-
Last visited
Content Type
Profiles
פורומים
לוח שנה
Everything posted by Yoadknux
-
תקרא שוב את המשפט הראשון
-
נראה שהשד האיראני ירד לרמת "חות'ים ומטה", אחרי יומיים של ירי כבד עם פגיעות הם יורדים טיל פה טיל שם ולא מאתגרים את מערכות ההגנה שלנו. לחיל האוויר יש עליונות מוחלטת אחרי היומיים הראשונים, ומשמידים טילים בטהרן כאילו הם היו טילים של חיזבאללה בלבנון. מדהים. האם הירידה בירי קשורה אך ורק לעליונות חיל האוויר, או שקורה פה משהו נוסף? לדעתי אנחנו צריכים להיזהר מתרחיש מאוד ריאלי שבו איראן לוקחת סיכון מחושב ומבינה שבלי אקסלציה, ישראל תישאר לבדה מול מתקן גרעיני שנמצא 80 מטר מתחת להר בלי נשק מתאים. איראן התכוננה שנים לתרחיש של תקיפה ישראלית על מתקני הגרעין. בגלל זה הם פיתחו מתקני גרעין שיכולים להסתתר מחיל האוויר. מתקנים שגם אם נפציץ כל יום במשך שבועיים, ימשיכו לתפקד לקראת פיתוח נשק גרעיני. והנה הם עם הגב לקיר, מותקפים בכל רחבי איראן ע"י חיל האוויר, מלחמה פרופר, ובקושי מגיבים. למה? לדעתי איראן לוקחת סיכון מחושב. הם יודעים שאם הם ממשיכים לירות על ישראל 200 טילים כל יום, וגורמים להרס רב ופגיעה באזרחים, הם מושכים לעצמם אש בינלאומית - ומגדילים את הסיכוי של הצטרפות ארה"ב או קואליציה למלחמה נגדה. אם הם יורים פה ושם, המלחמה נשארת על אש נמוכה: - הלחץ הבינלאומי על ישראל יעלה אם המלחמה תהיה אסימטרית מבחינת נפגעים. זה קרה בעזה ובלבנון מיליון פעם. - זה מקטין את הסיכוי שהאמריקאים יצטרפו עם המפציצים הכבדים שלהם שמסוגלים להוריד את המתקנים - היכולת של ישראל להמשיך לשלוח מטוסים עם חימושים כבדים תרד. זה דורש הרבה משאבים - יגמרו לישראל המטרות המשניות. לא נשלח F35 לתקוף מתקן ביוב או תיכון מה זה בעצם אומר - שעוד כמה שבועות או חודשים, אם ארה"ב לא מצטרפת למלחמה, סיכוי טוב שהמשטר האיראני עדיין עומד, פורדו עדיין עומד, וישראל השתמשה ב-"קלף יום הדין" שלה. אם יש משהו שאיראן למדה מהפרוקסיז שלה - בסוף העולם המערבי מכריח את ישראל להפסיק. זה קרה בעזה זה קרה בלבנון ואם המלחמה תישאר ככה זה יקרה גם באיראן. המלחמה הזו לא יכולה להיגמר אם שני התרחישים הבאים עדיין קורים: א. משמרות המהפכה עדיין בשלטון ב. לאיראן נותרו כורים פעילים לפיתוח נשק גרעיני אם א+ב מתקיימים, ניצחנו בקרבות, ניצחנו במלחמה, הפסדנו בתוצאה. אסור להיכנס לאופוריה ושאננות, וחייבים להמשיך בכל הכוח. אני מקווה שיש לנו אסים שלא חשפנו עדיין.
-
טיל אחד שנפל החריב בלוק שלם של וילות בראשון לציון, על מה אתה מדבר?
