Jump to content

Mtamir

משתמשים רשומים
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mtamir

  1. שחקן עם 12 שערים ב29 הופעות בהולנד שווה פה דו-ספרתי בקלות ובעיניי זה כבר מעודד, נראה שחקן שחקן.
  2. כמו הרבה תגובות פה כמובן, לשמחת כולם זה אני בטוח.
  3. ביירוטים של מה? כטבמים לא צריך עזרה מספרית כרגע (עם זה עזרו בפעמים קודמות), לגבי טילים בליסטיים יש עזרה של מערכת הthaad
  4. ארה"ב לא תצטרף לתקיפות כל עוד לא יפגעו לה חיילים בעיראק ובשאר המזה"ת בתגובה האיראנית.
  5. לא יודע באופן כללי אני פחות דוגל בגישה של אם לא עבד בתנאים אחרים אל תנסה בתנאים שלך. אני גם פחות דוגל באמירות חד משמעיות כמו "זה לא עבד בשום מקום בעולם עם ארגוני גרילה", גם הפרטיזנים והמחתרות של הגרמנים/צרפתים שעברו צד ועזרו לבעלות הברית רק כי הם הבינו שהם בצד המפסיד והמתרסק בחודשים האחרונים של גרמניה הנאצית נחשבו לארגוני גרילה, גם מה שקרה בויאטנאם, קוריאה וכו'... דרך אגב באפגניסטן זה עבד לא רע לרוסיה ואז זיין את האמריקאים. אבל עזוב דוגמאות לארגוני גרילה ו enemy of my enemy (ויש עוד), מה שאתה צריך להבין שאין קביעות שחור או לבן במלחמה (בטח לא כזאת), יש גם דינמיקה ומציאות שמשתנה מחודש לחודש בשטח, ואפשר לקבל החלטות שטובות עכשיו וחוסכות בחיי חיילים ולשנות אותן חצי שנה קדימה בהתאם למציאות החדשה בשטח/בזירה העולמית. עוד משהו שצריך להבין ואולי לא מחלחל פה לאנשים/פרשנים דמיקולו זה שיש פה מלחמה שבהרבה מובנים מאד יחודית גם מנקודת מבט היסטורית עולמית (אפשר לפתוח דיון שלם נראה לי באילו מובנים, אבל הראשונים שעולים לכולם לראש זה צפיפות+מורכבות מרחב הלחימה ואוכלוסיית האויב) ובגלל זה אי אפשר ישר להשליך על מה יקרה ואיך יקרה, כן אפשר ורצוי להיות סקפטיים וחשדנים, אחרת זה בוודאות לא יצליח, אבל לשלול עוד בהתחלה כי זה לא עבד במקום אחר בלי לקשר את זה למציאות בשטח זה חובבני לדעתי.
  6. 1.לא חושב שאתה מבין את הנקודה שלא בטוח בונים עליהם לטווח הרחוק. 2.מבין כל הטרוריסטים שנמצאים בעזה והסביבה כרגע (ובעתיד הנראה לעין), הם כרגע הפתרון הישים היחיד שחוסך בחיי חיילים (כי כשדיברו פה על פתרונות אחרים בתחילת המלחמה חלק פה צעקו רצח עם). 3. בהמשך ל1 ו2, כרגע תכניות אחרות יותר שאפתניות שנוגעות לטווח הרחוק יותר תקועות (פיזור העזתים בעולם הערבי), אם זה יתחיל להתניע באופן משמעותי אתה בטוח תראה שינוי כיוון גם מול אבו שבאב. 4. בהתחבר למה שכתבתי לאקיטה, לצאת מנקודת הנחה שלא לומדים מההיסטוריה ואין שום דינמיקה במהלך הזה אחרי שהוא התקבל זה ממש לזלזל באינטליגנציה.
  7. אני חושב שיש פער גדול בין להגיד אני סקפטי/חשדן לגבי המהלך (שאני לא חשוב שיש מישהו שלא חושב ככה בממשלה/בשב"כ שאישר/בצה"ל), לבין להגיד מה הם עושים מחמשים טרוריסטים שבעתיד בוודאות יהיו הבאים בתור לשחוט אותנו.
  8. מלחמה היא לא שחור או לבן כמו שלפרשן את ההיסטוריה שלך זה לא שחור או לבן, אפשר לפעול לפי האינטרסים שלך ובצורה דינמית בלי שדברים ילכו עם ההיגיון כאשר אין מלחמה, יש לזה מספיק דוגמאות מגרמנים ששיתפו פעולה עם הצבא האדום במלחמת העולם השניה ועד מיליציות רוסיות שנלחמות כתף אל כתף עם אוקראינים. מי שלא מבין שהדברים מועילים לנו וחוסכים לנו בחיי אדם בטווח זמן הקרוב ואם נלמד לקחים גם ברחוק, וכי האלטרנטיבות גרועות ממה שמנסים לעשות, צריך לעשות חשיבה עם עצמו, ואם לא מספיק אז לראות סרטונים ופוסטים שחמאס כותב על הפעולות שלהם, יש 2 פוסטים מעניינים שאבו עלי אקספרס העלה ומסכמים את הנושא בצורה מדויקת ומתומצתת לטעמי, הוא העלה את זה לפני כמה ימים, אני אחפש לך ואשלח פה. הפוסט: https://t.me/abualiexpress/97051
