Jump to content

g0lan

משתמשים רשומים
    287
  • Last visited

About g0lan

• Birthday 05/01/1989

Recent Profile Visitors

4,868 profile views
  1. אני לא מבין את הלוגיקה כאן - אם הוא היה עובר שוב לאיינדהובן ומדיח אותנו מהליגה האירופית עם גול ניצחון, אז זה גם לא בסדר? מה הקריטריון למעבר שיהיה 'מקובל'? בשורה התחתונה, יש כאן שחקן ש(כנראה) מרגיש שגם בגיל 37 יש לו עדיין מה לתת על המגרש ועדיין רוצה לשחק כדורגל תחרותי. מן הסתם שאם ההצעות היחידות שלו היו מכבי פ"ת או בני ריינה אז הוא כבר ממזמן היה מודיע על פרישה. אבל כנראה שעדיין מדגדג לו לשחק בקבוצות טובות יחסית, לרשום לזכותו עוד כמה שערים ואולי אפילו איזה תואר או שניים אם ישחק לו המזל. אצלנו הראו לו את הדרך החוצה, שזה כמובן בסדר גמור ואם הצוות המקצועי רואה לנכון להמשיך הלאה אז צריך לכבד את זה. אבל לצפות שהשחקן עצמו בהכרח יחליט לסיים את הקריירה באותה נקודה זאת מחשבה עקומה. נכון שזה יותר 'רומנטי' מבחינתנו שיפרוש בסטייל עם האליפות והשערים החשובים שכבש, אבל גם מן הראוי לכבד רצון של שחקן שעדיין מעוניין להמשיך לשחק. סיים את הפרק אצלנו על הצד הטוב ביותר ואת זה אף פעם לא יוכלו לקחת לו ולנו. אם ישחק נגדנו ו/או יבקיע? נדע להכיל את זה, שחקנים גדולים ממנו בכדורגל העולמי שיחקו מול המועדונים שבהם נחשבים כסמלים וחלקם גם כבשו, זה לא מוריד מאומה מהסטטוס שלהם.
  2. קודם כל לצורך הדיון - אני דיי בטוח שהיו משחקים כאלה, גם אם לא הרבה. דבר שני, אני הבאתי את זה כדוגמה כללית למשחקים של מכבי ולאו דווקא משהו מהעונה הנוכחית. אתה לא זוכר אי פעם משחקים של מכבי שהיית צריך להביס ובסוף נגמר לרעתך? ועזוב רגע מכבי, זה לא משהו שקורה בכל העולם? זה קצת מרגיש שאני מדבר על א' ואז אתה בא ומדבר איתי על ב' כאילו הם בהכרח קשורים זה לזה. אין שום קשר בין היכולת של הקבוצה לבין העובדה שמזיינים אותך בהחלטות שיפוט שלוקחות לך נקודות. זה חוקי לנצח גם אם לא שיחקת טוב, 3 נקודות על 0-1 קטן במשחק מסריח זה אותן 3 נקודות שאתה מקבל על משחק שניצחת בו בקלות. להגיד שאי אפשר להתלונן על הטעויות לרעתך בגלל יכולת רעה של הקבוצה זה מצחיק בעיניי.
  3. אולי כן ואולי לא. לא היו מספיק משחקים שחשבנו שנספוג ולא ספגנו? או לחילופין לא היו מספיק משחקים שהיינו צריכים לשים 5 ברשת של היריבה ולא הצלחנו לשים 1? אני בכלל לא מבין מה זה רלוונטי. תוצאות לא תמיד נקבעות לפי 'מי שיחק יותר טוב' או 'מי הגיע ליותר מצבים'. יש עובדה אחת והיא שהשופט הביא גול במתנה להפועל חיפה. מותר וצריך להשמיע קול כשמקפחים אותך משחק אחרי משחק, זה ממש לא סותר את זה שצריך כקבוצה לשאוף לשחק טוב יותר (גבי גם אמר את זה בעצמו).