-
מה לנצח מה? אחרי ה-7/10 היה פה חלון הזדמנויות מדהים לעשות משהו שישנה את סדר העולם במזרח התיכון זה היה יכול להיות בצורה של דיפלומטיה, לצד הרשות הפלסטינית בתמיכה סעודית להתבססות הרשות ברצועה ומחיקת חמאס זה היה יכול להיות בצורה של מלחמה, לכבוש את כל הרצועה, לספח אותה למדינת ישראל ולנהל משא ומתן החזרת חטופים בתמורה לקרקעות במקום זה אנחנו לא לפה ולא לפה, תקועים במלחמת התשה ארוכה, כשאחרונות בנות הברית שלנו מתנערות מאיתנו זוכרים שכשהיינו ילדים היינו שומעים על כל מיני מדינות הזויות כאלו עם דיקטטורים, צפון קוריאה, סין, טורקיה, כל מיני מקומות כאלו שיש אותו רודן במשך שנים - זה היום אנחנו זוכרים שפעם אנשים היו מסתכלים על מדינות כמו עיראק וחושבים "מדינה במדבר, כל הזמן יש שם מלחמות, פנאטים דתיים שחיים בעולם אחר" - זה היום אנחנו בהקשר של מעשים, השאלה "מה" היא השלישית בחשיבותה. השאלה הראשונה היא "מתי" והשאלה השניה היא "מה המטרה". שלא ימכרו לי שטויות כרכרות שלמה או מה שהם לא רוצים לקרוא לזה, מה שנקרא too little too late, נגמרה הלגיטימציה, היה צריך למזער נזקים כבר חצי שנה אל תוך המלחמה ולעבור הלאה
-
מעניין לראות את כל הצדדים של אירופה במלחמה, מצד אחד פעלה אקטיבית להגנה על יהדות יוגוסלביה (נדרשה שוב ושוב ע"י הגרמנים והקרואטים להעברת היהודים בשטחים הכבושים וסירבה), מצד שני נראה שבאפריקה נהגו במדיניות אחרת
-
יש שתי אופציות. או שההנהגה מורכבת מאנשים כושלים חסרי אסטרטגיה וחזון או שההנהגה מורכבת מאנשים שנהנים מזה שיש סטטוס קוו של מלחמה על אש קטנה. לא אכפת לי מי עולה לשלטון, ימין או שמאל, רק שיעלה מישהו עם אידיאולוגיה. לא אכפת לי אם מי שעולה לשלטון הולך לספח חלקים מעזה בשביל להעניש אותם על ה-7 באוקטובר ולחזק את ביטחון מדינת ישראל. לא אכפת לי אם מי שעולה לשלטון עושה הסכם עם הרשות הפלסטינית ודוחף אותם לעזה ומנהל משא ומתן על הקמת מדינה פלסטינית. רק תעשו משהו. העם נשחק כשהוא קם כל בוקר להפגנות חטופים עם תזכורת לזה שבכל רגע נתון יכולים לירות עלינו טילים ממרחק של 1,500 קילומטר. לא יכול יותר לשמוע את ביבי. שש כהונות, שבמהלך הכהונה האחרונה בלבד הצליח להסתכסך ראשי המשטרה, מערכת המשפט, רמטכ"ל, ראש המוסד, ראש השב"כ. הוא הורס את מוסדות המדינה. אשכרה יש לנו ארדואן/פוטין במדינה. אתם מאמינים לזה?
-
מכבי באמסטרדם בואו נרכיב את הפאזל (של הערבים)
Yoadknux replied to סטלן בטלן השמן's topic in מדינת היהודים
המעמד הגבוה לא בא איתם במגע וחושב במונחים של אידיאליזם המעמד הנמוך בא איתם במגע כי הם לרוב באותו תחום עיסוק מעמד הביניים לא רוצה לשמוע שטויות כאלה, הוא לא צריך מהגרים שיעלו את יוקר המחיה, יגדילו את הפשיעה ויעשו לו פקקים בדרך הביתה -
מכבי באמסטרדם בואו נרכיב את הפאזל (של הערבים)
Yoadknux replied to סטלן בטלן השמן's topic in מדינת היהודים
לא הבנתי מה הקשר לאיאקס ופיינורד -
דרוזי מכסרא סמיע ואוהד מכבי תל אביב, היה במשחק והיה נוכח באירועים האלימים אחרי המשחק. צעק בערבית להמון הערבי שהיהודים ברחו לכיוון מסויים, ואז רץ להזהיר ישראלים שילכו לכיוון השני. הציל חיים. https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/druze-maccabi-tel-aviv-fan-says-he-yelled-in-arabic-to-distract-amsterdam-assailants/
-
בלחן של תנו לצה"ל לנצח למה בעזה אין לימודים, לא נשארו שם ילדים
-
צריך להיות מפגר אורגינל בשביל לשיר את זה
- 7 תגובות
-
3
-
אף אחד לא ישמור עלינו חוץ מעצמנו. אין עשור בהיסטוריה שלא היו בו מתקפות מאורגנות נגד יהודים באירופה.
