כל כך גבוה שזה ממש חבל. זה גם לא יקרה כבר השנה כי גם סינרגיה כזו צריך לבנות. - ועכשיו צריך לומר משהו על הצלע השלישית בקישור: מכבי נמצאת בעמדת נחיתות משמעותית מול כל (!) היריבות שלה בצמרת בקריטריון של איכות מוסרים. אין למכבי אף מוסר ברמה של ביטון, קנגאווה (אולי גם דריוש), שועה, מיכה, סבע ורפאלוב. ליריבות שלנו יש לפחות שניים. לנו אין אפילו אחד. זה כבר ברור שקניקובסקי הוא לא האיש הזה. הוא גם לא יהיה. מכבי טובה בנייחים, לא רעה במעברים וחסרת רעיונות במשחק עומד למעט כדורים ארוכים לאגפים. גם היום, בגילו, זהבי הוא האופציה הטובה ביותר לשחקן השלישי בקישור. אז נכון, ב"ש היו כבר עייפים ו-ב10 שחקנים. אבל בדקות שהוא שיחק עם הפנים לשער לשם שינוי, זהבי ניהל את משחק ההתקפה שלנו טוב מכל מה שהיה שם לפניו. אני מוכן לשים על זה כסף: אם מכבי הייתה משחקת עם זהבי כקשר התקפי (50 דקות בממוצע למשחק) כשסיסוקו מאחור וואן אובריים עושה מה שבזין שלו בכל המגרש (שזה המוד הכי טוב שלו), זהבי היה היום עם 7 ו-7, תורג'מן היה עם עוד 3-4 חתיכות, ושחקני האגף שלנו היו מוצאים את עצמם באחד על אחד הרבה יותר פעמים במשחק, כי לשמור על האמצע של מכבי היה פתאום מסובך. גם את זה כבר לא נדע כבר, כנראה.
  11. לקחת מילה אחת. יפה. מוטיב חוזר פה.
  12. לא חושב. לא שאני נהנה במיוחד לראות את המשחק הזה, אבל לא על זה אני שופט את הקבוצה או את המאמן. מה שקורה כאן זה לא איזה תרחיש שלא יכולתי לדמיין לפני כן. וכן, יש פה נסיבות אחרות, למרות הכל. אין לי בעיה לומר את זה דווקא עכשיו בנקודת הזמן הזו (שהסיכוי שנסיים עוד שתיים שלוש חתיכות ברשת הוא לא קטן): לאזטיץ' מאמן טוב יותר ממה שאתם נותנים לו קרדיט. יש דברים שאני לא מבין אצלו, ודברים שאני לא אוהב אצלו. אבל אני חושב שהוא טוב יותר ממה שעושים ממנו ועם פוטנציאל להיות טוב הרבה יותר ממה שעושים ממנו.
  13. א. כן. לומר שזה בולשיט טהור לא הופך את זה לכזה. ב. מכל מה שכתבתי זה הדבר היחידי שהתייחסת אליו.
  14. לכתוב זה קל, אבל בשום משחק נגד שום קבוצה ישראלית, ואני חושב שגם לא ארופאית, זה לא היה כמו היום. באופן מפתיע גם לא שיחקנו בשום שלב (או אי פעם?) בקור כזה. ובלי קשר לזה, הם קבוצה טובה יותר גם מב"ש וגם מחיפה. במילים אחרות - חוץ מזה שמכבי ת"א מעורבת בכל הארועים האלה, מתיחת קו מקשר בין מה שהיה אז למה שיש היום זה עניין מאולץ למדי.
  15. לא קשור לשיטה. אולי זה המזג אוויר, אולי הדשא, אולי הם פשוט טובים יותר ואולי זה כל השלושה ביחד, אבל הם משמעותית מהירים יותר מאיתנו, חזקים יותר מאיתנו ומשתלטים על כדור טוב מאיתנו. תעלה באיזה גישה ושיטה שאתה רוצה, אם אלה תנאי הפתיחה שלך זה לא משנה הרבה.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.