  4. אני לא מבין למה זה סותר. אני מבין את הציפייה בתור אוהד מכבי שכל משחק נהיה דומיננטיים וננצח 'בצדק' לפי יחסי הכוחות על המגרש. אבל כנראה שכחתם שמותר גם לא לשחק טוב וגם לנצח. חסר משחקים שקבוצה גונבת איזה 0-1 למרות שהיריבה הייתה עדיפה? הובלת במשחק, שרקו עליך פנדל מומצא לחלוטין שבפועל לקח לך 2 נקודות חשובות. אפשר וצריך להשמיע את הקול שלנו כשהשופטים גונבים את ההצגה, ובמקביל גם לשאוף לשחק כדורגל טוב יותר.
  5. בדיוק. לנצל את המעמד שלו בכוכב כדי להחתים על חוזה ארוך טווח ובאיזה שכר שהוא רוצה. הרי ברור שבינואר חיפה או בית"ר יביאו את אצילי ומקווה שאנחנו נגיב לזה בצורה דומה. הוא יצא ילד קטן בקיץ, אבל בסיטואציה שנוצרה זה הגיוני ש-2 הצדדים יבואו מפויסים ויסגרו את זה לטובת כולם. כולנו נסלח לו מהר מאוד אם יציג את היכולת של עונה שעברה ויביא עוד אליפות.
  6. רק כאן כדי להגיד שהוא אחד השחקנים הכי חלשים שנחתו אצלנו אי פעם. גם בשכונה לא הייתי בוחר אותו לקבוצה שלי, מסוג הכדורגלנים הכי מעצבנים ומפגרים. עוד אחד שחושב שבגלל שהוא קצת יודע לכדרר אז הוא שחקן, לא מסוגל לקבל החלטה אחת נכונה, שלא נדבר על איזשהי פעולה חיובית רחמנא ליצלן.
  7. אין לי ספק שיביאו צילום סטילס שיגנוב דעת שהמגע היה על הקו. בבירור המגע מתחיל מטר מחוץ לרחבה ומסתיים כשהשחקן של בית"ר על הקו, זאת פשוט שערורייה שלא ביטלו אבל היה ברור שלא יהפכו את ההחלטה עם הלחץ של טדי + העליהום על השופטים בשבועות האחרונים.
  8. הוא התחיל טוב ובשבועות האחרונים הוא חלש יחסית ומאבד *המון* כדורים שבתור קשר אחורי פשוט אסור לך לאבד כי אתה מייצר מתפרצת לצד שני. וזה גם לא משנה, אפילו אם הוא היה הכי טוב על הדשא (והוא כאמור רחוק מזה), לא הגיוני שאתה מייבש לחלוטין שחקן איכותי כמו יוריס במקום לכל הפחות לבצע רוטציה בין שניהם. יש לנו עומס משחקים ואין שום רציונל בלגמור את אחד השחקנים הכי טובים של הקבוצה בעונה שעברה.
  9. כי הוא נוראי בדקות שהוא כן קיבל עד עכשיו..?
  10. עם שם פרטי כזה זאת המדינה האחרונה שהוא ירצה להיות בה כרגע. רק לחשוב שקוראים לו לאסוף הזמנה בארומה וכולם נכנסים לפאניקה.
  11. הציטוט שהגבתי לו הוא של אביאל ולא שלך. משתמע מההודעה שלו אחד מבין 2 דברים: (1) הוא לא מאמין שבכלל קרה משהו ושהכל סתם עלילות שווא (2) לא אכפת לו שחיילים/מילואמניקים יתנהגו כמו תתי אדם בעצמם ושבעיניו זה (כנראה) התנהגות מתקבלת על הדעת כי הם בסיטואציה קשה אז צריך 'להחליק' להם את זה. הנקודה הראשונה היא עוד מתקבלת על הדעת וכמובן שצריך לחכות לסיום החקירה כדי לקבוע חד משמעית (אם כי אני רוצה להאמין שהארכת מעצר משמעותה שהחשדות הן לכל הפחות עם בסיס מסוים). על הנקודה השנייה אני באופן אישי לא אסכים לעולם, ובעיניי מי שמסוגל להתנהג ככה (גם אם זה על חיות כמו הנוחבות) הוא אדם מסוכן גם בסיטאוציות אחרות בחיים.