-
למיטב ידיעתי הבעיה היא חימוש ולא מספר המטוסים אני לא חושב שעוד מטוסים זה ההבדל בין לתקוף באיראן ללא לתקוף באיראן. המומחיות של חיל האוויר היא להיכנס בכוח קטן, להטיל פצצות, ולצאת עוד לפני שיודעים שאתה שם. בתקיפה בכור בעיראק השתמשו ב-14 מטוסי קרב, בתקיפה בכור בסוריה השתמשו ב-16 מטוסי קרב. זה לא כמו ארה"ב שמטיסים 100 מטוסים במבצע. וכמו שאמרו מעליי שדרוג זה חלק משמעותי מהרכישה... יש כל מיני F-16A/B ואפילו ברק חד מושבי שיצאו בהדרגה משימוש
-
נושא החטופים והממשלה הוא מורכב, כי בעצם למוחים/שובתים יש עמדה שהיא נכונה ב-80%, והם מנסים לעקם את המציאות בשביל שהיא תתאים ל-20% שנותרו. ממשלת החורבן צריכה לשאת באחריות על אירועי ה-7/10, על חוסר האסטרטגיה בדרום, על אוזלת היד בצפון, הבידוד הבינלאומי ההולך וגובר, מי היה מאמין שנהיה שנה במלחמה בעזה, נחטוף מאיראן, נחטוף מחיזבאללה על בסיס יומי, 100,000 מפונים בצפון בלי תוכנית חזרה, וחוץ מהכשל הצבאי היה כשל דיפלומטי מוחלט, חטפת את המכה שלך? בוא תנצל את זה בשביל לסגור ברית איזורית אסטרטגית ליום שבו תפרוץ המלחמה האמיתית מול איראן. פשוט חבורת קופים חסרי יכולת. אבל. בנושא החטופים אני לא רואה בממשלה אשמים, ואני חושב שהעם מולך שולל ע"י אנשים שהם גרועים באותה מידה כמו ממשלת החורבן. בסופו של דבר, חמאס הוא זה שביצע פשעי מלחמה, תקף כפרים ויישובים ישראלים, שרף אנשים בחיים, חטף ולקח כבני ערובה את האחרים, התעלל והזניח אותם בשבי, וכשצה"ל סגר עליו, הוא הוציא להורג את החטופים. בסוגיית החטופים, העם לא צריך למחות נגד הממשלה, הוא צריך למחות נגד חמאס. אנשים, חמאס הוציא להורג את החטופים ביריות יום לפני שצה"ל מצא אותם!!! זה פשע נגד האנושות, ובמקום זה העם שלנו מפנה את החצים נגד הממשלה. להפך, היה צריך להשתמש באירוע הזוועתי הזה כמנוף לחץ על חמאס, במקום זה משתמשים בו כמנוף לחץ על הממשלה שלנו. פשוט הזוי. לך תספר למשפחות שכולות שהרוצחים של הבנים שלהם משתחררים והלחימה נפסקת כאילו 7/10 מעולם לא קרה, כפי שחמאס דורש בעסקת חטופים. גם בזה אין צדק. וביום שבו תפרוץ המלחמה מול איראן, אנחנו צריכים להיות בשליטה מלאה מול כל האויבים על הגבול - חמאס וחיזבאללה. בקיצור, אני שונא את ביבי ומת שהוא יתפטר. אבל צריך להכיר במציאות: אי אפשר לנהל משא ומתן מול אויב שמטרתו היחידה היא להשמיד את מדינת ישראל בחסות איראן.
-
צפי למתקפה איראנית ישירה + הצטרפות חיזבאללה והחות'ים עם תוספות מסוריה ואיראן. ליל הכטבמים 2?
-
איזה לילה משוגע. מעניין מה יהיה הלאה
-
אבל כמו שאמרת, אסור שזה יצא החוצה, ואם זה יצא החוצה, צה"ל צריך למצות את הדין בלי התערבות חיצונית נרצח תושב הגושרים מפגיעת רקטה של חיזבאללה בחצר ביתו, כאב לב, הייתה לי משפחה בגושרים וזה מקום פסטורלי ומדהים, כנ"ל כפר בלום ושאר המקומות בצפון שחיזבאללה משמיד.
-
מה שאני לא מבין זה איך זה דולף החוצה. באו לעצור חיילים, עברו עבירת משמעת, זה עניין צבאי פנימי
-
בוא נדייק לפי מה שכתבתי. מלחמה כוללת מול חיזבאללה ומדינת לבנון בסבירות גבוהה תתפתח למלחמת ישראל-איראן (רק מזכיר שבאפריל איראן חיפשה מלחמה כזו). חיזבאללה זה נכס איראני והמיליציה המרכזית להפעלת לחץ על ישראל. זו תהיה מלחמה אזורית, לא סתם "לבנון השלישית". ישראל היא בעלת ברית של ארה"ב ושייכת לגוש המערבי. איראן, סין ורוסיה משתייכות לגוש הנגדי. רוסיה נמצאת כבר במלחמה בחזית האירופית ומספקת לאיראנים נשק (והפוך). סין מאיימת במלחמה נגד טיוואן, בעלת ברית של ארה"ב. אני טוען שמלחמה איזורית במזרח התיכון, תוך כדי התפתחות נוספת בזירה האירופית או הזירה האסיאתית, תהווה מלחמת עולם שלישית. מלחמת העולם השניה התחילה מכיבוש פולין ומלחמת יפן-סין.
