Jump to content

אבי בנימין

משתמשים רשומים
    0
  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,147 profile views
  1. מסכים, ברור. לא התכוונתי לתלות הכל בקשר האחורי אם זה השתמע כך. אבל זה חד משמעית העמדה הכי חשובה בנושא לקבוצה התקפית. אין פה כזה דיסוננס, גלזר שהיה שחקן העונה זה לא אותו גלזר שאחרי הפציעות, ושחקן מסוגו אם הוא לא מצליח לשחזר את היכולות להוביל את הליגה בפער בתאקלים/חילוצים/חטיפות/מאבקי קרקע, אלא רק להיות בינוני בהם ובינוני מינוס בשאר, מאבד את המקום שלו. הנה לדוגמא הנתונים שלו מקפריסין מ23/24. לא מדובר בפרמיירליג, והמספרים פשוט לא טובים. תראה נניח את גלזר ב23/24 לעונת ונטורה ב23/24 בליגת העל בפורטוגל, קצת יותר פיזית וקשה בלשון המעטה מקפריסין.
  2. האמת נתונים יפים לילד בן 20 שמוליך את הליגה שם.
  3. כן ברור, גם לדעתי. כל פעם שנמסר אליו כדור, אתה מאבד שבוע שבועיים מהחיים קל. אבל בסוף צריך סגל קשרים לעונה ארוכה, וכרגע לא ככ ברור מה הסגל שלנו לשלישייה הזו בכלל, ולעמדה הזו ספציפית בפרט. אז לא ימהרו לשחרר אפילו אם יש הצעה.
  4. מעדיף את בנגורה. לקבוצה התקפית, קשר אחורי חשוב יותר מאשר צמד הבלמים. הבלמים של חיפה עם נתונים סטטיסטיים לא רעים, ועדיין ספגו הכי הרבה בהיסטוריה הקצרה שלהם (וגם כי מספרים זה לא חזות הכל). אבל ב״ש הוכיחה שעם בלם גנרי ובלם מעבר לשיאו, עדיין אפשר לסגור את השער אם יש לך קשר הורס יוצא דופן. ולגבי סיסוקו, אני לא נביא, אבל נדיר שמספרים ככה מתהפכים. הוא לא יהיה כזה, במקרה הכי טוב הוא יהיה יעיל בצורה אחרת. גם קשה לי להאמין. אבל ברצינות, יש למכבי הזדמנות להחליף פוטנציאל לונג שוט כמו סיסוקו בפונטנציאל שכבר עכשיו נתן עונה שקשרים אחוריים קריירות שלמות לא הציגו מספרים הגנתיים כאלה בישראל. שניהם בני 23 ולהבנתי אפילו יש הצעה על סיסוקו. למה לא להצליב? זה כל כך דורש.
  5. מסכים עם הכל, זה כנראה אבוד.
  6. בהחלט. זה והעובדה שסטואיץ הוא הבלם אולי הכי גרוע בישראל מול מתפרצות, ובין החלשים באופן כללי. עם הכדור הוא טוב, וזה כבר עניין של אסטרטגיה. אגב לבנגורה יש גם יותר תיקולים מוצלחים נטו למשחק מאשר לשניהם.
  7. נדיר שבליגה הישראלית , קשר אחורי מגיע ל60%+ במאבקי קרקע, נניח השנה היו רק 2 כאלה, עונה שעברה 1, שגירד. הטובים מגיעים ל55-57%. לוקאס ונטורה בכל העונות שלו בקריירה היה סביב 60%, וכמובן שלא איכזב גם השנה, עם נתון פסיכי של 62.4%. זה נחמד למצוא במספרים את הדומיננטיות שראית בעיניים. מנגד, עלי מוחמד גם לא רע בזה, הוא היה היחיד עם 60% עגול שנה שעברה, השנה הרבה פחות אבל עדיין גבוה (מסביר כמה דברים על העונה של חיפה). אבל עלי מוחמד יש לו מעלה הגנתית נוספת, הוא חוטף בקריאת מסירה, 1.9 פעמים למשחק העונה, שזה מספר מטורף בכל קנה מידה לקשר אחורי. עונה שעברה 1.4. וזה גם משהו שהיינו יכולים להמר עליו שהוא טוב בזה הרבה יותר מאשר ונטורה שמציג מספרים בינונים מטה בנושא. אבל למה אני כותב את כל זה. כי יש עוד שחקן אחד בליגה, בן 23, שהציג העונה נתונים של עלי מוחמד בקריאות מסירה, ומספרים של ונטורה במאבקי קרקע. סקו בנגורה מקרית שמונה
  8. אז בא לך דוגמא למה אפשר ללמוד מסופה סקור נניח ? אני מחכה שמישהו יבקש חחח
  9. להיפך, שיעממתם . ההוא טוב ההוא לא . מה למה כמה איך קצת מספרים קצת השוואות אקשן , אבל טוב אח הנה אני הולך.
  10. ממליץ לכולכם להיעזר באפליקציה sofascore בניתוחים הסובייקטיבים שלכם שנשענים בעיקרם על סרטונים ועל טרנספרמרקט במקרה הטוב. זה יעלה את הרמה של השיח לדעתי, ובכלל האפליקציה הזו ממכרת לא רק לעונת מלפפונים. תודו לי אחכ.
  11. אתם רכים מדי עם דוידה, הוא לא מתאים לשאיפות של מכבי, גם לא לספסל. מספיקה הצצה לכמות המספרים שלו בקריירה כדי להבין את זה. לקבל ממנו גול/בישול זה מאורע נדיר, אפשר להבין למה (טכניקת בעיטה/מסירה גרועה, אין רגל ימין בכלל) אבל זה לא באמת מעניין, שורה תחתונה הוא לא מסוגל להביא מספר. לגבי הנעת כדור בין הבלמים תחת לחץ, קשה מאוד שאין בלם עם רגל שמאל. קראתי כאן שמישהו ייעץ להסתכל על הקבוצות הגדולות ביבשת ולהיווכח שזה אינו תנאי הכרחי אולם זו טענה שגונבת את הדעת מכיוון שברמות האלה לרוב המוחלט של הבלמים יש 2 רגליים ברמה הטכנית המספיקה פלוס לבלם. רז שלמה בלם מוכח בליגה שלנו, מוביל ומוליך לאורך השנים ברוב הסטטיסטיקות ההגנתיות בליגת העל, אבל לצערי אין לו מספיק ביטחון ויכולת ברגל החלשה וזו בעיה.
  12. שמישהו יסביר לך איך שוב מצליחים להוציא מגולדהאר כסף על בלופים. כואב הלב, חוזה לארבע שנים לשחקן שנתן 6 בישולים ב6,000 דקות בקריירה. הזיה אותו מספר כרטיסים כמו מספרים
  13. פחות מצחיק עכשיו אה
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.