  12. אתה יכול לקרוא גם לי קוקסינל/אפס/בוגד/כל קללה אחרת שמתחשק לך לזרוק לאוויר, זה לא ממש משנה לי. אבל זה בעיקר מדכא אותי שהפכנו למדינה שבה אם את מילואמניק לוחם אז הפכת אוטומטית לחסין מביקורת וכנראה גם חסין בפני החוק בעיני רבים. הרי יש מאות אלפי מילואמניקים בשנה האחרונה ובערך 99.99% אחוז מהם לא הפכו לסדיסטים שאוהבים לדחוף למישהו אחר אביזרים לתחת ועוד מצלמים את זה לצחוקים לחבר'ה (הכל לכאורה כמובן).
  13. אני לא מתיימר לדעת הכל על העולם החרדי, אבל אם כבר משהו רלוונטי לנושא אז במקרה יש לי גיס שחזר בתשובה לפני כעשור ונמצא חזק בעולם הזה. יצא לי להכיר אותו קצת ואת סדר היום שלו, בין השאר גם לפני כמה חודשים אני ומשפחתי והוא ומשפחתו התארחנו אצל החותנים שלי בארה"ב למשך שבועיים. החוויה שלי מאותה תקופה קצרה היא בדיוק מה שאני (ואחרים) מנסים להבהיר - יש גישה מאוד מזלזלת שהגמישות מצד הכיוון החילוני (כלומר - אני, אשתי, הילדות שלי + החותנים שלי) היא כמעט מובנת מאליה בכל התחומים, בעוד שמהצד השני הגמישות אי אפסית באמתלא ש'פשוט אי אפשר'. אז סלח לי - לא מקבל את זה, בטח כשזה נוגע לחובות האזרחיות של כל אחד ואחד מאיתנו. במדינת ישראל (כמו שאמרת יפה) יש מקום גם לעולם הרוחני וגם לעולם החומרי, ובהתאם לכך על הציבור החרדי למלא את חובותיו גם אם זה מתנגש להם עם המנהגים, החוקים או הרצונות שלהם. נגיד ולא מתאים להם מד"סניקית - יאללה בסדר, קחו מד"סניק במקום. להיות בחדר עם חילונים לא מתאים? בסדר נו, נצא עוד יותר לארג'ים - קחו חדרים או אפילו אזורי מגורים שלמים שיהיו מיועדים רק לכם. אלה פיתרונות קלים יחסית. אבל באיזשהי נקודה צריך לבוא קו אדום שמעבר אליו הם יצטרכו פשוט להשלים עם העובדה שהצבא הוא לא 100% תכנית כבקשתך ושתמיד תהיה התנגשות מסוימת עם אורח החיים שלך. זאת התנגשות זמנית, מגבילה בהרבה מובנים וגם כואבת בהרבה מובנים, אבל היא הכרחית ומשפיעה על כולם בצורה כזאת או אחרת. ההצהרה על 'לא ריאלי' הייתה במובן הזה שאני לא רואה סיטואציה שצה"ל מצליח להנגיש את עצמו במאה אחוז לחרדים, וכמו שצה"ל בא לקראתם אז הם גם יצטרכו לבוא לקראתו עם כל מיני פשרות שלא מתיישרות במאה אחוז עם המציאות הנוכחית שלהם.
  14. ... אבל זה לא מה שהביא אותו להפועל, שזה מה שרמזת לו בהודעה הקודמת. במיליון וחצי דולר/יורו אתה יכול להביא לכאן חתיכת שחקנים גם כן. נכון שזה לא יהיה באותה סקאלה כמו מוטלי ביורוליג אבל בוודאי שיהיה מדובר בכאלה שהם שוברי שוויון בליגה שלנו. והרי מראש רשמתי שההשוואה היא לא תפוחים לתפוחים, אני פשוט חושב שלתרץ את כל הסיטואציה הנוכחית ב'יש מלחמה ואף אחד לא רוצה לבוא לכאן' היא בעיניי תירוץ קל מדי לבעיה יותר עמוקה במדיניות הרכש שלנו.
  15. מוטלי מרוויח כמעט כפול מזה בהפועל, אז הנקודה שלך לא ממש מדויקת.
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.