-
תיקון, לאף אחד במערב אין אינטרס למלחמת עולם, הציר הנגדי חושב אחרת. רוסיה פלשה לאוקריאנה ומאיימת על אירופה, איראן תקפה את ישראל, נשיא סין אומר לביידן בפרצוף שהם מתכננים לכבוש את טיוואן ועושים תרגילים ימיים של כיתור האי, איך אפשר לעצום עיניים?
-
שומע בבוקר את התוכנית של יינון מגל וברק סרי ב-103, ברק סרי בצדק אומר שמופנות הרבה שאלות לראש הממשלה, ואז יינון מגל משנה נושא ושואל "אבל מה דעתך על הנאום?" לא יאמן איך יום אחרי הפגיעה הרקטית הכי קשה בתולדות מדינת ישראל מאונני ביבי עוד שואלים "אבל מה עם הנאום" בכל מקרה למי שלא הבין, האסטרטגיה שלנו לאורך השנים הייתה לגרום לאויב להיות מורתע, כיום אנחנו מורתעים. אנחנו שוברים שיאים של מתקפות על מדינת ישראל, מדרום (חמאס), מצפון (חיזבאללה), ממזרח (איראן), מדרום מזרח (תימן) ומצפון מזרח (סוריה, עיראק). משבר החטופים עדיין קיים, הסטטוס הבינלאומי גרוע מאי פעם, ארה"ב מעכבת לנו פצצות כבדות ואיראן מאיימת עלינו לא להגיב נגד לבנון אני לא יודע מה הייתי עושה. יכול להיות שיש היגיון במדיניות ההבלגה, כי תקיפה בלבנון אומרת מלחמה איזורית. מלחמה איזורית + התפתחות ברוסיה/אוקראינה או סין/טיוואן או צפון/דרום קוריאה = מלחמת עולם. אנחנו לא רוצים שזירה מרכזית של מלחמת עולם תתחיל כאן, ההרס יהיה עצום, תחשבו על פולין במלחמת העולם השניה. ככה שיש היגיון בלחכות לצינון עולמי לפני מלחמה עם לבנון/איראן. מצד שני מדינת ישראל לא בנויה למלחמת התשה, מה שהחזיק אותנו עד כה זה תקיפות מקדימות ועוצמתיות.
-
גל, אתה צריך להבין, אי אפשר לשכנע ציבור פריוולגי באמצעות דיאלוג. תחשוב, אתה חי חיים טובים, לומד תורה ומריץ דחקות עם החבר'ה שלך בישיבה, פתאום מישהו בא ואומר לך להקפיא את ה-3 שנים הבאות מהחיים שלך לטובת הגנת המדינה. מה פתאום? שאחרים יעשו את זה. אגב, חילונים היו נוהגים אותו דבר אם הייתה להם האופציה. בדיוק סיימת את הבגרויות, הצעד הבא זה השכלה גבוהה וקריירה, פתאום אתה שם את כל זה בצד למשך 3 שנים? תחשוב כמה אנשים לא מהנדסים או מדענים היום כי נקטע להם הרצף הלימודי מהתיכון, כמו ספורטאים פוטנציאלים הפסדנו, וכו' כמו שרשמת מיליון פעם, לגייס בכפייה או להכניס לכלא, כמו שעושים עם חילונים. אחרי 10 שנים גיוס יהפוך לנורמה ולאף אחד לא יהיה אכפת.
-
תקשיבו ותקשיבו טוב ברגע שתתחיל המלחמה האמיתית צה"ל הולך להחריב את לבנון אז כל סרטון כזה שגורם לנו להיראות כאילו אנחנו יורים על עיוור פועל לרעתנו מעבר לזה שאנחנו נראים כמו הצבא הפרימיטיבי בעולם. פשוט 0 חשיבה
-
במקום זה מה שעושים זה יורים זבל בוער על לבנון תגידו לי מה לעזאזל אני רואה פה?! מעבר לעובדה שסתם להצית שריפות בלבנון זה פגיעה מיותרת בחפים מפשע בלי ערך אסטרטגי, אין לנו משהו יותר מתקדם? ארטילריה? מטוסי קרב, מסוקים, כטב"מים, טנקים