  9. אני מבין, תמיד קל להתלונן בטווח זמן המיידי על מה "לא עובד" בלי להגיד מה כן. אי אפשר באמת לנהל דיון ככה אם רוצים לומר את האמת... אני רק אוסיף בעריכה ובתגובה נוספת גם לאקיטה: אני חושב שזו אחת הבעיות הגדולות אם לא הראשית במדינה, הרבה אנשים שלא רואים את הדבשת של עצמם, קוראים לאחרים כבשים ומתבכיינים כמו כבשים כי 3-4 "פרשנים" אמר להם שמשהו רע ולא יעבוד (לא מדבר בכלל מאיזה ערוצים זה לא משנה), לפעמים מתבכיינים על "העתיד המתוכנן לנו", וטוענים שהכל צריך לקרות עכשיו ומהר ונתקן בעתיד (אם הכל אפשר לתקן בעתיד למה את זה לא? שאלה מעניינת), אח"כ מתבכיינים על העכשיו כי טוענים שלא חושבים על העתיד, כל ההגיון כמעט תמיד הפוך מהמציאות בשטח, לא עושים מחקר עצמאי, לא מנסים לחשוב על מקרי עבר שעבדו, רק על מקרי עבר שלא עבדו, לא לומדים היסטוריה עולמית באופן כללי, רק על "ההיסטוריה הישראלית הגרועה" .
  10. אני לא התכוונתי להוכיח כלום ירדוף, רק באמת שאלתי מה האלטרנטיבה כי מעניין אותי לשמוע דעות במקום בכיינות של כבשים.
  11. תודה על ההסבר המפורט יהודים יקרים.
  12. מסרב להאמין שמסע כל כך ארוך עם כל הרבה רגשות ושיאים נגמר, לא מעכל עדיין, וכל זה עוד עם צלחת וצמד במשחק האחרון... ייקח לי זמן.
  13. מסכים אבל לא בצורה מלאה, ועדיין לקרוא להתבטאויות שלו ביקורת זה עוד סימן לשפל הפוליטי.
  14. אני מבין שהכותבים עם יאיר גולן והביקורת האמיצה שלו על "מדיניות הממשלה"? מרתק, אחלה מדינת היהודים.
  15. יש כמעט אותה כמות של אוהדי בית"ר בפריפריה ובירושלים, אם לא יותר בפריפריה.
  16. לא צריך להישאר לא משנה מה תהיה התוצאה בשבת, הלאה. זה לא היה צריך להיות כזה צמוד בכלל.
  17. מחממים את מנועי הבכיינות לקראת העונה הבאה, אי אפשר לשכוח שזה בDNA של המועדון וגם 10 עונות בלאומית לא ישנו את זה.
  18. אשאל במשפט אתה יכול לענות במשפט או בכמה, מה אתה מציע לעשות ?
  19. בהינתן המצב שנוצר? בהינתן המצב שבית"ר נמצאת בו? כן. או שבית"ר היריבה השלישית לאליפות במחזור האחרון ושכחתי משהו?
  20. תודה שכיבדת אותי בתגובה (מי אתה?), משחק בית על אליפות עם בלומפילד מלא ורועד מול קבוצה שעם עיניים לגמר גביע, לא צריך להתבלבל ולהיות אקסטרה פסימיים עם מבטים שליליים אל העבר. במשחק אחד מהסוג הזה צריכים לעשות את זה ובצורה משכנעת.
  21. דיי להיות לחיצים, אין מה לבטל את הפועל חיפה כמו שאין מה להאדיר את ב"ש שאני אישית לא תופס מהם בשום שלב העונה קבוצה דורסת (המון נצחונות הירואים על גול, את זה לא אקח להם), משחק בית של 2 הקבוצות, בית"ר יכולה להביא אירופה + תואר שהם מתים להביא רק כמה ימים אחרי המשחק מולנו, ולא חסרים לנו דריסות עליהם בבלומפילד. הכל יכול להיות, אבל קשה להיות כבר פסימי.
  22. ועוד משהו, אם לא מנצחים את בית"ר פעם אחת בעונה לא בטוח שמגיעה לנו צלחת.
  23. הפועל חיפה 2 נקודות מבית"ר, הם לפחות עולים מהשריקה בידיעה שהם עדיין יכולים לסיים מקום 4, לא צריך לבטל את זה לגמרי.
×
×
  • Create New...

הודעה חשובה

בשימוש אתר זה אתה מסכים לתנאים הללו תנאי השימוש.